Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuję
Generalnie to drugi taki atak w ciągu 2 tygodni, na kiepskim sprzęcie na ip (sama lekarka zaleciła mi konsultacje na lepszym) widać było dużo małych kamieni, lekarz który mnie przyjął trochę mnie zlał, kazał isc do kontroli za rok (bardzo zabawne), mam skierowanie, ale na NFZ nie będę czekać, dzisiaj umowie prywatnie radiologa. Podejrzewam że do usunięciapoziom bólu mogę śmiało porównać do bólu porodowego. Teraz już lepiej, dostałam 3 kroplówki (1 przeciwbólowa) i nie wróciło. Nie spałam dziś ani chwili, w domu byłam po 6
-
Lunaris ogromne gratulacje!!! Cudownie, że poszło dośc sprawnie i już masz swój mały-wielki Skarb po tej stronie brzucha
Oczywiście czekamy na zdjęcie!!!
Nika mam nadzieję, ze Ty też już tulisz Renatkę. Jesli wytrzymałas do rozwarcia 8cm na tyle, zeby do nas pisać, to reszta porodu dla Ciebie to pryszczRównież czekamy na dokumentację fotograficzna
Lamka ogromne kciuki za Domisia. Wiem, ze ogarnia Cię dziś ogromny stres i wcale się nie dziwie, ale skoro lekarze chcą próbować to uznali, ze jest gotowy. Jak będzie sam oddychał to już naprawdę dni liczą was od wyjścia do domu. Jestem myślami z Tobą cały czas.
Achia, Ty to tak powoli powoli, ukradkiem a to już sam finisz!!! Nie wiem kiedy ciąża przeleciała u Ciebie... a brzuszek zacnyLunaris lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyDziękuję.
Jeszcze mam pytanie znowu odnośnie odciągania. Czy jeśli mija 15min a mleko nadal leci, to mam wydłużyć sesję np. do 20min lub dopóki nie przestanie lecieć?
I pytanie odnośnie monitora oddechu. Na pewno go kupimy z oczywistych przyczyn, a mamy dostawkę. Myślicie że taki przyczepiany do pieluszki byłby lepszy w tej sytuacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 10:40
-
nick nieaktualnypilik wrote:Lamka w dostawce jedynie taki do pieluszki ma sens.
Kciuki za Domisia!!
Co do mleka zależy od ilości. Jak masz nawał i dużo odciagasz to bym nie przeciągała, jeżeli chcesz jeszcze rozkręcasz to przeciągaj
Zaraz szukam monitora do pieluszki w takim razie.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Dziękuję.
Jeszcze mam pytanie znowu odnośnie odciągania. Czy jeśli mija 15min a mleko nadal leci, to mam wydłużyć sesję np. do 20min lub dopóki nie przestanie lecieć?
I pytanie odnośnie monitora oddechu. Na pewno go kupimy z oczywistych przyczyn, a mamy dostawkę. Myślicie że taki przyczepiany do pieluszki byłby lepszy w tej sytuacji?
Lamka, jesli planujesz ją dostawiać do łóżka to zwykły monitor odpada, musi być okreslona odległość od łóżka rodziców, one są na tyle czułe że mogą wyłapać oddech rodzica. Myślę, że w takiej sytuacji pieluszkowy bedzie najlepszy.
U Was dochodzi jeszcze kwestia psa, jeśli kładlby się blisko łóżeczka, mógłby zaburzać pracę monitora.
Pieluszkowy w pierwszych miesiacach powinien się dobrze sprawdzać, gorzej jest chyba później gdy maluch robi się bardziej ruchliwy i mobilny, wtedy może go odczepić.
Dla mnie niezaprzeczalnym plusem pieluszkowego jest to, że można go zabrać wszędzie. Wpatrujac się na spacerach w małą czy na pewno oddycha, czasem żałowałam, że go nie mam.Rucola lubi tę wiadomość
-
Lamcia mocne kciuki za Dominisia! To jego pierwszy "egzamin" w życiu i jestem pewna, że zda śpiewająco (lub raczej oddychająco). Odnośnie laktatora - ja bym ściągała póki leci szczerze mówiąc, bo laktatotem i tak ściągasz mniej niż jakby ściągał Domiś, wydaje mi się, że nie zaszkodzisz sobie teraz. Jeśli chodzi o nawał, to ja na przykład nie zauważyłam czegoś takiego u siebie, więc jakby i do Ciebie nie przyszedł to też się nie stresuj.
Nika podejrzewam, że u Ciebie już po wszystkim, jakoś tak szybko te 8cm Ci się zrobiło z perspektywy obserwatora!Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lunaris gratulacje!!!
Nika mocne kciuki! Jesteś w Redłowie czy na Zaspie?Lunaris lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Lamka, może poproś emka niech pogada z lekarzem o tym monitorze? Powinni się znać na tym i doradzić, a to niemały wydatek.
-
Lunaris - gratuluję dzielna mamo! Dużo siły i zdrówka dla Was
Nika - za Ciebie i Renatkę trzymam nieustannie kciukiale pewnie masz już malutką w ramionach
Lamka - za Domisia również kciuki - za lekki oddech
Niestety w kwestii laktatorów i czujników się nie wypowiem, bo nie mam doświadczenia..
Luna - bidulko.. że też musisz się teraz męczyć z tymi cholernymi kamykamimam nadzieję, że szybko się z tym uporasz
My od rana "ćwiczymy". I czas kupić małej stolik i krzesełko, co by miała gdzie usiąść na chwilę. Bo póki co tylko podłoga jej zostaje :p
Miłego dnia życzę wszystkim!
Fozzie - trzymaj jeszcze Klarę u siebieLunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLuna1993 wrote:Dziękuję
Generalnie to drugi taki atak w ciągu 2 tygodni, na kiepskim sprzęcie na ip (sama lekarka zaleciła mi konsultacje na lepszym) widać było dużo małych kamieni, lekarz który mnie przyjął trochę mnie zlał, kazał isc do kontroli za rok (bardzo zabawne), mam skierowanie, ale na NFZ nie będę czekać, dzisiaj umowie prywatnie radiologa. Podejrzewam że do usunięciapoziom bólu mogę śmiało porównać do bólu porodowego. Teraz już lepiej, dostałam 3 kroplówki (1 przeciwbólowa) i nie wróciło. Nie spałam dziś ani chwili, w domu byłam po 6
Mam nadzieję, że uda Ci się w dzień odespać choć troszkę. i że ból nie wróci! kontrola za rok- na nfz to naprawdę można się bardziej rozchorować niż wyzdrowieć
jeśli do usunięcia- to miejmy nadzieję,że chociaż termin będzie szybki- jeśli będziesz robić na NFZ. trzymaj się dzisiaj!
czekam z niecierpliwością na wieści od dziewczyn!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 12:42
-
Ale tu cisza....
to przełamując ją pochwalę się, ze dziś zamotaliśmy pierwsza kieszonkę
Gdyby któraś ze świeżych mam chciała chustę do nauki to piszę jeszcze raz zanim wystawie na fb że sprzedam pasiaka little Frog 4,6m 120zł razem z przesyłka
Na początku lepiej wychodził mi kangurek ale teraz jak nabrałam wprawy to stwierdzam, że kieszonka jest łatwiejsza i wygodniejsza zarówno do motania jak i siedzenia dla mojego Królewsiczatym bardziej ze juz dośc trzyma główkę, więc nie przyciskam Go do siebie bardzo mocno, ale główkę cały czas asekuruję
summer86, pilik, KateHawke lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny mam pytanie byłam dzisiaj w labie miałam zlecona morfo i mocz na wtorkowa wizytę ale Pani w laboratorium powiedziala, że trochę bez sensu robić morfologię skoro jestem przeziębiona ... no i posłuchałam jej a teraz się zastanawiam czy jednak nie jechać i zrobić ? Czy to faktycznie nie ma sensu ?
Tez niecierpliwie czekam na info od dziewczyn
Fozzie a jak u Ciebie ? Cisza ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 13:51
-
chyba wszystkie czekamy na info od Niki, Lunaris i Fozzie.