Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Wam dziewczyny raz jeszcze za dobre słowa
emi czekamy na wynik i trzymam kciuki za piękne USG jutro
Lunaris już kiedyś polecałam co u nas się sprawdziło, a młoda nam dawała popis codziennie 20-24. Espumisan + Delicol, zaczęłam podawać ja Lele miała 2 tygodnie. Ale jeśli Stasiowi jest lepiej po Twoim mleczku to miejmy nadzieję, że jak już przejdziesz na wyłączne kp to nie będzie potrzeby wprowadzania leków
Achia no co Ty się nastawiasz, przecież już wiesz, że I TAK przenosisz
Co do siusiaków to też wciąż słyszałam sprzeczne opinie co robić. Starsze lekarki mówiły, żeby naciągać w trakcie kąpieli, młodsze, że bosze broń, bo już się od tego odeszło i można wyrządzić nieświadomie krzywdę. Ponoć do 3-4 roku życia stulejka jest fizjologiczna i jeśli do tego czasu wciąż jest, to wtedy trzeba wdrożyć leczenie. Stachowi akurat kilka tygodni temu zaczęło się poprawiać, do tego czasu tą górę miał wąziutką. Jakkolwiek to brzmiemi2016, Achia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Heh^^ Chyba tylko ja tutaj jestem z lubelskiego - ale polecam
Pięknie, tutaj, zielono
My niestety/stety mieszkamy zaraz przy domkach jednorodzinnych (niby blisko centrum ale jednak obrzeża) i smog jest.... Nasze osiedle jest ogrzewane gazowo, ale z domków kopcą... Niby same wielkie domy, więc w teorii przynajmniej stać ich na lepsze ogrzewanie, a jednak kopcą...
Zostawiam Wam nasze Świąteczne zdjęcie, eMek chce być anonimowy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60ea079d7eac.jpg
W tym roku mieliśmy robić sesję u fotografa, ale jednak zrobiliśmy to na "Janusza i Grażynę"Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 10:27
Luna1993, pilik, -Mamunia-, KateHawke, Kaczorka, Achia, Aga9090, Rucola, Lusesita, Lunaris, JustynaG, Nadzieja22, Patrycja20, ibishka, Jeżowa, olik321, malka lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Emi - Lunaris i blue są z Lublina
Serio ? Jakoś to przegapiłam !
Lunaris, Blue - do kogo chodzicie ? Szukam gina do prowadzenia ciąży, bo z poprzedniego nie jestem zbyt zadowolona..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 10:28
-
Dzień dobry.
Ja mieszkam niby blisko gór, a małym miasteczku na uboczu a smog koszmarny...
Emi Lunaris swojego lekarza na pewno może NIE polecić...
Moja córka spała od 20 do 3 bez pobudki! Pierwszy raz w życiu. Niestety od 3 do 6 musiałam nadrobić stracone pobudki więc i tak jestem nie przytomna dzisiaj...
emi2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emi niestety
ale warto tez wiedzieć do kogo iść nie wątłego w sumie.
A ja Wam chciałam podziękować za polecenie sukienki. I melduje że waga pulpetowa też nie wyglada w niej zle.ja tak idę na wigilie, lepszej opcji nie Man, a brzuchem będę się staraka nie przejmować :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a28c4e94d5f6.jpg-Mamunia-, Kaczorka, Aga9090, Luna1993, Rucola, Lunaris, JustynaG, Nadzieja22, Patrycja20, olik321, Lena21, Anna Stesia, malka lubią tę wiadomość
-
blue00 wrote:Emi,ja już nie chodzę :)Miałam bardzo fajną młodą lekarkę,dr.Alicję Ziętek.Chodziłam do niej do zwykłej przychodni,ale podobno pracuje w szpitalu na Jaczewskiego.
Tyle, że ja pracuję na Jaczewskiego i nie chcę tam rodzićA muszę mieć lekarza, który mnie potnie gdy nadejdzie czas, chociaż w sumie noenatologię mają tam dobrą... Gdzie rodziłaś ? Sprawdzę tą lekarkę, może akurat ?
-
O dzięki Rucola! o tym nie pomyślałam :*
Jeszcze głównie mm idzie - moje tylko jak przystawiam do cyca (za każdym razem jak jest głodny, potem mm lub niespokojny) a jak odciągam to zbieram w pełne porcje i podaje. Teraz leci już po 60ml na odciąganiu więc myślę że to w sam raz żeby podać. Spróbuję odciągać przed każdym kolejnym karmieniem to może uda się podawać tylko moje. Nie mam nic przeciw zostaniu mamą KPI o ile mleka będzie dość. I zainwestuje wtedy chyba w elektryczny laktator.
Melduję że Franek sam ubrał wczoraj choinkę
emi2016, pilik, Rucola, Lusesita, Nadzieja22, Patrycja20, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuż po. Zapis ok, tętno w normie. Skurcze jakieś specjalne się nie pisały, ale położna mówiła że to nie jest miarodajne. Że trzebaby pelotę położyć bezpośrednio na macicy żeby to miało sens.
Dostaliśmy prezentywidzę jakąś butelkę, woreczki do pokarmu, jakieś małe próbki pieluszek, wkładek - także miło
Najważniejsze że tętno ok i mimo lenistwa Oskara zapis ładny
Tylko głowa mnie coś boli dzisiajWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 10:58
emi2016, Kaczorka, Luna1993, -Mamunia-, summer86, Siwulec, pilik, Lusesita, Yoselyn82, blue00, Lunaris, JustynaG, Minnie89, Nadzieja22, Patrycja20, KateHawke, Bajkaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Pilik - u nas tak właśnie od jakiegoś czasu wyglądają noce - spokój jest do 4 a później non stop cyc.. ale Aluśka ostatnio chyba się uwsteczniła i cyca chce ciągle
A w sukience wcale nie widać pulpeta
Uzupełniłam listę - dajcie znać kogo i co mam dopisać.
Melevis i emi - na Was też czekam -
Melevis, Emi, tak się ciesze!!!!!! az sama mam ochotę
a nie wiem czy się chwaliłam, ale odbiór mieszkania mamy nie w 2021 tylko poczatkiem 2020!!! wiec moze my tez zaczniemy starania troszkę wcześniej niż za półtora rokuKaczorka, summer86, pilik, emi2016, JustynaG, Nadzieja22, KateHawke, Bajkaaa, Jeżowa lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyAchia super, że na ktg wszystko dobrze z leniuszkiem Oskarem
uskuteczniamy dalej metody wywoływania porodu! Jutro wizyta, dobrze pamiętam?
Bajka jak ręka lepiej trochę?
Pilik super wyglądasz w tej sukience! Bardzo kobieco a od dekoltu nie mogę oderwać wzroku hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 11:28
-
Rucola wrote:Melevis, Emi, tak się ciesze!!!!!! az sama mam ochotę
a nie wiem czy się chwaliłam, ale odbiór mieszkania mamy nie w 2021 tylko poczatkiem 2020!!! wiec moze my tez zaczniemy starania troszkę wcześniej niż za półtora roku
Wiesz... ja też planowałam starania za jakiś rokMiałąm najpierw pójść do gina, sprawdzić bliznę, zrobić ctologię i wrócić do stymulacji, tutaj taka niespodzianka bez stymulacji
I oczywiście wrócić do pracy !
A w szpitalu jak urodziłam Łusię usłyszałam, że mam się przygotować, na to że będzie jedynaczkąWcześniej też coś w stylu "trzeba ratować to dziecko, bo ta Pani nei ma szans na kolejną ciążę" Także ten.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 11:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPołożna wyszła od nas. Pochwaliła synka za fałdki
.Waży już 4480g.Jeszcze w tym tygodniu sprawdzimy poziom bilurbiny.
emi2016, Lunaris, Yoselyn82, pilik, Nadzieja22, Patrycja20, Aga9090, KateHawke, Bajkaaa, Rucola, Lusesita, Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość