Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris mocne kciuki!!! Czekamy na dalsze wieści :*
Luna ja tam się jakoś wybitnie nie znam, ale myślę, że 2 miesiące po porodzie to jeszcze takie cykle nie powinny Cię martwić.
Nika kciuki za Twoje KTG!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 09:01
-
nick nieaktualnyLunaris- mocne kciuki! Czekamy na wieści!
Nika- czekamy tez na Twoje ktg. Muszę zadzwonić do swojej szkoły rodzenia- mam przed kolejną wizytą zrobić właśnie ktg. Choć Oskar się mocno wierci, więc się jakoś nie stresuje. Choć wolałabym urodzić przed wizytą :p
Luna- ja niestety nie pomogę...a nie masz wizyty u gina żeby dopytac może? -
nick nieaktualny
-
Luna, moim zdaniem cykl po porodzie ma prawo świrować. Nie wiem niestety jak jest z tym krążkiem, bo nigdy nie stosowałam. Jeśli się obawiasz to odczekaj jeszcze cykl a w międzyczasie zostają Wam prezerwatywy. U mnie teraz pierwszy cykl i wyglada na to, że będzie dluzszy niż przed ciążą, wiec też troszkę się pozmieniało.
Lunaris, mocne kciuki za Ciebie i Stasia!Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Lunaris- jestem myślami z Wami. Kciuki też trzymam, choć wierzę, że i bez nich wszystko zaraz się idealnie- nomen omen - rozwiąże :*
Dziewczyny kochane, czytam Was na bieżąco, ale jestem przeziębiona, do tego mam coś z hormonami (3 kg w trzy dni i czuję się jak... no dopowiedzcie sobie same), cykl po laparo wciąż się nie skończył, a z USG nie idzie ustalić, co się dzieje, w pracy kocioł i kilka ciężkich tematów, różnica zdań na tematy wychowawcze z M. odnośnie jego córki... Nie mam zatem weny na pisanie, ale za Was wszystkie i za wszystkie nasze dzieci trzymam kciuki!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lunaris zaciskamy kciuki!!
Lameczko ja mogłam być u Ninki od 11.45 do 18.30, pod warunkiem że histerycznie nie płakałam. Generalnie wchodziłam, jak wiedziałam że zaraz pęknę wychodziłam na korytarz się wypłakać i ochłonąć i wracałam. Pierwsze dni większą cześć dnia spędzałam jednak na korytarzu bo nie byłam w stanie się uspokoić a wiedziałam, że nie mogę w takim stanie wchodzić do Ninki. Tłumaczyłam sobie że muszę być dla niej silna. A i tak właśnie rycze na samo wspomnienie tych dni...
Nika na zapis Twojego ktg tez czekamy!
Luna buziaki dla Zuzi, na pewno będzie dzielna, a jak się zaniesie to tak jak mówisz, przynajmniej pediatra będzie mógł ocenić. Co do cyklu może wariować jak najbardziej. Ja bym poczekała cykl albo i dwa jednak żeby się unormowała...
Fozzie łącze się w bólu. Moje zatoki w stanie tragicznym, każdy tych głowy chce mnie rozsadzić...
Mi się dzisiaj śniło że Ninka się obudziła z zębami! Marzenia matki, haha.
Ninka ma dzisiaj stylowke jak dziewczyny wczorajsze trochę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b1e48fad31b.jpg
A Jezowa - Ninka nosi z sówki 50/56, aktualnie ma 65cm i 5250g jakby to miało pomoc
Luna1993, Jeżowa, Lusesita, Patrycja20, KateHawke, Yoselyn82, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziękuję, jesteście niezastąpione! Tak zrobię, poczekam kolejny cykl, tu nawet nie chodzi o nasze zabezpieczenie, to nie porboem, tylko nie chce narobić sobie biedy kolejnymi hormonami w postaci krążka. Wolę to unormować teraz a nie jak będziemy chcieli wrócić do starań i znów będą łzy, że coś jest nie tak.
Jakby w ogóle cykl mi się skrócił to bym się nie martwiła, raczej chodzi mi o tą drugą fazę cyklu po owu. Ale w sumie nie mam stu procent pewności że ona była. Jeszcze raz dziękuję
Pilik ja nawet czytając i myśląc o Twoich, Leny i Lanki przeżyciach mam łzy w oczach... Tego właśnie się w ciąży obawiałam najbardziej, że Zuza się urodzi, że będziemy same w Łodzi, nie daj Boże jakiś zabieg, te wszystkie sprzęty, kabelki... Jesteście mega silne babki. Ja bym pękła na setki kawałków. A Ninka cudowna dresiara, idealnie pasuje do naszego forumowego gangu dziewczyn w dresach
Fozzie niestety nie wiem
Achia to czarujemy żeby Oskar się namyślił do tego czasu ;* niech chłopak lepiej słucha mamusi
Uciekam szykować dziewczyny, Lunaris trzymam za Was mocno kciuki! -
Reset bardzo mi przykro że tyle się nawarstwia i zamiast poprawy coś się rozjerzdza
mam nadzieje że wkrótce się u promuje i zdrowotnie i hormonalnie i z emkiem. W pracy oczywiście przed świetami trochę spokoju też by się przydało... trzymaj się dzielna kobieto
Luna po porodzie i tych dniach powiedziałam, że nigdy więcej nie będę miała dzieci, że drugi raz tego nie przeżyje. Moment kiedy lekarze mówią, że trzeba przygotować się na wszystko, a chodzi o Twoje dziecko, które jest na tym świecie od jednego dnia... na samo wspomnienie myśle, że nie mogę mieć kolejnego dziecka. Ale staram się tłumaczyć, że z drugim przecież nie musi tak być, że przecież nie każda ciąża się tak kończy.
Bajka oby wyniki były dobre
Achia kciuki za decyzje Oskara o wyjściu co byście w trójkę mogli święta spędzać -
Dzień dobry dziewczyny!!! Lunaris, ten dzien musi być Wasz!!!! ogromne kciuki :*
Lamka, co tam u Was? Jak będziesz mieć czas i czuć się na siłach to pisz koniecznie!!!
Fozzie jeśli tylko nie masz uczulenia na penicyliny to możesz zastosowac ten antybiotyk, ale mimo wszystko sugeruję konsultację z lekarzem!!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny musimy kupic jakieś symboliczne prezenty dla 2latka i 2,5 latka, dwóch chłopców... możecie coś doradzić? totalnie nie mamy pomysłu... oprócz tego półroczna dziewczyynka i noworodek chłopiec....#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Dziewczyny musimy kupic jakieś symboliczne prezenty dla 2latka i 2,5 latka, dwóch chłopców... możecie coś doradzić? totalnie nie mamy pomysłu... oprócz tego półroczna dziewczyynka i noworodek chłopiec....
-
Rucola dla noworodka brałam bym kota (albo coś innego z tej serii, ale kot u nas długo robił furorę i teraz wraca do łask) https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/162586/s/mom-s-care-kot-bialo-czarny-szczelescik-zabawka-niemowleca/
Dla półroczniaka jakiś gryzak, a dla starszych może z czuczu coś? Super, edukacyjne, nie drogie i uniwersalne
Ja właśnie zamówiłam taką zabawkę i myśle że tez może być fajnahttps://www.mamissima.pl/zabawki/oogi_-_zabawka_kreatywna_junior_blue?gclid=Cj0KCQiA3b3gBRDAARIsAL6D-N-MGwkUFCXRpzGjImzZPgDKt-EwtW1eltAZ0Fq9p0BEpUOAjoVNVfwaAsuKEALw_wcB
Ja jeszcze puzzle tego typu polecam i fajne drewniane puzzle tez można kupić nie drogo https://www.zielonezabawki.pl/product-zun-7873-Zwierzaki-i-ich-domki-puzzle-dla-dzieci-DJ08164-Djeco-zabawka-dla-dwulatka-zabawki-z-tektury.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 10:04
Rucola lubi tę wiadomość