X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, myślę, że Oskar obudzi się sam. A jeśli nie, to nie musisz z zegarkiem w ręku liczyć tych 3h. A jeśli czułabyś się bezpiecznie, to możesz trzymać się zasady, że nie może spać dłużej niż 4h bez jedzenia :)

Achia, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, myślę, że Oskar obudzi się sam. A jeśli nie, to nie musisz z zegarkiem w ręku liczyć tych 3h. A jeśli czułabyś się bezpiecznie, to możesz trzymać się zasady, że nie może spać dłużej niż 4h bez jedzenia :)
    O. I to jest plan :) dzięki ;)
    Najdłużej to i tak czekamy na odbicie póki co..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 18:43

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to jest to! Dzięki, przeczytałam to wczoraj :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morusek wrote:
    Dziękuję Wam ślicznie :) teraz będę mogła sobie coś wyszukać :) jeśli będziecie miały jeszcze jakieś propozycje to piszcie ;) ja tu sobie screeny zrobię i mam już plany na wieczór :D będę czytać o wózkach :D
    Najlzejszy jest wózek greentom, ale ma piankowe koła i słabą amortyzację, czyli typowo to typowy mieszczuch.
    Troche lepiej amortyzowany a wciąż lekki jest np. Joie air.

Morusek lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja nie Luna, ale u nas były własnie takie placki, powiększały się z dnia na dzień.
    My mamy espiro next, jedyna wada to waga ale ja wózka nie dźwigam, bo trzymam w wózkowni. W bagażniku zajmuje dużo miejsca ale oboje z emkiem mamy duże auta, więc nie ma z tym problemu :) Mogę jeszcze napisac, ze jest idealnym wózkiem na zimę (mocno zabudowany, bardzo mocno rozbudowana buda, dużo pierdół chroniących przed opadami deszczu/smiegu, pompowane koła, łatwośc prowadzenia) i w teren o nierównej nawierzchni( Mały śpi spokojnie na wertepach, ale możliwe, ze po prostu lubi turbulencje:). Ze spacerówki jeszcze nie korzystaliśmy ale myślę, ze jak wspokoczymy koło kwietnia to cały rok przejeździmy a dopiero na 2020 kupimy cos lekkiego. Spacerówka w espiro z tego co zauwałyłam jest bardzo komfortowa, ma mocno rozkładaną bude no i zajebisty stelaż od gondoli :)
    Co do tego, ze ktoś krytykuje nasze metody wychowawcze to ja dalej podkreślam, ze jesli same czujemy że robimy dobrze, to żadne komentarze nie będa nas boleć. Róbmy to, co uważamy i to w co wierzymy że jest najlepsze dla naszych dzieci - nikomu nic do tego :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja dostałam inny artykuł wczoraj od Ciebie. o ten
    http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/22/wyzwanie-1-lezenie-na-brzuszku/?fbclid=IwAR0xhkoVY9-0pCDxO78Vj1xtzurqfzYMfQbzUUa4cemsvfZS-zi6ERkKWFk

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna kup mediderm, to tanie a skuteczne jak nic innego :). Mi to nie wygląda na AZS, ale nie wiem jak to wygląda u innych. Swędzi ją to? Zmiany AZS zaczynają się niewidocznie. Skóra zaczyna swędzieć bo jest za sucha, drapie, jest czerwona i chore miejsce się zaognia, jest zywoczerwone. W sumie nawet jak nie drapie, a swędzi to po paru dniach robi się mocno czerwone i swędzi jak cholera. Jak mediderm pomoże to na bank nie to ;)

JustynaG lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wygląda to na nic swędzącego. Mała cały dzień byla pogodna. A kolejna zmiana pojawiła się na ramieniu (tuż obok śladu po pierwszej szczepionce). Zauważyłam przy dzisiejszej kąpieli. Kupię mediderm. dzięki za polecenie. A smarować tylko zmiany czy całe ciałko?

Jak do tej pory, to drapie się tylko po nosie. Wygląda to tak jakby ją denerwował ten zapchany nos.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zmiany moim zdaniem :) chyba że ma np całe rączki przesuszone. Uwierz mi na słowo, że gdyby to było AZS to byś widziała że ją mocno swędzi :) powinno zejść po medidermie, Lunaris też polecała :)

JustynaG lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nóżki ma całe przesuszone (ale to od urodzenia) ale rączki są normalne.
    A te placki pojawiały się do tej pory w okolicach łokci i teraz jeszcze na ramieniu.
    Ale skoro u Lewka było tak samo to może to kwestia suchego powietrza i jednak będę musiała zainwestować w nawilżacz powietrza.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna u nas zeszło po medidermie i serio tak wyglądało. My kupiliśmy nawilżacz, ale póki co mało używamy, bo higrometr cały czas wskazuje nawilzenie między 50 a 60%.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola przepraszam, rzeczywiście, to ten co teraz dałam nowy, tego nie czytałam ale zmylił mnie filmik na końcu bo ten sam chyba...!

Moje dziecko ma chyba dziurę w brzuchu... zjadła kaszke i krzyczała o jeszcze to wyciągnęłam awokado. Zjadła prawie ćwiartkę i przestałam dawać, a dalej chciała...! Dodam tylko że była po mleczku i po jedzeniu poprawiła mleczkiem...

Achia powiem tak... ja przy każdym karmieniu przez jakieś dwa tygodnie nastawiałam budzika na za 4 godziny. Budzik obudził mnie dwa razy w życiu ;). Przy czym ja „dostalam” trzy tygodniowego malucha

summer86, Rucola, Jeżowa, veritaserum, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli szukacie nawilzaczy to ja polecam ten
    https://www.eldom.eu/produkt/nawilzacz-nu5-eldom
    My przetestowalismy kilka i w roznych przedzialach cenowych, a z tego jestesmy najbardziej zadowoleni. Porównywalny do innego ktory kosztowal ok 800zl.u nas nawilzacze w kazdym pomieszczeniu, zima wilgotność strasznie spada a na dodatek drewniane podlogi tez swoje robia, i spokojnie ten nawilzacz daje rade. Ustawiamy go zazwyczaj na 55% chyba ze ktorys z chlopakow ma katar to na 60 a nawet 65%,lepiej wtedy spia.

Co do wozkow to mamy bebetto torino i mam mieszane uczucia, stelaz pozostawia duzo do życzenia, od jakiegos czasu wozimy sie w spacerowce, jest w miare waska(przy starszaku mialam camarelo q12 i w spacerowce sie topil), możliwe że latem kupimy sama spacerowe, zeby mniej miejsca w aucie zajmowala, bo tu jednak osobno stelaz i osobno spacerówka. Pluf spacerowek z zestawu dla mnie taki ze mozna montować przodem i tylem do kierunku jazdy.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, cudownie się czyta o apetycie Ninki :)

Rucola, veritaserum, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, ale z Ninki mały głodomorek, super! :D zachwyt nad awokado podzielam z nią :) generalnie to przez te wasze wpisy o rozszerzaniu diety już się nie mogę doczekać kiedy na nas przyjdzie pora :D

veritaserum, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik super!!! czyli rozszerzanie diety trzeba dostosować do dziecka a nie dziecko do podręcznika!! Ogromnie się cieszę, że Ninka tak pięknie zajada :)
    Artykuły przeczytałam obydwa, ale dziś mój Maluch mnie bardzo zaskoczył. matka dała mu o-bala a on sobie zrobił z niego podpórkę pod brode i wyleżał tak dobre 10 minut robiąc przy tym ogromna kałuże sliny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 23:43

frezyjciada, JustynaG, veritaserum, Jeżowa, Achia, summer86, KateKum, blue00, Patrycja20, Morusek, KateHawke, pilik, Yoselyn82, Anna Stesia, -Mamunia-, Nadzieja22, Kaczorka, Minnie89, emi2016, Aga9090 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik czuje się jakbym czytała o moim Tymku :D do tej pory jest taki pasibrzuch, zjada tyle co i ja, nawet więcej, bo częściej. No i obowiązkowo "mieeeeeeesioooo". Ma dni, że może nic nir jeść, ale zaraz potem nadrabia krzycząc co chwilę "mama am da/mama kapke da/mama banana da/ mama miesio da" itd. A jak się dorwie do mleka to i litre dziennie wypije do tego wszystkiego. No pasibrzuch no!

Luna1993, Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Ania miała identyczna plamke na policzku ( pamiętasz jak pisałam ) tylko trochę bardziej czerwona. Nam zeszło po kremie lipidowym z avene. Drogi ale bardzo duza tuba. Ale wiadomo lepiej zacząć od czegoś mniejszego kalibru i mediderm też mamy i też się sprawdza ale po tym kremie lipidowym po 2 dniach jej zeszło.

Pilik jak ja się cieszę że Ninka ma taki apetyt ! Ja się nie mogę doczekać rozszerzania diety a jeszcze trochę ale mam nadzieję że szybko zleci :)

Co do wózka to mamy espiro i jesteśmy zadowoleni ale jednak kupimy na wiosnę lżejsza spacerówkę ;) po prostu w samochodzie strasznie dużo miejsca zajmuje.

Rucola no Lewciu jaki kochany cwaniaczek : D

A my dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Moja kluseczka waży 6500 g bardzo mnie to cieszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 20:03

Luna1993, Rucola, Jeżowa, summer86, blue00, pilik, Anna Stesia, Nadzieja22, Aga9090, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cudownie czytać o takim pięknym apetycie Ninki! Aż się uśmiecham :)

Lew jaki cwany :D

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, a nie mówiłam przypadkiem, że nasze Aneczki to jak bliźniaczki?? :)

Pilik, Ninka zadziwia! No i lubi same pyszności.

Rucola, Lewko pięknie na brzuszku leży!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 20:06

veritaserum, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
‹‹ 2649 2650 2651 2652 2653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter: