Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola, ja najchetniej chodziłabym na czarno lub granatowo, ale noszac co chwile dziecko ubrania od razu obłażą, a ja tego nie cierpię.. Na wzorzystych rzeczach tego nie widac
stąd te kwiatki.
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do rozszerzania diety z Tyśkiem zaczęliśmy bliżej 7msc, bo wtedy już dobrze siedział i jadł to co mu odłożyłam z naszego obiadu
najpierw chyba zjadł brokuła... Nie wyobrażam sobie gotowania mu jedzenia oddzielnie, po prostu odejmowalam to co on mógł zjeść zanim doprawiłam i tyle. No i nigdy nie jadł papek, w sensie nic nie miksowalam. Z papkowych rzeczy to zje kaszę mannę ale z owocami jakimiś najlepiej w kawałkach
a do tej pory ulubione jedzenie to platki owsiane zalane wrzątkiem z serkiem bieluchem i żurawiną
fakt było trochę brudu przy tym sposobie karmienia, ale przyznaję się, że nie jadł papek z mojego lenistwa
za to ciągle wywołuje spojrzenia pełne obawy wśród dziadków, bo jak to tak on je jabłko całe, ze skórką, czy pomidora?! No oszalała! A czemu on je sam ten rosół?! Pozalewa się/wystygnie mu i będzie po zimnym chorował itp, itd.
Teraz z Florkiem też mam zamiar czekać, aż spokojnie sam usiądzie, jeszcze się zdąży w życiu najeść czego innego niż mlekaRucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Lunaris, Ciastek jest z Tobą? Mam nadzieję, że w koncu szyjka ruszy. Trzymam ciągle kciuki!
Nika a widziałas sie ze swoim lekarzem, ustaliliście co powinno się dziać jutro gdy go nie będzie? Trzymaj się tam kochana i zbieraj siły. -
Lunaris i Nika ja również trzymam za Was kciuki! Już niedługo poznamy kolejne maluszki
Ja dzisiaj byłam na badaniu kontrolnym po porodzie. Wszystko ok, macica ładnie obkurczania, blizna wygląda w porządku. Lekarz powiedział, że za rok mogę zachodzić w kolejną ciążękto wie, może wrócimy do tematu
Byłam też na usg piersi, też wszystko w porządku na całe szczęście. Cieszę się, bo zawsze się stresuje tym badaniem.summer86, Patrycja20, Achia, Nadzieja22, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Nika, Lunaris kciuki dalej na pokładzie!
Kaczorka ja w następny czwartek mam dentystęRobimy ostatnią kanałówkę (a raczej poprawkę po poprzednim "dentyście", bo nie zdążyliśmy przed ciążą, a potem jakoś tak wyszło, że się nie umówiłam i czas leciał.
Ubrania ciążowe i do karmienia to faktycznie porażka, jeśli chodzi o ceny. Ja dostałam 2 sztuki dżinsów ciążowych z hm od przyjaciółki, super są, ale już mnie trochę w brzuch cisną ostatnio (może młody tak się układa i dlatego albo po prostu mam już duży brzuch), 2 sztuki legginsow kupiłam w lidlu i chodzę w nich na zmianę po domu, 2 bluzki z długim rękawem i sukienka z Aldi. To tyle jeśli chodzi o ciuchy ciążowe. Nie wydałam na nie dużych pieniędzy, a kupić musiałam, bo z mojej garderoby praktycznie nic nie pasowało. A nie jeszcze rajtuzy ciążowe - mój must have, bo najwygodniej mi w kiecach. Oprócz tego kupiłam 3 sztuki elastycznych kiecek w lumpie i jest wystarczająco, żeby czuć się dobrze i względnie ubrana
Pilik całusy dla chudej i bladej Ninki :* O mnie długo tak mówili, aż w końcu w wieku 20 lat byłam tylko blada, bo przybyło mi się 5 kg
Rucolko, pokaż tego little froga i napisz coś więcej. W piątek mamy zajęcia z chustonoszenia i po nich chciałam intensywniej szukać chusty, bo póki co tylko oglądam.
A właśnie Bajka, chyba nie odezwałam się odnośnie tulikaWzór dla mnie trochę dziewczynkowy, a ja wolę takie bardziej uniwersalne, a szkoda, bo naprawdę chętnie bym kupiła drugiego od Ciebie, jeśli Mikołaj zachce w nim spać oczywiście.
Fozzie, ach jaka łaska na Ciebie spadła! Widzę, że tak Ci smutno z tego powoduHaha żartuję i w sumie bardzo zazdroszczę, bo moja teściowa mieszka za blisko i pewnie będzie częstym gościem...
-
Fozzie, ja propozycję spotkania dopiero na wiosne potraktowałabym jako piękny prezent
Ale teściowa naprawdę udana..
-
Fozzie i tak odległość lepsza niż u mnie, bo w tej samej miejscowości gadzina mieszka
Moi rodzice też tu mieszkają, ale z tego akurat się cieszę, bo są naprawdę pomocni od zawsze. Nawet u rodziców będzie stała kołyska, a potem pewnie łóżeczko turystyczne
-
Kurczę dziewczyny, wiem, że niedawno pisałyście o prezentach dla półroczniaków, a ja durna nie zaczaiłam, że przecież też muszę coś kupić dla chrześnicy 6msc i 7msc bratanicy męża... No i teraz nie mogę oczywiście znaleźć kiedy to było
Pomożecie? Prezenty do 100 zł najlepiej.
-
nick nieaktualnyMoja teściowa mieszka za ścianą, ale jeszcze ani razu przez te prawie 4 lata nie przyszła zwyczajnie na herbatę czy pogadać, wpada tylko jak coś jej trzeba. Teść przychodzi co niedzielę pobawić się ze starszakiem, na godzinę czy dwie. Ogólnie mam z nimi dobry kontakt, wiem że czasem coś mężowi gadają na mnie, ale o ile to nie wpływa na nasze relacje to zwyczajnie olewam. Ja raczej z tych co to mają spokój wśród rodziny za priorytet
-
Nie no Frez, ja ze swoją też całkiem nieźle żyję, przynajmniej tak mi się wydaje
Zobaczymy jak będzie się zachowywać jak Mikołaj się urodzi. Mamy różne poglądy na wychowanie, ale się okaże jak będzie potem.
Bajka, ależ ja bardzo chętnie bym chciała, żeby się polubili z tulikiem -
nick nieaktualnyNadzieja każda dobrą radę gaś w zarodku w razie co
szybko się zorientuje, że masz swoją wizję i jej nic do tego. Ja od razu jak Tymula się urodził i próbowała mi wmówić słabe mleko + daj mu smoczek, kulturalnie podziękowałam, że tak się troszczy i martwi, ale swoje dzieci wychowała i ja też bym chciała swoje wychować tak jak ja chcę, a jak będę czegoś potrzebować, to cieszę się, że mam gdzie się z tą prośbą o pomoc udać
zadziałało i nawet przy rozszerzeniu diety jak z nim zostawała pilnowała tego co jej przekazałam
pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika, Lunaris jak u Was? Jak się czujecie?
Ja się zastanawiam czy jechać dziś do tej Ikei .u nas jest tak, że jak po14 stuknęły się 3 auta na autostradzie to korek był dobrze do 17. Wiec się nie pchaliśmy.bo my obwodnicą do Ikei mamy trasę. No to małż wrócił, zjadł i pytanie czy jedziemy czy nie.. chce mi się i trochę nie chce. Jak żyć?:p
A kuriera nie było!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 18:12
-
Cześć dziewczyny,
Cały dzień Was podglądałam ale nie miałam czasu pisać.
Sukienki ciążowe/do karmienia są drogie. Też szukałam czegoś co mogłabym założyć w święta i podłączyć podwójny laktator a to proste nie jest.
Ostatni mój łup to kiecka w Orsayu za 37,50zł (miałam kupon rabatowy) https://www.orsay.com/pl-pl/kopertowa-sukienka-w-kwiaty-411109526000.html Ale nadal można ją kupić za 50zł
Dietę planuję rozszerzać po 6 miesiącu. Psychicznie już przygotowuje się na "zdziwienie rodziny".
Lunaris, Nika , cały dzień trzymam za Was kciuki! No to kiedy rodzicie? Dziś czy jutro?
Fozzie , teściową masz niesamowitą! Ma tupet kobieta. Ale chociaż nie będziesz jej gościć w świeta a wnuczkę jak widać chce poznać wiosną.
Pilik cudne wieści! Twoja coreczka to okaz zdrowia i tego się trzymaj
Achia , jest okres przedświąteczny więc kurierzy dlużej pracują. Może jeszcze wpadnie dziś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 18:22
lamka lubi tę wiadomość
-
Wróciłam właśnie z wizyty. Pani doktor uraczyła mnie kilkoma ciosami...
1. Grozi mi cholestaza, więc jutro lecę na badania
2. Szyjka się skraca, a mały ma głowę bardzo nisko, więc za tydzień kontrola znów. Od jutra tryb leżący bezwzględnie. I pani doktor straszy szpitalem (nie przesadza?) i mówi że byle do 37 tygodnia,a potem już możemy rodzić.
3. Waga już 2400, więc łohoho! Zaczynam się bać.
Także Fozzie - depcze Ci po piętach
Aaa co do Ali - czekam na jeszcze 5 przesyłek z 11.11, w tym cześć prezentu dla Brata. Więc słabo trochę...-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Też z ali czekam na kilka przesyłek.
Jedna paczka za 1,50zł do mnie nie dotarła w ciągu 60dni i otworzyłam spór i otrzymałam zwrot za produkt. Dlatego też Bajka nie martw się, w najgorszym wypadku dostaniesz kasę spowrotem.Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
No dobra, to jeśli mówimy o deptaniu po piętach, to melduję, że od 16 mam skurcze
póki co, co 12/15 minut wg piekarnika, woda się leje na kąpiel, zobaczymy - mam nadzieję, że Klara nie wzięła sobie do serca tego, że wczoraj się śmiałam, że bigos zrobiony to mogę rodzic.
APrzybylska, JustynaG, blue00, -Mamunia-, Patrycja20, Nadzieja22, Rucola, ibishka, Sarna84, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny