Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie na KTG mało ruchów, zero skurczy. Nie było aparatu do USG i doktorka kazała się przejechać na IP, dała skierowanie.
Dopakowałam torby tak na wszelki wypadek i jedziemy. Pewnie zrobią USG i puszczą do domu.
Zupełnie nie wiem co myśleć. Dam znać jak się wyklaruje czy mnie puszczą czy zostawią na obserwacji -
Lamka - jak już się mleczko pojawiło to teraz z dnia na dzień będzie go więcej
i z pewnością doda powera Domisiowi
Lunaris - zaniepokoił mnie Twój wpis o braku ruchów. Ale widzę teraz, że jesteście pod kontrolą. Mam nadzieję, że już dziś Staś pojawi się na świecie i będziesz mogła się cieszyć jego obecnościątrzymam za Was kciuki!
Rucola - my niedawno kupowaliśmy upominki dla dziewczynek i dla 2.5-latki super okazały się LEGO DUPLO (małe za 40zł) a dla 5-miesięcznej piłeczka oBall (są różne, można wybrać nie tylko tradycyjną piłkę).
U nas mija 14 miesięcy życia i sukienki Aluśka miała na sobie 2 razy - na chrzciny i na sesję zdjęciową :p teraz na święta też planuję jej założyć. Już chodzi, więc powoli zaczyna mieć to jakiś sens
Na co dzień nosimy body i leginsy.
Co do fizjo - z kolejnym dzieckiem będę mądrzejsza i pójdę zdecydowanie szybciej. Najlepiej, jak maluch jeszcze nie chodzi, bo wtedy można coś naprawić poprzez zabawę (tak powiedział fizjo).
U nas zabawa już odpada i stosujemy korektę nawyków. Masujemy stopy, odpowiednio nosimy, zabawę przenosimy na poziom klatki piersiowej i unikamy sytuacji, gdy Ala opiera się o coś brzuszkiem. Musimy ją zmuszać do pracy mięśniami brzucha. I przede wszystkim ma zakaz biegania. Musimy ją stopować. Wskazane jest chodzenie za rączkę.
Mam nadzieję, że to faktycznie pomoże.
Luna - a co do Twojego pytania o okres. U mnie niedawno była taka sytuacja, że miałam wszystkie oznaki owulacji. Dałabym sobie palca uciąć, że była. A dosłownie kilka dni później zaskoczył mnie okres. I już drugi raz taka sytuacja miała miejsce.
Myślę więc, że to chyba organizm cały czas jeszcze dochodzi do siebie po ciąży
Nika - kciuki za Ciebie i Renatkę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 11:56
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lunaris po raz kolejny trzymam mocno kciuki za Was, drugi poród na prawdę jest lżejszy niż pierwszy,a szyjka stokroć lepiej współpracuje. Czekamy w napięciu na wieści, oby poszło sprawnie i szybko! Niebawem utulisz Syneczka
Nika kciuki za usg.
Lameczko, gratuluję mleczka, teraz to już się rozkreci na całego!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 12:03
Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nika no widzisz, podobne akcje mamy. Mam nadzieję że w szpitalu Cie uspokaja albo zatrzymają jeśli będzie trzeba. To już niedługo ale okropne to jest ze tak nas straszą a potem odsyłają i człowiek umiera z niepokoju.
U mnie piszą się skurcze ok 50 akcja dziecka od 120 do 80 spada. Na razie idzie wytrzymać. Moja mamusia się zreflektowala i powiedziała że urwie się wcześniej z pracy przyjedzie do Frania a Ciastek będzie mógł być ze mną w szpitalu. No laskawczyni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 12:19
-
nick nieaktualnyLusesita wrote:Tam dalej taki PRL? Mnie przeraża zawsze ten szpital.
Matko z tych emocji rozbolał mnie brzuch okresowo znów :p -
Lusesita wrote:Tam dalej taki PRL? Mnie przeraża zawsze ten szpital.
Lunaris - skurcze 50 to niezły początek! Staś chyba już dzisiaj przywita się z rodzicami -
Dziewczyny, ale zapewniacie wrażenia dziś!
Lunaris - czekamy na Stasia, i wirtualnie chuchamy i dmuchamy żeby już wychodził!
Fozzie - jest szansa że spędzisz już święta z Klara! To by dopiero był prezent!
To mi przypomina, że ja też powinnam już zadzwonić do mojej położnej i obgadac jakiś plan porodu. Bo z tymi dziećmi to nigdy nie wiadomo! -
Nikus dawaj znać po usg. Mocne kciuki!
Lunaris 50tka to już całkiem niezły wstęp! Jak się trzymasz?
Achia może Ci się emocje udziela tak że znowu będziemy mieć kumulacje maluchów na jeden dzień jak 13.11:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 13:08