Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja, my też mamy łóżeczko w sypialni. Zdecydowaliśmy się jednak na śmietniczek z ikei wraz z zestawem pojemników (https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/). Na początku pieluch było tak dużo, że wyrzucaliśmy codziennie. Teraz co drugi dzień. Póki co uważam, że nic droższego nie było nam potrzebne ale by może podczas rozszerzania diety zmienię zdanie
Jeszcze taka nieoczywista rzecz - kupiłam pachnące woreczki na pieluchy (koszt ok. 10zł/100szt) i leżą w torbie do wózka. Korzystam z nich gdy zmieniam pieluchę poza domem.
Summer, Weber LUX mają gramaturę 140g.
Veritaserum, nie znam tego produktu Hipp ale to, że Anię coś uczuliło nie oznacza, że w produkcie jest coś złego. Przykład - orzechy są uznane za zdrowe a tyle ludzi ma na nie alergie.
Też używam w domu wodę z płatkami. Ile to ja tych dużych płatków kosmetycznych zużywam.. już zaczęłam kupować je na allegro w większych ilościach.Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
U mnie też noc na czujce (znowu!). Pospałam od 23 do 1.30 i koniec
bardzo będę wypoczęta przed tym porodem... jutro może w dzień odeśpię trochę a tymczasem nadrabiam seriale.
Lamka z objawów zbliżającego porodu mam tylko coraz większą nerwicęże jeszcze może powinnam coś zrobić ? poza tym NIC kompletnie. Patrzę tylko w kalendarz i wiem że za tydzień o tej porze będę (mam nadzieję) przesypiać ostatnią noc w dwupaku. Tymczasem walczę z jakąś intymną infekcją co mi się na koniec przyplątała (podejrzewam że po aplikowaniu wiesiołka) i wirusem dobijającym moje gardło. Ciekawe jak nam się te porody ułożą teraz.
Jak piszecie dziewczyny o rozszerzaniu diety to już mi się słabo robi. Za pierwszym razem to była taka oczywista oczywistość a teraz jakoś się tego boję. Wszystkie zalecenia są zupełnie inne no i strach przed alergią wraca. Oby Stasio był zdrowym superjadkiem! Macie strasznie już duuuuże te dziecia przecież dopiero co się rodziły...
W kwestii wielopiel też chyba nie czuję się kompetentna. Franek co prawda był w ten sposób pieluchowany ale przez te 5 lat weszło tyle nowych produktów! Pierwsze słyszę np o jedwabnych wkładach- znowu czeka mnie dokształcanie. Jedyne co mogę napisać to że na pewno polecam! Choćby do korzystania w domu, zmniejsza się ilość zalegających na śmieciach jednorazówek a pupy dzieciaków oddychająU nas był bambus i mikrofibra oraz tetra z doskoku.
-
Justyna, dzieki za poprawienie. W każdym razie ja mogę polecic te LUX, te Weber o mniejszej gramaturze sa moim zdaniem dużo gorsze.
Dziewczyny, podziwiam za wielopielo
. U nas nadal są 4-5 kupy dziennie i chyba bym tego nie ogarnęła pod względem prania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 07:02
Rucola lubi tę wiadomość
-
Summer przy takiej ilości kup też bym raczej Odpuściła. Lepiej poczekać aż jest 1 kupa dziennie inaczej to faktycznie niezła zabawa ale są i tacy zapaleńcy
Za tydzień o tej porze będę czekać na Stasia na szpitalnym łóżku... Aż ciężko uwierzyć że to już!
Nenusia wielkie zacisniete kciuki!!! dziś do południa myślę tylko o Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 07:36
-
Aga powidzenia dzisiaj, dużo siły!
Ja używałam wielo na początku, tetra+wełna, tylko w nocy i na spacer pamper to schodziło z 6 tetr na dzień. Potem Ninka miała gorszy czas, ja prawie nie spałam, wełna źle trzymała i się poddałam. Teraz zaczynam wracać, ale jeszcze otulacze trochę za duże na małą pupkę Ninki
Lunaris a miałaś otulacze wełniane czy z pulu? -
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczyny.
Aga kciuki za Was od rana!
Lunaris zazdroszczę Ci trochę tej wiedzy kiedy spotkasz swojego Stasia. Mnie ta niepewność wykańcza trochę.
Ja właśnie dostałam od psiapsióły PULowe otulacze i zastanawiam się od kiedy w ogóle zacząć się w to bawić i czy nie dokupić sobie jeszcze kieszonek, bo też mi się wydają sensowne.Lunaris lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Aga mocne kciuki za Was!
U nas też Weber Lux tetry i są najlepsze.
Co do kosza na brudne pieluszki, mam ten co Lena i sprawdza się rewelacyjnie.
Dziewczyny podziwiam używanie wielopieluch.. ja z tych leniwych i zwyczajnie mi się nie chce. Choć pewnie mogłabym bo u nas ostatnio w dzień max 2 kupki.
Lamka mam przeczucia, że zaraz po weekendzie Dominik pojawi się na świecie.
Tymczasem my zaglębiamy temat chust. Nie wiedziałam, że można kupić chustę za 2 tys złotych < o mamo>. Oczywiście celujemy w coś z dużo niższej półki cenowej. Jeśli któraś z Was ma coś godnego polecenia to chętnie popatrzę.
W ogóle używacie chusty z taką pogode jak jest teraz?
Męczę naszą Melevis pytaniami, ale nie chce biednej zamęczyć ;pNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlik ja wychodzę. Kupiłam sobie taki grubszy polar dla dwojga, ubieramy się pod niego grubiej i daje radę. Chociaż pewnie na wielkie mrozy to odpadnie. Ania uwielbia takie spacery ,w wózku już jej się nie podoba bo leży na płasko a ona by chciała się rozgladac.
Justyna wiem, masz rację z tym produktem bo to nawet i rumianek mógłby być ale jak zobaczyłam te Chrostki na całych wargach to wiadomoswoją drogą mi też tych wacików idzie multum. Nie wiedziałam że na allegro taniej bo póki co z Gemini zamawiałam.
-
Pilik ja mam z pulu kieszonki, zaczęłam stosować jak Franio miał ze 3 miesiące i robiłam tak jak Ty- na spacery (na noc też żeby sobie ułatwić) czy w gości jednorazówki a wielo na codzień w domu.
Lamka doskonale Cię rozumiem w tej kwestii bo przerabiałam takie emocje w poprzedniej ciąży. To czekanie potrafi wykończyć! A jeszcze bardziej pytania: "urodziłaś już?" Ja też mam nerwa bo chciałabym już a z drugiej strony skoro znam termin to myślę jak jeszcze wykorzystać ten czas. -
Olik, eMek zakładał chustę przy temperaturze -3.
Mała jedynie jedną rączkę miała troszkę chłodniejszą bo ją wysunęła
-Tatuś to dobry kaloryfer
-Chusta to jednak jest jedna warstwa (trzeba o tym pamiętać)
- dodatkowo używamy ocieplacza https://allegro.pl/oslonka-ocieplacz-na-nosidelka-i-chusty-np-tula-i7559805706.html
Nie wiem jak będzie przy niższych temperaturach.
Aguś, jestem cały czas z Tobą myślami.
Veritaseum,3,50zł za sztukę. Tylko ja mam wykupionego smarta i nie płace za dostawę przy zakupach za 40zł.
https://allegro.pl/platki-dla-niemowlat-cleanic-kindii-baby-i7375630784.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 08:52
summer86, olik321, Rucola lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia, super, że tak fajnie idzie Wam blw i jakie przyrosty ładne
Aga mega mocne kciuki za dzisiajale fajnie zobaczysz juz dzisiaj Ernesta
ale emocje!
Justyna coreczka sliczna
KateKum fajnie ze sie odezwalas? jak sie czujesz? brzuszek juz jest?
JuicyB gratuluję przyrostów.
Lunaris ja tez zamawiam z cocorlandui tak robilam kalendarz dla mamy
kiedys robilam z rossmana
Blue ale masz slodziaka w domu, do zacalowaniasliczny i jakie piekne oczka
Achia piekny brzusio i jaki zgrabnya ta mufka do wozka super
Kate zdrowka zycze, oby szybko przeszlo!
pilik ale sliczna masz panienkei jaki piekny usmiech
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 09:06
JustynaG, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Lamka ja mam kieszonki, których używałam jako otulaczy :p ale dlatego że była kupa za każdym razem i bym musiała zawsze do prania wrzucać, a tak to starczało na dwa-trzy przebrania (aż kupa bokiem nie poszła
)
Ja na os mam tylko pul właśnie, chciałabym wełnę ale boje się ze znowu się zrażę mocno jednak... nie umiem lanolinowac chyba? Nie mam innego wytłumaczenia.
Ja myśle teraz żeby uszyc takie wkłady tetra poskładana a na to mikropolar. Zostawia uczucie suchej pupy w miarę, a tego mi brakuje w samej tetrze jednak.
A jakie masz rozmiary od koleżanki? Jak chcesz od początku na wielo to na pewno jakieś nb byś potrzebowała -
nick nieaktualnyZa mną trochę gorsza noc. Znów odzywa się spojenie. Mam nadzieję, że przy porodzie to się jakoś nie pogłębia czy coś ...
Aga- kciuki za Was, choć kto wie czy już nie jesteś po! Ale jak wstawałam w nocy to myślałam o Tobie mając nadzieję, że udaje Ci się spać...
U nas znów wieje tak że orety. Idę z psem :p
Miłego dnia -
Ania1003 wrote:
Dużo by opowiadać więc się nie będę tutaj rozwodzić ze swoimi problemami.
czasem jak człowiek ufiksuje się tylko na trudnosciach życia, to zapomina o tym co dobre. A masz przecież największy Skarb, jaki mogłaś sobie wymarzyć - OskaraWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 09:14
olik321 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dzień dobry! Ja się tylko witam na szybko i idę szykować mieszkanie na teściów. Czy to oznaka stresu, że latam jak głupia i piekę chleb, ciasto i kto wie co jeszcze?
Aga - też myślę o Tobie cały czas,już powinno być po wszystkim więc mam nadzieję że odpiczywasz, czekamy na wieści!
Yos - a jak u Ciebie, jak się czujesz? -
Achia wspolczuje bólu spojenia mi tez ciagle o sobie przypomina
A wieje u nas tez okropnie !
Mąż mi wczoraj umył okna i zmienił firankiniby taka mała zmiana a tak cieszy
Jutro ubieramy choinkępilik, Rucola, Achia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Patrycja czyli w grudniu oficjalnie można?
Achia oby nie męczyło bardziej po porodzie..!
Minnie siły i cierpliwości na dni z teściami...
A Ninka ma dzisiaj pięć miesięcy...!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a32c45bc00a.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62e310423084.jpg
Patrycja20, olik321, Minnie89, Yoselyn82, Jeżowa, Lena21, Rucola, reset, Achia, blue00, Lunaris, JuicyB, summer86, Ania1003, Bajkaaa, Kaczorka, Anna Stesia, KateHawke, Nadzieja22, JustynaG, Lusesita, malka, Sarna84, Morusek lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim pięknym kobietom i ich pociechom :*
Aga mam nadzieję, że jesteś już po operacji i że wszystko jest w porządku. Czekamy na dobre wieści!
Justyna nie pomyślałabym, by zamawiać waciki na Allegro, ale to faktycznie świetna opcja. Dziękuję za linka, na pewno skorzystam, bo u nas też tona tego schodzi! A Allegro Smart to była doskonała decyzja, dobrze, że mąż mnie namówił.
My się szykujemy do wielopielo, mamy 16 kieszonek, 20 wkładów z mikrofibry i 5 z bambusa (na noc, bo ponoć lepiej chłonne). W zasadzie to już moglibyśmy się przerzucić (kupa jest raz na 1-2 dni), ale na razie jeszcze ja nie jestem na to gotowa, bo jednak dojdzie mi obowiązek prania tego wszystkiego i muszę sobie to jakoś poukładać i prawdopodobnie domówić jeszcze trochę kieszonek i wkładów, żeby być spokojniejszą. No i mamy zapasy pieluch jednorazowych (uprzejmi goście nam przynoszą!), a że dwójki zaczynają być przyciasne na tego naszego Serdelka, to nie chciałabym, by się zmarnowały.
Co do wyprawki to kurcze wrzucałam jakiś czas temu listę rzeczy, które najbardziej mi się przydały, ale nie pamiętam kiedy to było,żeby odesłać do konkretnej strony wątki. Na pewno szczerze polecam: muszle ochronne z Medeli, wkładki laktacyjne z Belli, maść Maltan na brodawki (lanolina się nie sprawdziła u mnie), olejek ze słodkich migdałów do kąpieli, wspominane już wielokrotnie wyżej pieluchy Weber (my mamy 20, ale stosujemy je jako podkłady na przewijak), kocyk całoroczny z Lullalove, smoczki Lovi, szczotkę do włosów z BabyOno, Bepanthen baby maść na większe problemy okolic okołopieluszkowych, na mniejsze starcza nam Linomag, a tak ogólnie to nie smarujemy niczym, jak się nic nie dzieje tam, witaminę D3 z pompką, probiotyk - myśmy mieli najpierw Coloflor cesario, teraz lecimy z Biogaią, a mamy jeszcze Dicoflor w szafce -
zużywamy po kolei, nie jestem w stanie powiedzieć czy któryś z tych preparatów jest lepszy/gorszy.
Pilik gratulacje dla Ninki, wyściskaj ją od cioci Jeżowej :*
Minnie to miłego dnia z teściami!(do nas też wpadają, ale przynoszą obiad więc nie mogę się gniewać za bardzo
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 09:26
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Pilik haha nawet nie wiesz jak bardzo czekałam na 1.12
chyba bardziej niż mój starszak
Ninka kochanie gratulacje z okazji 5 miesiąca życia
Edit : Rucola Wam gratuluje 3 miesiąca wspólnego życiaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 09:28
Rucola, pilik lubią tę wiadomość