X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik Marcel wcale nie wygląda na swoją wagę. Pomijam fakt że jest 2 miesiące młodszy i waży tyle co my teraz. To bądź co bądź wygląda dobrze na tych zdjęciach.
    Moja mama gdzie nie pokaże zdjęcia Oskara, to zaraz jest komentarz 'ale grubiutki'. A ja nie mam naocznie porównania z innymi dziećmi w tym wieku bo nikogo nie ma takiego w okolicy. Więc dla mnie jest 'normalny'.
    Teraz więcej się rusza i widzę sama ze te faldki się już pomału zmniejszają.

Pora wstawać z łóżka, bo dzieć zaraz się obudzi po nocy a wtedy mam max 10min na siku, zrobienie mleka i przebranie go.

olik321 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu wygląda dobrze bo do mamusi podobny hahaha :)

Ania1003 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelek jaki czaruś <3 ale bym mu zrobiła pierdziocha w brzusio! :D

Olik właśnie sama się tego boję- pewnie ręce mi odpadną przy moim pączku w maśle :P kto by pomyślał przy takiej drakońskiej diecie że wyhoduję tyle tłuszczu u małego? Mam nadzieję że będzie chustowy bo kręgosłupy na drzewach nie rosną...

Co do fałdek i kilogramów to norma że na tym etapie dzieciaczki wyglądają jak ludziki Michelina, potem idą w długość i wyciągając się do góry robią bardziej proporcjonalne. Zobaczycie jak się potem człowiek martwi że dziecko takie "chude". Jak się już przyzwyczaimy do tych fałdek to potem ciężko się przestawić na patyczaki :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Zasnęłam koło 4, ale czuję się dobrze i wyspana :)

Marcel i tak "chudziej" wygląda niż mój chrześniak na zdjęciu do dowodu :P Muszę zrobić fotkę, to się pośmiejecie :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że Aneczka nie tyle źle zniosła szczepienie co po prostu miała dzień nieodkładalności i już pobyt na przewijaku zamiast w ramionach mamy był zły.

Już wczoraj w domu, miała dobry nastrój, dziś też uśmieszki przesyła. :)

Rucola, https://www.dziendarmowejdostawy.pl

Ania, ale 63cm to nie jest chyba bardzo dużo. Ania ma 62cm i nikt w tym nic złego nie widzi.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - czekamy na Domisia :)

Lunaris - śniłaś mi się! Byłam przypadkiem w Lublinie. Czekałam na przejściu dla pieszych aż autobus przejedzie. A tym autobusem kierowałaś Ty! ;) I to 2 dni przed terminem porodu :p
    Do tego kierowałaś w kitlu, bo zaraz po kursie szłaś do drugiej pracy do szpitala.
    I szłaś tak szybko, że ledwo Cię dogoniłam :p

Patrycja20, summer86, pilik, Lunaris, Jeżowa, Achia, JustynaG lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roczne dzieci to mają po 75-80cm wzrostu a nie 63..

Fozzie Bear, blue00, pilik, olik321 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie od czapy.
    Zamówiłam sobie stół i boję się, że przywiozą mi go jak mąż będzie w pracy. Okazuje się, że w regulaminie dostawy jest zapis że nie wnoszą po schodach. A ja takiej sytuacji potrzebowałabym, żeby jednak wnieśli... Ile się daje takim panom, żeby coś wnieśli na 6 piętro? Mamy windę, stół złożony powinien tam jakoś wejść chyba. Myślę że z takim brzuchem i za pieniężną zachętą jakoś by się zgodzili mi to wnieść. Myślicie że po ile na główkę w takiej sytuacji?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Roczne dzieci to mają po 75-80cm wzrostu a nie 63..

Mówiłam o hipotrofikach.
    Przy hipotrofii najważniejszy jest przyrost. Z wagą nie ma problemu większego. Ale widzę że że wzrostem zostajemy pomału z tyłu.

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Mam pytanie od czapy.
    Zamówiłam sobie stół i boję się, że przywiozą mi go jak mąż będzie w pracy. Okazuje się, że w regulaminie dostawy jest zapis że nie wnoszą po schodach. A ja takiej sytuacji potrzebowałabym, żeby jednak wnieśli... Ile się daje takim panom, żeby coś wnieśli na 6 piętro? Mamy windę, stół złożony powinien tam jakoś wejść chyba. Myślę że z takim brzuchem i za pieniężną zachętą jakoś by się zgodzili mi to wnieść. Myślicie że po ile na główkę w takiej sytuacji?
    Za dwie dyszki to Ci jeszcze poodkurzaja :) mój kuzyn jeździ w kurierce i to taki standard (o ile wejdzie do windy)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Justyna za info o darmowej dostawie bo chciałam z Gemini coś zamówić i nie płacić za przesyłkę :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik wytarmosiłabym te pućki Marcela :D

Ania ale młody urodził się 48cm. Więc wg mnie ze wzrostem idzie dobrze. Jakby się urodził standardowo załóżmy 56cm, to miałby już ponad 70cm. Nie patrz na to, ile ma teraz. Tylko od długości wyjściowej.
    EDIT: spojrzałam w tabelę, jaką długość i wagę ma dziecko w poszczególnych miesiącach. 4 miesięczny chłopczyk ma średnio 63cm. Naprawdę, nie szukaj tej hipotrofii na siłę, bo się wykończysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 10:45

Kaczorka, pilik, Fozzie Bear lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Za dwie dyszki to Ci jeszcze poodkurzaja :) mój kuzyn jeździ w kurierce i to taki standard (o ile wejdzie do windy)
    Dzięki :) To muszę jeszcze iść do jakiegoś sklepu i wydać 60 zl, zeby mi wydali odpowiednią resztę :D

A przy okazji się pochwalę - przyszło ubranko dla mojej dziewczynki na wigilię:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b84e388024b2.jpg
    17 zł z przesyłką - uwielbiam OLX :)
    Nie widać na zdjęciu, ale to jest naprawdę maciupkie - 56. Powinno być ok dla max dwutygodniaka, chyba że jednak będzie pulpetem

Nadzieja22, Lusesita, summer86, pilik, Rucola, Kaczorka, Lunaris, Lena21, olik321, Jeżowa, Patrycja20, lamka, KateHawke, Achia, JustynaG, Izape_91 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania moja pierworodna urodziła się w 38tc (37t4d) z waga 2780g i 48cm. Nie była hipotrofikiem. Po prostu rodze takie niewielkie dzieci. Wiadomo że mając 4 m-ce nie była tak wybujała ze wzrostem, jak dzieko które przy porodzie miało 55cm czy więcej.
    Domi z kolei urodzona 36t4d miała 2820g i 52cm. Teraz ma coś około 68cm.

Edit. Olik Marcel i jego 2 podbrodki do schrupania <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 10:58

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik Marcelek cudny!!! i wygląda na postawnego męzczyznę :P
    Ja mam jeszcze zaległości co do wczoraj ;) więc nadrabiam porannymi zdjęciami
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea91e13e262d.jpg
    a tu moja ruchliwa Dżdżownica :) Może tu na zdjeciu nie wygląda ale przez pociagłą twarz i ogólny brak fałdek wygląda długasnie ale długośc ma na pewno w normie :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/909e5be87348.jpg

Lusesita, blue00, StaraczkaNika, pilik, summer86, Nadzieja22, Melevis, Bajkaaa, Kaczorka, Lunaris, olik321, Jeżowa, Patrycja20, Morusek, veritaserum, KateHawke, Achia, JustynaG, Yoselyn82, Izape_91 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, nasza mała dwa tygodnie temu miała 67 cm a urodziła się mając 50 cm. Nikt nic nam nie mówi w temacie wzrostu, więc też staram się nie doszukiwać. 50 ze Smyka nosiła bardzo długo po urodzeniu, ale też Smyk moim zdaniem ma dość dużą rozmiarówkę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do chłopców to ostatnio mnie emek uświadomił, ze jak rano sterczy siusiak to nie zawsze świadczy o tym że Maluchowi chce się sikać :) Dzieci nam tak szybko dojrzewają....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 11:00

JustynaG lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie na co natknełam się rano, może to zainteresuje osoby z alergią na białka mleka. Dla mnie masakra. Produkcja "mleka" roślinnego jest taka tania i nie okupiona okrucieństwem to muszą dojebać. Pieprzony lobbing. Mieszkamy w chorym kraju :(
    https://www.rp.pl/Konsumenci/312049996-Podwyzka-stawek-VAT-na-napoje-i-mleko-roslinne.html?fbclid=IwAR38wlDWlkgDJo61moytRpq9-5WezzrSghZGHkqP0fTYpPal0aNtkh2i3Q4&cid=44

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temat pewnie był milion razy - śpiworki do wózków. Mnie interesuje głównie taki do spacerówki, choć chyba nie ma rozróżnienia.
    Jakie macie/polecacie? Czy są w ogóle takie śpiworki, które fajnie trzymają ciepło, ale nie grzeją dziecka jak w piekarniku?
    Ja raczej z tych chłodzących niż dogrzewających i do tej pory nie chciałam śpiworka, bo wydawało mi się, że sam kombinezon da radę, a na mrozy będzie jeszcze ta pokrywka od wózka. Wydaje mi się jednak że na te minusowe temperatury to za mało.
    Poza tym pomyślałam, że może lepszym rozwiązaniem będzie śpiworek, który starczy na lata i będzie też na sanki póżniej + kurtka, a nogi w rajstopach i spodniach. Poza tym śpiworek szybciej jest rozpakować w sklepach lub jeśli chcę jedynie przenieść małego z mieszkania do samochodu.

i tak siedze i siedzę, myślę i myślę jak Beata - dajcie znać jakie macie na to patenty.

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a z jakich siatek korzystasz? Bo w dwóch standaryzowanych patrzyłam to waga Oskara to przynajmniej 50 centyl teraz ;)
    Co do wzrostu Ninka urodziła się 55, teraz ma 64 i wszyscy mówią, że jest długa i cały czas idzie w okolicach 50 centyla właśnie.
    Jest super aplikacja z siatkami who Growth (na ios, na androida kiedyś tez podawałam nazwę ale teraz znaleźć nie mogę, jakbyś chciała to odszukam), polecam tam sobie wpisać dane, na oewno zobaczysz piękne wykresy.
    A i po 3 miesiącu dzieciaki mogą zwolnić z wzrostem i to normalne.

Olik Ninka jest teraz pomiędzy rozmiarami z Lidla. Body 50/56 nosi nadal, uwielbiamy je, ale rękawki już za krótkie. Za to 62/68 od nich jeszcze dużo za duże i czekamy aż dorośnie do nich. Dres dostała z Lidla 62/68 to się uśmiałam jak na próbę ubrałam ;) dwa razy by się zmieściła. Ja właśnie dostałam pakę pięknych ciuchów które upolowalam na Allegro :) najczęściej jej kupuje używki na Allegro właśnie. Teraz na zimę kilka jej chce zwęzić bo we wszystkim jej przewiewa mocno i przyda się coś bardziej dopasowanego, a nie mam kiedy uszyc od nowa.

Ja dzisiaj taka wyspana ze poszłam na spacer z łyżką do butów, taką długą. A po drodze odbierałam paczkę od kuriera. Trzymając Ninke, psa na smyczy i łyżkę do butów. Tak, tego mi brakowało, haha.

Lamka zaciskam kciuki!!!

Lusesita, JuicyB, Rucola, olik321, Patrycja20, Nadzieja22, Sarna84 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 2460 2461 2462 2463 2464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ