Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPilik- właśnie te chusteczki babydream zakupiłam,żeby mieć i do szpitala i w domu tak oprócz płatków. generalnie ponoć są super- koleżanka kupiła jak jakieś inne nie podpasowały skórze jej córeczki i mówiła,że po tych wszystko przeszło i nic się nie wydarzyło. na promocji 2+2 zaopatrze się w jeszcze jedną paczkę, bo pewnie trzeba będzie wziąć 4 różne produty.
kateKum- patrze na Twój suwaczek i jestem w szoku. to już zaczynasz 17tc? ale leci ten czas! masz już termin uSG połówkowego? -
Anna Stesia- zrobione!
Anna Stesia lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyBył obchód, beda mnie brać na cięcie o 7:30, będą ciąć wzdłuż czyli po tej bliźnie co teraz operacja była.. Lekarz mówił, że szykują się jak na wojnę, więc dobrze, że tu mnie skierowano i mam nadzieję, że lekarze są naprawdę najlepsi
Rucola, Ania1003, Achia, Lusesita, KateHawke, Anna Stesia, Lunaris, Jeżowa, pilik, JuicyB, JustynaG, blue00, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anna Stesia super, że mały tak pięknie je
już się nie mogę doczekać rozszerzania diety u Feli. Dzisiaj jak jadłam mandarynkę to na mnie patrzyła i mlaskała jak gryzlam
zabawne to było. A pytałaś kiedyś jak karmienie z zębami. Dzisiaj nad ranem kilkakrotnie poczułam co to znaczy zostać zjedzonym żywcem
z wrażenia przez myśl mi przemknęło że chyba szybko skończę kp. Ale na szczęscie dalsze karmienia były bez gryzienia i nadal mam chęci karmić do roku
u nas chyba już zaczynają wychodzic dolne dwójki!
Anna Stesia, JuicyB lubią tę wiadomość
-
Aga, tyle już żeście z Ernestem przeszli, jesteście zaprawieni w bojach, że i to ostatnie wyzwanie zaliczycie śpiewająco.
Trzymaj się dzielnie! I postaraj wyspać, skoro nie dadzą Ci nawet znieczulenia ogólnego, żebyś sobie pospała.
Kciuki, modły i dobre myśli dla Ciebie i synkaAga9090 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny rodzące niedługo, ja polecam wziąc do szpitala kilka shotów gotowego mm, można kupic w aptece (chyba ze będa u was w szpitalu, u mnie były) bo jesli chcecie rozkręcać laktację moim sposobem czyli nakrapiac mm na sutka to te mleczka będą Wam niezbędne. Poza tym polecam muszle ochronne medeli i lanolinę do smarowania sutków, naprawdę przynosi ulgę.
Warto mieć dla dziecka smoczek (nawet jesli nie chcecia dawac, to w nocy moze wam uratowac tyłek tak jak mi:) polecam Lovi 0-2 najmniejsze, dzieci chętnie łapią
Minnie89, JuicyB, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucola- własnie się ostatnio zastanwiałam czy brać smoczek do szpitala czy nie... ale,że nie zajmie on dużo miejsca to zaraz dorzucę :p
co do MM - uznałam,że jak będzie potrzebne,to w szpitalu będą mieli...a to mleczko o któym piszesz nawet jesli już jest gotowe-to nie trzeba go jakoś podgrzać? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucola wrote:Achia nie trzeba. Mleczko można podawac w temperaturze pokojowej
co do nawilżacza, u nas jednak jest dramat. mamy prawie cały czas poniżej 40%. i chyba kupię nawilżacz ME 1492. ostatnie dni spędziłam na sprawdzaeniu jakie są, czytaniu opinii, porównywani, wybrałam się do 1 sklepu i ten jakoś wpadł mi w oko. kosztuje ok 200zł, ale ma też jonizator i wlew do aromaterapii. mam nadzieję,że się sprawdzi.Rucola lubi tę wiadomość
-
KateKum, sama w to nie moge uwierzyć! W dodatku je też brukselkę i brokuła, a od tylu osób słyszałam, że dzieci tego nienawidzą. No widocznie mój synek o tym nie wie i wcina aż miło
Czy mówiłam już, że kocham Twój suwaczek?
Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje pieluszki wielorazowe? Powoli wkręcamy się w temat, jest genialnie i chcę więcej, więc zastanawiam się, czy któras z Was ma doświadczenie w tym zakresie i może mi kilka rzeczy jeszcze podpowiedzieć.Rucola lubi tę wiadomość
-
Nadzieja już to kiedyś wstawiałam i komentowałam co i jak, ale dziś już nie dam rady, gdybys miała o coś pytania to pisz na priv
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dd8ed3f72f9.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b82b86d7d40c.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01ffcbe6b416.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5923c615c8f9.pngNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnna Stesia- i narobiłaś mi smaka na brukselkę
swoją drogą to niesamowite- dzieci nie znają uprzedzeń smakowych i jedząze smakiem te wszystkie-wg innych- niesmaczne rzeczy.
a to prawda że rozszerzanie diety lepiej zacząć od warzyw własnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 21:41
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Anna Stesia- i narobiłaś mi smaka na brukselkę
swoją drogą to niesamowite- dzieci nie znają uprzedzeń smakowych i jedząze smakiem te wszystkie-wg innych- niesmaczne rzeczy.
a to prawda że rozszerzanie diety lepiej zacząć od warzyw własnie?
Tak, najlepiej zacząć właśnie od warzyw - najłatwiej się trawią, mają sporo mikroelementów i w dodatku nie sa tak słodkie jak owoce, a dzieci (i nie tylko dzieci) mają inklinację do słodkich smaków. Moim zdaniem hardkor z niesmacznymi w najszym pojęciu rzeczami zacznie się gdy zacznę mu podawac mu zupy czy mięso bez odrobinki soliAle to śpiew przyszłości, na razie rozkoszuję się tym stanem zafascynowania dziecka nowymi smakami, fakturami, kolorami, kształtami. Pod tym względem warzywa są naprawdę bardzo wdzięczne.
Achia, Rucola lubią tę wiadomość