X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer moja teściowa kupila Franiowi robota 3+, który strzela tek głośno, że go na dwa piętra słychać i chyba ma z 50’cm :O

Zosia i Zuzia slodkie dresiary :)

Kurczę właśnie pomyślałam, że ja nie mam pojęcia w co ubiorę go na wigilie, chyba w ubranko świąteczne z alie :D

Kaczorka przykro mi, że nie wszystko ok, ale super że byłaś czujna i szybko będziecie działać !

Puzzle my mamy 60x60 - trochę miały zapach niemiły, ale tak jak dziewczyny pisały kilka godzin. Teraz je uwielbiamy, Franio robi na nich super postępy, bo mu się nic nie podwija ani nie ucieka jak leży na brzuszku czy się obraca a jest miękko i bezpiecznie

My dziś długi dzień, rano byliśmy z moim mężem na pogrzebie, poprosiłam moją mamę, żeby została z Franiem, bo nie chciałam ryzykować z tą ospą. Dziś mamy tez takie małe święto, 13 lat naszej znajomosci, ale nasze świętowanie jest w tym roku inne - leżymy w domu w dresach i z Franiem <3 zjedliśmy niezbyt wykwintny makaron i nic nam więcej nie trzeba
    Aaaa byłabym niesprawiedliwa - dostałam prezent z okazji „urodzenia Frania” (pol roczny poślizg pominę) złote kolczyki i bransoletkę

A to my...
    img][/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 20:40

Rucola, reset, Lunaris, Achia, pilik, JustynaG, lamka, summer86, Ania1003, Bajkaaa, Anna Stesia, Madzik34, Kaczorka, Karma88, Patrycja20, Sarna84, Nadzieja22, StaraczkaNika, Lusesita, olik321 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena piękna Rodzina!!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena piękna rodzina i pięknie spędzona rocznica- dresy i najukochańsi obok to jest to <3 ...no może ja bym do tego jeszcze jakąś czekoladkę chciała ;)

A co do takich hałaśliwych zabawek to ja proponuję podrzucić dziecko z takim zestawem kilku grających (najlepiej na raz i z irytującymi dźwiękami) osobom, które takie rzeczy kupują na parę godzin do opieki!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- pięknie wyglądacie! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relacja ze spotkania z Dominikiem.
    Na oddziale pozwolili mi być bardzo krótko, bo Panie się martwiły o mój stan. Domiś ma cały czas czkawkę. Saturacja jest ładna, momentami tętno trochę podwyższone. Ma przepiękną skórę i kształt główki. Chciałabym zobaczyć jego oczka, ale ma cały czas zamknięte bo śpi po lekach. Ja jak się urodziłam to miałam granatowe tęczówki i błękitne białka, ciekawe czy ma to po mnie.

Bardzo ciężkie przeżycie, na początku wpadłam w histeryczny płacz, ale zaraz się uspokoiłam i mogłam go głaskać.

Wieczorem spróbuję Was trochę nadrobić.

Ania1003, JustynaG, pilik, Cheresta, Anna Stesia, Madzik34, Achia, Lena21, Minnie89, Kaczorka, Patrycja20, Lunaris, Sarna84, Nadzieja22, Lusesita, Rucola, -Mamunia-, Phnappy, Jeżowa, KateHawke, blue00, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka super że się udało! Oby z każdym dniem pozwolili coraz dłużej na spotkania!

• pilik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka już nie długo <3 cieszę się że mogła zobaczyć i pobyć choć trochę przy synku. I że jest stabilny i ma dobrą saturacje! <3

Lena wszystkiego dobrego dla Was! Pięknie wyglądacie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:47

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, intuicja matki jest jednak niezawodna, dobrze że poszliście do fizjo, myślę że dzięki ćwiczeniom szybko skorygujecie napiecie i postawę. A co wzbudziło Twoj niepokoj w lipcu?

Lamka, cieszę sie ogromnie, że jest poprawa i moglas się spotkać z synkiem. Trzymam kciuki abyście jak najszybciej mogli wrocic razem do domu.

Lena, piękna z Was rodzina <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna , ja nie wiem jak wygląda moja córka w sukienkach :D po prostu preferuje praktyczne stroje - pajace i bodziaki. Moja nie lubi przebierania więc nie chcę jej męczyć.
    Sama kupowałam raczej szare rzeczy z myślą, że są uniwersalne i jakby drugi pojawil sie syn to będę miała ciuszki ale dostała mnóstwo różowych rzeczy.
    I jak jest na różowo to nie padają pytania "chłopiec czy dziewczynka?"
    A Twoja córcia oczywiście boska... i ten irokez! Mogłabyś jej zrobić metalową stylówę :P

Bajka , piękne świąteczne ubranko. No i koniecznie proszę robić sesję ze świątecznych stylizacji.

Kaczorka , dobrze, że wiecie co się dzieje z Aluśką. Oby tylko chciała ćwiczyć.

Lunaris , nie wierzę w pecha ale w tym roku to rzeczywiście ciągle masz pod górkę.

Lena , przepiękne zdjęcie! Brawo dla męża - w końcu po 6 miesiacach się zmotywował :)

Lamka , super wieści. Będzie dobrze a każde następne spotkanie będzie coraz dłuższe. Jeszcze chwilka i będziesz mogła nam na forum pisać "on jest nieodkładalny, całymi dniami tylko by się tulił" :)

Bajkaaa, Luna1993 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka aż się sama wzruszyłam jak przeczytałam Twój wpis. na pewno każde spotkanie będzie coraz dłuższe,a wieści jeszcze lepsze. nabieraj sił kochana. Myślimy o Was cały czas <3

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lameczko miałam tak samo ! Spłakałam się jak głupia, a teraz jak Was sobie wyobrażam to od razu mam łzy w oczach. Cieszę się, że możesz już być z Domisiem chociaż na te krótkie chwile :*

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia i Zuzia to prawdziwe księżniczki w dresie <3
    Lena piękna z Was rodzinka :*
    Kaczorka po tygodniu na pewno u Ali będzie poprawa! Będę trzymać mocno kciuki ! :*
    Lamka spłakałam się jak przeczytałam o Twoim spotkaniu z Dominikiem ! Ale bardzo się cieszę, że jest stabilnie :*

Kaczorka, Bajkaaa, Luna1993 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka dużo zdrówka dla Dominika! Niech szybko dołączy do rodziców w domu <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - Aluśka w wózku zwykle skręcała głowę w jedną stronę i lekko była wygięta w łuk. W zasadzie od urodzenia miałam takie wrażenie, tylko już później sama się gubiłam czy to ta sama strona czy nie. Jak zaczęła raczkować i usiadła, to myślałam, że problem minął. No ale jak widać nie.
    Najgorzej, że młoda się teraz buntuje i na każde nasze "nie" jest histeria..

Lamka - dobrze, że udało Ci się zobaczyć Domisia :) teraz każdego dnia będzie lepiej :)

Lena - super są takie fotki rodzinne :) a teściową z robotem to chyba fantazja poniosła :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka cudownie czytać, że mogłaś być choć chwilę ze swoim Centrum Wszechświata!!! Super, że u Domisia coraz lepiej i zanim się obejrzysz to te początki zostaną tylko wspomnieniem :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • malka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dobrze, że poszliście do fizjo. Teraz trochę poćwiczycie i mam nadzieję, że problem szybko minie.

Lamka, super, że mogłaś pobyć z małym. Mam nadzieję, że jutro będziesz mogła spędzić z nim więcej czasu.

Lunaris, powodzenia jutro ( mam nadzieję, że piszę to ostatni raz ;))

Luna, Bajka piona! Fela to też dresiara. Ma podań 5 miesięcy a jeszcze nie miała sukienki założonej ani razu. Nie było okazji a nie będę dziecka w domu w sukience trzymać. Mam na święta taką w kratę szkocką bo dostałam w prezencie. Ale jeszcze nie wiem czy ją założymy.

Rucola, Lunaris, Luna1993 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ciężka i piękna chwila za Tobą... Mam nadzieję, że już wkrótce zostanie Ci wynagrodzone to początkowe cierpienie i trudniejszy start Twojego pięknego Synka. Na zdjęciach wygląda na bardzo silnego. Powodzenia w dalszym rozkręcania laktacji, o nią też pięknie walczysz.

Lena nie załapałam się na zdjęcie :(

Pilik bardzo dziękuję za zdjęcie rajstopek i powiem Ci szczerze, że jestem baaaardzo zaskoczona tą mega różnicą w rozmiarach! Przecież to jak przekrój od rozmiaru dla noworodka do rocznego dziecka! A niby taki sam, masakra... Nie mam chyba co zwlekać, tylko te Sówki zamówić, bo święta idą, sukienka czeka, a nogi póki co byłyby gołe :P

Muszę przyznać rację wszystkim Wam, które pisały, że harmonogram dnia wyklaruje się sam - naprawdę tak się stało, nawet nie wiem kiedy, nagle dni stały się bardziej regularne. Niesamowite jest dla mnie teraz to, że tak naprawdę przez 12 godzin "dnia" karmię Agatkę tylko 4 razy - po wstaniu, pół godziny przed spacerem, po spacerze i przed kąpielą! Jeszcze niedawno mam wrażenie, że tylko karmiłam! W "nocy" drugie tyle karmień, jeśli o to chodzi to jest bardzo skrupulatna i każde 12h obdziela równo żądaniem piersi :)

Ja już padam i oczy same mi się zamykają. Lunaris powodzenia jutro, niech ta lekarka się w końcu ogarnie!!! Dobranoc dziewczyny :)

Edit: jeszcze Kaczorka - najważniejsze, że problem jest zdiagnozowany, teraz na pewno wysiłek włożony w ćwiczenia, ale za jakiś czas będziecie się cieszyć poprawą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:36

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaka tu cisza wieczorna :)
    Edit: o, akurat się uruchomiłysmy we 3!

Lamka - jejku, jak fajnie że byliście troszkę razem!

Lunaris - gotowa na jutro? Potwierdziłaś z doktorką że NA PEWNO tam będzie? ;)

Odkryłam dziś dziwna rzecz. Kiedy obcy ludzie mówią do mnie coś o moim dziecku, zastanawiam się skąd oni wiedzą że jestem w ciąży :D brawo ja.
    Lepiej się wyśpię bo jutro idę się kłuć z rana... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:40

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy śpią? :) Ja trochę spałam, ale obudziłam się na siku i jakoś zasnąć nie mogę.

Zuza i Zosia ślicznotki :)

Kaczorka średnie info z wizyty, ale oby szybko udało się naprostować.

Kurde Lunaris :/ Ty chyba faktycznie masz ostatnio pecha... Dużo zdrówka dla Frania! No i oby to było ostatnie podejście do szpitala, a jakby coś, to powiedz, że mało się Stasiu rusza i dziwnie Cię brzuch boli.

Lena wszystkiego najlepszego dla Was. Cudna z Was rodzinka, a spędzenie rocznicy jak najbardziej super :) Fajnie, że mąż zreflektował się z prezentem, cwaniak 2 okazje na raz obskoczył :P Odnośnie prezentów dla dzieci, to aż się boję, co moja teściowa będzie kupować... Na pewno mogę szykować się na powódź pluszaków, których szczerze niezbyt lubię.

Lamka aż mi się łezka w oku zakręciła <3 Wciąż mocno trzymam kciuki za synka. Jak się czujesz?

Minnie, brawo za spostrzegawczość :P

Rośnie nam mały dzik chyba :) Takie rzeczy robi i z taką siłą, że jestem w szoku. Może po tacie nie może usiedzieć 5 minut na tyłku, tylko coś robić, bo mam wrażenie, że praktycznie co chwilę się rusza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 02:58

Luna1993 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię. Rano będę jak zombie -może wtedy się ktoś zlituje i mnie przyjmie...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 2493 2494 2495 2496 2497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ