Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarna84 wrote:Tak Kochana i to ciąża z Twojego czerwcowego wątku Przeleciało niesamowicie, dopiero co wstawiałam Wam pierwszego allegrowego bladziocha.
Po USG okruszek ma ok. 2800 g, czekam cierpliwie, choć ciężko trzymać emocje na wodzy, słysząc te porodowe krzyki. Koleżanka z sali urodziła właśnie w ekspresowym tempie, wszystkie tu zamiast spać przeżywamy co dzieje się naprzeciwko. Aż mnie głowa rozbolala...malka, Sarna84 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Inna mogę się ciebie poradzić gdzie robiłaś badania prenatalne??? Bo zapomniałam się zapytać dr Cygal czy kogoś polecaTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
gg88 wrote:Inna mogę się ciebie poradzić gdzie robiłaś badania prenatalne??? Bo zapomniałam się zapytać dr Cygal czy kogoś poleca
Sarna84, Rucola lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Dr Cygal odesłała mnie do siebie na Graniczną - Dr Spyra Polecam! Dobry sprzęt (jakkolwiek by to nie brzmiało ) i fajnie podejścieTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Kaczorka , dziękuję za Aspargin :* jem trzeci dzień i dwie ostatnie noce bez skurczy. Ile się tego zaleca w ciąży? Na razie brałam 3x1.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 09:44
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Jadranka wrote:Kaczorka , dziękuję za Aspargin :* jem trzeci dzień i dwie ostatnie noce bez skurczy. Ile się tego zaleca w ciąży? Na razie brałam 3x1.
Jadranka lubi tę wiadomość
-
Flowwer, również zaciskam kciuki i czekam na wieści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 10:31
-
Cześć wszystkim przyszłym i już obecnym mamusiom jeszcze z dużą dozą niepewności, ale witam się po tej stronie świata staraczek i przepraszam, że tak od razu z pytaniem, ale po wczorajszym USG gryzą mnie wątpliwości i muszę z kimś to przedyskutować... Według OM wczoraj było dokładnie 5t0d, jednak po wielkości pęcherzyka ciążowego - 16,7mm - mam określony wiek ciąży o tydzień starszy - 6t0d. Widać było ładny pęcherzyk żółtkowy (3,5mm) i coś, co doktor nazwał "początkiem zarodka, ale jeszcze bez akcji serca". I oczywiście nie mogę przestać się zastanawiać czy to na pewno ok, że serduszka jeszcze nie było? Na powtórne badanie idę w przyszłą środę. Z jednej strony naprawdę nie nastawiam się negatywnie, ale nie ukrywam, że ten starszy wiek ciąży mnie trochę martwi w kontekście braku serduszka zarodek też nie został zmierzony ani nic, więc nie wiem czy po prostu był jeszcze za malutki czy jak... Czy któraś z Was miała podobnie albo mogłaby to jakoś skomentować?
Miłego dnia Kochane
Ach i Flo kciuki za wizytę!Siwulec, Kaczorka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, przyznam, że podczytuję Was codziennie, ale odwagi brak, żeby coś napisać Mam nadzieję, że jutro po wizycie uda mi się już do Was dołączyć
Temat wózków bardzo mnie zaintrygował i chciałabym dodać kilka słów od siebie.
Bajkaaa wrote:I tak planuje zrobić chyba że znajdzie się jakaś dobra wróżka i będzie chciała kupić mi nowy
Więc już patrzę na olx co tam ciekawego maja
Bajeczko, jeżeli nie chcesz wydawać kosmicznych pieniędzy na dobry wózek, to z całego serca polecam Ci OLX. Ja, podobnie jak Ania, już parę lat temu zakochałam się w wózkach stokke. Jako, że rok temu myślałam, że zajdę w ciążę w max. 3 cyklu starań, to w wolnych chwilach przeglądałam sobie oferty wózków na OLX. No i Dziewczyny, trafiłam Stokke V3, gondola + spacerówka + wszystkie akcesoria za 600zł (!!!). Umówiłam się na oglądanie wózka, a pani nagle zrezygnowała. A że byłam wówczas mocno zdesperowana, to użyłam swojej prawniczej gadki, że mam printsreena ogłoszenia na OLX i że umowa ustna jest wiążąca Tym sposobem mam wózek za 600 zł Dodam, że miałam już oferty kupna tego wózeczka za 1500 zł, ale mąż kazał trzymać dla naszego kropka.
Także Dziewczyny, szukajcie ofert na OLX, bo zdarzają się perełki za bezcen
KateHawke, Bajkaaa, Rucola, Anna Stesia, Sarna84, pilik lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Flower kciuki za dzisiaj,
Inna czekam na relacje z wizyty, jestem bardzo ciekawa jakie plany w stosunku do Was będzie miała Wasza dr
A ja po badaniach, łożysko stare ale daje radę, przepływy póki co ok, ktg- leniwe dziecko i leniwa macica, jutro mam mieć test oksytocynowy, nie ma on na celu wywołania porodu, ale często się zdarza ze poród bywa jego następstwem. Na cewnik za późno, zbyt duże rozwarcie, oksy jako bezpośrednią indukcję nie chcę, niestety ze względu na stan łożyska mam się przygotować na to,ze po weekendzie i tak będzie mnie czekała indukcja, o ile nic się nie ruszy.
Inna, może te @-owe skurcze to jednak po malutku juz to...?? Tak właśnie zaczynał się mój pierwszy poród -
Jeżowa, witaj i przede wszystkim spokojnie.. nawet jeśli wg wielkości pęcherzyka wiek ciąży to 6t0d, spokojnie serduszka może nie być. U mnie serduszko było dopiero na wizycie w 6t5d, ale liczonym wg OM. U Ciebie wg OM jest 5t0d, więc tym bardziej wszystko gra Fajnie, że widać początki zarodka.
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Drogie Panie
witam się z 9 czyli z 10 tc
byłam dziś w terenie i powiem Wam że zaczynam odczuwać dyskomfort w tej pracy jednak egzekwowanie kasy od ludzi w obecnym stanie jest jeszcze trudniejsze niż dotychczas...
czekam na prenatalne i (jak wszystko będzie dobrze) spadam na L4
Jeżu myślę że nie masz co się martwić - ja byłam wg USG w 5t4d na pierwszej wizycie i też jeszcze za dużo nie było widać - po dwóch tyg ciąża wg USG to 7t i serducho biło wiem że teraz "ciężki" czas przed Tobą, bo najpierw trzeba usłyszeć lub chociaż zobaczyć serduszko, później oczekiwania na prenatalne... i tak do ok 12t ciągle będzie niepewność i niepokój - jestem z Tobą :* :* :*
summer86, KateHawke, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość