X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- właśnie te chusteczki babydream zakupiłam,żeby mieć i do szpitala i w domu tak oprócz płatków. generalnie ponoć są super- koleżanka kupiła jak jakieś inne nie podpasowały skórze jej córeczki i mówiła,że po tych wszystko przeszło i nic się nie wydarzyło. na promocji 2+2 zaopatrze się w jeszcze jedną paczkę, bo pewnie trzeba będzie wziąć 4 różne produty.

kateKum- patrze na Twój suwaczek i jestem w szoku. to już zaczynasz 17tc? ale leci ten czas! masz już termin uSG połówkowego?

• reset Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia- zrobione! <3

Anna Stesia lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był obchód, beda mnie brać na cięcie o 7:30, będą ciąć wzdłuż czyli po tej bliźnie co teraz operacja była.. Lekarz mówił, że szykują się jak na wojnę, więc dobrze, że tu mnie skierowano i mam nadzieję, że lekarze są naprawdę najlepsi

Rucola, Ania1003, Achia, Lusesita, KateHawke, Anna Stesia, Lunaris, Jeżowa, pilik, JuicyB, JustynaG, blue00, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś wysłałam zaproszenie

Aga9090 lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia super, że mały tak pięknie je :) już się nie mogę doczekać rozszerzania diety u Feli. Dzisiaj jak jadłam mandarynkę to na mnie patrzyła i mlaskała jak gryzlam ;) zabawne to było. A pytałaś kiedyś jak karmienie z zębami. Dzisiaj nad ranem kilkakrotnie poczułam co to znaczy zostać zjedzonym żywcem ;) z wrażenia przez myśl mi przemknęło że chyba szybko skończę kp. Ale na szczęscie dalsze karmienia były bez gryzienia i nadal mam chęci karmić do roku ;) u nas chyba już zaczynają wychodzic dolne dwójki!

Anna Stesia, JuicyB lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:

Właśnie myślałam o tobie jak tam po wizycie u fizjo?

Ania1003 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, tyle już żeście z Ernestem przeszli, jesteście zaprawieni w bojach, że i to ostatnie wyzwanie zaliczycie śpiewająco.

Trzymaj się dzielnie! I postaraj wyspać, skoro nie dadzą Ci nawet znieczulenia ogólnego, żebyś sobie pospała.

Kciuki, modły i dobre myśli dla Ciebie i synka

Aga9090 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rodzące niedługo, ja polecam wziąc do szpitala kilka shotów gotowego mm, można kupic w aptece (chyba ze będa u was w szpitalu, u mnie były) bo jesli chcecie rozkręcać laktację moim sposobem czyli nakrapiac mm na sutka to te mleczka będą Wam niezbędne. Poza tym polecam muszle ochronne medeli i lanolinę do smarowania sutków, naprawdę przynosi ulgę.
    Warto mieć dla dziecka smoczek (nawet jesli nie chcecia dawac, to w nocy moze wam uratowac tyłek tak jak mi:) polecam Lovi 0-2 najmniejsze, dzieci chętnie łapią :)

Minnie89, JuicyB, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Właśnie myślałam o tobie jak tam po wizycie u fizjo?

Jest ok. Mamy leżeć często na brzuchu i nosić tak jak nosi olik. Nie ma większego problemu.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- własnie się ostatnio zastanwiałam czy brać smoczek do szpitala czy nie... ale,że nie zajmie on dużo miejsca to zaraz dorzucę :p
    co do MM - uznałam,że jak będzie potrzebne,to w szpitalu będą mieli...a to mleczko o któym piszesz nawet jesli już jest gotowe-to nie trzeba go jakoś podgrzać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Zaakceptowane

• Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie trzeba. Mleczko można podawac w temperaturze pokojowej :)

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny polećcie mi jakiś nawilzacz do powietrza, plis...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Achia nie trzeba. Mleczko można podawac w temperaturze pokojowej :)
    to może się przejdę do apteki- coby mieć choć 1 buteleczkę,jak będą mi skąpić w szpitalu :p

co do nawilżacza, u nas jednak jest dramat. mamy prawie cały czas poniżej 40%. i chyba kupię nawilżacz ME 1492. ostatnie dni spędziłam na sprawdzaeniu jakie są, czytaniu opinii, porównywani, wybrałam się do 1 sklepu i ten jakoś wpadł mi w oko. kosztuje ok 200zł, ale ma też jonizator i wlew do aromaterapii. mam nadzieję,że się sprawdzi.

Rucola lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, sama w to nie moge uwierzyć! W dodatku je też brukselkę i brokuła, a od tylu osób słyszałam, że dzieci tego nienawidzą. No widocznie mój synek o tym nie wie i wcina aż miło ;-)
    Czy mówiłam już, że kocham Twój suwaczek?

Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje pieluszki wielorazowe? Powoli wkręcamy się w temat, jest genialnie i chcę więcej, więc zastanawiam się, czy któras z Was ma doświadczenie w tym zakresie i może mi kilka rzeczy jeszcze podpowiedzieć.

Rucola lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania!! Dobrze Cię widzieć! Jak żyjecie? Jak sie miewa Oskarek?

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja już to kiedyś wstawiałam i komentowałam co i jak, ale dziś już nie dam rady, gdybys miała o coś pytania to pisz na priv

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dd8ed3f72f9.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b82b86d7d40c.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01ffcbe6b416.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5923c615c8f9.png

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia- i narobiłaś mi smaka na brukselkę :D
    swoją drogą to niesamowite- dzieci nie znają uprzedzeń smakowych i jedząze smakiem te wszystkie-wg innych- niesmaczne rzeczy.
    a to prawda że rozszerzanie diety lepiej zacząć od warzyw własnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 21:41

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dzięki za info o chusteczkach ala water wipes, muszę wytestować :)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Anna Stesia- i narobiłaś mi smaka na brukselkę :D
    swoją drogą to niesamowite- dzieci nie znają uprzedzeń smakowych i jedząze smakiem te wszystkie-wg innych- niesmaczne rzeczy.
    a to prawda że rozszerzanie diety lepiej zacząć od warzyw własnie?

Tak, najlepiej zacząć właśnie od warzyw - najłatwiej się trawią, mają sporo mikroelementów i w dodatku nie sa tak słodkie jak owoce, a dzieci (i nie tylko dzieci) mają inklinację do słodkich smaków. Moim zdaniem hardkor z niesmacznymi w najszym pojęciu rzeczami zacznie się gdy zacznę mu podawac mu zupy czy mięso bez odrobinki soli ;-) Ale to śpiew przyszłości, na razie rozkoszuję się tym stanem zafascynowania dziecka nowymi smakami, fakturami, kolorami, kształtami. Pod tym względem warzywa są naprawdę bardzo wdzięczne.

Achia, Rucola lubią tę wiadomość

‹‹ 2421 2422 2423 2424 2425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ