Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, piekny wysoki podpór ma Ninka <3 Ani jeszcze do tego daleko.

Edit: Veritaserum też w koncu zamówilam te puzzle polecane przez Pilik i Kaczorkę. Chce już coś koniecznie na teraz a do droższych nie byłam przekonana. Jeśli się nie sprawdzą to bedziemy ich używać wiosnć na tarasie/ogrodzie a do domu po świętach zamówię coś innego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 20:35

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ma jeszcze na to czas spokojnie :) Ninka to mały szogun... już mi do raczkowania staje i ogólnie do tylu tak się przemieszcza i obkręca i turla że wszędzie dotrze... ale nawet lekarka dzisiaj mówiła że ona do przodu pewnie dlatego że taka leciutka i sama się dziwiła. Więc to mojej spieszno a nie Twoja za wolno!
    Ciekawa jestem co fizjo w piątek powie bo tydzień temu nie byłyśmy, a dużo się zmieniło w te dwa tygodnie bardzo.
    A z puzzli, myślę że będziecie zadowolone :)

Veritaserum dobrze że fizjo przyjdzie, pokaże jak masz nosić i cwiczyc i zobaczysz na pewno szybko poprawę

Fozzie ok coś Klarze spieszno... chce żeby były znowu „trojaczki” forumowe?

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik faktycznie piękny podpór ! U nas nie ma opcji, żeby moja kluseczka się tak podniosła - no może na jakieś sekundy się zdażyło, za to kręci się w okol własnej osi na brzuchu jakby tańczył brake dance :D Ninka jak zwykle kradnie moje serce ! Wycalowałabym ją :)

Fozzie kurczę jeśli się nie rozejdą skurcze po odpoczynku to ja bym radziła IP, bo podejrzewam, że będą Ci je chcieli wyciszyć - wiem, że to już prawie donoszona dla nas, ale szpital to traktuje zupełnie inaczej (przynajmniej u mnie) 36 tydzień to wcześniak i koniec kropka. W każdym razie trzymam kciuki, żeby Klara dała mamie jeszcze chwile

Lunaris, Nika jak u Was ?

Lamka Domiś to mały dzielny facet ! <3 niech każdy dzień przynosi Wam dobre wiadomości

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik jeszcze mi się przypomniało, bo tez jutro idziemy do fizjo i mam podobne przemyślenia co Ty, ten skok rozwojowy jest niesamowity ! Tyle rzeczy w niecałe dwa tygodnie opanował

Ja dziś zostawiłam małego mężowi, bo uznałam, że potrzebuje chwili oddechu i zrobiłam sobie stroiki świąteczne (może jestem dziwna, ale to dla mnie najlepszy relaks) :) w tym czasie mój mąż wysłał mi zdjęcie na którym udaje, że karmi Franka chipsami :O stary a głupi miał ubaw po pachy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e085accbbcc7.jpg

nick nieaktualny, JuicyB, Patrycja20, Lusesita, nick nieaktualny, Nadzieja22, nick nieaktualny, pilik, JustynaG, Emiilka, Sarna84, Kaczorka, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- Ninka pięknie wygląda! I jaka zadowolona :)

Lena- super stroik! Zazdroszczę, bo ja nie mam ani cierpliwości ani zdolności do robienia takich rzeczy :p

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie i jak wyciszyło się ???

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Nat90 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, przepraszam, że tak ni z gruchy ni z pietruchy, ale czytam, że parę z Was szuka sukienki do karmienia; ja mam niedługo dwa wesela i po długich poszukiwaniach znalazłam ideał, który jest super i w ciąży i później też się nada, bo ładnie można się dostać do cyca i kosztuje tylko 90zł, a wygląda po materiale i fasonie na dużo droższą, zobaczyłam ją na manekinie w reserved i się zakochałam, polecam z całego serduszka, bo naprawdę ładnie się układa i tak jak się bałam tych wesel, że pójdę w worku po ziemniakach tak teraz aż nie mogę się doczekać, żeby się w końcu pokazać i ładnie ubrać ;)

https://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/dresses/uv199-slv/boat-neck-dress

Rucola, nick nieaktualny, nick nieaktualny, malka, JustynaG lubią tę wiadomość

34bwvkcbc86rh45f.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie a czemu grozi ci cholestaza? Masz jakies objawy?

Lamka bardzo się cieszę, że z Dominisiem lepiej i że laktacja ruszyła :-)

Pilik Ninka pięknie się podpiera. Zaraz odkryje nowe techniki przemieszczania się :-)

Lena stroik piękny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 21:26

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam uspac Stasia - póki co skurcze spowalniaja, ale podwozie boli mocniej - taka zagwostka na wieczór. Nic, czekam grzecznie, zobaczymy!

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie w miarę możliwości dawaj znać jakby co :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym ja się psychicznie nastawialam już na 2 styczeń, brzuch Reset obiecałam, nie no dzisiaj to mi nie po drodze rodzic :)

reset, summer86 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Fozzie mi na skurcze w szpitalu dawali kroplówkę z magnezu, może weź w tabletce (nie wiem czy bierzesz ogólnie czy jiz odstawiłaś), może to tylko straszaki

summer86 lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam nospe i 2x magnez :) a Klara imprezę sobie robi w brzuchu w najlepsze!

Patrycja20, Lena21, summer86 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Wzięłam nospe i 2x magnez :) a Klara imprezę sobie robi w brzuchu w najlepsze!

Imprezowa po mamusi! ;)

summer86 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - no mam, brzuchol swędzi i zrobiło mi się jakieś uczulenie na przedramionach. Chociaż niby czytałam, że cholestaza swędzi bez zmian skórnych... No zobaczymy. Oby szybko były wyniki.

Fozzie - brzuszków kilka jest do oddania, więc jak Reset się nie załapie na Twój,to ja też chętnie oddam w dobre ręce :)
    Edit: czyli którejkolwiek z dinusiów, że było jasne! ;)

W ogóle to jak tu przy Was iść spać, jak tu taka relacja live z 3 potencjalnych porodów?!
    Idę obejrzeć serial, i poczekam na rozwój wydarzeń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 22:05

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie jakie badania robiłaś odnośnie podejrzenia cholestazy? Akurat w tym temacie -stety/niestety wiem co nie co... Mnie swedziały tylko łydki, od drapania miałam jakby wysypkę na nich, takie plamki

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie ja nie miałam zmian skórnych. Nie licząc tego, że od drapania porobimy mi się różne ślady.
    Cholestaza to bliski mi temat.
    Jakie badania masz zlecone?

Frez w obu ciazach miałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 22:18

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie, teraz mnie ominęło. Ale od bodajże 20tyg byłam na diecie rozpisanej przez dietetyka, dwa razy w miesiącu sprawdzałam kwasy i próby wątrobowe, no i codziennie piłam łyżkę oleju z ostropestu, plus dodawałam mielony do sałatek, herbatki do picia typu verdin, codziennie rano szklanka ciepłej wody z cytryną i pilnowałam żeby pić min 3litry czystej wody dziennie. I jakoś udało mi się uchować bez cholestazy, ba kwasy miałam lepsze niż bez ciąży :P

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę dopiero, na próby wątrobowe i kwasy właśnie.
    Kurcze, ale nie wiem w sumie czy te kropki nie są właśnie od tego że ja się drapie... :/

A co gdybym ta cholestaze miała? Jakieś leczenie, czy kładą do szpitala, czy będą wywoływać poród wcześniej?
    Trochę się zestresowałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 22:37

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć. Ja trzymałam dietę, ale na początku 37tc skoczyly mi kwasy i skończyło się cc.
    Swędzenie zaczęło mi się wcześniej.
    Cholestaza w obu ciazach.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 2509 2510 2511 2512 2513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ