WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję
    Generalnie to drugi taki atak w ciągu 2 tygodni, na kiepskim sprzęcie na ip (sama lekarka zaleciła mi konsultacje na lepszym) widać było dużo małych kamieni, lekarz który mnie przyjął trochę mnie zlał, kazał isc do kontroli za rok (bardzo zabawne), mam skierowanie, ale na NFZ nie będę czekać, dzisiaj umowie prywatnie radiologa. Podejrzewam że do usunięcia :( poziom bólu mogę śmiało porównać do bólu porodowego. Teraz już lepiej, dostałam 3 kroplówki (1 przeciwbólowa) i nie wróciło. Nie spałam dziś ani chwili, w domu byłam po 6

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ogromne gratulacje!!! Cudownie, że poszło dośc sprawnie i już masz swój mały-wielki Skarb po tej stronie brzucha :) Oczywiście czekamy na zdjęcie!!!
    Nika mam nadzieję, ze Ty też już tulisz Renatkę. Jesli wytrzymałas do rozwarcia 8cm na tyle, zeby do nas pisać, to reszta porodu dla Ciebie to pryszcz :) Również czekamy na dokumentację fotograficzna :)
    Lamka ogromne kciuki za Domisia. Wiem, ze ogarnia Cię dziś ogromny stres i wcale się nie dziwie, ale skoro lekarze chcą próbować to uznali, ze jest gotowy. Jak będzie sam oddychał to już naprawdę dni liczą was od wyjścia do domu. Jestem myślami z Tobą cały czas.
    Achia, Ty to tak powoli powoli, ukradkiem a to już sam finisz!!! Nie wiem kiedy ciąża przeleciała u Ciebie... a brzuszek zacny :)

Lunaris lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, mocne kciuki za Dominisia <3 Jestem z Wami myślami.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. <3
    Jeszcze mam pytanie znowu odnośnie odciągania. Czy jeśli mija 15min a mleko nadal leci, to mam wydłużyć sesję np. do 20min lub dopóki nie przestanie lecieć?

I pytanie odnośnie monitora oddechu. Na pewno go kupimy z oczywistych przyczyn, a mamy dostawkę. Myślicie że taki przyczepiany do pieluszki byłby lepszy w tej sytuacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 10:40

• pilik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka w dostawce jedynie taki do pieluszki ma sens.
    Kciuki za Domisia!!
    Co do mleka zależy od ilości. Jak masz nawał i dużo odciagasz to bym nie przeciągała, jeżeli chcesz jeszcze rozkręcasz to przeciągaj

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Lamka w dostawce jedynie taki do pieluszki ma sens.
    Kciuki za Domisia!!
    Co do mleka zależy od ilości. Jak masz nawał i dużo odciagasz to bym nie przeciągała, jeżeli chcesz jeszcze rozkręcasz to przeciągaj
    Mam około 20ml co 2,5h, więc nadal bez szału, nawalu brak.
    Zaraz szukam monitora do pieluszki w takim razie.

Rucola lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka to ja bym wydłużała przynajmniej do momentu aż leci a najlepiej kilka monit dłużej

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak z innej beczki:

wiecie, że w ten weekend jest Święto Kina? To oznacza, że bilety w kinach w całej Polsce są po 12 zł :)

warto się wybrac dla odreagowania świątecznej gorączki - kto oczywiściw może :)

Rucola lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziękuję. <3
    Jeszcze mam pytanie znowu odnośnie odciągania. Czy jeśli mija 15min a mleko nadal leci, to mam wydłużyć sesję np. do 20min lub dopóki nie przestanie lecieć?

I pytanie odnośnie monitora oddechu. Na pewno go kupimy z oczywistych przyczyn, a mamy dostawkę. Myślicie że taki przyczepiany do pieluszki byłby lepszy w tej sytuacji?

Lamka, jesli planujesz ją dostawiać do łóżka to zwykły monitor odpada, musi być okreslona odległość od łóżka rodziców, one są na tyle czułe że mogą wyłapać oddech rodzica. Myślę, że w takiej sytuacji pieluszkowy bedzie najlepszy.
    U Was dochodzi jeszcze kwestia psa, jeśli kładlby się blisko łóżeczka, mógłby zaburzać pracę monitora.

Pieluszkowy w pierwszych miesiacach powinien się dobrze sprawdzać, gorzej jest chyba później gdy maluch robi się bardziej ruchliwy i mobilny, wtedy może go odczepić.
    Dla mnie niezaprzeczalnym plusem pieluszkowego jest to, że można go zabrać wszędzie. Wpatrujac się na spacerach w małą czy na pewno oddycha, czasem żałowałam, że go nie mam.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia mocne kciuki za Dominisia! To jego pierwszy "egzamin" w życiu i jestem pewna, że zda śpiewająco (lub raczej oddychająco). Odnośnie laktatora - ja bym ściągała póki leci szczerze mówiąc, bo laktatotem i tak ściągasz mniej niż jakby ściągał Domiś, wydaje mi się, że nie zaszkodzisz sobie teraz. Jeśli chodzi o nawał, to ja na przykład nie zauważyłam czegoś takiego u siebie, więc jakby i do Ciebie nie przyszedł to też się nie stresuj.

Nika podejrzewam, że u Ciebie już po wszystkim, jakoś tak szybko te 8cm Ci się zrobiło z perspektywy obserwatora!

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer zamówimy chyba snuza hero. Runa będzie spała w drugim pokoju, ale to i tak nie ma znaczenia, bo dostawka jest tuż obok łóżka.

Nika, Lunaris czekamy na wieści!

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris gratulacje!!! :)

Nika mocne kciuki! Jesteś w Redłowie czy na Zaspie?

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, może poproś emka niech pogada z lekarzem o tym monitorze? Powinni się znać na tym i doradzić, a to niemały wydatek.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - gratuluję dzielna mamo! Dużo siły i zdrówka dla Was <3

Nika - za Ciebie i Renatkę trzymam nieustannie kciuki :) ale pewnie masz już malutką w ramionach :)

Lamka - za Domisia również kciuki - za lekki oddech :)
    Niestety w kwestii laktatorów i czujników się nie wypowiem, bo nie mam doświadczenia..

Luna - bidulko.. że też musisz się teraz męczyć z tymi cholernymi kamykami :/ mam nadzieję, że szybko się z tym uporasz <3

My od rana "ćwiczymy". I czas kupić małej stolik i krzesełko, co by miała gdzie usiąść na chwilę. Bo póki co tylko podłoga jej zostaje :p

Miłego dnia życzę wszystkim!
    Fozzie - trzymaj jeszcze Klarę u siebie ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Lunaris gratulacje!!! :)

Nika mocne kciuki! Jesteś w Redłowie czy na Zaspie?

Nika jest na klinicznej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Dziękuję
    Generalnie to drugi taki atak w ciągu 2 tygodni, na kiepskim sprzęcie na ip (sama lekarka zaleciła mi konsultacje na lepszym) widać było dużo małych kamieni, lekarz który mnie przyjął trochę mnie zlał, kazał isc do kontroli za rok (bardzo zabawne), mam skierowanie, ale na NFZ nie będę czekać, dzisiaj umowie prywatnie radiologa. Podejrzewam że do usunięcia :( poziom bólu mogę śmiało porównać do bólu porodowego. Teraz już lepiej, dostałam 3 kroplówki (1 przeciwbólowa) i nie wróciło. Nie spałam dziś ani chwili, w domu byłam po 6

Mam nadzieję, że uda Ci się w dzień odespać choć troszkę. i że ból nie wróci! kontrola za rok- na nfz to naprawdę można się bardziej rozchorować niż wyzdrowieć :/
    jeśli do usunięcia- to miejmy nadzieję,że chociaż termin będzie szybki- jeśli będziesz robić na NFZ. trzymaj się dzisiaj!

czekam z niecierpliwością na wieści od dziewczyn! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 12:42

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza....
    to przełamując ją pochwalę się, ze dziś zamotaliśmy pierwsza kieszonkę :)
    Gdyby któraś ze świeżych mam chciała chustę do nauki to piszę jeszcze raz zanim wystawie na fb że sprzedam pasiaka little Frog 4,6m 120zł razem z przesyłka :)
    Na początku lepiej wychodził mi kangurek ale teraz jak nabrałam wprawy to stwierdzam, że kieszonka jest łatwiejsza i wygodniejsza zarówno do motania jak i siedzenia dla mojego Królewsicza :) tym bardziej ze juz dośc trzyma główkę, więc nie przyciskam Go do siebie bardzo mocno, ale główkę cały czas asekuruję :)

summer86, pilik, KateHawke lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta cisza jest taka nienaturalna jak na czwartkowe popołudnie...

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie byłam dzisiaj w labie miałam zlecona morfo i mocz na wtorkowa wizytę ale Pani w laboratorium powiedziala, że trochę bez sensu robić morfologię skoro jestem przeziębiona ... no i posłuchałam jej a teraz się zastanawiam czy jednak nie jechać i zrobić ? Czy to faktycznie nie ma sensu ?

Tez niecierpliwie czekam na info od dziewczyn :)
    Fozzie a jak u Ciebie ? Cisza ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 13:51

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wszystkie czekamy na info od Niki, Lunaris i Fozzie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 2514 2515 2516 2517 2518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ