X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris mocne kciuki!!! Czekamy na dalsze wieści :*

Luna ja tam się jakoś wybitnie nie znam, ale myślę, że 2 miesiące po porodzie to jeszcze takie cykle nie powinny Cię martwić.

Nika kciuki za Twoje KTG!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 09:01

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- mocne kciuki! Czekamy na wieści!
    Nika- czekamy tez na Twoje ktg. Muszę zadzwonić do swojej szkoły rodzenia- mam przed kolejną wizytą zrobić właśnie ktg. Choć Oskar się mocno wierci, więc się jakoś nie stresuje. Choć wolałabym urodzić przed wizytą :p

Luna- ja niestety nie pomogę...a nie masz wizyty u gina żeby dopytac może?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia byłam 2 tyg temu, nie chciałabym znowu iść prywatnie. Jak żadna z Was nic nie doradzi to poczekam jeszcze cykl, jak znów tak będzie to najwyżej wtedy się wybiorę ponownie :) na kiedy masz termin wizyty?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, moim zdaniem cykl po porodzie ma prawo świrować. Nie wiem niestety jak jest z tym krążkiem, bo nigdy nie stosowałam. Jeśli się obawiasz to odczekaj jeszcze cykl a w międzyczasie zostają Wam prezerwatywy. U mnie teraz pierwszy cykl i wyglada na to, że będzie dluzszy niż przed ciążą, wiec też troszkę się pozmieniało.

Lunaris, mocne kciuki za Ciebie i Stasia!

Luna1993 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

Kaczorka dobrze, że dostałaś ćwiczenia. Na pewno wszystko wróci do normy.

Nika kciuki za Twoje ktg

Lunaris powodzenia, myślami jestem z Wami

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja również niecierpliwie czekam na informacje !

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- jestem myślami z Wami. Kciuki też trzymam, choć wierzę, że i bez nich wszystko zaraz się idealnie- nomen omen - rozwiąże :*

Dziewczyny kochane, czytam Was na bieżąco, ale jestem przeziębiona, do tego mam coś z hormonami (3 kg w trzy dni i czuję się jak... no dopowiedzcie sobie same), cykl po laparo wciąż się nie skończył, a z USG nie idzie ustalić, co się dzieje, w pracy kocioł i kilka ciężkich tematów, różnica zdań na tematy wychowawcze z M. odnośnie jego córki... Nie mam zatem weny na pisanie, ale za Was wszystkie i za wszystkie nasze dzieci trzymam kciuki! <3

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris zaciskamy kciuki!!

Lameczko ja mogłam być u Ninki od 11.45 do 18.30, pod warunkiem że histerycznie nie płakałam. Generalnie wchodziłam, jak wiedziałam że zaraz pęknę wychodziłam na korytarz się wypłakać i ochłonąć i wracałam. Pierwsze dni większą cześć dnia spędzałam jednak na korytarzu bo nie byłam w stanie się uspokoić a wiedziałam, że nie mogę w takim stanie wchodzić do Ninki. Tłumaczyłam sobie że muszę być dla niej silna. A i tak właśnie rycze na samo wspomnienie tych dni...

Nika na zapis Twojego ktg tez czekamy!

Luna buziaki dla Zuzi, na pewno będzie dzielna, a jak się zaniesie to tak jak mówisz, przynajmniej pediatra będzie mógł ocenić. Co do cyklu może wariować jak najbardziej. Ja bym poczekała cykl albo i dwa jednak żeby się unormowała...

Fozzie łącze się w bólu. Moje zatoki w stanie tragicznym, każdy tych głowy chce mnie rozsadzić...

Mi się dzisiaj śniło że Ninka się obudziła z zębami! Marzenia matki, haha.
    Ninka ma dzisiaj stylowke jak dziewczyny wczorajsze trochę ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b1e48fad31b.jpg

A Jezowa - Ninka nosi z sówki 50/56, aktualnie ma 65cm i 5250g jakby to miało pomoc ;)

Luna1993, Jeżowa, Lusesita, Patrycja20, KateHawke, Yoselyn82, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- Summer mądrze pisze :)

Ja mam wizytę za tydz-20go i wtedy jak to powiedział pan doktor "zdecyduje co ze mną zrobić", tuż przed świętami i kurde cholera wie co wymyśli...

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sory, że tak z dupy na szybko, antybiotyk Ospamox (amoksycylina) mogę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, jesteście niezastąpione! Tak zrobię, poczekam kolejny cykl, tu nawet nie chodzi o nasze zabezpieczenie, to nie porboem, tylko nie chce narobić sobie biedy kolejnymi hormonami w postaci krążka. Wolę to unormować teraz a nie jak będziemy chcieli wrócić do starań i znów będą łzy, że coś jest nie tak. :) Jakby w ogóle cykl mi się skrócił to bym się nie martwiła, raczej chodzi mi o tą drugą fazę cyklu po owu. Ale w sumie nie mam stu procent pewności że ona była. Jeszcze raz dziękuję :)

Pilik ja nawet czytając i myśląc o Twoich, Leny i Lanki przeżyciach mam łzy w oczach... Tego właśnie się w ciąży obawiałam najbardziej, że Zuza się urodzi, że będziemy same w Łodzi, nie daj Boże jakiś zabieg, te wszystkie sprzęty, kabelki... Jesteście mega silne babki. Ja bym pękła na setki kawałków. A Ninka cudowna dresiara, idealnie pasuje do naszego forumowego gangu dziewczyn w dresach :P

Fozzie niestety nie wiem :(

Achia to czarujemy żeby Oskar się namyślił do tego czasu ;* niech chłopak lepiej słucha mamusi ;)

Uciekam szykować dziewczyny, Lunaris trzymam za Was mocno kciuki!

• pilik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie możesz

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kciuki by wszystko dobrze i szybko poszło

Fozzie chyba lepiej zadzwonic do lekarza się zapytać :(

U nas mnóstwo śniegu ja byłam na badaniach z rana w końcu ta tarczyce zbadać i zobaczymy co to będzie

Miłego dnia dziewczęta

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset bardzo mi przykro że tyle się nawarstwia i zamiast poprawy coś się rozjerzdza :( mam nadzieje że wkrótce się u promuje i zdrowotnie i hormonalnie i z emkiem. W pracy oczywiście przed świetami trochę spokoju też by się przydało... trzymaj się dzielna kobieto <3

Luna po porodzie i tych dniach powiedziałam, że nigdy więcej nie będę miała dzieci, że drugi raz tego nie przeżyje. Moment kiedy lekarze mówią, że trzeba przygotować się na wszystko, a chodzi o Twoje dziecko, które jest na tym świecie od jednego dnia... na samo wspomnienie myśle, że nie mogę mieć kolejnego dziecka. Ale staram się tłumaczyć, że z drugim przecież nie musi tak być, że przecież nie każda ciąża się tak kończy.

Bajka oby wyniki były dobre :)

Achia kciuki za decyzje Oskara o wyjściu co byście w trójkę mogli święta spędzać <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!!! Lunaris, ten dzien musi być Wasz!!!! ogromne kciuki :*
    Lamka, co tam u Was? Jak będziesz mieć czas i czuć się na siłach to pisz koniecznie!!!
    Fozzie jeśli tylko nie masz uczulenia na penicyliny to możesz zastosowac ten antybiotyk, ale mimo wszystko sugeruję konsultację z lekarzem!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dostałam go przed chwilą od lekarza, ale to taki, któremu broń boże nie ufam, a dyplom ma chyba z chrupek :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musimy kupic jakieś symboliczne prezenty dla 2latka i 2,5 latka, dwóch chłopców... możecie coś doradzić? totalnie nie mamy pomysłu... oprócz tego półroczna dziewczyynka i noworodek chłopiec....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny musimy kupic jakieś symboliczne prezenty dla 2latka i 2,5 latka, dwóch chłopców... możecie coś doradzić? totalnie nie mamy pomysłu... oprócz tego półroczna dziewczyynka i noworodek chłopiec....
    Symboliczne czyli po Maks 50 zł na głowę? Lego duplo! Tesco/biedronka!

• pilik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dla noworodka brałam bym kota (albo coś innego z tej serii, ale kot u nas długo robił furorę i teraz wraca do łask) https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/162586/s/mom-s-care-kot-bialo-czarny-szczelescik-zabawka-niemowleca/
    Dla półroczniaka jakiś gryzak, a dla starszych może z czuczu coś? Super, edukacyjne, nie drogie i uniwersalne :)

Ja właśnie zamówiłam taką zabawkę i myśle że tez może być fajna :) https://www.mamissima.pl/zabawki/oogi_-_zabawka_kreatywna_junior_blue?gclid=Cj0KCQiA3b3gBRDAARIsAL6D-N-MGwkUFCXRpzGjImzZPgDKt-EwtW1eltAZ0Fq9p0BEpUOAjoVNVfwaAsuKEALw_wcB

Ja jeszcze puzzle tego typu polecam i fajne drewniane puzzle tez można kupić nie drogo https://www.zielonezabawki.pl/product-zun-7873-Zwierzaki-i-ich-domki-puzzle-dla-dzieci-DJ08164-Djeco-zabawka-dla-dwulatka-zabawki-z-tektury.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 10:04

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris trzymaj sie tam i jak bedziesz miala chwilke i chec to daj znac.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 2495 2496 2497 2498 2499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ