X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka cudownie ze juz jestescie po pierwszym kontakcie. <3

Lunaris wybił 40 tc na twoim suwaczku. Gdzie ten Kurczaczek?

Ja jak wstałam o 3 Tak nie mogę zasnąć.

Jest ta promocja 2+2 w rosmanie i pytanie co kupić?

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kurczak chyba na Wielkanoc czeka ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię - liczę ruchy, a tych mi ostatnio dziecko skąpi. Niby jak liczę to jest w normach, ťyle że wyraźnie mniej niż 2 dni temu.
    Za 3 godziny KTG.

Spokojnego dnia, dziewczyny.
    Lunaris - oby wszystko poszło dziś po Twojej myśli!

Lunaris lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja też zaczynam się martwić trochę bo Staszek z dnia na dzień coraz mniej aktywny. Nic na przykład nie wiem o stanie łożyska. Muszę dziś dopytać.

Dziś masz KTG a wizyta jakaś w planie?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, dziewczyny wczoraj pisały co kupują w Rossmanie.

A moja panna od 4:30 nie śpi, co prawda leży całkiem spokojnie w łóżeczku ale trze biedna oczka bo jest zmęczona a nie może zasnąć. Wzięłam się więc za dłuższą sesje ściągania i siedzę obok i jej nucę kołysanki, głaszcze po policzku. Może jednak przysnie bez noszenia na rekach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 05:37

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, powiedz o tym w szpitalu koniecznie, ogólnie możesz troszkę podkoloryzować, może to sprawi że poważniej podejdą. Kciuki kochana!

Mamunia, wczoraj chyba były wpisy o polecanych produktach.

Justyna, mam nadzieję, że Ania jeszcze przyśnie. U mojej liczę na to samo.

Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a jak noc ogólnie? coś lepiej czy nie bardzo?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 11 grudnia 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Nika ja też zaczynam się martwić trochę bo Staszek z dnia na dzień coraz mniej aktywny. Nic na przykład nie wiem o stanie łożyska. Muszę dziś dopytać.

Dziś masz KTG a wizyta jakaś w planie?
    Wizytę niby też mam, ale to na NFZ więc pewnie tylko doktorka obejrzy podwozie i nie zrobi usg - bo jeszcze by mi za dużo czasu poświęciła :/

Pojutrze - w dniu tp - jadę do mojego szpitalnego gina. Ma wszystko sprawdzić i na tej podstawie dać skierowanie na wywołanie. Wstępnie proponował 17.12 bo ma wtedy dyżur.

A dla mnie każdy dzień czekania to jest już potworny stres. Wiecznie tylko liczę ruchy.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, odpukać dziś była poprawa.. wieczór tragiczny, bo walczyliśmy prawie 3h żeby poszła spać, ale w nocy tylko 2 pobudki były. Wstała o 5, ale to i tak duży postęp. Pytanie czy to poprawa na dłużej ;) w każdym razie złapałam trochę snu.

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kciuki za dzisiaj ! Oby doktorka się ogarnęła !

Nika za Twoje dzisiejsze ktg również zaciskam !

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer miło czytać że jest choć trochę lepiej i trzymam mocno kciuki żeby tak już zostało :) dzielna jesteś kochana

Justynka właśnie muszę pomyśleć o jakiejś rockowej stylowce dla niej :D może na święta ją tak ubiorę ;) a te irokezy to u nas rodzinne

Lunaris powodzenia kochana dzisiaj, będę zaglądać co u Was, czy ta lekarka (udusiłabym ją) się ogarnęła i wreszcie się Wami fachowo zajmie

Nika niektóre dzieci się uspokajają przed porodem, mają też malutko miejsca, ale zawsze warto sprawdzać czy na pewno nic się nie dzieje. Powodzenia na wizycie i czekam na same dobre informacje :)

Lamka Dominiś cudowny i bardzo bardzo dzielni jesteście. Już niedługo te chwile będą tylko wspomnieniem

Lena cudowna rodzinkę tworzycie i wszystkiego dobrego z okazji tych wspólnych 13 lat :)

Przepraszam, że więcej nie napiszę ale mamy o 12 szczepienie i już mi słabo z nerwów. Mała znów się zaniesie, znów nie będę mogła jej uspokoić, ale chociaż lekarz zobaczy, czy to lekkie zasinienie jest wówczas w normie.

Miłego dnia :)

JustynaG lubi tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ależ w Krakowie sypie, wróciłam z badań całą w śnieżynkach :)

Kciuki za wizytę Nika, i Luna za Zuzinkę, i Lunaris - żebyś tam już została (byle nie na długo :))

Nadzieja - ja mam to samo, mój syn chyba nigdy w tym brzuszku nie śpi... A jak ma czkawkę, to wpada w jakiś dziki szał i się rzuca i rozkopuje jakby chciał uciec.
    Masochistka ze mnie, ale lubię być kopana <3

Rucola lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie właśnie. Bardzo mnie rozbawiłaś tym, że nie wiesz skąd ludzie wiedzą o Twojej ciąży :D ach te matkowe umysły ;) ;* powodzenia na badaniach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 08:04

Minnie89 lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Luna, Bajka - Wasze dziewczyny czy to w dresowe, czy w sukience wyglądają obłędnie! Podejrzewam, że rozczuliłyby nawet w przyslowiowym worku po ziemniakami!

Kaczorka - dobrze, że za wczasy się zdecydowałas wybrać z Alusią do fizjo! Wierzę, że takie aktywne dziecko chętnie będzie próbowało nowych ćwiczeń i szybko zobaczycie poprawę!

Lamka, wczoraj czytałam wszystko na messangerze, ale średnio wiem co Ci powiedzieć. Serce mi pęka, że nie możecie od razu się cieszyć sobą, ale wierzę, że jeszcze kilka dni i będziecie spokojnie w domu poznawać się z całkiem zdrowym Dominikiem!

Lunaris - trzymam kciuki, mam nadzieję, że nasza służba zdrowia podoła zadaniu i tym razem przyjmie Cię bez żadnych wykretow i niepotrzebnych stresów!

Nika, Renata ma mało miejsca już pewnie i chce trochę mamie podnieść ciśnienie, które leci na łeb na szyje! A i może chce już za chwilę sprawić niespodziankę?

U nas dzień się rozpoczął od bólu gardła i zatok, przelykanie czegokolwiek jest na pograniczu cudu. Zaraz będę dzwonić do internista, może jakimś cudem się dostanę i zdążę wyleczyć (bo kaszel po cc mnie skutecznie przeraża!) zanim moja córka zdecyduje się na opuszczenie brzuszka - część dziewczyn już wczoraj informowałem, że u nas tak na prawdę może się zacząć wszystko też nawet na dniach - mała waży juz ponad 3 kg, szyjka ma 1.3 cm, tp usredniony na wigilię, ale np z główki już na poniedziałek! Póki co zaciskam nogi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 08:17

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Nikuś kciuki za ktg <3

Lunaris oby dziś już były jakieś konkrety i niech się ta lekarka opamięta kurde ! Kciuki :*

Lameczko czekamy na dobre wieści od Domisia <3 a co do tych krótkich odwiedzin, to niestety w Zabrzu tez tak jest, można wchodzić tylko pojedynczo i na krótkie chwile, ale Pilik miała chyba większy komfort w tym temacie wiec może u Was też będzie większa swoboda

W Rossmanie oprócz promocji 2+2 jest tez promocja na mleko następne 1+ drugie 50% rabatu

Dziękuję za tyle miłych słów :) miłego dnia

Ps śniło mi się, że sie pobiłam z teściową :D przypadek ? Nie sądzę ;)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko bo leżę pod ktg.

Zostaje w szpitalu, zapis słaby dziecko się nie rusza. Zaraz papierowo mnie przyjmą jak powiedzą więcej to dam znać.
    Trzymajcie za nas kciuki.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie ginekologiczne. Dostałam dziś okres, wydaje mi się że równo 7 dni temu miałam owulację, test pozytywny, ból jajnika typowy, szczyt śluzu. Ale te 7 dni mnie zmartwiło, takie zawirowania mogą być po porodzie? Po ciąży z Tosia tak nie miałam, wszystko książkowo wróciło do normy. I kolejne pytanie. Czy jeśli mi jeszcze hormony robią psikusa to powinnam już zacząć używać krążków anty, czy lepiej poczekać jeszcze z cykl, dwa, żeby się unormowało? Nie chciałabym narobić sobie biedy, a się nie znam, za rok mieliśmy je odstawić

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się sniło że urodziłam! No i pielęgniarki prowadzą mnie gdzieś do tego mojego dzuecka - biorę na ręce i "ale to jest chłopiec!" i wtedy to dziecko zapiszczało i wyskoczyło mi z rąk ponad ramieniem prosto do pielęgniarki. No to ja w ryk że to nie mohe i gdzie się moje podziało.

No i tak się obudziłam i zaczęłam czatować na ruchy.

Pozdrowienia z kolejki na KTG. A liczyłam że z rana to nie będzie obsuwy :(

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris proszę w miarę możliwości informuj nas na bieżąco, jestem z Wami kochana :* wszystko musi być dobrze

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Na szybko bo leżę pod ktg.

Zostaje w szpitalu, zapis słaby dziecko się nie rusza. Zaraz papierowo mnie przyjmą jak powiedzą więcej to dam znać.
    Trzymajcie za nas kciuki.
    Trzymam! To co? Dzisiaj pierwsze spotkanie ze Staszkiem!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 2494 2495 2496 2497 2498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ