Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka trzymam kciuki.
Przy okazji wyglądam się. Moja mama też jest na marzec zapisana do szpitala. Będzie miała kolposkopie i lyzeczkowanie w celu pobrania próbek z jak macicy.
Martwię się, bo to już 3 raz. Średnio co 7 lat jak popatrzyłam po wynikach i wypisach. -
nick nieaktualnyKaczorka wrote:My zamówiliśmy wózek w 20tc
Juicy - spore to Twoje dzieciątko!! Będzie kogo przytulać i super, że głową w dół. Niech już tak zostanie
Byłam na tej cytologii. I przy okazji powtórka posiewu.
Dowiedziałam się, że u kobiet po porodzie często wychodzi coś nie tak, bo ze względu na brak @, normalnego cyklu, dochodzi do zaburzenia flory bakteryjnej.
No zobaczymy za 2 tygodnie.
U mnie będzie 19tc a licząc z usg to 20 Czyli nie jest tak źle ze mnąKaczorka lubi tę wiadomość
-
Ania1003 wrote:U mnie będzie 19tc a licząc z usg to 20 Czyli nie jest tak źle ze mną
My wyszliśmy z założenia, że to okres urlopowy, więc trzeba dłużej czekać. A ja się bałam wcześniejszego porodu. I nie chciałam zostać z ręką w nocniku
Co do cytologii i kiepskich wyników to można zrobić badania w kierunku HPV. Koszt około 200zł. I wtedy jednoznacznie wychodzi czy coś człowiekowi grozi czy nie.
Myślę, że jak coś wyjdzie teraz nie tak to się skuszę na to badanie.
-
Hej my tez zaczynamy się rozglądać za wózkiem, poki co mamy taki plan, żeby kupić 2w1 a osobno Maxi Cosi Pebble z bazą. Jestem kompletnie zielona w temacie, na razie robimy rozeznanie i chcemy jeszcze jechać do sklepu podotykać i zobaczyć z bliska
Na razie prawie nic nie kupiłam, po prenatalnych jak potwierdzi się płeć to mam dostać od siostry i kolezanki sporo rzeczy. Jak to przejrzę, to zdecyduję czego potrzebujemy jeszcze i co trzeba kupić
Jedynie kupiłam prezent dla mojego męża na Walentynki, ale już dziś mu dałam, bardzo się cieszył i już planuje wspólne kibicowanie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51bdfd380e19.jpgLusesita, Justya85, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Lusesita wrote:Poprzednim razem byłam z mamą na takim badaniu. Pamiętam że wyszedł wynik o wysokim ryzyku onkogennym. Dlatego się boje.
Lusesita, rozumiem, że się stresujesz, ale ważne że mama jest pod kontrolą i robione są szczegółowe badania. Będę trzymać kciuki, żeby wszystko wyszło dobrze! -
nick nieaktualnyKaczorka wrote:My wyszliśmy z założenia, że to okres urlopowy, więc trzeba dłużej czekać. A ja się bałam wcześniejszego porodu. I nie chciałam zostać z ręką w nocniku
Co do cytologii i kiepskich wyników to można zrobić badania w kierunku HPV. Koszt około 200zł. I wtedy jednoznacznie wychodzi czy coś człowiekowi grozi czy nie.
Myślę, że jak coś wyjdzie teraz nie tak to się skuszę na to badanie.
Ja czekam tylko jak M dostanie bilety żrby być pewnym że wraca.
A jak obserwuję 3 kiwi to wysyłka 24h czyli wózek na stanie jest. Czekam też na jakiś rabat ale chyba się nie zanosi a pytając na maila/ telefon i w sklepie można dostać -8%.
Także moje drugie imię ostatnio to 'szukanie okazji'.
Zauważyłam że warto pisać maile nawet jak jest coś na stronie w promocji bo jeszcze coś dorzucają zwykle. -
Anna Stesia wrote:Sarna, zdrówczka! Obyś się do środy wykurowała! Niedługo poznasz twarzą w twarz swoje drugie maleństwo! Synuś da radę, zobaczysz! Czasem to nam, mamom, jest trudniej się rozstać z maluchem niż jemu z nami. Zwłaszcza że będzie z tatą, prawda?
Zgadza się dziewczyny, ja też bezpieczniej będę się czuła w szpitalu. Tak Anna Stesia, synek będzie z tata, a do pomocy będzie babcia. I chociaż Młody to taki typowy synuś mamusi to wierzę, że dadzą radę.
Dziewczyny, minął tydzień mojej choroby a u mnie tylko nieznaczna poprawa, opuściła gorączka i migrena, ale niepokój w gardle, nosie i kaszel pozostał, mam nadzieje, ze leżenie plackiem w szpitalu będzie miało uzdowiajacą moc.
Jadę dziś na ostatnie zakupy, uzupełniam torbę o drobiazgi, które jednak mogą się przydać, a wieczorem wrzucę ostatnia fotkę brzuszka
Justyna ciesze się, że podzieliliscie się swoim szczęściem z najbliższymi.
Staraczka świetny wózek, a ostatnie zdjęcie Malucha to po prostu mistrzostwo! Jest przesłodki!!
Amy cudne maleństwo i pierścionek z brylantem też
Lena witamy!!!
Summer kciuki za dzisiejsza wizytę.
Ania jesteś prawdziwym wózkowym ekspertem!
Inna nie daj się chorobie, oby Twój wirus był łaskawszy od mojego.
Lusesita kciuki za badania mamy.
JuicyB jaki duży dzidziuś! Mój okruszek osiągnął masę Twojego dopiero po skończonym 37 tyg Ja też już nie śpię od 4...
Miłego dnia!! :*
Bajkaaa, Amy333, JuicyB, staraczka1111, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Lusesita - kciuki, żeby u mamy nic złego nie wyszło!
Swoją drogą w takich przypadkach powinno być wdrożone jakieś postępowanie zapobiegawcze.
Widzę, że grasują jakieś paskudne zarazy, które nie chcą odpuścić!
Inna, Sarna - zdrówka dla Was!
Heh, a nas właśnie ominie pierwsza impreza :p jakoś nie widzi mi się ciągnąć 4-miesięcznego dziecka na domówkę -
Kaczorka wrote:Heh, a nas właśnie ominie pierwsza impreza :p jakoś nie widzi mi się ciągnąć 4-miesięcznego dziecka na domówkę
My w weekend rozmawialiśmy, że może byśmy się wybrali do teatru muzycznego. Ale bilety można kupić dopiero na październik/listopad i jakoś zrezygnowaliśmy. Jakoś nie widzimy wyjścia z domu na 3h i zostawienia takiego noworodka komuś pod opieką. Poza tym trudno przewidzieć jak to będzie... -
JustynaG wrote:My w weekend rozmawialiśmy, że może byśmy się wybrali do teatru muzycznego. Ale bilety można kupić dopiero na październik/listopad i jakoś zrezygnowaliśmy. Jakoś nie widzimy wyjścia z domu na 3h i zostawienia takiego noworodka komuś pod opieką. Poza tym trudno przewidzieć jak to będzie...
No ja Luśki nie mogę zostawić na dłużej niż 1h, bo to taki cycuś mamusi jest. Ale to nic - ona szybko z tego wyrośnie a taka bliskość jest bardzo ważna
Justyna - a do teatru muzycznego możecie pójść w przyszłym roku
My na sylwestra planujemy w tym roku pójść :p bo ja już chyba 4x z rzędu w domu siedziałam.. -
Dziewczyny, mam pytanie do Was - bardziej doświadczonych.
Jak to jest z masażem kręgosłupa w ciąży?
W związku z tym, że mój kręgosłup "jest bardzo zmęczony" jak to ujął lekarz (tzn. mój kręgosłup wygląda na 2 razy więcej lat niż mam). Powinnam ćwiczyć i chodzić na rehabilitację ale czasu brak... tak sobie tłumaczyłam to zaniedbanie.
Co jakiś czas szłam na masaż, który dawał ulgę.
No i teraz znów czuję ten kręgosłup. Tym razem zarówno w odcinku szyjnym jak i lędźwiowym. O ile w lędźwiowym udaje mi się znaleźć to napięte miejsce i przy nacisku daje ulgę to w szyjnym nic nie pomaga. Zastanawiałam się czy czasem nie odezwać się do mojego masażysty... ale podobno 1 trymestr nie jest wskazaniem do masażu.
-
Jakie duże już te Wasze dzieciaczki gratuluje udanych wizyt!
Ja mam dzisiaj (jak co tydzień zresztą)z wynikami badań. Kurcze ale martwie się bo cały czas czuje delikatne pieczenie na dole. Wzięłam antybiotyk bo mi wyszła e-coli, biorę probiotyki (i doustne i żel), myje szarym mydłem. Tak się boje że to może zaszkodzić...
Z pozytywnych wiadomości czuje już dzidka coraz więcej to takie słodkie:)
Wy o wyprawce a my niedawno wprowadziliśmy się do domu (tzn 1,5roku temu) i kończymy teraz góre bo na dole jest mało miejsca na 4 osoby do spania. W czerwcu mają być schody a w międzyczasie będę urządzać pokój córce, my sobie kupimy tylko łóżko narazie bo na dole mamy szafe. Mam córkę 5 letnią i powiem Wam że za dużo tego wszystkiego począwszy od mebli po dywan, ciężko się zdecydować!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 12:14
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Ania1003 wrote:Niestety nie użytkowałam. Miałam okazję jeździć Tako Jumper Light 2015 i X-Lander xa 2008.
O Tako mogę powiedziec że są fajnymi miękkimi wózkami jeśli ktoś takiego szuka. Dla mnie zawsze duży plus to otwarte kosze na dole. Ale niektórzy nie lubią.
A X-Lander to była moja miłość wtedy. Mimo że twardy to czołg na każdy teren. Szkoda że zrezygnowali z ich produkcji i teraz kiepskie stelaże proponują... ale duży i długi 3 latek spokojnie się mieścił na płasko... Gondoli nie testowałam. Wydawały mi się zawsze małe. Natomiast do spacerówki pałam miłością do dzisiaj. Tylko to wózek dla kogoś kto ma chyba autobus bo w zwykłym aucie się to raczej nie mieściło.
Myślałam jeszcze nad:
- Tako Jumper 4- szczególnie ten jasno szary,
- Expander Antari- ale jakoś rama bardzo plastikowo dla mnie wygląda,
- Rico Brano- ale wydaje się jakiś taki mini
Ogólnie to ja nie noszę wózków. Jestem z tych co zjeżdżają i wjeżdżają po schodach. A w nowym mieszkaniu mamy windę więc waga u mnie nie gra roli. Musi być za to na pompowanych kołach i z solidną ramą- właśnie przez te schody.
Mieszkamy między 4 dużymi parkami i ścieżki są asfaltowe z wystającymi korzeniami dlatego nie przejdą twarde koła. A nawet żeby do miasta dojść to też park stoi na drodze.
Więc ja tylko patrzyłam za jakimś czołgiem. W aucie Stokke się mieści także idziemy po bandzie. Liczę na 3 lata romansu bo ja żadnych spacerówek i parasolek nie akceptuję.
Przerobiłam 2 parasolki na trasach po 6km dziennie i nie rozumiem jak ludzie chcą tym jeździć.
Ale każdy ma upodobania i jest wolny rynek.
A wózek wybraliście piękny, ale nie będę ukrywać, ze jak popatrzyłam na cenę to zamarłam. Nie spodziewałam się, ze wózki są az takie drogie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 13:01
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
staraczka1111 wrote:Cześć ciotki taki jestem już duży 1838 gram https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4479610090b2.jpg i trzymam za wszystkie dzieciaczki tutaj mocno kciuki https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c30056ca1a53.jpg
Sarna84, staraczka1111 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021