Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Życzę też każdemu jełopowi, który wali petardami od kilku godzin budząc lub nie dając spać maleńkim dzieciom oraz strasząc zwierzęta, żeby nigdy nie mógł znaleźć po praniu skarpetek do pary!
pilik, summer86, JustynaG, Jeżowa, Aga9090, KateHawke, Luna1993, Minnie89, emi2016, Kaczorka, Ochmanka, Lusesita, Lunaris, Morusek, Nadzieja22, Sarna84, frezyjciada, Emiilka, ibishka, Rucola, Barbarka1984, KateKum lubią tę wiadomość
-
AnnaStesia, jak zwykle cudownie napisane
lubisz Hey i Nosowską?
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:AnnaStesia, jak zwykle cudownie napisane
lubisz Hey i Nosowską?
Niespecjalnie słucham, tak samo VooVoo, ale ten tekst Waglewskiego jest świetny i dlatego przyszedł mi do głowy, gdy pomyslałam o naszych dzielnych dziewczynach. Choć w sumie inspiracją dla WW była katastrofa w Czarnobylu, więc można to różnie zrozumiećAle po odarciu z tego kontekstu wydaje mi się, że słowa bardzo pasują do sytuacji osoby, która bardzo czegoś pragnie. Bo coś mówi mi, że jeszcze wszystko będzie możliwe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 21:48
summer86, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
I ja dziekuje za ten wspolny czas tu jak i z naszymi Dinusiami. Oby kolejnym dziewczynom sie udalo.
Pytanko o kp jeszcze mam. Mala drugi czy trzeci dzien denerwuje sie na piersi tzn lapie piers, je, zeby za chwile zaczac szybciej oddychac, puszczac i plakac. Nie wiem czy rozumiecie. Denerwuje sie i jest problem z ponownym dostawieniem potem.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Próbuj odbijać w trakcie - to trudne, ale może jej pomóc w pozbyciu się banieczek powietrza, które niechybnie zasysa. Poczytaj też tutaj:
https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/karmienie-piersia/91343,dziecko-jest-niespokojne-przy-piersi
https://www.hafija.pl/2016/10/niespokojne-dziecko-przy-piersi.htmlAga9090 lubi tę wiadomość
-
Karma ja z samym KP nie pomogę, ale mogę polecić wizytę domową CDL. To warte każdych pieniędzy, kilka godzin w Waszym domu tylko dla Was i dziecka. Ona zobaczy czy np.karmisz w dobrej pozycji, a tu szczegóły mają ogromne znaczenie. Moja CDL odwiedziła już chyba wszystkie moje znajome, wszystkie KP bez większych problemów, a każda po jej wizycie jak nowonarodzona. Kopalnia porad dot. karmienia, noszenia, pielęgnacji. Dzieci zaczęły spać, jeść, a czasami chodziło tylko np. właśnie o lekką korektę przy przystawianiu do piersi. Zwykła położna nie, tylko Ccertyfikowany Doradca Laktacyjny
pilik lubi tę wiadomość
-
Karma, Juicy jak zwykle prawi mądrze, tu masz kontakty:
https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/karmienie-piersia/71012,certyfikowani-doradcy-i-konsultanci-laktacyjni
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=3
Juicy, Hubert dziś kończy 9 miesięcy! Co u niego? -
Karma u nas było podobnie na początku i w końcu zaczęłam odbijać jak była na piersi, ale już nie jadła tylko ciumkała. Przy czym karmiłam w pozycji półleżącej (Ninka na mnie lekko po ukosie, ja na poduszczeniem większej oparta leżałam). Po prostu jak przysnęła to delikatnie poklepywalam po pleckach od pupy do szyjki i tak aż odbiła. Spokojniej spała i jadła wtedy, a ja się nie stresowałam odbijaniem i rozbudzaniem
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6b113ac7262.jpg
Dziewczynki,
I od Kaczorków przyjmijcie najlepsze życzenia na rok 2019. Żeby przyniósł jeszcze więcej pozytywnych wzruszeń, mnóstwo radości i aby się spełniły wszystkie postanowienia noworoczne
My w tym roku w Zakopanem
Karma - też popieram dziewczyny, że jak maluch przy cycu się rzuca, to najpewniej przydałoby się odbić.Patrycja20, blue00, Lusesita, Lunaris, pilik, Ania1003, -Mamunia-, Anna Stesia, Luna1993, Yoselyn82, Achia, JustynaG, Aga9090, Jeżowa, Siwulec, KateHawke, summer86, Nadzieja22, Sarna84, ibishka, Lena21, Madzik34, KateKum, emi2016, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anna Stesia dzięki, że pytasz
Hubert jak zwykle radosny, spokojny i chce wszystko na raz gryźć, dotykać, przewracać, niszczyć, walić. Stoi sam, więc stoi dopóki nie pada ze zmęczenia. Żadne zabawki go nie interesują, on musi stać i wspinać się dalej. Nocki nieco lepsze, bo chyba mamy przerwę w ząbkowaniu i skokach. W piątek go zważę i zobaczę jak tam przyrosty, ale chyba ruszył znowu do przodu, bo ciuszki się skurczyły.
Ja tu ciągle czytam, jestem na bieżąco, ale czasu brak jak nigdy wcześniej. Dziś wyjątkowo czekam na północ i w końcu nieco więcej czasu na relaks mamAnna Stesia, Jeżowa, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Za oknem glosno. Goście na tarasie. A ja Koczuje teraz przy łóżeczku Aneczki by być blisko gdyby huk ją obudzil.
-
A moja Aneczka smacznie śpi. Pogonilam emka bo najpierw przyszedł po mnie, żebym z wszystkimi poszła na taras a potem zostawili otwarte drzwi przez co huk był w domu jeszcze większy.
A teraz idę spać choć chętnie bym posiedziała. Rozsądek jednak mówi: reszta się wyspi w domu a Ty będziesz się zajmować Ania a emek będzie miał kaca.
P.s mogę oficjalnie powiedzoec. Rok 2018 był rokiem bez @.
Edit. Na życzenie zaktualizuje stopkę z ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 00:22
KateHawke, Kaczorka, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość