X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - Cudna <3 Pierwsze 3 miesiące to hardkor, po pierwszym pół roku już z górki :)

KateHawke lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate zawsze z wielkim sentymentem patrzę na zdjęcia mojej imienniczki ,<3 jest prześliczna dziewczynka :) <3 i na pewno każdy jej uśmiech wynagradza mamusi wszelkie trudności :)

• ibishka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Emi gratulacje! Niedawno o Tobie myślałam.

Dzieciaki śliczne.
    Pilik super sukienka.
    Jeju fajnie że doszły nowe brzuszki :-)
    Achia czekamy twardo z Gabi!

Przepraszam że tak pobieżnie ale u nas dalej kiepsko..

A tu moja lobuziara
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85b79003850e.jpg

emi2016, blue00, Yoselyn82, KateHawke, Lusesita, Achia, Jeżowa, JustynaG, -Mamunia-, summer86, Lunaris, olik321, Patrycja20, Anna Stesia, Kaczorka, Bajkaaa, Siwulec, Nadzieja22, malka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka Gabi ma uśmiech jak milion dolarów <3 a jak się twój tata czuje?

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie idealna różnica wieku to 2,5-3 latka. Starszak w przedszkolu, zahartowany po żłobie i Maluszek w domu :) Jak przedstawiłam tą wizję emkowi to był ze mną zgodny a potem ppomyślał i mówi, a co będzie jak o drugie też będziemy się starać prawie 2 lata. Dało mi to dużo do myślenia, bo gdzieś tam w głowie sobie założyłam, ze jak zaszłam z lewkiem to z drugim bedzie łatwiej... ale wiadomo, zycie pisze swoje scenariusze. Starania mieliśmy zacząc tak, zeby w wypadku gdyby od razu się udało (marzenia!) to w Maluchem wejść już do nowego mieszkania czyli starania zacząć poczatkiem 2021r a tu się okazuje że idąc tym tokiem rozumowania starania mozemy śmiało zaczynać za rok :) Zobaczymy co życie przyniesie, póki co mam Lewka i na nim chcę się skupić :)
    Natalka i Gabrysia, sliczne jestescie dziewczynki!!! Prosze tu mamusiom nie dokuczać ;)
    mamunia woidocznitak miało byc...ale rozumiem Twój żal po stracie. A tak swoją drogą to wnoszę o Twoje zdjęcie, ostatnie zdjęcie zwaliło mnie z nóg i ciekawa jestem jak teraz wyglądasz :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik wyglądasz w tej sukience naprawdę przebojowo! I brzucha to ja tam nie widzę, ty mnie tu nie oszukuj ;) ja na chrzciny żeby nie dołować się swoją oponą musiałam body wyszczuplające wcisnąć. Ale efekt przyniosło- nie czułam się tak brzydko jak na codzień.

Justyna Aneczka pokazała uśmiech nr 5 :D a rączki też tak słodko wcina jak Nat. U Ciebie też dochodzą jeszcze odgłosy wcinania z apetytem? :D

Blue chowaj tego przystojniaka bo ci go dla naszych dziewczyn ukradniemy :D

Jeżowa a ty mi musisz codziennie serwować zdjęcia Agatki! Na dobry początek dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:50

Jeżowa, JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tato psychicznie kiepsko. Atmosfera napięta ogólnie. Działamy z terminem ale póki co nic nie wiemy.
    Gabi też jak nie katar to kaszel.. Jak nie kaszel to biegunki. Jak nie biegunki to wzdęcia w Nocy i płacz..

Przez to siedzenie w domu to się straszny cycek zrobił.. Z moją mamą jeszcze zostanie młodą, ale przy teściowej jest histeria jak tylko znikam z oczu.

Czytam na bieżąco ale jakoś tak depresyjnie u mnie i nie mam albo czasu (Gabi to żyła i sekundy w miejscu nie usiedzi. Co będzie jak zacznie chodzić?!) albo weny żeby odpisać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:51

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi- czekamy z Tobą na betę!

ja trochę drzemałam, wyszłam z psem, ogarnęłam podłogę-zwłaszcza przy wejściu (ten piach)- głowa przeszła,ale nie do końca..

co do kolejnego dziecka-mam w swoim otoczeniu dwie historie: małżeństwo z 2 córeczkami stwierdziło,że chcą 3 i zapolują na chłopca. efekt- chłopiec:a nawet dwóch bo bliźniaki :D
    druga historia- jedna córka, to chcieli drugie dziecko, efekt- bliżniaczki- dziewczynki :)
    w obu przypadkach brak historii bliźniaczych w rodzinach, cykle naturalne (bez żadnej stymulacji czy monitoringów) :p także wiecie- wszystko się może zdarzyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:54

emi2016, Rucola, ibishka lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Dopiero co nadrobiłam od rana, a już przez chwilę myślałam, że może faktycznie coś się dzieje u Achii - ale czekamy dalej kochana razem z Tobą <3

Ibishka cudny uśmieszek Gabi <3

Co do ogarniania dwójki lub większej ilości dzieci, to ja sobie to wyobrażam, jako armageddon, z którym po prostu uczymy się żyć :D moja bratowa ( ma trójkę dzieci) zawsze powtarza, że w piątek wieczorem cieszy się na weekend, a w sobotę przed południem już marzy, by był poniedziałek, to odpocznie w pracy :P

W temacie pracy... Nagle sobie o mnie na uczelni przypomnieli i szykuje mi się bardzo pracowity styczeń. Kompletnie sobie tego nie wyobrażam, nie wiem, jakim cudem mam już wrócić :( znaczy na samej uczelni będę kilka godzin tygodniowo (a i tak będę ciągać ze sobą Agatkę), ale będę musiała też pracować w domu... Jestem przerażona. Ja tu chciałam rozmawiać, bym mogła wrócić od października i poświęcić się córeczce, póki tak bardzo mnie potrzebuje, a tu figa z makiem.

Z dobrych info jest przecena online w h&m i najlepsze na świecie jakościowo dwupak białych body kopertowych jest za 23 zł (normalnie 40 zł). Ja już kupiłam :P

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka współczuję... Z terminami to pewnie po nowym roku kontrakty się odnowią i będzie można działać. Oby tacie się poprawiło, bardzo wam tego życzę.
    A Gabi nie ułatwia marudzeniem. Ale pewnie czuje że atmosfera napięta i się jej udziela. Może jej przejdzie a to tylko efekt pogody.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ogarnięcia dwójki powiem tak. Są dni kiedy mam czas na ciepłą kawę, makijaż rano. A są też takie dni jak dzisiejszy, że nawet się nie uczesałam jeszcze i nie ubrałam, bo to zabawa z Tosia, to gotowanie, sprzątnie, prasowanie, pakowanie prezentów, zabawa z Zuza, karmienie, przewijanie itp itd. a teraz jak śpi, to nawet nie pójdę do łazienki się ogarnąć, bo śpi na mnie, wstanie to się obudzi ;) ale powiem Wam z ręką na sercu że każdy taki dzień jest cudowny i doceniam go po stokroć :)

Jeżowa obie w takim razie zaczynamy od stycznia i obie damy radę! Też nam dobrze zrobi wyjście do ludzi, a praca w domu... Też to kiepsko widzę, ale od pomocy mamy emków ;)

Achia to by było gdyby nam się bliźniaki trafiły! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 14:07

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka - dużo zdrowia dla taty !

Gabi jest cudna <3

ibishka lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, praca z domu jest do ogarnięcia. Wiem, że pomyślicie że upadłam na głowę, ale minimum raz w tygodniu siadam do komputera i robię coś do pracy, bo kiepsko to wszystko tam wygląda. Wbrew pozorom daje mi to trochę poczucia normalności i dawnego zycia,a i jest to okazja, żeby trochę ruszyć szare komórki ;) Najłatwiej jest wieczorami lub czasem w środku nocy gdy Ania ma swoją 2 lub 3-godzinną przerwę w spaniu. Gdyby mój pracodawca dopuszczał taką formę pracy myślę, że wróciłabym wcześniej niż po roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 14:12

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka i Kate cudowne księżniczki <3
    Minie Maja tez ładnie mamy Maję w najbliższej rodzinie :)

KateHawke, ibishka lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że tak wbijam bez nadrobienia :-( od wczoraj jestem w szpitalu z Dominem, wszystko zapowiadało się fajnie, a tutaj nie dość że prawdopodobnie wyjdziemy NAJWCZEŚNIEJ w wigilię, to w dodatku z tym karmieniem nie jest tak wesoło.
    Lekarka kazała mi ważyć Domina przed i po karmieniu piersią, za pierwszym razem zjadł tylko 20g, próbowałam go przestawiać z piersi do piersi i nic to nie polepszyło. Ciumkał i nic nie zjadł więcej. Każą mi podawać dodatkowo odciągnięte mleko więc teraz nie dość że daję pierś to jeszcze bawię się laktatorem. Nie wiem co mam zrobić żeby lepiej jadł.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka a kiedy dajesz mu to odciągnięte mleko? Zaraz po karmieniu piersią? Może to gardło go jeszcze boli? A tak swoją drogą to ile według położnych powinien zjadać?

Przykro mi, że jeszcze trochę czasu musicie spędzić w szpitalu, no ale trzymam kciuki, że w Wigilię was wypuszczą!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kurcze, ale Ty od początku się na to nastawiałaś, że szybko wracasz. Ja planowo miałam wrócić na 3 godziny/tydzień do prowadzenia zajęć od marca... A i o anulowanie tego chciałam walczyć, po to między innymi jechałam na wigilię doktorancką i dorwać prorektora i porozmawiać o szansach na takie rozwiązanie. Po prostu chciałabym się w 100% skupić na Agatce. I żeby była jasność - bardzo Ciebie czy Anne Stesie czy Summer podziwiam - za to że chcecie i macie ochotę i jakimś cudem siły łączyć macierzyństwo i pracę już tak szybko. Ja po prostu tak nie chciałam... A będę musiała.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, takie ważenie jest niemiarodajbe, nic nie mówi o tym, ile dziecko zjadło. Czy tylko dlatego chcą Was zatrzymać dłużej?

pilik lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka kurcze, zawsze coś.
    A jak każą ci ważyć? W pampersie? Bo przecież podczas karmoenia Domiś mógł np zrobić siusiu.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pampersie i we wszystkim. Zatrzymują nas bo ma jeszcze mieć ileś konsultacji i antybiotyki do 21.12. Mały przysypia przy cycku, w ogóle śpi tak twardo że ciężko mi go rozbudzic na jedzenie. Wg lekarki powinien jeść 50-60ml na trzy godziny.
    Odciągnięte dałam mu 1h po karmieniu, bo musiałam na świeżo odciągnąć, no i teraz pora karmienia a on śpi, zmiana pieluchy nie pomogła, nie chce się obudzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 14:38

‹‹ 2554 2555 2556 2557 2558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ