Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
JustynaG wrote:Ja jestem szczupła i nigdy nie musiałam zwracać uwagi na sposób odżywiania. Mogłam jeść ile chciałam i kiedy chciałam i nie miało to wpływu na wagę.
A tak Cię lubiłam
Na poprawę humoru i osłodę niesprawiedliwości losu idę po czekoladę!
JustynaG, Jeżowa, summer86, pilik, Rucola, Fozzie Bear, Sarna84 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyLusesita wrote:Achia zrobiłaś ciastka?
wzięłam się w międzyczasie za porządki w szafce z przyprawami, mąką itp. i niestety parę rzeczy się znalazło po terminie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 12:32
pilik lubi tę wiadomość
-
Bajka ja właśnie jedynie smoczki butelek i te zwykłe przelewam wrzątkiem raz na kilka dni. Wszystko inne myję w Dzidziusiu i tylko staram się myć butelki, albo chociaż je zalewać wodą natychmiast po wypiciu mleka, aby tam w smoczkach nie stało stare mleko.
Dzidziusia też używam z przyzwyczajenia oraz dlatego, ze po zwykłym płynie do mycia naczyń bardzo dłuuugo trzeba płukać wszystko, a ja nie jestem cieprliwa.
A na instrukcjach sypkiego mm zawsze najpierw jest wyparzanie butelki, ale znam tylko jedną mamę, która tak robi.
Jakie u Was mleczko dajecie? Dobrze pamiętam, że Bebilon? -
Obiecana fotka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 22:08
Bajkaaa, Lusesita, JustynaG, Jeżowa, KateHawke, summer86, Patrycja20, Achia, pilik, Rucola, Fozzie Bear, lamka, JuicyB, Siwulec, Nadzieja22, blue00, Kaczorka, StaraczkaNika, -Mamunia-, Lunaris, malka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Lusesita wrote:U nas bebilon i nan i też godzinę.
Dziewczyny mam pomysł by ten dzień okazał się fajny mimo wszystko proszę o zdjęcia dzieciaczkow bo mało ich tu a słodyczy akurat dzisiaj nam potrzeba -
JuicyB tak my dajemy bebilon pronutra ten zwykły dobrze na nim przybiera lubi go to nie zmieniam a kupuje po 6 opakowań po 1,2 przez neta i taka ciekawostka ja kupuje po 53zl za opanowanie a np w Rossmannie jest po 69zl! Szok prawda?
A ja mam te butelki haberman i nie wiem co będzie po 6mż bo nie ma następnych butelek z tego a Zośka innych nie chce, ona nsuczons jest ssać żeby leciało a nie tak że leci samo... -
Bajkaaa, proszę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b21b90428356.jpgYoselyn82, Bajkaaa, summer86, Patrycja20, Lusesita, JuicyB, Rucola, lamka, KateHawke, Jeżowa, veritaserum, Nadzieja22, Ania1003, Lena21, blue00, StaraczkaNika, -Mamunia-, Lunaris, malka lubią tę wiadomość
-
A u mnie dale mecze sie ze swedzeniem i krostami, pomga mi kapiel w krochmalu, jest lepiej, Ale mimo tego mam juz dosc i jestem zdolowana tym, to juz sie tak ciagnie dlugo ze mam dola. Po prostu to jakis koszmar co przechodze, lekow nie moge brac na swedzenie bo moze by mi to jakos bardziej pomagalo, jedynie masci i kapiele. Krosty mam nawet na cyckach, brodawkach, to po prostu masakra.
Na ta chwile nie wyobrazam sobie zeby dziecko mialo chwycic moja piers, brodawke z tymi krostami, balabym sie ze zaraze go jakims gownem ktore mam!!
Co prawda do karmienia to jeszcze mam daleko ale musze o tym myslec, bo co ja zrobie jak mi to tak szybko nie zejdzie. Po rostu mam 1000 mysli na minute i duzo obaw co mam zrobic a czego nie zrobic.
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Justyna dziękuję
piękna kruszynka
Yoselynwspółczuję Ci bo to musi być koszmar
wcale się nie dziwię że masz 1000 myśli na minutę też bym miała, mam nadzieję że jednak po porodzie szybko minie albo może jakimś cudem wcześniej?
ehh przewalone:(
JustynaG lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/529ea074c313.jpg
To i ja swojego dodamJustynaG, Bajkaaa, pilik, JuicyB, Yoselyn82, Achia, Lusesita, Rucola, lamka, KateHawke, Jeżowa, Siwulec, Minnie89, Nadzieja22, Lena21, blue00, Kaczorka, StaraczkaNika, -Mamunia-, Lunaris, malka lubią tę wiadomość
-
Bajka super pomysł! Proszę oto kilka Huba. Wszystko potem usunę zanim stary zobaczy, bo mu nie pozwalam na pokazywanie zdjęć dziecka na FB i Insta, więc taka hipokrytka ze mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 18:21
Bajkaaa, Patrycja20, pilik, JustynaG, Yoselyn82, Achia, Lusesita, Rucola, lamka, KateHawke, Jeżowa, Siwulec, Nadzieja22, Ania1003, Lena21, blue00, Sarna84, Kaczorka, StaraczkaNika, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Achia polubiłam za ciasteczka
Lamka na tym etapie każde ilości jojczenia są dozwolone!!
Juicy w szpitalu dawali (i to na patologii i wczesniakom) te gotowe butelki i mówili że do dwóch godzin jedyna zasada była żeby nie podgrzewać drugi raz tego samego mleka. Myśle że takie 2-3 godziny bez drugiego podgrzewania nikomu krzywdy nie zrobią
Bajka jeżeli Zosia lubi tą butelkę to możecie przy niej zostać przecieżjak zaczniesz rozszerzać dietę to może jej się zmienić a jak nie to niech pije jak jej wygodnie
! Co do cen mleka to jakiś kosmos racja. Ja chciałam kupić na próbę capricare (Ninka ma nietolerancję/alergie na krowie niestety) i ceny baaardzo różne nawet w necie... ale w tych czasach ze wszystkim tak chyba jest
Yosel strasznie mi przykro że tak Ci ciężko. Nie potrafię sobie wyobrazić. Ja mam wysypki na dłoniach tylko a czasami z tego spać nie mogę więc się nie dziwie że jesteś tym wykończona
Veritaserum jaknjest tak ciężko to spróbuj dać mm na noc, ale niestety z doświadczenia wielu osób - to niestety bardzo często nic nie zmienia. Ja podaje kaszke na wieczór i nie widzę żadnej różnicy w kwestii spania, budzi się tak samo często.
Co do składu mleka - nawet jakbyśmy sobie zbadały to bez sensu bo inny skład ma mleko w dzień czy w nocy. Inny jak jest gorąco, a jak mrozy. Inny na początku jedzenia, a w trakcie. Ja chce wierzyć że różnice w tym jak dziecko rośnie wynikają tylko z genetyki choć ciężko mi i nie raz siedzę zdołowana że mam ujowe mleko i dlatego Ninka jest taka chudzina (za dużo osób mi to powtarza).
Dzieciaczki cudownewrzucam moją. Uczę smoka z mizernym skutkiem jak widać. Bierze go z miną jak widzicie a maks minutę pozniej wypluwa i czasami do ręki bierze i gryzie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77e274bd47b6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 13:05
lamka, Lusesita, Jeżowa, Achia, Siwulec, Nadzieja22, Patrycja20, Ania1003, Lena21, Rucola, blue00, Sarna84, Kaczorka, StaraczkaNika, Lunaris, malka lubią tę wiadomość
-
Pilik pewnie tak zrobię jak mówisz:)
Moja jest na mm i jak ma ładnie spać to śpi a jak chce się budzić co 2 godz to się budzi niestety, a ostatnio chyba przeczytała tu na forum że bodajże Ania Summer budzi się po niedługim czasie od zasniecia na noc i moja robi to samo heheale dzięki forum wiem że u mojej to skok i kiedyś to się skończy
-
Hejooo!
Zacznę od zdjęć wczorajszych bo jestem do tyłu.
Bajka bajecznie wyglądałyście na chrzcinachwidać zadowolenie na twarzy mamusi i miłość w oczach córeczki
Jeżowa twoja Agatka niezmiennie chwyta mnie za serce. I dzielna z niej dziewczyna! Nie ruszyło jej szczepieniea jak dziś się czuje? I do tego 5600g! Woow, super waga. To takie nasze małe klocuszki są
Juicy... Wzruszył mnie twój wpis bardzotyle walki, tyle miłości przelanej przez laktator. Bardzo cię podziwiam bo ja bym na pewno nie dała rady. I jeszcze to zsumowałaś! No po prostu szał!
Justyna piękny gest z oddawaniem mlekażyczę ci fontanny mleczka żebyś mogła bez problemów dawać mleczko dzieciaczkom
Blue twój Wojtuś w avatarku to meeeega słodziak!
Admiralka żądam więcej takich pięknych fotek! Przecudowne Smerfiątko
Aguś dobrze że się odezwałaś. Ernest to przeuroczy blondasek!niedługo wyjdziecie i będzie lepiej
Yoselyn brzusio miodzio!I pomyśleć że dopiero nam mówiłaś że są dwie kreseczki
Veritaserum chyba ty o tym pisałaś. Nie miej żadnych wyrzutów że dajesz na noc butlę! Ja też tak robię. Cały dzień daję cycka, ale czasem wieczorem Nat tak mnie "wyssie" że potem jest głodna a ja czuję że cycki puste. A karmienie o 23-ej musi być żeby spała do 3-4 nad ranem. I wtedy podaję butlę z mm. I nie mam wyrzutów bo wiem że dla niej to lepiej niż jakbyśmy obie miały się męczyć do pierwszej w nocy z pustymi piersiami i dostawianiem co 15 minut bo będzie się budzić z głodu.
Co do dzisiejszej "dyskusji" to lepiej się nie wypowiadam... Trochę się zrobiło niemiło.
Ja dzisiaj ostatni dzień antybiotyki. 6 dni brałam, nie chcę więcej ze względu na Nat i karmienie. Czuję jakbym miała mniej mleka przez to. Może tak nie jest ale Nat ciągnie pierś 5 minut, potem przysypia i budzi się po 15 minutach i ryczy że chce pierś. I tak wczoraj cały wieczór a dziś już od godziny... Po antybiotyku muszę mieć 2 godziny przerwy w karmieniu a przy niej to trudne teraz więc wolę dziś odstawić już antybiotyk.
A odnosząc się do petycji Bajki o zdjęcia to ja wam pokażę prababcię z prawnuczką
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/371c08582b6f.jpgLusesita, pilik, Jeżowa, JuicyB, Achia, Yoselyn82, Siwulec, Bajkaaa, summer86, Nadzieja22, JustynaG, Patrycja20, Lena21, Rucola, blue00, Kaczorka, Ania1003, -Mamunia-, StaraczkaNika, Lunaris, malka, Malwas lubią tę wiadomość
-
Pilik ja mam w domu 4 saszetki capricare - mogłam Ci wysłać z łyzeczkami
Jak im napiszesz na FB wiadomość, że prosisz o saszetki to Ci wyślą za darmo, musisz tylko zalajkować ich profil.
Co do cen, to najtaniej Hippa kupić w Lidlu jak mają promocję. Można wtedy za 29 zł mieć 600gramów. Nigdzie w necie nie kupisz taniej.
Ja jeszcze skusiłam się na NAN optipro plus hmo ostatnio, ale mały się krzywi, bo mleko śmierdzi. Zjada je, ale chyba już nie będę eksperymentować i zostanę przy hipie. Tylko Hipp mnie wkurza, bo ten proszek taki lepki jest i jak się nieco wysypie, to potem wszystko lepkie wokół się klei.pilik lubi tę wiadomość
-
Takie ubranko dostałam od mamy, co prawda na troszke większe dziecko ale piękne to i mieciutkie jest
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da6bb79eec6e.jpgLusesita, pilik, KateHawke, Achia, Siwulec, Bajkaaa, Nadzieja22, JustynaG, Patrycja20, Lena21, Rucola, Kaczorka, StaraczkaNika, malka lubią tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
Justyna ale sliczna coreczka
Patrycja ale przystojniaczek rosnie
JuicyB odnosnie karmienia to chcialabym karmic, ale balabym sie poki co zeby dziecko wzielo do buzi moja beodawke z krostami, nie wyobrazam sobie tego. Mam jeszcze czas i zobaczymy co z tego bedzie. A maluszek jaki sliczny
pilik ale Ninka sliczna
JustynaG, Patrycja20 lubią tę wiadomość
❤️❤️❤️