X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia tak jak wg mnie da się całą ciążę przechodzić w normalnych, nieciazowych ciuchach (może poza spodniami), tak do karmienia też nie trzeba wymyślać. Wystarczy kopertowy dekolt albo luźniejsza łódka, dekolt typu woda, albo coś odpinanego na guziki. Jest dużo opcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 14:44

JuicyB, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mam nadzieję, że u dentysty tylko kontrola i chociaż odpoczelas trochę? Jak z Alusia, jak się czuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Achia tak jak wg mnie da się całą ciążę przechodzić w normalnych, nieciazowych ciuchach (może poza spodniami), tak do karmienia też nie trzeba wymyślać. Wystarczy kopertowy dekolt albo luźniejsza łódka, dekolt typu woda, albo coś odpinanego na guziki. Jest dużo opcji.
    nie no,pewnie, zgadzam się :) co nie zmenia faktu,że niektóre ceny są jak z kosmosu. ja będę musiała coś dokupić do swojej garderoby, bo własnie takich dekoltów raczej u mnie brak ,a na guziki to mam może z 2 bluzki i 2 koszule- i pytanie czy w ogóle je zapnę,bo jednak biust większy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 14:51

• pilik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie pięknie wyglądasz!

Nika kciuki zaciskam. Lunaris za Ciebie oczywiście też!

Summer co do obiadków to bratowa gotowała zupę i mroziła w woreczkach. Ja robiłam musu owocowe i pomrozipam w woreczkach na mleko, super są, ilość akuratna się mieści

summer86 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane Wy moje! Bardzo bardzo Wam dziękuję z a kciuki! To naprawdę mile i wzruszające że tyle "obcych" kobiet się wspiera.

Wyobraźcie sobie ze dalej nic! Skacze na piłce 3 godzinę. Początkowo przy oxy która w pompie leciała w przepływie 3 miałam skurcze do 80 a teraz leci na 12 i NIC nie ma. Jak tak dalej będzie to albo wlewa we mnie tą oxy wiadrem albo jednak zrobią CC.

Nika musi będziemy mieć "bliźniaki" forumowe. Jak mało wód to będziesz rodzic. Patrzcie jak nam się udały te dzieci z jednego terminu i Ty i Lamka i ja jakieś przeboje mamy przy porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 15:07

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, nie kupilam jeszcze żadnego ubrania do karmienia. Za to mam 5 sukienek i kilka bluzek z kopertowym dekoltem, ktore zalatwiają mi sprawę. Wszystkie sukienki mam z Orsaya, większość poniżej 100 zł, bo czekalam z reguły na jakieś promo.

W ciąży kupiłam 4 sukienki z HappyMum i dwie nadal są nierozpakowane. Chyba wystawię je na Olx lub Allegro. Przez wiekszośc ciaży miescilam sie w swoje luźniejsze sukienki, a pod koniec kupiłam rozciągliwą w new yorker za jakieś szałowe 70 zł.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia a co do ubrań to ja najbardziej lubię podkoszulkę taka bokserkę i na to bluzka/bluza i po prostu górną warstw podnóże, a podkoszulkę naciągam, dzięki temu możesz ładnie przykryć cyca, brzuch i plecy zakryte no i wygodnie.

My po wizycie w szpitalu, wyniki idealne, rozwija się ładnie więc lekarka mimo tak małych przyrostów odpuściła, uznała że dziwne cechy po nas odziedziczyła (po tacie chuda, po mamie blada ;)) no i tyle. W piątek jeszcze gastroenterolog i odpuszczamy temat jak będzie dobrze jego zdaniem.

Lunaris no nie wierze...! Bidulo :( mam nadzieje że ktoś szybko zrobi cc i oszczędzi Ci stresów i bólu...

Achia, Lena21, summer86, Kaczorka, agulineczka, Nadzieja22, JustynaG, StaraczkaNika, Emiilka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi ze nic nie boli :-P
    Przyszedł jakiś lekarz, może coś zrobią.
    Uciekam na razie!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- bidulko! Też mam taką nadzieję jak Pilik- że nie będą Cię długo męczyć i zrobią CC. Kciuków nie puszczam!

Pilik- dobrze że wyniki idealne :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 15:22

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris uparciuch w brzuchu siedzi. Czekamy! :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pili, tak się cieszę <3 Pewnie teraz w końcu troszkę odetchniesz. Ucałuj Ninkę ode mnie :)

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Frez - a którego grudnia urodziłaś?
    W Wigilię :D

O ile codzienne odzienie przy kp to nie problem, o tyle wyjście na wesele już tak. Ja źle się czuję w fasonach na zakładkę, nie wyglądam tak korzystnie, więc tu możliwości mam okrojone. Ale przyznaję się bez bicia, że ubrań typowo do kp mam szt 3, jedną elegancką bluzkę-kupiona na chrzciny i 2koszulki z hm z odpinaną górą, a tak to się ratuje właśnie koszulami, bądź lejącym dekoltem. Tylko na rynku lejącego dekoltu jak na lekarstwo!

Lunaris no uparta szyja, macica i Ciastek junior! Oby coś w końcu ruszyło! We mnie wlali 3pompy bo tylko się kończyła to i skurcze się kończyły. Wtedy jeszcze nie wiedziałam o kręceniu suta np

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik super, że u Ninki wyniki dobre :) może z tej okazji jakieś zdjęcie tej słodkiej łobuziary :)

Summer masz może link do jakiejś sukienki z orseya ? W ogóle mega podziwiam, że chcesz gotować Ani i iść takim pełnym blw, ja na razie się poddałam - Franio nie siedzi, fizjo bardzo odradza sadzanie go do jedzenia wiec póki co je słoiczki i kaszki (kupiłam z helpa i dodaje owoce ugotowane lub banana) w krzesło, ale na półleząco, bardzo bym chciała, żeby próbował wszystkiego sam, ale dam mu jeszcze czas. Wam baaaaardzo kibicuję i czekam na relacje :)

Kaczorka ja tez wyjścia do dentysty traktuje jako chwile relaksu :D

Lunaris dalej jesteśmy pod drzwiami, trzymaj się kochana

Z takich typowo ciążowych ciuchów to miałam spodnie z mango kupione na olx i jegginsy z hm, kilka bluzek, które dostałam od siostry, resztę normalne ciuchy. Teraz do karmienia szukam tez w normalnych sklepach

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja nie planuję pełnego BLW :) Pierwsze tygodnie na pewno będą papki/gniecione jedzenie. Jak usiądzie stabilnie to spróbujemy jedzenia samodzielnego i w większych kawałkach. Chcę poznać jakieś podstawowe zasady a z resztą zdać się na intuicję.

A co do sukienek, Orsay ma krótkie kolekcje, więc te co mam już raczej nie są dostępne. Widzę, że w aktualnej ofercie mają mało kopertowych sukienek, ale warto po prostu śledzić ich stronę.

Ostatni moj nabytek to taka:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9b76fbe6957.png

Dobrze się układa, mam ją bardziej dopasowaną niż na modelce. Jeszcze sprzed czasów ciąży mam taki model, ale całą czarną i bardzo często nosiłam ją i w ciązy i po porodze.

Mam jeszcze taką:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTuppUAS-PvRrpw7-CpLum0ABtbhUDpdixY_cogWf4Pw_u3Iu7W

Lena21, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik super wiadomości!

Szczerze mówiąc co do ubrań to faktycznie takich na zakładkę ciężko czasem znalesc a bluzek takich zwykłych z rozpieciem też ciężko ją nie kp ale widzę co jest w sklepach także firmy które piszą że do do kp to biją fortunę

Piszecie o rozszerzeniu diety i mnie tak ciągnie dać już coś Zosi a z drugiej strony wiem że jest czas i założyłam że dam jej w styczniu po 5 miesiącu tylko nie wiem jak się zabrać za to pewnie zaczniemy wtedy jak się doksztalce w tym temacie hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik wspaniale!!!! Ucałuj Ninke, szczupła po tacie i blada po mamie :) hahaha rozbawiło mnie to, ale genów nie oszukasz ;)
    Ja w ciąży kupiłam trochę ciązowych rzeczy bo nie mieściłam się w mój standardowy rozmiar, po ciąży na razie zainwestowałam w spodnie z wysokim stanem i 2 bluzki na guziki. Sukienka z linka jest mega ładna a kopertowy dekolt tylko dodaje jej uroku. Ja lubię takie proste klasyki, w kwiatach czy niesymetrycznych wzorach kompletnie się nie czuje ;/
    Mam pytanie do chustomam :) Po pierwsze pochwalę się, ze jutro przyjedzie do mnie chusta o splocie serduszkowym, doradziłam się Melevis i znalazłam odpowiednią a do tego dobrze złamaną i jeśli któras chce spróbować to mam na sprzedaż pasiaka little frog, idealny do nauki, 120zł z wysyłką :) ale nie o tym chciałam... Chciałam zapytac czy jak podwijacie maluchowi bioderka to wasz tez tak podskakuje i próbuje się wyswobodzić? Mój tak podskakuje i prostuje nóżki że zęby chce mi powybijac... Nie wiem czy to normalne a jeśli normalne to jak sobie z tym radzic?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić, że po 2 miesiącach ciszy - dzwoniła teściowa! Chyba ja wywołałam tym postem o 2 imionach ;)

Oczywiście dzwoniła wybadac teren - na koniec zaskoczona że smutkiem w głosie rzuciła "no to skoro masz w planach chyba rodzic, to będę musiała wigilię zrobić u siebie w tym roku, szkoda, że nie przyjedziecie,ale zobaczymy się wiosną jak mała podrosnie i może przyjedziecie na kawe" :D

Edit. Ach! Zapomniałam dodać, że była szczerze oburzona, że "tak rzadko się spotykamy ze szwagierką" :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 16:11

reset, Achia, Rucola, Karma88, summer86, Nadzieja22, Patrycja20, Jeżowa, JustynaG, pilik, ibishka, Morusek, Emiilka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, anioł nie teściowa :P

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę pojojczyc zamówiłam kilka bzdur na Ali 11.11 i nic nie przyszło jeszcze i na dodatek jak patrzę to od listopada nic nie ruszyło z przesyłką coś czuję że nie dotrą te rzeczy do mnie :( hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny muszę pojojczyc zamówiłam kilka bzdur na Ali 11.11 i nic nie przyszło jeszcze i na dodatek jak patrzę to od listopada nic nie ruszyło z przesyłką coś czuję że nie dotrą te rzeczy do mnie :( hehe
    Bajeczko, do mnie wczoraj przyszła pierwsza paczka z 11.11

‹‹ 2506 2507 2508 2509 2510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ