X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie <3 to już dziś!

Achia - zaciskam kciuki za wyjście! A jak Ty się czujesz?

A ja się dziś witam w 38 tygodniu, a więc DONOSZONA! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 13:29

Achia, Sarna84, Siwulec, Rucola, Aga9090, Bajkaaa, Patrycja20, Madzik34, -Mamunia-, frezyjciada, KateHawke, JustynaG, Lunaris, olik321, Luna1993, veritaserum, Morusek, Kaczorka, Anna Stesia, pilik, Yoselyn82, Jeżowa, Lusesita, Karma88, StaraczkaNika, blue00, emi2016, Nadzieja22, KateKum lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!
    Fozzie, Klara!!! Do boju!!!
    Co do teorii z odwodnieniem i bólem stawów to się chyba potwierdza:) zaczęłam pilnować picia i jest zdecydowanie lepiej!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie gratulacje!!! Pięknie wyglądasz!!! A Milan to chyba kawał faceta bo brzuszek pokaźny :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka co tam u Was!!!! Pisałaś o problemach z kp, co się konkretnie dzieje? A jak poza tym się czujecie??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież obalono mit że wielkość brzucha nie oznacza wielkości dziecka

Luna1993, summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie- super wyglądasz :))
    Czuję się dobrze, dziękuję :) są jakieś dyskomforty, ale to drobiazgi :)

Ale pogoda u nas też tragedia. Jak Oskar się rodził było piękne słońce za oknem, a teraz buro, ponuro, wieje i słychać jakby była masakra...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Hihi no ja miałam brzuchol wielki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Myślę że to na pewno mit ;) ja miałam wrażenie że mam duuuży brzuch a tu jaka kruszyna się urodziła.

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wizytuje o 17 to się dowiem ile mi to "maleństwo" urosło :) no ale fakt, czuje że ten brzuch jest ogromny bo ledwo się ruszam...

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Sarna przez przypadek polubiłam, współczuję ospy :( jak to znosicie?

Jest bardzo dzielny, ilość krost jest na tą chwilę umiarkowana, dziś dzień 3,najgorszy jest podobno 4-5. Mam nadzieję że to prawda, że im dziecko młodsze tym lżej, bo za 2 tyg spodziewam się ospy u Adasia.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie trzymam kciuki ;)

Ja łącze się w bólu z pobudkami. To co się z Ania dzieje ostatnio nie ogarniam. Dziś było pobudek chyba 11 od 21 do 8. Widzę że jest niewyspana bo ciągle ziewa a zasnąć nie może. Ogólnie ostatnie kilka dni non stop wisi na piersi smoka wypluwa cały czas. Mąż nie może jej uspokoić tylko ja i pierś. A w nocy to się drze po prostu. Nie poznaje jej od miesiąca jest sukcesywnie coraz gorzej i noce są coraz bardziej tragiczne. Jak już zaśnie to kręci się, wyrzuca nogi do góry i macha rękami i nogami. Tłumacze sobie ze to chyba normalne ale coraz bardziej się martwimy.

Summer podziwiam bo wiem że u Was to te długo trwa ? A jak Anulka się budzi to jest spokojna ? U nas nie ma szans że się obudzi i np polezy. W ogóle mogę zapomnieć o tym żeby zasnęła sama na noc jak kiedyś. Teraz tylko przy piersi a w dzień noszona :(.

Achia co do wyproznienia po nacięciu to nie martw się. Nie jest tak źle chociaż kazda pewnie indywidualnie. Ja się po prostu bałam że mi coś pęknie tam ale poszło gładko że się tak wyrażę ;p ja ogólnie nie przemuwalam tamtym rosa ani octaniseptem mi lekarka odradzila. Tylko za kaDym razem po wizycie w toalecie podmywalam się mydłem z wodą, osuszanie ręcznikiem papierowym do sucha i tyle. Oj taka odważna jak Nika żeby oglądać co tak się dzieje nie byłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 08:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna mój tez przyniósł z przedszkola, lekarz powiedział żeby niczym nie smarować, Ale ja zrobiłam po babcinemu i smarowalam pudrem w płynie.

A młody nie musi się zarazić...

U mnie w nocy zgaga poziom hard, w życiu takiej nie miałam, teraz też już zaczyna dawać o sobie znać.
    Poslalam juz Starszaka do szkoły, poki co nie mam ochoty na ogarnięcie domu, pewnie pójdę się przespać, mam nadzieję że mnie nikt nie zbudzi.

Takie błogie lenistwo to nie dla mnie wolalabym siedziec w pracy...

Mini śliczny brzuszek, mój stanął w miejscu juz od paru tyg. Ale ja nigdy nie miałam dużego, ale za to pokazne dzieci w nim nosze. Starszy dobil do 3840g zas młodszy przewyższa wage w usg swojego starszego brata.

Później poszukam jakies organizery do szuflad na ciuszki i pewnie jakoś dzień zleci.

Co do dziewczyn ktore nie przesypiają nocy, współczuję... Może spróbować przestawić lozeczko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 08:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie powodzenia!

Achia kciuki za wyjście do domu. Co do wypróżnienia po porodzie z nacięciem, to ja po obejrzeniu podwozia byłam obsrana ze strachu :D wypiłam kawę z dużą ilością mleka-co zawsze dziala na mnie wręcz natychmiast i szybko poszło ;) natomiast koleżanka z sali ciągle się bała i już b.zle się czuła, to dali jej czopek.

Rucola ja mam bóle stawów okropne! I faktycznie pije mega, mega mało.... Sprawdzę czy dalej będę czuć się jak babuszka, jeśli przypilnuję ilość picia.

Minnie wyglądasz przepięknie!

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, a czy nadal krępujesz Anię>?
    Gdzieś czytałam, że właśnie jak się za długo krępuje dziecko to potem gdy się przestanie - ono musi się samo nauczyć tej wolności.
    U nas Ania macha nogami w nocy ale nie wybudza jej to. To raczej my się budzimy gdy słyszymy jak wali nogami o szczebelki.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna przestaliśmy bo tak długo się silowala aż i tak ręce wyswobodziła. Teraz w śpiworku śpi. Ale naprawdę martwię się coraz bardziej bo ten stan trwa dokładnie 6 tygodni i każda noc jest coraz gorsza. Mąż mówił że przesadzam ale ten tydzień był w domu i widział jak to wygląda a wczoraj samo usypianie jej to 1,5h obudziła się po godzinie, mąż próbował ją utulić kołysać to się okropnie darła. Dopiero jak dałam jej pierś to po prostu ciumkala i się uspokoiła ale bardziej czuwała niż zasnęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 09:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna mam nadzieję że mimo wszystko Adaś się nie zarazi, nie wiem jakie są na to szansę, ale ospę przyniosla mi do domu młodsza siostra, ona 5 lat i nawet ją za bardzo się swedzialo a ja płakałam z bezradności i spałam w rękawiczkach. Także trzymam kciuki żeby nie było nic gorzej, a coraz lepiej :*

Bajka ja miałam mikro brzuszek, nikt mi nie wierzył że jestem w 40 tygodniu ;) pamiętam że do zdjęć go wypychalam do przodu żeby było widać bardziej :D Olik miała maleńki brzuszek a Marcel duży chłopczyk się urodził, więc masz rację

Bajkaaa, Sarna84 lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie pięknie wyglądasz!!

Klara czekamy na Ciebie!! <3

U nas dziś też noc do kitu.. mały budził się pierdylion razy. Wzięłam go do łózka a i tak co 40 minut pobudka :(

Teraz kawa i szukam inspiracji na obiad

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Minnie piękny donoszony brzusio <3 to już prawie koniec a Ty wyglądasz rewelacyjnie!

Sarna, Lusesita- trzymajcie się dzielnie Mamy chorowitków :( NIech dzieciaki szybko wracają do siebie.
    Kaczorka a jak u Was po powrocie do domu? Przechodzi?

FOZZIE do boju !!! <3 <3 <3

Achia świetne newsy! A jak Ty się czujesz po porodzie? Doszłaś trochę do siebie?

Summer zmieni się zmieni- potem nie będziesz mogła dobudzić i wypchnąć do szkoły ;)

Jaśnie Pan Hrabia poszedł spać po 4, o 7 wstał Franek ale już został wypchnięty do przedszkola. Czekam teraz aż Staszek się obudzi- przewiną, nakarmię i będzie odsypiał noc a ja mam dylemat czy iść spać razem z nim czy wykorzystać twardy poranny sen i się wykąpać? Generalnie mogę się przespać w wannie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 09:06

Sarna84 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domu! <3
    Teraz w ogóle czuję się super ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 09:09

Luna1993, Patrycja20, Lena21, Morusek, olik321, summer86, JustynaG, Aga9090, Lunaris, Anna Stesia, Minnie89, Kaczorka, moniśka..., Bajkaaa, veritaserum, KateHawke, Yoselyn82, Siwulec, Rucola, Jeżowa, Lusesita, pilik, frezyjciada, Karma88, StaraczkaNika, Bobisia, emi2016, -Mamunia-, blue00, Madzik34, malka, Nadzieja22, Sarna84, KateKum lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, super wieści!
    U mnie pada śnieg więc może u Ciebie też biało

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 2632 2633 2634 2635 2636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ