WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ja najchetniej chodziłabym na czarno lub granatowo, ale noszac co chwile dziecko ubrania od razu obłażą, a ja tego nie cierpię.. Na wzorzystych rzeczach tego nie widac :P stąd te kwiatki.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozszerzania diety z Tyśkiem zaczęliśmy bliżej 7msc, bo wtedy już dobrze siedział i jadł to co mu odłożyłam z naszego obiadu :P najpierw chyba zjadł brokuła... Nie wyobrażam sobie gotowania mu jedzenia oddzielnie, po prostu odejmowalam to co on mógł zjeść zanim doprawiłam i tyle. No i nigdy nie jadł papek, w sensie nic nie miksowalam. Z papkowych rzeczy to zje kaszę mannę ale z owocami jakimiś najlepiej w kawałkach :D a do tej pory ulubione jedzenie to platki owsiane zalane wrzątkiem z serkiem bieluchem i żurawiną :D fakt było trochę brudu przy tym sposobie karmienia, ale przyznaję się, że nie jadł papek z mojego lenistwa :P za to ciągle wywołuje spojrzenia pełne obawy wśród dziadków, bo jak to tak on je jabłko całe, ze skórką, czy pomidora?! No oszalała! A czemu on je sam ten rosół?! Pozalewa się/wystygnie mu i będzie po zimnym chorował itp, itd.

Teraz z Florkiem też mam zamiar czekać, aż spokojnie sam usiądzie, jeszcze się zdąży w życiu najeść czego innego niż mleka ;)

Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, Ciastek jest z Tobą? Mam nadzieję, że w koncu szyjka ruszy. Trzymam ciągle kciuki!

Nika a widziałas sie ze swoim lekarzem, ustaliliście co powinno się dziać jutro gdy go nie będzie? Trzymaj się tam kochana i zbieraj siły.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris i Nika ja również trzymam za Was kciuki! Już niedługo poznamy kolejne maluszki :)

Ja dzisiaj byłam na badaniu kontrolnym po porodzie. Wszystko ok, macica ładnie obkurczania, blizna wygląda w porządku. Lekarz powiedział, że za rok mogę zachodzić w kolejną ciążę ;) kto wie, może wrócimy do tematu :-D
    Byłam też na usg piersi, też wszystko w porządku na całe szczęście. Cieszę się, bo zawsze się stresuje tym badaniem.

summer86, Patrycja20, Achia, Nadzieja22, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie tylko sęk w tym że moje paczki jakby dotarły do Polski i tyle no trudno majątku nie stracę jakby co ale ta mufka do wózka by się przydała :)

Dziewczyny Lunaris i Nika jak dacie radę piszcie co u was <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Lunaris kciuki dalej na pokładzie!

Kaczorka ja w następny czwartek mam dentystę :) Robimy ostatnią kanałówkę (a raczej poprawkę po poprzednim "dentyście", bo nie zdążyliśmy przed ciążą, a potem jakoś tak wyszło, że się nie umówiłam i czas leciał.

Ubrania ciążowe i do karmienia to faktycznie porażka, jeśli chodzi o ceny. Ja dostałam 2 sztuki dżinsów ciążowych z hm od przyjaciółki, super są, ale już mnie trochę w brzuch cisną ostatnio (może młody tak się układa i dlatego albo po prostu mam już duży brzuch :P ), 2 sztuki legginsow kupiłam w lidlu i chodzę w nich na zmianę po domu, 2 bluzki z długim rękawem i sukienka z Aldi. To tyle jeśli chodzi o ciuchy ciążowe. Nie wydałam na nie dużych pieniędzy, a kupić musiałam, bo z mojej garderoby praktycznie nic nie pasowało. A nie jeszcze rajtuzy ciążowe - mój must have, bo najwygodniej mi w kiecach. Oprócz tego kupiłam 3 sztuki elastycznych kiecek w lumpie i jest wystarczająco, żeby czuć się dobrze i względnie ubrana :)

Pilik całusy dla chudej i bladej Ninki :* O mnie długo tak mówili, aż w końcu w wieku 20 lat byłam tylko blada, bo przybyło mi się 5 kg :P

Rucolko, pokaż tego little froga i napisz coś więcej. W piątek mamy zajęcia z chustonoszenia i po nich chciałam intensywniej szukać chusty, bo póki co tylko oglądam.

A właśnie Bajka, chyba nie odezwałam się odnośnie tulika :) Wzór dla mnie trochę dziewczynkowy, a ja wolę takie bardziej uniwersalne, a szkoda, bo naprawdę chętnie bym kupiła drugiego od Ciebie, jeśli Mikołaj zachce w nim spać oczywiście.

Fozzie, ach jaka łaska na Ciebie spadła! Widzę, że tak Ci smutno z tego powodu :P Haha żartuję i w sumie bardzo zazdroszczę, bo moja teściowa mieszka za blisko i pewnie będzie częstym gościem...

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, moja mieszka 50 km od nas, więc nie jest to jakaś zabójcza odległość (tym bardziej, że to "tu" mieszkała całe życie i oboje z mężem są czynnym kierowcami)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, ja propozycję spotkania dopiero na wiosne potraktowałabym jako piękny prezent :D Ale teściowa naprawdę udana..

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie i tak odległość lepsza niż u mnie, bo w tej samej miejscowości gadzina mieszka :P Moi rodzice też tu mieszkają, ale z tego akurat się cieszę, bo są naprawdę pomocni od zawsze. Nawet u rodziców będzie stała kołyska, a potem pewnie łóżeczko turystyczne :)

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, wiem, że niedawno pisałyście o prezentach dla półroczniaków, a ja durna nie zaczaiłam, że przecież też muszę coś kupić dla chrześnicy 6msc i 7msc bratanicy męża... No i teraz nie mogę oczywiście znaleźć kiedy to było :( Pomożecie? Prezenty do 100 zł najlepiej.

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa mieszka za ścianą, ale jeszcze ani razu przez te prawie 4 lata nie przyszła zwyczajnie na herbatę czy pogadać, wpada tylko jak coś jej trzeba. Teść przychodzi co niedzielę pobawić się ze starszakiem, na godzinę czy dwie. Ogólnie mam z nimi dobry kontakt, wiem że czasem coś mężowi gadają na mnie, ale o ile to nie wpływa na nasze relacje to zwyczajnie olewam. Ja raczej z tych co to mają spokój wśród rodziny za priorytet ;)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja nie ma problemu:) zycze ci by ci się nie przydał ani jeden tulik :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Frez, ja ze swoją też całkiem nieźle żyję, przynajmniej tak mi się wydaje :) Zobaczymy jak będzie się zachowywać jak Mikołaj się urodzi. Mamy różne poglądy na wychowanie, ale się okaże jak będzie potem.

Bajka, ależ ja bardzo chętnie bym chciała, żeby się polubili z tulikiem :)

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja każda dobrą radę gaś w zarodku w razie co ;) szybko się zorientuje, że masz swoją wizję i jej nic do tego. Ja od razu jak Tymula się urodził i próbowała mi wmówić słabe mleko + daj mu smoczek, kulturalnie podziękowałam, że tak się troszczy i martwi, ale swoje dzieci wychowała i ja też bym chciała swoje wychować tak jak ja chcę, a jak będę czegoś potrzebować, to cieszę się, że mam gdzie się z tą prośbą o pomoc udać;) zadziałało i nawet przy rozszerzeniu diety jak z nim zostawała pilnowała tego co jej przekazałam :)

pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Lunaris jak u Was? Jak się czujecie?

Ja się zastanawiam czy jechać dziś do tej Ikei .u nas jest tak, że jak po14 stuknęły się 3 auta na autostradzie to korek był dobrze do 17. Wiec się nie pchaliśmy.bo my obwodnicą do Ikei mamy trasę. No to małż wrócił, zjadł i pytanie czy jedziemy czy nie.. chce mi się i trochę nie chce. Jak żyć?:p
    A kuriera nie było!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 18:12

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Cały dzień Was podglądałam ale nie miałam czasu pisać.

Sukienki ciążowe/do karmienia są drogie. Też szukałam czegoś co mogłabym założyć w święta i podłączyć podwójny laktator a to proste nie jest.
    Ostatni mój łup to kiecka w Orsayu za 37,50zł (miałam kupon rabatowy :D) https://www.orsay.com/pl-pl/kopertowa-sukienka-w-kwiaty-411109526000.html Ale nadal można ją kupić za 50zł

Dietę planuję rozszerzać po 6 miesiącu. Psychicznie już przygotowuje się na "zdziwienie rodziny". :)

Lunaris, Nika , cały dzień trzymam za Was kciuki! No to kiedy rodzicie? Dziś czy jutro?

Fozzie , teściową masz niesamowitą! Ma tupet kobieta. Ale chociaż nie będziesz jej gościć w świeta a wnuczkę jak widać chce poznać wiosną.

Pilik cudne wieści! Twoja coreczka to okaz zdrowia i tego się trzymaj :)

Achia , jest okres przedświąteczny więc kurierzy dlużej pracują. Może jeszcze wpadnie dziś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 18:22

lamka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z wizyty. Pani doktor uraczyła mnie kilkoma ciosami...

1. Grozi mi cholestaza, więc jutro lecę na badania
    2. Szyjka się skraca, a mały ma głowę bardzo nisko, więc za tydzień kontrola znów. Od jutra tryb leżący bezwzględnie. I pani doktor straszy szpitalem (nie przesadza?) i mówi że byle do 37 tygodnia,a potem już możemy rodzić.
    3. Waga już 2400, więc łohoho! Zaczynam się bać.

Także Fozzie - depcze Ci po piętach ;)

Aaa co do Ali - czekam na jeszcze 5 przesyłek z 11.11, w tym cześć prezentu dla Brata. Więc słabo trochę...

-Mamunia- lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też z ali czekam na kilka przesyłek.
    Jedna paczka za 1,50zł do mnie nie dotarła w ciągu 60dni i otworzyłam spór i otrzymałam zwrot za produkt. Dlatego też Bajka nie martw się, w najgorszym wypadku dostaniesz kasę spowrotem.

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to jeśli mówimy o deptaniu po piętach, to melduję, że od 16 mam skurcze :O póki co, co 12/15 minut wg piekarnika, woda się leje na kąpiel, zobaczymy - mam nadzieję, że Klara nie wzięła sobie do serca tego, że wczoraj się śmiałam, że bigos zrobiony to mogę rodzic.

APrzybylska, JustynaG, blue00, -Mamunia-, Patrycja20, Nadzieja22, Rucola, ibishka, Sarna84, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Fozzi... Melduj tu co się dzieje! Oby to tylko sygnał- "matka zwolnij trochę"

‹‹ 2507 2508 2509 2510 2511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ