WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, piekny wysoki podpór ma Ninka <3 Ani jeszcze do tego daleko.

Edit: Veritaserum też w koncu zamówilam te puzzle polecane przez Pilik i Kaczorkę. Chce już coś koniecznie na teraz a do droższych nie byłam przekonana. Jeśli się nie sprawdzą to bedziemy ich używać wiosnć na tarasie/ogrodzie a do domu po świętach zamówię coś innego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 20:35

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ma jeszcze na to czas spokojnie :) Ninka to mały szogun... już mi do raczkowania staje i ogólnie do tylu tak się przemieszcza i obkręca i turla że wszędzie dotrze... ale nawet lekarka dzisiaj mówiła że ona do przodu pewnie dlatego że taka leciutka i sama się dziwiła. Więc to mojej spieszno a nie Twoja za wolno!
    Ciekawa jestem co fizjo w piątek powie bo tydzień temu nie byłyśmy, a dużo się zmieniło w te dwa tygodnie bardzo.
    A z puzzli, myślę że będziecie zadowolone :)

Veritaserum dobrze że fizjo przyjdzie, pokaże jak masz nosić i cwiczyc i zobaczysz na pewno szybko poprawę

Fozzie ok coś Klarze spieszno... chce żeby były znowu „trojaczki” forumowe?

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik faktycznie piękny podpór ! U nas nie ma opcji, żeby moja kluseczka się tak podniosła - no może na jakieś sekundy się zdażyło, za to kręci się w okol własnej osi na brzuchu jakby tańczył brake dance :D Ninka jak zwykle kradnie moje serce ! Wycalowałabym ją :)

Fozzie kurczę jeśli się nie rozejdą skurcze po odpoczynku to ja bym radziła IP, bo podejrzewam, że będą Ci je chcieli wyciszyć - wiem, że to już prawie donoszona dla nas, ale szpital to traktuje zupełnie inaczej (przynajmniej u mnie) 36 tydzień to wcześniak i koniec kropka. W każdym razie trzymam kciuki, żeby Klara dała mamie jeszcze chwile

Lunaris, Nika jak u Was ?

Lamka Domiś to mały dzielny facet ! <3 niech każdy dzień przynosi Wam dobre wiadomości

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik jeszcze mi się przypomniało, bo tez jutro idziemy do fizjo i mam podobne przemyślenia co Ty, ten skok rozwojowy jest niesamowity ! Tyle rzeczy w niecałe dwa tygodnie opanował

Ja dziś zostawiłam małego mężowi, bo uznałam, że potrzebuje chwili oddechu i zrobiłam sobie stroiki świąteczne (może jestem dziwna, ale to dla mnie najlepszy relaks) :) w tym czasie mój mąż wysłał mi zdjęcie na którym udaje, że karmi Franka chipsami :O stary a głupi miał ubaw po pachy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e085accbbcc7.jpg

Achia, JuicyB, Patrycja20, Lusesita, frezyjciada, Nadzieja22, -Mamunia-, pilik, JustynaG, Emiilka, Sarna84, Kaczorka, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- Ninka pięknie wygląda! I jaka zadowolona :)

Lena- super stroik! Zazdroszczę, bo ja nie mam ani cierpliwości ani zdolności do robienia takich rzeczy :p

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie i jak wyciszyło się ???

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Nat90 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, przepraszam, że tak ni z gruchy ni z pietruchy, ale czytam, że parę z Was szuka sukienki do karmienia; ja mam niedługo dwa wesela i po długich poszukiwaniach znalazłam ideał, który jest super i w ciąży i później też się nada, bo ładnie można się dostać do cyca i kosztuje tylko 90zł, a wygląda po materiale i fasonie na dużo droższą, zobaczyłam ją na manekinie w reserved i się zakochałam, polecam z całego serduszka, bo naprawdę ładnie się układa i tak jak się bałam tych wesel, że pójdę w worku po ziemniakach tak teraz aż nie mogę się doczekać, żeby się w końcu pokazać i ładnie ubrać ;)

https://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/dresses/uv199-slv/boat-neck-dress

Rucola, frezyjciada, lamka, malka, JustynaG lubią tę wiadomość

34bwvkcbc86rh45f.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie a czemu grozi ci cholestaza? Masz jakies objawy?

Lamka bardzo się cieszę, że z Dominisiem lepiej i że laktacja ruszyła :-)

Pilik Ninka pięknie się podpiera. Zaraz odkryje nowe techniki przemieszczania się :-)

Lena stroik piękny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 21:26

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam uspac Stasia - póki co skurcze spowalniaja, ale podwozie boli mocniej - taka zagwostka na wieczór. Nic, czekam grzecznie, zobaczymy!

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie w miarę możliwości dawaj znać jakby co :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym ja się psychicznie nastawialam już na 2 styczeń, brzuch Reset obiecałam, nie no dzisiaj to mi nie po drodze rodzic :)

reset, summer86 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Fozzie mi na skurcze w szpitalu dawali kroplówkę z magnezu, może weź w tabletce (nie wiem czy bierzesz ogólnie czy jiz odstawiłaś), może to tylko straszaki

summer86 lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam nospe i 2x magnez :) a Klara imprezę sobie robi w brzuchu w najlepsze!

Patrycja20, Lena21, summer86 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Wzięłam nospe i 2x magnez :) a Klara imprezę sobie robi w brzuchu w najlepsze!

Imprezowa po mamusi! ;)

summer86 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - no mam, brzuchol swędzi i zrobiło mi się jakieś uczulenie na przedramionach. Chociaż niby czytałam, że cholestaza swędzi bez zmian skórnych... No zobaczymy. Oby szybko były wyniki.

Fozzie - brzuszków kilka jest do oddania, więc jak Reset się nie załapie na Twój,to ja też chętnie oddam w dobre ręce :)
    Edit: czyli którejkolwiek z dinusiów, że było jasne! ;)

W ogóle to jak tu przy Was iść spać, jak tu taka relacja live z 3 potencjalnych porodów?!
    Idę obejrzeć serial, i poczekam na rozwój wydarzeń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 22:05

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie jakie badania robiłaś odnośnie podejrzenia cholestazy? Akurat w tym temacie -stety/niestety wiem co nie co... Mnie swedziały tylko łydki, od drapania miałam jakby wysypkę na nich, takie plamki

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie ja nie miałam zmian skórnych. Nie licząc tego, że od drapania porobimy mi się różne ślady.
    Cholestaza to bliski mi temat.
    Jakie badania masz zlecone?

Frez w obu ciazach miałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 22:18

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie, teraz mnie ominęło. Ale od bodajże 20tyg byłam na diecie rozpisanej przez dietetyka, dwa razy w miesiącu sprawdzałam kwasy i próby wątrobowe, no i codziennie piłam łyżkę oleju z ostropestu, plus dodawałam mielony do sałatek, herbatki do picia typu verdin, codziennie rano szklanka ciepłej wody z cytryną i pilnowałam żeby pić min 3litry czystej wody dziennie. I jakoś udało mi się uchować bez cholestazy, ba kwasy miałam lepsze niż bez ciąży :P

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę dopiero, na próby wątrobowe i kwasy właśnie.
    Kurcze, ale nie wiem w sumie czy te kropki nie są właśnie od tego że ja się drapie... :/

A co gdybym ta cholestaze miała? Jakieś leczenie, czy kładą do szpitala, czy będą wywoływać poród wcześniej?
    Trochę się zestresowałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 22:37

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć. Ja trzymałam dietę, ale na początku 37tc skoczyly mi kwasy i skończyło się cc.
    Swędzenie zaczęło mi się wcześniej.
    Cholestaza w obu ciazach.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 2509 2510 2511 2512 2513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ