X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam być przerażona przywiązaniem małej do KP.. Już dwa razy było tak, że przy wybudzeniu wieczorem emek nie mógł jej uspokoić, jedynie przy piersi przestawala płakać.. Liczyłam że z czasem będę coraz mniej "uwiązana" karmieniem, a to zmierza w odwrotnym kierunku.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, szybkiego powrotu do zdrowia. Dobrze, że poszłaś do lekarza.

KateHawke lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, trzymam kciuki! Już jutro będziesz mogła w spokoju przytulić synka, największego wojownika na naszym forum. Mamę na ma bardzo dzielna, więc i sam jest bardzo dzielny. Bądź dobrej myśli, w Koperniku się Wami porządnie zaopiekuja!

Kate, możesz karmić przy większości antybiotyków (na stronie elactantia sprawdzisz substancje czynne). I przy każdej temperaturze.

I jeszcze jedno - w ciąży rezonans robi mniej szkód niż tomograf, wiadomo, ze sie unika, ake w przypadku Agi to faktycznie powinien byc raczej rezonans niż tomograf i szkoda, ze to zaniedbali. Ale jestem dobrej myśli.

Przepraszam, że tak z doskoku, może wieczorem uda mi sie więcej nadrobić. Od nas tylko sie pochwalę, ze mały w ciągu 6 tygodni przybrał prawie 850g i wskoczył w 25 centyl!

KateHawke, Bajkaaa, summer86, Lusesita, Rucola, JustynaG, olik321, pilik, Nadzieja22, KateKum, lamka, JuicyB lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wcxoraj się o tym dowiedziałam. Jakiś mało śmieszny żart...
    Też podpisze petycję.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie rezonansu/ tomografu się dziś doktoryzowałam, bo muszę coś wybrać (mam skierowanie i na to, i na to - lekarka powiedziała, żebym porozmawiała z diagnostą, co lepsze oraz wzięła pod uwagę dostępność terminów). I wszędzie piszą, że w ciąży absolutnie niewskazany jest tomograf, bo on wykorzystuje promienie rentgenowskie, natomiast rezonans wykorzystuje pole magnetyczne i jeżeli jest potrzeba pogłębionej diagnostyki to tylko rezonans u ciężarnej.

A ja dalej nie wiem... Rezonans bezpieczniejszy, w sumie w czasie starań nie mam ochoty się silnie napromieniowywać nawet w I fazie cyklu (zwłaszcza, że to brzuch!), a z drugiej strony do diagnostyki brzucha polecają jednak TK.

Żeby o tym nie myśleć zaszłam do pracy na pół godziny i wyszłam po pięciu :P A teraz jestem tak umordowana, że nawet martwić się nie mam siły ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia gratulacje dla synka! Tylko może lepiej nie mów teściowej, że tyle przybrał, bo jeszcze będzie skłonna uwierzyć, że to dzięki rozszerzonej diecie od 1,5 tygodnia :D jak Wam w ogóle idzie poznawanie nowych smaków?

My z mężem podjęliśmy bardzo dorosłą decyzję i w niedzielę idziemy do kina! Malutką zostawiamy ze szwagrem i szwagierką, a sami obejrzymy w tym czasie Zbrodnie Grindelwalda - to chyba pokazuje, jak szaloną fanką Harry'ego Pottera jestem, skoro mój mąż poczuł się w obowiązku takie wyjście zorganizować :) idziemy na 11:45 czyli perfekcyjnie, bo liczę na to, że Agatka większość mojej nieobecności prześpi... Ale oczywiście muszę zostawić im mleko. I stąd moje pytanie: w książce o siedmiu naturalnych prawach karmienia wyczytałam, że najlepiej odciągać rano, do godziny po karmieniu, ale godzinę przed kolejnym i że to, co zazwyczaj udaje się odciągać (gdy normalnie karmimy piersią) to będzie około połową porcji. Czy któraś z Was moglaby potwierdzić mniej więcej słuszność tych teorii? A i jeszcze pytanko: mam odciągać z piersi z której karmiłam czy z piersi z której będę karmić? Sorki, jeśli dla kogoś jest to oczywiste, ale ja nie mam doświadczenia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 18:34

Anna Stesia, lamka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jak to dobrze że jesteście pod dobrą opieką specjalistów! Jesteśmy z Tobą! Trzymamy kciuki, kibicujemy. Bezpiecznego i zdrowego rozwiązania dla Was obojga. Czekamy na naszego forumowego wojownika i jego dzielną mamę <3

Blue a gdzie robisz foto książkę? ja zamawiałam z kolorlandu- wchodzę na stronę, wrzucam sobie fotki których chcę użyć a potem zabawa w wybieranie bajerów- kolorki, układ strony, dodatki, napisy... schodzi trochę czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 18:42

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,coś takiego mi się wyświetliło https://www.cewe.pl/cewe-fotoksiazka/formaty/duza.html

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia piękny przyrost <3 jedzonko nowe lubi?

Jeżowa jako fanka HP mega zazdroszczę filmu :D

Anna Stesia lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, ja odciągałam w nocy. Zależy kiedy masz najwiecej pokarmu i największą przerwę.. W nocy z reguły przerwy w karmieniu są dłuższe i karmiąc jedną piersią na karmienie, z drugiej spokojnie można odciągnąć ładną porcję. Gdy próbowałam odciągać w dzień, trwało to bardzo długo i udawalo się odciągnąć zdecydowanie mniej niż w nocy. Poza tym nocny pokarm jest najbardziej kaloryczny i gdy jeszcze Ania akceptowala butelkę, liczyłam na to że dłużej ją "potrzyma" taki pokarm do mojego powrotu.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was pisała o krzeselku do karmienia Kinderkraft. Które polecacie? Robię porównanie.

Rucola lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, piękny przyrost <3 gratulacje dla Ciebie i Twojego synka :)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie lekarka która wystawiała mi skierowanie była po prostu głupia ;)

Fotoksiążkę zamawiałam nie raz z Empika, polecam

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wasze wsparcie, jesteście kochane ❤❤❤
    O 6 mam byc już przebrana w super szpitalna koszule i będę jako pierwsza. Rozmawiałam z anestezjologiem i jestem w szoku podobno najpierw dostane znieczulenie miejscowe, a uśpią mnie w razie konieczności ( podobno lepiej dla malucha jak podpajęczynówkowe) ale i tak ostateczna decyzja jakie znieczulenie dają będzie jutro rano.

Mam nadzieje, ze niedługo się ogarnę, bo nie mam teraz głowy do czytania i odpisywania na Wasze posty. Postaram się jutro napisać

• Rucola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia!!! Gratulacje dla Was!! Piękny winik :)
    Jezowa co do odciagania nie pomogę, nie znam się :(
    Co do krzesełek do karmienia to też się podpinam pod pytanie Lusesity, bo też jestem na etapie wybierania (to ma byc prezent od siostry pod choinkę;)
    I mam pytanie, Bo od kilku dni prawe oczko Małego łzawi, nie jakoś strasznie ale czasem bez większego powodu pojawia się duża łza a dziś oprócz łez zauwazyłam jakby delikatne ropienie :( Co mogę z tym zrobić?? Rumiankiem przemywam, ale czy mogę zrobić coś więcej?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiam te:
    https://family.colorland.pl/boze_narodzenie_2018?_ga=2.45642022.301431041.1543515461-412515426.1543515461
    Blue na cewe pobierasz program i dziergasz zdjęcia, na colorlandzie robisz na stronie. W empiku nie robiłam nigdy, tylko odbitki. Dla mnie łatwiej robić na stronie niż ściągać program ale nie jest to trudne. Przygotuj sobie zdjęcia wcześniej a potem pójdzie jak z płatka. Pisz w razie czego ;) U mnie co roku taki prezent na dzień babci :) Mama na fotoksiążkę z każdego roku.

Edit: no i zamówiłam kalendarze i odbitki :P powinnam mieć zakaz zaglądania na te strony!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 19:38

blue00 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, koleżanka była znieczulona od pasa w dół i łozysko wrastało też w pęcherz i nie jestem pewna czy w jelita. Wszystko sie udało. Trzymaj się !!!

Aga9090 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    AnnaStesia!!! Gratulacje dla Was!! Piękny winik :)
    Jezowa co do odciagania nie pomogę, nie znam się :(
    Co do krzesełek do karmienia to też się podpinam pod pytanie Lusesity, bo też jestem na etapie wybierania (to ma byc prezent od siostry pod choinkę;)
    I mam pytanie, Bo od kilku dni prawe oczko Małego łzawi, nie jakoś strasznie ale czasem bez większego powodu pojawia się duża łza a dziś oprócz łez zauwazyłam jakby delikatne ropienie :( Co mogę z tym zrobić?? Rumiankiem przemywam, ale czy mogę zrobić coś więcej?
    Rucola kup w aptece świetlik w saszetkach i przemywaj Lewciowi oczko płatkiem zamoczonym w zaparzonej "herbatce".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 19:35

Rucola lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Rucola kup w aptece świetlik w saszetkach i przemywaj Lewciowi oczko płatkiem zamoczonym w zaparzonej "herbatce".
    dziękuję!! :*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola rumianek odpuść. Lubi uczulać. My przemywaliśmy solą fizjologiczną

summer86, Anna Stesia, Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 2419 2420 2421 2422 2423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ