Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Fozzie
to już dziś!
Achia - zaciskam kciuki za wyjście! A jak Ty się czujesz?
A ja się dziś witam w 38 tygodniu, a więc DONOSZONA!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 13:29
Achia, Sarna84, Siwulec, Rucola, Aga9090, Bajkaaa, Patrycja20, Madzik34, -Mamunia-, frezyjciada, KateHawke, JustynaG, Lunaris, olik321, Luna1993, veritaserum, Morusek, Kaczorka, Anna Stesia, pilik, Yoselyn82, Jeżowa, Lusesita, Karma88, StaraczkaNika, blue00, emi2016, Nadzieja22, KateKum lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!!!
Fozzie, Klara!!! Do boju!!!
Co do teorii z odwodnieniem i bólem stawów to się chyba potwierdza:) zaczęłam pilnować picia i jest zdecydowanie lepiej!!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:Sarna przez przypadek polubiłam, współczuję ospy
jak to znosicie?
Jest bardzo dzielny, ilość krost jest na tą chwilę umiarkowana, dziś dzień 3,najgorszy jest podobno 4-5. Mam nadzieję że to prawda, że im dziecko młodsze tym lżej, bo za 2 tyg spodziewam się ospy u Adasia. -
nick nieaktualnyFozzie trzymam kciuki
Ja łącze się w bólu z pobudkami. To co się z Ania dzieje ostatnio nie ogarniam. Dziś było pobudek chyba 11 od 21 do 8. Widzę że jest niewyspana bo ciągle ziewa a zasnąć nie może. Ogólnie ostatnie kilka dni non stop wisi na piersi smoka wypluwa cały czas. Mąż nie może jej uspokoić tylko ja i pierś. A w nocy to się drze po prostu. Nie poznaje jej od miesiąca jest sukcesywnie coraz gorzej i noce są coraz bardziej tragiczne. Jak już zaśnie to kręci się, wyrzuca nogi do góry i macha rękami i nogami. Tłumacze sobie ze to chyba normalne ale coraz bardziej się martwimy.
Summer podziwiam bo wiem że u Was to te długo trwa ? A jak Anulka się budzi to jest spokojna ? U nas nie ma szans że się obudzi i np polezy. W ogóle mogę zapomnieć o tym żeby zasnęła sama na noc jak kiedyś. Teraz tylko przy piersi a w dzień noszona.
Achia co do wyproznienia po nacięciu to nie martw się. Nie jest tak źle chociaż kazda pewnie indywidualnie. Ja się po prostu bałam że mi coś pęknie tam ale poszło gładko że się tak wyrażę ;p ja ogólnie nie przemuwalam tamtym rosa ani octaniseptem mi lekarka odradzila. Tylko za kaDym razem po wizycie w toalecie podmywalam się mydłem z wodą, osuszanie ręcznikiem papierowym do sucha i tyle. Oj taka odważna jak Nika żeby oglądać co tak się dzieje nie byłamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 08:45
-
nick nieaktualnySarna mój tez przyniósł z przedszkola, lekarz powiedział żeby niczym nie smarować, Ale ja zrobiłam po babcinemu i smarowalam pudrem w płynie.
A młody nie musi się zarazić...
U mnie w nocy zgaga poziom hard, w życiu takiej nie miałam, teraz też już zaczyna dawać o sobie znać.
Poslalam juz Starszaka do szkoły, poki co nie mam ochoty na ogarnięcie domu, pewnie pójdę się przespać, mam nadzieję że mnie nikt nie zbudzi.
Takie błogie lenistwo to nie dla mnie wolalabym siedziec w pracy...
Mini śliczny brzuszek, mój stanął w miejscu juz od paru tyg. Ale ja nigdy nie miałam dużego, ale za to pokazne dzieci w nim nosze. Starszy dobil do 3840g zas młodszy przewyższa wage w usg swojego starszego brata.
Później poszukam jakies organizery do szuflad na ciuszki i pewnie jakoś dzień zleci.
Co do dziewczyn ktore nie przesypiają nocy, współczuję... Może spróbować przestawić lozeczko?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 08:49
-
nick nieaktualnyFozzie powodzenia!
Achia kciuki za wyjście do domu. Co do wypróżnienia po porodzie z nacięciem, to ja po obejrzeniu podwozia byłam obsrana ze strachuwypiłam kawę z dużą ilością mleka-co zawsze dziala na mnie wręcz natychmiast i szybko poszło
natomiast koleżanka z sali ciągle się bała i już b.zle się czuła, to dali jej czopek.
Rucola ja mam bóle stawów okropne! I faktycznie pije mega, mega mało.... Sprawdzę czy dalej będę czuć się jak babuszka, jeśli przypilnuję ilość picia.
Minnie wyglądasz przepięknie! -
Veritaserum, a czy nadal krępujesz Anię>?
Gdzieś czytałam, że właśnie jak się za długo krępuje dziecko to potem gdy się przestanie - ono musi się samo nauczyć tej wolności.
U nas Ania macha nogami w nocy ale nie wybudza jej to. To raczej my się budzimy gdy słyszymy jak wali nogami o szczebelki. -
nick nieaktualnyJustyna przestaliśmy bo tak długo się silowala aż i tak ręce wyswobodziła. Teraz w śpiworku śpi. Ale naprawdę martwię się coraz bardziej bo ten stan trwa dokładnie 6 tygodni i każda noc jest coraz gorsza. Mąż mówił że przesadzam ale ten tydzień był w domu i widział jak to wygląda a wczoraj samo usypianie jej to 1,5h obudziła się po godzinie, mąż próbował ją utulić kołysać to się okropnie darła. Dopiero jak dałam jej pierś to po prostu ciumkala i się uspokoiła ale bardziej czuwała niż zasnęła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 09:01
-
nick nieaktualnySarna mam nadzieję że mimo wszystko Adaś się nie zarazi, nie wiem jakie są na to szansę, ale ospę przyniosla mi do domu młodsza siostra, ona 5 lat i nawet ją za bardzo się swedzialo a ja płakałam z bezradności i spałam w rękawiczkach. Także trzymam kciuki żeby nie było nic gorzej, a coraz lepiej :*
Bajka ja miałam mikro brzuszek, nikt mi nie wierzył że jestem w 40 tygodniupamiętam że do zdjęć go wypychalam do przodu żeby było widać bardziej
Olik miała maleńki brzuszek a Marcel duży chłopczyk się urodził, więc masz rację
Bajkaaa, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Minnie piękny donoszony brzusioto już prawie koniec a Ty wyglądasz rewelacyjnie!
Sarna, Lusesita- trzymajcie się dzielnie Mamy chorowitkówNIech dzieciaki szybko wracają do siebie.
Kaczorka a jak u Was po powrocie do domu? Przechodzi?
FOZZIE do boju !!!
Achia świetne newsy! A jak Ty się czujesz po porodzie? Doszłaś trochę do siebie?
Summer zmieni się zmieni- potem nie będziesz mogła dobudzić i wypchnąć do szkoły
Jaśnie Pan Hrabia poszedł spać po 4, o 7 wstał Franek ale już został wypchnięty do przedszkola. Czekam teraz aż Staszek się obudzi- przewiną, nakarmię i będzie odsypiał noc a ja mam dylemat czy iść spać razem z nim czy wykorzystać twardy poranny sen i się wykąpać? Generalnie mogę się przespać w wannieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 09:06
Sarna84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIdziemy do domu!
Teraz w ogóle czuję się superWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 09:09
Luna1993, Patrycja20, Lena21, Morusek, olik321, summer86, JustynaG, Aga9090, Lunaris, Anna Stesia, Minnie89, Kaczorka, moniśka..., Bajkaaa, veritaserum, KateHawke, Yoselyn82, Siwulec, Rucola, Jeżowa, Lusesita, pilik, frezyjciada, Karma88, StaraczkaNika, Bobisia, emi2016, -Mamunia-, blue00, Madzik34, malka, Nadzieja22, Sarna84, KateKum lubią tę wiadomość
-
Achia, super wieści!
U mnie pada śnieg więc może u Ciebie też biało