Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPilik- fantastycznie że ma taki apetyt
)
A Lewko to zdolna bestiaimię zobowiązuje
A to moja słodycz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 22:17
Luna1993, malka, ibishka, KateKum, JustynaG, blue00, Patrycja20, Jeżowa, Bajkaaa, Rucola, Morusek, pilik, Anna Stesia, emi2016, Yoselyn82, -Mamunia-, JuicyB, Ania1003, frezyjciada, Nadzieja22, Lena21, Kaczorka, Minnie89, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Justyna, Felka też miała takie plany. Za zaczęliśmy ja kąpać w emoliencie i smaruje 2x dziennie medidermem. Nie zeszły całkowicie ale jest zdecydowana poprawa.
Pilik ale super, że Ninka tak zajada. A jakiej mniej więcej wielkości dajesz kawałki?Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna no mówiłaś ale mam nadzieję że Twoja Aneczka nie będzie takim niespioszkiem jak moja ostatnio
Jeżowa u nas w przychodni dziś pierwszy raz ja zmierzyli na długość i miała 65 cm. Generalnie ciuszki nosi większość 68 ale np z h&m jeszcze w 62 się mieści.Rucola lubi tę wiadomość
-
Ja już przeczytałam milion rzeczy na temat wybudzania do karmienia. Ile osób tyle opinii. I w sumie doszłam do wniosku, że skoro dziecko jak jest głodne to płacze i albo chce jeść albo nie, to chyba jak będzie głodne to się obudzi... Jak się mylę, to proszę wyprowadźcie mnie z błędu
-
nick nieaktualnyKate moim zdaniem jest tak jak piszesz. Wyjątkiem jest sytuacja kiedy dziecko ma zbyt wysoki poziom bilirubiny, Tośka leżała na lampach i była tak ospała, że gdybym jej nie budziła to cały dzień by spala, a wówczas jest ważne żeby dziecko jadło i ją wydalało
a tak to jak nie spada z wagi to niech śpi do woli moim zdaniem- edit. Doczytałam niżej, czyli lepiej niech śpi ale nie za długo. Nie wiedziałam tego
Sprzedaje chustę, bo jestem świrem i kupiłam inną... Jeśli byłaby któraś chętna to zapraszam
Oskar jaki maleńkiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 20:37
-
KateKum, tak mówią nowe teorie, żeby nie wybudzać a stare zalecają aby jednak w pierwszym miesiącu wybudzać co te 3-4 h żeby nie było za dużych spadków cukru - to ważne gdy występuje żółtaczka fizjologiczna. Tu jak z większością rzeczy zależy od sytuacji i dziecka
-
|Kate u malucha jest ryzyko spiaczki hipoglikemicznej. im bardziej bedzie głodne, tym mocniej bedzie spac.
edit. no i żółtaczka of kozWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 20:41
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyJa kiedyś czytałam o czymś w rodzaju śpiączki u takich noworodków jakby cukier spadl ...nie wiem ile w tym prawdy. U mnie CDL kazała wybudzać co 4h do 2 pierwszych ważen dziecka. I jak ładnie przybiera to juz nie wybudzac.
Kurcze Ania o dziwo zasnęła o 19.20 a ja zamiast iść spać to czytam Was -
JustynaG wrote:Dziewczyny, które czytały ksiażkę "Moje dziecko nie chce jesć".
Podoba mi się takie podejście. Pamiętam, jak we mnie wmuszali jedzenie i najgorsze było to jak nie można było odejść od stołu póki się nie zjadło więc wpychało się ze łzami w oczach.
Zastanawia mnie jednak jedno - Gonzalez mówi by nie traktować deseru jako nagrody, że my dorośli często lubimy zostawić sobie miejsce "na deser".
I tu mam obawy, czy taki cztero-pięciolatek nie będzie wybierał samych słodyczy i odmawiał jedzenia innych potraw.
Staram się nadrobić, ale do tego odniosę się od razu. Dziś sobie rozmawiałam z przyjaciółką, która ma już dwójkę starszych dzieci co możemy zrobić jako alternatywę deseru-nagrody. Jedyne do czego doszłyśmy to nauka, że trzeba jeść zdrowo i zróżnicowanie, więc jak jemy warzywka, owoce, chlebek/makaronik czy inne mięsko, to możemy także słodycze. Wtedy to nie nagroda, a naturalne uzupełnienie diety.
Ja to lubię wszystko rozpisywać na schematach, tak zawsze najszybciej czegoś się uczyłam, więc spróbuję zrobić kiedyś takie koło interaktywne, które będzie pokazywać, że jedynie OK jest wtedy kiedy są wszystkie jego elementy czyli właśnie białko, węglowodany, warzywka, owoce i słodycze. Nie wiem czy to wyjdzie, ale wydaje mi się, że tak to zadziała. Jeśli nie zjadłeś wszystkich składników, to nie możesz słodkiego. Ale nie wiem czy to zadziałaLuna1993, JustynaG, pilik, Jeżowa, KateHawke, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKupiłam inną kenhuru
tą, która mi się od początku najbardziej podobała, znalazłam okazję. Inaczej bym lisków za nic nie oddała. Cenę priv
Juicy właśnie taki sposób żywienia mamy w domu, tylko nie umiałam tego tak ładnie napisać jak TyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 20:43
JuicyB lubi tę wiadomość
-
Veritaserum, ale moja nocki "przesypia" tylko budzi się na jedzenie co jakieś 2h.
Więc ona dostaje butelkę a ja ściągam mlekoWczoraj wyjątkowo nie spała od 0:30 do 3:00 ale mam nadzieję, że to tylko chwilowe i powodem był katar.
A teraz "rzuca się" w łóżeczku. Ale oczy zamknięte. Nawet nie kwęknie, zero płaczu.
-
Rucola ale Lewcio super wyglada i jak juz ladnie probouje trzymac rzeczy w raczkach
sliczny!!
Pilik super ze Ninka ma apatyt i ladnie je
Achia slodycz do schrupaniasliczny!!
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Justyna zobacz najpierw zwykłym higrometrem za 10 zł na allegro czy na pewno macie sucho. U mnie jest tak około 42% i posiłkuję się zwykłym nawilżaczem na kaloryfer i jest ok.
Te zmiany, które pokazałaś wyglądają na moje oko na AZS lub ŁZS, ale to pewnie dlatego, że Hub ma ŁZS i wszędzie to diagnozuję
Jeśliby nie pomogła maść na AZS, którą polecają dziewczyny, to na ŁZS stosuje się: https://www.aptekagemini.pl/zinadermin-krem-ochronno-regenerujacy-z-tlenkiem-cynku-70g.html
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Veritaserum, ale moja nocki "przesypia" tylko budzi się na jedzenie co jakieś 2h.
Więc ona dostaje butelkę a ja ściągam mlekoWczoraj wyjątkowo nie spała od 0:30 do 3:00 ale mam nadzieję, że to tylko chwilowe i powodem był katar.
A teraz "rzuca się" w łóżeczku. Ale oczy zamknięte. Nawet nie kwęknie, zero płaczu.
Wypisz wymaluj moja Anulka -
veritaserum wrote:Wypisz wymaluj moja Anulka
I mojachoć 2h to czasem luksus
veritaserum lubi tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:Kupiłam inną kenhuru
tą, która mi się od początku najbardziej podobała, znalazłam okazję. Inaczej bym lisków za nic nie oddała. Cenę priv
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021