X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie ma za co. Mam na codzień kontakt z dzieciakami od 0 do 10 więc mogę coś tam spróbować doradzić ;)

Justyna chyba Lunaris miała na myśli cewnik foleya

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wczesnie wychwycony problem da się na pewno szybko skorygować ćwiczeniami, sam fizjo mówi że za tydzień powinien być efekt więc co dobrze wróży moim zdaniem ;* ja też się lepiej przejdę z małej stopa, ostrożności nigdy za wiele

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na KTG mało ruchów, zero skurczy. Nie było aparatu do USG i doktorka kazała się przejechać na IP, dała skierowanie.

Dopakowałam torby tak na wszelki wypadek i jedziemy. Pewnie zrobią USG i puszczą do domu.

Zupełnie nie wiem co myśleć. Dam znać jak się wyklaruje czy mnie puszczą czy zostawią na obserwacji

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika do którego szpitala jedziesz? Kliniczna czy Zaspa?

agulineczka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika nie wiem czy Cię to pocieszy czy nie i jak u Was wyglada, ale u nas na terminie już be wypuszczają tylko zostawiają i jak do kilku dni nie ruszy to „pomagają”

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - jak już się mleczko pojawiło to teraz z dnia na dzień będzie go więcej :) i z pewnością doda powera Domisiowi :D

Lunaris - zaniepokoił mnie Twój wpis o braku ruchów. Ale widzę teraz, że jesteście pod kontrolą. Mam nadzieję, że już dziś Staś pojawi się na świecie i będziesz mogła się cieszyć jego obecnością :) trzymam za Was kciuki!

Rucola - my niedawno kupowaliśmy upominki dla dziewczynek i dla 2.5-latki super okazały się LEGO DUPLO (małe za 40zł) a dla 5-miesięcznej piłeczka oBall (są różne, można wybrać nie tylko tradycyjną piłkę).

U nas mija 14 miesięcy życia i sukienki Aluśka miała na sobie 2 razy - na chrzciny i na sesję zdjęciową :p teraz na święta też planuję jej założyć. Już chodzi, więc powoli zaczyna mieć to jakiś sens ;)
    Na co dzień nosimy body i leginsy.

Co do fizjo - z kolejnym dzieckiem będę mądrzejsza i pójdę zdecydowanie szybciej. Najlepiej, jak maluch jeszcze nie chodzi, bo wtedy można coś naprawić poprzez zabawę (tak powiedział fizjo).
    U nas zabawa już odpada i stosujemy korektę nawyków. Masujemy stopy, odpowiednio nosimy, zabawę przenosimy na poziom klatki piersiowej i unikamy sytuacji, gdy Ala opiera się o coś brzuszkiem. Musimy ją zmuszać do pracy mięśniami brzucha. I przede wszystkim ma zakaz biegania. Musimy ją stopować. Wskazane jest chodzenie za rączkę.
    Mam nadzieję, że to faktycznie pomoże.

Luna - a co do Twojego pytania o okres. U mnie niedawno była taka sytuacja, że miałam wszystkie oznaki owulacji. Dałabym sobie palca uciąć, że była. A dosłownie kilka dni później zaskoczył mnie okres. I już drugi raz taka sytuacja miała miejsce.
    Myślę więc, że to chyba organizm cały czas jeszcze dochodzi do siebie po ciąży :)

Nika - kciuki za Ciebie i Renatkę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 11:56

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- kciuki za Was! Daj znać jak będziesz mogła co powiedzieli w szpitalu!

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris po raz kolejny trzymam mocno kciuki za Was, drugi poród na prawdę jest lżejszy niż pierwszy,a szyjka stokroć lepiej współpracuje. Czekamy w napięciu na wieści, oby poszło sprawnie i szybko! Niebawem utulisz Syneczka <3

Nika kciuki za usg.

Lameczko, gratuluję mleczka, teraz to już się rozkreci na całego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 12:03

Lunaris lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,oby wszystko poszło szybko i sprawnie.Po twoim wpisie nie zwlekałabym z cc,w każdym bądź razie trzymam kciuki.
    Nika,może i ty dołączysz do Lunaris i wkrótce ujrzysz córeczkę.

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris mam nadzieję, że będzie lżej z tym porodem.

Nika powodzenia!!!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Nika do którego szpitala jedziesz? Kliniczna czy Zaspa?
    Na Klinicznej jestem. Czekam aż mnie ktoś obejrzy

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, Nika myśle o Was ! <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika no widzisz, podobne akcje mamy. Mam nadzieję że w szpitalu Cie uspokaja albo zatrzymają jeśli będzie trzeba. To już niedługo ale okropne to jest ze tak nas straszą a potem odsyłają i człowiek umiera z niepokoju.

U mnie piszą się skurcze ok 50 akcja dziecka od 120 do 80 spada. Na razie idzie wytrzymać. Moja mamusia się zreflektowala i powiedziała że urwie się wcześniej z pracy przyjedzie do Frania a Ciastek będzie mógł być ze mną w szpitalu. No laskawczyni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 12:19

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Na Klinicznej jestem. Czekam aż mnie ktoś obejrzy

Tam dalej taki PRL? Mnie przeraża zawsze ten szpital.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Lusesita- a Ty gdzie rodziłas? Ja w klinicznej byłam tylko zapisać się na hsg- i stamtąd mnie raz odesłali( rok temu właśnie) no może nie jest najpiękniejszy, ale ważniejsza opieka ,a ta chyba jest ok :)
    Matko z tych emocji rozbolał mnie brzuch okresowo znów :p

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    IP jest tragiczna, ale sale na górze są ponoć bardziej nowoczesne. Mam nadzieję, że się dzisiaj nie przekonam i puszczą mnie do domu z pocieszającymi info z USG.

Lunaris - skurcze 50 to niezły początek! Staś chyba już dzisiaj przywita się z rodzicami <3

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus, kciuki za Ciebie i Renatkę!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale zapewniacie wrażenia dziś!

Lunaris - czekamy na Stasia, i wirtualnie chuchamy i dmuchamy żeby już wychodził! :)

Fozzie - jest szansa że spędzisz już święta z Klara! To by dopiero był prezent! <3

To mi przypomina, że ja też powinnam już zadzwonić do mojej położnej i obgadac jakiś plan porodu. Bo z tymi dziećmi to nigdy nie wiadomo!

dqprhdge2q9dik3m.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus dawaj znać po usg. Mocne kciuki!

Lunaris 50tka to już całkiem niezły wstęp! Jak się trzymasz?

Achia może Ci się emocje udziela tak że znowu będziemy mieć kumulacje maluchów na jeden dzień jak 13.11:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 13:08

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja rodziłam w Wojewódzkim. Teraz trochę się tam zmieniło. Ordynator jest od czerwca inny i trochę nowego personelu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 13:06

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 2497 2498 2499 2500 2501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ