X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris mocne kciuki!!! Czekamy na dalsze wieści :*

Luna ja tam się jakoś wybitnie nie znam, ale myślę, że 2 miesiące po porodzie to jeszcze takie cykle nie powinny Cię martwić.

Nika kciuki za Twoje KTG!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 09:01

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- mocne kciuki! Czekamy na wieści!
    Nika- czekamy tez na Twoje ktg. Muszę zadzwonić do swojej szkoły rodzenia- mam przed kolejną wizytą zrobić właśnie ktg. Choć Oskar się mocno wierci, więc się jakoś nie stresuje. Choć wolałabym urodzić przed wizytą :p

Luna- ja niestety nie pomogę...a nie masz wizyty u gina żeby dopytac może?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia byłam 2 tyg temu, nie chciałabym znowu iść prywatnie. Jak żadna z Was nic nie doradzi to poczekam jeszcze cykl, jak znów tak będzie to najwyżej wtedy się wybiorę ponownie :) na kiedy masz termin wizyty?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, moim zdaniem cykl po porodzie ma prawo świrować. Nie wiem niestety jak jest z tym krążkiem, bo nigdy nie stosowałam. Jeśli się obawiasz to odczekaj jeszcze cykl a w międzyczasie zostają Wam prezerwatywy. U mnie teraz pierwszy cykl i wyglada na to, że będzie dluzszy niż przed ciążą, wiec też troszkę się pozmieniało.

Lunaris, mocne kciuki za Ciebie i Stasia!

Luna1993 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

Kaczorka dobrze, że dostałaś ćwiczenia. Na pewno wszystko wróci do normy.

Nika kciuki za Twoje ktg

Lunaris powodzenia, myślami jestem z Wami

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja również niecierpliwie czekam na informacje !

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- jestem myślami z Wami. Kciuki też trzymam, choć wierzę, że i bez nich wszystko zaraz się idealnie- nomen omen - rozwiąże :*

Dziewczyny kochane, czytam Was na bieżąco, ale jestem przeziębiona, do tego mam coś z hormonami (3 kg w trzy dni i czuję się jak... no dopowiedzcie sobie same), cykl po laparo wciąż się nie skończył, a z USG nie idzie ustalić, co się dzieje, w pracy kocioł i kilka ciężkich tematów, różnica zdań na tematy wychowawcze z M. odnośnie jego córki... Nie mam zatem weny na pisanie, ale za Was wszystkie i za wszystkie nasze dzieci trzymam kciuki! <3

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris zaciskamy kciuki!!

Lameczko ja mogłam być u Ninki od 11.45 do 18.30, pod warunkiem że histerycznie nie płakałam. Generalnie wchodziłam, jak wiedziałam że zaraz pęknę wychodziłam na korytarz się wypłakać i ochłonąć i wracałam. Pierwsze dni większą cześć dnia spędzałam jednak na korytarzu bo nie byłam w stanie się uspokoić a wiedziałam, że nie mogę w takim stanie wchodzić do Ninki. Tłumaczyłam sobie że muszę być dla niej silna. A i tak właśnie rycze na samo wspomnienie tych dni...

Nika na zapis Twojego ktg tez czekamy!

Luna buziaki dla Zuzi, na pewno będzie dzielna, a jak się zaniesie to tak jak mówisz, przynajmniej pediatra będzie mógł ocenić. Co do cyklu może wariować jak najbardziej. Ja bym poczekała cykl albo i dwa jednak żeby się unormowała...

Fozzie łącze się w bólu. Moje zatoki w stanie tragicznym, każdy tych głowy chce mnie rozsadzić...

Mi się dzisiaj śniło że Ninka się obudziła z zębami! Marzenia matki, haha.
    Ninka ma dzisiaj stylowke jak dziewczyny wczorajsze trochę ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b1e48fad31b.jpg

A Jezowa - Ninka nosi z sówki 50/56, aktualnie ma 65cm i 5250g jakby to miało pomoc ;)

Luna1993, Jeżowa, Lusesita, Patrycja20, KateHawke, Yoselyn82, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- Summer mądrze pisze :)

Ja mam wizytę za tydz-20go i wtedy jak to powiedział pan doktor "zdecyduje co ze mną zrobić", tuż przed świętami i kurde cholera wie co wymyśli...

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sory, że tak z dupy na szybko, antybiotyk Ospamox (amoksycylina) mogę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, jesteście niezastąpione! Tak zrobię, poczekam kolejny cykl, tu nawet nie chodzi o nasze zabezpieczenie, to nie porboem, tylko nie chce narobić sobie biedy kolejnymi hormonami w postaci krążka. Wolę to unormować teraz a nie jak będziemy chcieli wrócić do starań i znów będą łzy, że coś jest nie tak. :) Jakby w ogóle cykl mi się skrócił to bym się nie martwiła, raczej chodzi mi o tą drugą fazę cyklu po owu. Ale w sumie nie mam stu procent pewności że ona była. Jeszcze raz dziękuję :)

Pilik ja nawet czytając i myśląc o Twoich, Leny i Lanki przeżyciach mam łzy w oczach... Tego właśnie się w ciąży obawiałam najbardziej, że Zuza się urodzi, że będziemy same w Łodzi, nie daj Boże jakiś zabieg, te wszystkie sprzęty, kabelki... Jesteście mega silne babki. Ja bym pękła na setki kawałków. A Ninka cudowna dresiara, idealnie pasuje do naszego forumowego gangu dziewczyn w dresach :P

Fozzie niestety nie wiem :(

Achia to czarujemy żeby Oskar się namyślił do tego czasu ;* niech chłopak lepiej słucha mamusi ;)

Uciekam szykować dziewczyny, Lunaris trzymam za Was mocno kciuki!

• pilik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie możesz

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kciuki by wszystko dobrze i szybko poszło

Fozzie chyba lepiej zadzwonic do lekarza się zapytać :(

U nas mnóstwo śniegu ja byłam na badaniach z rana w końcu ta tarczyce zbadać i zobaczymy co to będzie

Miłego dnia dziewczęta

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset bardzo mi przykro że tyle się nawarstwia i zamiast poprawy coś się rozjerzdza :( mam nadzieje że wkrótce się u promuje i zdrowotnie i hormonalnie i z emkiem. W pracy oczywiście przed świetami trochę spokoju też by się przydało... trzymaj się dzielna kobieto <3

Luna po porodzie i tych dniach powiedziałam, że nigdy więcej nie będę miała dzieci, że drugi raz tego nie przeżyje. Moment kiedy lekarze mówią, że trzeba przygotować się na wszystko, a chodzi o Twoje dziecko, które jest na tym świecie od jednego dnia... na samo wspomnienie myśle, że nie mogę mieć kolejnego dziecka. Ale staram się tłumaczyć, że z drugim przecież nie musi tak być, że przecież nie każda ciąża się tak kończy.

Bajka oby wyniki były dobre :)

Achia kciuki za decyzje Oskara o wyjściu co byście w trójkę mogli święta spędzać <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!!! Lunaris, ten dzien musi być Wasz!!!! ogromne kciuki :*
    Lamka, co tam u Was? Jak będziesz mieć czas i czuć się na siłach to pisz koniecznie!!!
    Fozzie jeśli tylko nie masz uczulenia na penicyliny to możesz zastosowac ten antybiotyk, ale mimo wszystko sugeruję konsultację z lekarzem!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dostałam go przed chwilą od lekarza, ale to taki, któremu broń boże nie ufam, a dyplom ma chyba z chrupek :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musimy kupic jakieś symboliczne prezenty dla 2latka i 2,5 latka, dwóch chłopców... możecie coś doradzić? totalnie nie mamy pomysłu... oprócz tego półroczna dziewczyynka i noworodek chłopiec....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny musimy kupic jakieś symboliczne prezenty dla 2latka i 2,5 latka, dwóch chłopców... możecie coś doradzić? totalnie nie mamy pomysłu... oprócz tego półroczna dziewczyynka i noworodek chłopiec....
    Symboliczne czyli po Maks 50 zł na głowę? Lego duplo! Tesco/biedronka!

• pilik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dla noworodka brałam bym kota (albo coś innego z tej serii, ale kot u nas długo robił furorę i teraz wraca do łask) https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/162586/s/mom-s-care-kot-bialo-czarny-szczelescik-zabawka-niemowleca/
    Dla półroczniaka jakiś gryzak, a dla starszych może z czuczu coś? Super, edukacyjne, nie drogie i uniwersalne :)

Ja właśnie zamówiłam taką zabawkę i myśle że tez może być fajna :) https://www.mamissima.pl/zabawki/oogi_-_zabawka_kreatywna_junior_blue?gclid=Cj0KCQiA3b3gBRDAARIsAL6D-N-MGwkUFCXRpzGjImzZPgDKt-EwtW1eltAZ0Fq9p0BEpUOAjoVNVfwaAsuKEALw_wcB

Ja jeszcze puzzle tego typu polecam i fajne drewniane puzzle tez można kupić nie drogo https://www.zielonezabawki.pl/product-zun-7873-Zwierzaki-i-ich-domki-puzzle-dla-dzieci-DJ08164-Djeco-zabawka-dla-dwulatka-zabawki-z-tektury.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 10:04

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris trzymaj sie tam i jak bedziesz miala chwilke i chec to daj znac.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 2495 2496 2497 2498 2499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ