Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia, myślę, że Oskar obudzi się sam. A jeśli nie, to nie musisz z zegarkiem w ręku liczyć tych 3h. A jeśli czułabyś się bezpiecznie, to możesz trzymać się zasady, że nie może spać dłużej niż 4h bez jedzenia
Achia, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Achia, myślę, że Oskar obudzi się sam. A jeśli nie, to nie musisz z zegarkiem w ręku liczyć tych 3h. A jeśli czułabyś się bezpiecznie, to możesz trzymać się zasady, że nie może spać dłużej niż 4h bez jedzenia
dzięki
Najdłużej to i tak czekamy na odbicie póki co..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 18:43
-
pilik wrote:Kate wczoraj link wrzucalam
http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/11/20/czy-lezenie-na-brzuszku-jest-az-tak-wazne/
(...) -
Morusek wrote:Dziękuję Wam ślicznie
teraz będę mogła sobie coś wyszukać
jeśli będziecie miały jeszcze jakieś propozycje to piszcie
ja tu sobie screeny zrobię i mam już plany na wieczór
będę czytać o wózkach
Troche lepiej amortyzowany a wciąż lekki jest np. Joie air.
Morusek lubi tę wiadomość
-
Justyna ja nie Luna, ale u nas były własnie takie placki, powiększały się z dnia na dzień.
My mamy espiro next, jedyna wada to waga ale ja wózka nie dźwigam, bo trzymam w wózkowni. W bagażniku zajmuje dużo miejsca ale oboje z emkiem mamy duże auta, więc nie ma z tym problemuMogę jeszcze napisac, ze jest idealnym wózkiem na zimę (mocno zabudowany, bardzo mocno rozbudowana buda, dużo pierdół chroniących przed opadami deszczu/smiegu, pompowane koła, łatwośc prowadzenia) i w teren o nierównej nawierzchni( Mały śpi spokojnie na wertepach, ale możliwe, ze po prostu lubi turbulencje:). Ze spacerówki jeszcze nie korzystaliśmy ale myślę, ze jak wspokoczymy koło kwietnia to cały rok przejeździmy a dopiero na 2020 kupimy cos lekkiego. Spacerówka w espiro z tego co zauwałyłam jest bardzo komfortowa, ma mocno rozkładaną bude no i zajebisty stelaż od gondoli
Co do tego, ze ktoś krytykuje nasze metody wychowawcze to ja dalej podkreślam, ze jesli same czujemy że robimy dobrze, to żadne komentarze nie będa nas boleć. Róbmy to, co uważamy i to w co wierzymy że jest najlepsze dla naszych dzieci - nikomu nic do tego#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Pilik ja dostałam inny artykuł wczoraj od Ciebie. o ten
http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/22/wyzwanie-1-lezenie-na-brzuszku/?fbclid=IwAR0xhkoVY9-0pCDxO78Vj1xtzurqfzYMfQbzUUa4cemsvfZS-zi6ERkKWFk#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyJustyna kup mediderm, to tanie a skuteczne jak nic innego
. Mi to nie wygląda na AZS, ale nie wiem jak to wygląda u innych. Swędzi ją to? Zmiany AZS zaczynają się niewidocznie. Skóra zaczyna swędzieć bo jest za sucha, drapie, jest czerwona i chore miejsce się zaognia, jest zywoczerwone. W sumie nawet jak nie drapie, a swędzi to po paru dniach robi się mocno czerwone i swędzi jak cholera. Jak mediderm pomoże to na bank nie to
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Nie wygląda to na nic swędzącego. Mała cały dzień byla pogodna. A kolejna zmiana pojawiła się na ramieniu (tuż obok śladu po pierwszej szczepionce). Zauważyłam przy dzisiejszej kąpieli. Kupię mediderm. dzięki za polecenie. A smarować tylko zmiany czy całe ciałko?
Jak do tej pory, to drapie się tylko po nosie. Wygląda to tak jakby ją denerwował ten zapchany nos. -
nick nieaktualny
-
Nóżki ma całe przesuszone (ale to od urodzenia) ale rączki są normalne.
A te placki pojawiały się do tej pory w okolicach łokci i teraz jeszcze na ramieniu.
Ale skoro u Lewka było tak samo to może to kwestia suchego powietrza i jednak będę musiała zainwestować w nawilżacz powietrza.Rucola lubi tę wiadomość
-
Justyna u nas zeszło po medidermie i serio tak wyglądało. My kupiliśmy nawilżacz, ale póki co mało używamy, bo higrometr cały czas wskazuje nawilzenie między 50 a 60%.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola przepraszam, rzeczywiście, to ten co teraz dałam nowy, tego nie czytałam ale zmylił mnie filmik na końcu bo ten sam chyba...!
Moje dziecko ma chyba dziurę w brzuchu... zjadła kaszke i krzyczała o jeszcze to wyciągnęłam awokado. Zjadła prawie ćwiartkę i przestałam dawać, a dalej chciała...! Dodam tylko że była po mleczku i po jedzeniu poprawiła mleczkiem...
Achia powiem tak... ja przy każdym karmieniu przez jakieś dwa tygodnie nastawiałam budzika na za 4 godziny. Budzik obudził mnie dwa razy w życiu. Przy czym ja „dostalam” trzy tygodniowego malucha
summer86, Rucola, Jeżowa, veritaserum, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Jesli szukacie nawilzaczy to ja polecam ten
https://www.eldom.eu/produkt/nawilzacz-nu5-eldom
My przetestowalismy kilka i w roznych przedzialach cenowych, a z tego jestesmy najbardziej zadowoleni. Porównywalny do innego ktory kosztowal ok 800zl.u nas nawilzacze w kazdym pomieszczeniu, zima wilgotność strasznie spada a na dodatek drewniane podlogi tez swoje robia, i spokojnie ten nawilzacz daje rade. Ustawiamy go zazwyczaj na 55% chyba ze ktorys z chlopakow ma katar to na 60 a nawet 65%,lepiej wtedy spia.
Co do wozkow to mamy bebetto torino i mam mieszane uczucia, stelaz pozostawia duzo do życzenia, od jakiegos czasu wozimy sie w spacerowce, jest w miare waska(przy starszaku mialam camarelo q12 i w spacerowce sie topil), możliwe że latem kupimy sama spacerowe, zeby mniej miejsca w aucie zajmowala, bo tu jednak osobno stelaz i osobno spacerówka. Pluf spacerowek z zestawu dla mnie taki ze mozna montować przodem i tylem do kierunku jazdy. -
Pilik, ale z Ninki mały głodomorek, super!
zachwyt nad awokado podzielam z nią
generalnie to przez te wasze wpisy o rozszerzaniu diety już się nie mogę doczekać kiedy na nas przyjdzie pora
veritaserum, pilik lubią tę wiadomość
-
Pilik super!!! czyli rozszerzanie diety trzeba dostosować do dziecka a nie dziecko do podręcznika!! Ogromnie się cieszę, że Ninka tak pięknie zajada
Artykuły przeczytałam obydwa, ale dziś mój Maluch mnie bardzo zaskoczył. matka dała mu o-bala a on sobie zrobił z niego podpórkę pod brode i wyleżał tak dobre 10 minut robiąc przy tym ogromna kałuże sliny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 23:43
frezyjciada, JustynaG, veritaserum, Jeżowa, Achia, summer86, KateKum, blue00, Patrycja20, Morusek, KateHawke, pilik, Yoselyn82, Anna Stesia, -Mamunia-, Nadzieja22, Kaczorka, Minnie89, emi2016, Aga9090 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyPilik czuje się jakbym czytała o moim Tymku
do tej pory jest taki pasibrzuch, zjada tyle co i ja, nawet więcej, bo częściej. No i obowiązkowo "mieeeeeeesioooo". Ma dni, że może nic nir jeść, ale zaraz potem nadrabia krzycząc co chwilę "mama am da/mama kapke da/mama banana da/ mama miesio da" itd. A jak się dorwie do mleka to i litre dziennie wypije do tego wszystkiego. No pasibrzuch no!
Luna1993, Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna Ania miała identyczna plamke na policzku ( pamiętasz jak pisałam ) tylko trochę bardziej czerwona. Nam zeszło po kremie lipidowym z avene. Drogi ale bardzo duza tuba. Ale wiadomo lepiej zacząć od czegoś mniejszego kalibru i mediderm też mamy i też się sprawdza ale po tym kremie lipidowym po 2 dniach jej zeszło.
Pilik jak ja się cieszę że Ninka ma taki apetyt ! Ja się nie mogę doczekać rozszerzania diety a jeszcze trochę ale mam nadzieję że szybko zleci
Co do wózka to mamy espiro i jesteśmy zadowoleni ale jednak kupimy na wiosnę lżejsza spacerówkępo prostu w samochodzie strasznie dużo miejsca zajmuje.
Rucola no Lewciu jaki kochany cwaniaczek : D
A my dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Moja kluseczka waży 6500 g bardzo mnie to cieszyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 20:03
Luna1993, Rucola, Jeżowa, summer86, blue00, pilik, Anna Stesia, Nadzieja22, Aga9090, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Veritaserum, a nie mówiłam przypadkiem, że nasze Aneczki to jak bliźniaczki??
Pilik, Ninka zadziwia! No i lubi same pyszności.
Rucola, Lewko pięknie na brzuszku leży!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 20:06
veritaserum, Rucola, pilik lubią tę wiadomość