WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nika, my też daliśmy drugie imię babci męża :)
    .Ja bym wolała po własnej, ukochanej babci, ale pech chciał że miała na imię Romualda... nie zrobię tego swojemu dziecku ;)

malka, Achia, Luna1993, JustynaG, Jeżowa, pilik, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka super ze powoli rozkreca sie laktacja :) a maluszek da rade :)

Lunaris i Nika kciuki mocne! :)

Piekne brzuszki i maluszki macie :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • malka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy drugie imiona z emkiem i Fela tez ma. Daliśmy jej po babciach (naszych mamach), bo obie mają tak samo na imię :) więc nie było dylematu którą wybrać ;) no i obie są zadowolone i wzruszone.

Nika skoro boli Cię ręka to daj znać pielęgniarkom, nie ma się co męczyć. Ja też prosiłam o zmianę ręki, bo mi aż drętwiała od wkłucia.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obaj chłopcy mają po dwa imiona, ja też mam dwa ;) co dwóch patronów u Najwyższego to nie jeden :P mój wujek zawsze używał drugiego imienia, bo to mu się bardziej podobało. Pierwsze było tylko urzędowe, a wszyscy znajomi i każdemu komu się przedstawiał zna go z tego drugiego :) i w sumie to przekonało mojego męża, bo u nich w rodzinie nikt dwóch nie ma :P

Lunaris mam nadzieję, że już tulisz Staszka!

Yos co słychać? Jak się czujesz? Jakoś mi zniknęłaś ostatnio!

pilik lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    U nas obaj chłopcy mają po dwa imiona, ja też mam dwa ;) co dwóch patronów u Najwyższego to nie jeden :P mój wujek zawsze używał drugiego imienia, bo to mu się bardziej podobało. Pierwsze było tylko urzędowe, a wszyscy znajomi i każdemu komu się przedstawiał zna go z tego drugiego :) i w sumie to przekonało mojego męża, bo u nich w rodzinie nikt dwóch nie ma :P

Lunaris mam nadzieję, że już tulisz Staszka!

Yos co słychać? Jak się czujesz? Jakoś mi zniknęłaś ostatnio!

ostatnio malo troche sie odzywam, dodawalam tutaj brzuszek pare dni temu :) we wtorek mam wizyte i juz odliczam dni :) a tak to mam troche dola i dlatego malo mnie tutaj

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staszek ma drugie po moim tacie (swoją drogą mój tato to najlepsza osoba jaką znam!), a Klara będzie po prostu Klarą! Był pomysł dać jej drugie po naszych matkach, bo mają tak samo, ale nie, nie, nie i jeszcze raz nie. Moja mnie za bardzo irytuje, a teściowa? jeszcze by pomyślała, że to po niej - a ja nie lubię kłamać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 13:14

JustynaG, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Lunaris moje myśli dziś są z Wami!!!

Ktoś mnie wywołał to na szybko. Ktg dzisiejsze ok, wczoraj wieczorem i w nocy brzuch twardniał, bolał, ale nic regularnego, Małą łądnie się ruszała chociaż dość boleśnie.

Jutro kolejne ktg. Jestem umęczona na tej końcówce. Kurde potwornie się cieszę z ciąży, że Mała już zaraz będzie z nami, ale hormony biją mi po głowie na potęgę. Jojczę potwornie, o wszystko i z byle powodu chce mi się ryczeć.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma - ja Cię wywoływałam . I widzę, że prócz daty porodu to humory i objawy mamy podobne ;) tylko akurat dziś Oskar coś ospały, ale może dlatego, że wzięłam się za pucowanie szafek w kuchni
    Z zew i wew. Mamy białe. Górne i dolne, więc dosłownie myłam je na kolanach. Może go to uśpiło :p

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko usiądę na dupsku i Mała robi z brzucha wulkan. ;)
    Nie wiem czego się spodziewać więc to już mnie mocno rozwala. No, ale tyle kobiet rodziło i rodzić będzie, że i ja dam radę. Tylko ten czas strasznie się już dłuży.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy poród i ta niewiedza to może i zbawienie :p
    Ale zgadzam się, czekanie najgorsze. Bo ja z jednej strony już bym chciała być po, a z drugiej jeszcze mieć go w brzuszku. Kobiecie nie dogodzisz ;)
    Ale teraz usiadłam i też się obudził ;)
    Karma- prędzej czy później, ale będziemy miały te nasze maluszki koło siebie. Może nawet tego samego dnia- jak niewykluczone Lunaris i Nika ;)

Nika- bo możliwe, że zaraz Ci się akcja rozkręci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 13:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Aksamitna chyba konto usunęła ?? Przeglądałam ostatnio wątek bo czegoś szukałam i niestety to zauważyłam ;(

Malka fizjo przychodzi do nas w piątek. Zaniepokoiłam się tym.

Nika i Lunaris dalej kciuki trzymam. Przepraszam nic innego nie napiszę , drugi dzień bez męża , nocka była piekielnie ciężka teraz Ania odsypia na szczęście.

Przyszły mi puzzle piankowe z polecenia Pilik ;) są super dzięki. Lekko śmierdzą tylko jak Ania się obudzi to je wymyje.

malka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie wow!!! Jaka Ty jesteś piękna <3 a brzuszek uroczy i bardzo zgrabny :) nie mogę się napatrzeć!

Jeżowa Agatka jak zwykle do schrupania na wczorajszym zdjęciu i życzę Wam zdrówka, niech emek się szybko naprawi i żeby malutka nic nie złapała :( ;*

Achia takie pobolewanie może trwać chwilę, a może dobre parę dni/ tydzień, ale już coś się zaczyna świecić! :) <3
    Tosia ma drugie imię, po babci emka.
    Zuza już nie, ale to ze względu na to że moja babcia wybrała dla niej imię, więc nie będę dawać jeszcze drugiego po mojej babci :D

Lamka gratuluję super wyniku z mlekiem! Pięknie <3

Minnie ja miałam pobrany gbs nawet jeszcze szybciej, jakoś koło 33/34 ze względu na ryzyko porodu przedwczesnego, więc śmiało przed świętami możesz iść :)

Lunaris mam nadzieję że już jesteście razem ze Stasiem <3 cały czas o Was myślę i o Tobie Nika też! Trzymam kciuki za szybki poród :*

U nas od wczoraj bez zmian, cały czas się tulimy. Wczoraj emek mnie zaskoczył, że wybiera się na kursy żeby móc dostać podwyżkę/ lepsza posadę i żebyśmy mogli wziąć kredyt trochę szybciej, bo on nie chce czekać 3-5 lat na syna :D. Miło mi się zrobiło, bo nie wiedziałam że aż tak mu zależy żebyśmy mieli jeszcze jedno maleństwo. Myślę że za rok/dwa wrócimy do tematu jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem. A tymczasem cieszmy się każdym dniem z naszymi księżniczkami <3

Minnie89, Nadzieja22, StaraczkaNika, Achia, Kaczorka, pilik, agulineczka, Emiilka lubią tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę, bo w rozjazdach.
    Nika, Lunaris kciuki

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny NIKA Lunaris kciuki trzymamy z Zosia i czekamy na noworodzie <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kciuki chyba są Ci teraz potrzebne, więc wszystkie moce niech lecą do Ciebie!!! I czekamy na dobre wieści :)
    Nika czyli tak jak podejrzewałam, w dwupaku już nie wyjdziesz ;)
    Gorący mamy ten grudzień Dziewczyny i porody znowu grupowo :)
    Jesli chodzi o drugie imię to my z emkiem mamy ale Lewko ma jedno. Byliśmy co do tego zgodni ;) jesteśmy zagorzałymi anty-tradycjonalistami :)
    Akurat w kwestii drugich imion tradycja mi nie przeszkadza ale w innych kwestiach bardzo.
    Mi dziś przyszła kiecka na święta, w innym kolorze niż zamawiałam ;/ ale nie ma tego złego, okazało się, ze jest trochę za duża i już się dogadałam że odsyłam a dostaje inną w prawidłowym kolorze o rozmiar mniejszą :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - pochwal się co to za sukienka :)

Luna - super, że eMek taki ambitny :D

Ja pozdrawiam z wycieczki do dentysty. Jak to określiła moja koleżanka - takie SPA dla matek :p

Rucola, JustynaG, Luna1993, pilik, Jeżowa, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola zapodaj linkiem co kupiłaś? Ja nadal na święta idę nago :P no nic mi się nie podoba, a to co się podoba ma albo cenę z kosmosu, albo nie nadaje się do kp.
    A do tego jeszcze w sylwestra mamy wesele na które musimy iść i tu już robi się giga problem co założyć żeby móc karmić i wyglądać względnie....

Jeeeej aż z sentymentem wspominam grudzień dwa lata wstecz jak wyczekiwałam objawów porodu.... Aaahhhh magiczny czas!

Yos mam nadzieję, że ten dołek to tylko jesienna handra! Tulam mocno! ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 14:21

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez - a którego grudnia urodziłaś?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to jest to
    https://allegro.pl/elegancka-sukienka-z-kopertowym-dekoltem-r-s-i7657474193.html
    ale chciałam czarną. Przyszła bordowa s i jest za duza, takze odsyłam i czekam na czarną xs :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 14:30

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cen ubrań- Hafija wrzuca codziennie na Instagramie jakiś rabat do sklepu dla ciężarnych/mam karmiących to sobie wchodzę popatrzeć, ale ceny powalają. Kurcze, wystarczy,że bluzka czy sukienka na zameczek/guziki/ tą taką podszewkę a cena leci w górę jak zwariowana.. producenci oszaleli.
    Chyba zapytam po porodzie naszą znajomą krawcową co mi przerobiła otulacz za ile mogłaby mi np uszyć sukienkę i bluzkę.. oczywiście zakładam, że będę karmić, że mi się uda ;)

‹‹ 2505 2506 2507 2508 2509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ