X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już wszystko napisały w kwestii wybudzania :) ja bym wybudzała dwa pierwsze tygodnie na oewno właśnie przez żółtaczkę. Nie ma teraz ale ma dwie czy trzy doby (najczęściej, przy wyjściu ze szpitala), ale jaka gwarancja że w kolejnej dobie nie zacznie rosnąć? Nie umiałabym ryzykować dla przespanej nocy.

Achia Oskar jest tak piękny, taki malutki i och... aż mi się chce takiego bobasa!

Dzieki dziewczyny za nile słowa. Gdybym umiała to bym Wam filmik wysłała jak zajada bo jest przy tym urocza :D jeszcze tylko marze żeby sama siedziała, wtedy wkroczy blw (blw na kolanach się nam totalnie nie sprawdza niestety).
    I muszę pochwalić że waży już 5650! Jak tak dalej pójdzie to może podwoi do 8 miesiąca wagę urodzeniową (a nie na rok jak się obawiałam :p)

Luna1993, summer86, Anna Stesia, Nadzieja22, KateKum, JustynaG, veritaserum, Kaczorka, Lena21, Bajkaaa, Jeżowa, Rucola, Achia, KateHawke, Aga9090 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak do mnie przyjdzie to się pochwalę, bo pewnie nie wytrzymam :D

Bibek mamyginekolog waży 300 g więcej od Zuzy tak a propo wagi. Szybko nadrobił jak na skrajna hipotrofie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 21:10

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, w szpitalu Łucja słabo spała, ale w domu zaczęła spać po nawet ponad 4 h. Najpierw się martwiłam, że przy żółtaczce i po chorobie powinna jeść częściej, ale wybudzanie jej to była orka.
    Potem widziałam, że puce jej rosną i uspokoiłam się że i tak dużo żre, dużo kupcia i jest ok.

Dzisiaj byliśmy u pediatry. W wieku 3 tyg Łucuś waży prawie 4 kg - prztbrała 630 g od najniższej wagi. I skoczyła z 53 na 58 cm. Rośnie jak ma drożdżach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 21:25

Nadzieja22, -Mamunia-, olik321, Luna1993, pilik, Rucola, Achia, Anna Stesia, emi2016, Jeżowa, KateHawke, Aga9090, Patrycja20, blue00, Morusek lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj ile stron :O Postaram się wszystko ładnie przeczytać :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam świadkiem śpiączki niespełna miesięcznego dziecka, przez właśnie spadek cukru. Dlatego ja karmiłam nie rzadziej niż co 3h- w sensie Florka, bo ten starszy Ancymon to inna bajka. Ale nie wybudzalam, tylko przez sen mu wścibiałam cycucha :D

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanie, bo ja oczywiście screena nie potrafię zrobić... jaki materac do łóżeczka?

I jeszcze jedno pytanie czy macie organizery do łóżeczka. Czy macie rogale do karmienia? Ja mam ogromne piersi i pamietam ze nie potrafiłam karmić na siedząco tylko na leżąco.
    Więcej pytań nie mam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 21:30

• olik321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Nadrobiłam Was dziewczyny, chociaż cięzko było

Achia Oskarek jest cudowny do zacałowania!!

Yos co za dupki noo..!! Może faktycznie trzeba zgłosić sprawę do sanepidu?

Ania1003 piękne rzeczy pokazujesz ale mnie zwyczajnie na nie nie stać. Wystarczyła mi już dziś kwota za żłobek aby popsuć mi skutecznie humor na cały dzień..

Summer cieszę się, że księżniczka Ania jednak zdecydowała się jeść :)

U nas dziewczyny od poniedziałku ostre ćwiczenia - tj u Marcelka ;p
    Co dziennie próbuje nowych rzeczy. Często wychodzą mu przez przypadek ( np czołganie) ale cieszę się, że tak ładnie ćwiczy. A co za tym idzie w nocy mamy pierdyliad pobudek! Także no :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Justyna zobacz najpierw zwykłym higrometrem za 10 zł na allegro czy na pewno macie sucho. U mnie jest tak około 42% i posiłkuję się zwykłym nawilżaczem na kaloryfer i jest ok.
    Te zmiany, które pokazałaś wyglądają na moje oko na AZS lub ŁZS, ale to pewnie dlatego, że Hub ma ŁZS i wszędzie to diagnozuję :)
    Jeśliby nie pomogła maść na AZS, którą polecają dziewczyny, to na ŁZS stosuje się: https://www.aptekagemini.pl/zinadermin-krem-ochronno-regenerujacy-z-tlenkiem-cynku-70g.html

zinadermin to mam w domu. Dermatolog mi przepisała w ciąży, gdy miałam jakieś zmiany skórne i powiedziała, że na odparzenia u maluszka też moge stosować.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, ile u Was żłobek? :/

Mamunia, my kupiliśmy Hevea, Rucol chyba też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 21:27

Rucola, -Mamunia- lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik Marcelek do żłobka idzie już ? Wracasz do pracy ?

A właśnie powiedzcie mi dziewczyny z Wrocławia na jakiej stronie już się zglasza dziecko do żłobka ? Muszę się za to wreszcie wziąć.

Summer ja nie Olik ale żłobek we Wrocławiu z dofinansowaniem to ok 900 zł ( miasto wtedy dopłaca chyba 600 ) ale nawet do takiego jak dwójka rodzicow pracuje i jest to pierwsze dziecko to ciężko się dosyac... Prywatne od 1500 w górę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 21:27

• olik321 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ja dziś usłyszłam cenę 960 zł za miesiąc i tak jak mówisz żadna pewność że dziecko się dostanie.

Nie wracam narazie do pracy. Swoją drogą prawdopodobnie nie będę miała do czego wracać... tak mnie to troche przytłacza. Czas leci nieubłaganie. Mały zaraz będzie miał 5 miesięcy. Nie wiem kompletnie co z tym moim czorcikiem robić. Czy żłobek i szukanie nowej pracy czy może pomyśleć o rodzeństiwe. Czy zostać roku w domu na bezpłatnym ( ciężko będzie finansowo ale może jakoś uciągniemy)... no zdołowana jestem tym wszystkim

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik jeśli myśleliście z emkiem o rodzeństwie w najbliższych paru latach, o niewielkiej różnicy wieku to może warto to przyspieszyć? Jeśli oczywiście czułabyś się na siłach

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu naprawdę tyle żłobek u was? Szok u nas z dofinansowaniem niecałe 500 z tego co znajome mówiły...
    Ja będę szukać pracy i jeśli będę zmuszona do żłobka dać (bo np mama nie będzie chciała się zająć) to znajomi prowadzą żłobek to miejsce na pewno będzie zresztą u nas tego ostatnio strasznie dużo porobili

Yoselyn ja pie...le co za konowaly z tych lekarzy!!! Też bym skargę pisała i do wiadomości sanepidu dała bo bez jaj...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam wreszcie :)

Yos strasznie mi przykro, że trafiłaś na takich patalachow, dobrze, że ten koszmar się kończy !

Wózek my mamy Espiro Next Manhattan i ja go uwielbiam, bo mieszkam w domu na parterze i jest mega wygodny, zwrotny, świetnie się prowadzi w każdych warunkach, ale jednak muszę przyznać, że lekki nie jest. Spacerówkę na razie tylko przymierzyłam, bo Franio jest już duzy i coraz trudniej go zmieścić w gondoli :)

Nasze forumowe dzieciaczki jak zawsze przywołują uśmiech i poprawiaja humor !

Pilik super, że Ninka ma taki apetyt i ładnie przybiera na wadze, buziaki dla Was

Olik ożes kurde cena żłobka zabójcza :O a co do pracy to w pełni rozumiem, tez coraz częściej o tym myśle i coraz bardziej mnie to stresuje i nie wiem co dalej jeśli nie uda się z rodzeństwem

Ania a dlaczego chcesz, żeby Oskar już się przewracał z brzucha na plecy ?? To zdecydowanie za szybko, ma na to czas do końca 7 miesiąca jak podpór na rękach będzie już wysoki i będzie w stanie oderwać brxuch od podłoża

A co do fizjoterapeuty to akurat dziś mamaginekolog zamieściła taki wpis jakby nas wczoraj czytała :)

Achia Oskar słodki, ja nigdy nie budziłam Frania na karmienie, ale tez był w domu dopiero po 11 dniach, a przesypiać dłużej niż 3,5h zaczął dopiero po miesiącu

• olik321 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna myślę intensywnie od nowego roku. Sama nie wiem zwyczajnie co będzie lepsze.

W ogole jak ja mam puścić tą moją pyze do żłobka? Zaplecze sie :( ( ja oczywiście)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia my mamy materacyk z ikea, piankowy za 170zl bodajże (tam kilka jest) i jest bardzo w porządku.
    Rogala mam ale używałam bardzo krótko, lepiej mi się karmi jak Ninka leży na mnie albo obok. Organizera nie mam, ale łóżeczko mamy w rogu pokoju za łóżkiem.

Ania ja bym dawała cały słoiczek ten taki 125g , pewnie przy tym 190 bym po połowie czy trochę więcej. Ale to Twoje decyzje i Twoja intuicja co dla małego najlepsze :)
    Ja mam trochę słoików kupionych, ale bardziej są na wszelki wypadek. Póki co wole pojedyncze produkty. Makaron itp. Zacznę dawać jak będzie umiała stabilnie siedzieć. A na obroty z brzucha na plecy Oskar ma jeszcze spokojnie czas ;)

Nika pięknie Łusia przybiera!

Frez robiłam tak samo :D do dzisiaj w nocy zasypia w moment przy jedzeniu (gorzej że jeść potrafi pół godziny w nocy. W dzień magicznie pięć minut starcza :p)

Luna z Bibka w ogóle klucha jest teraz ;)

Olik mam te same obawy... ale my postanowiliśmy że od maja próbujemy z drugim i zobaczymy co los przyniesie. Mam ze cztery miesiące urlopu do wybrania więc mamy czas do sierpnia/września. Zobaczymy czy starczy. O ile w ogóle będzie się dało zacząć starania... a jak się nie uda to pójdę na wychowawczy i będę szukała jakiejś pracy na godziny żeby cokolwiek dorobić... a jak się nie uda to będę musiała zacząć szyć, o! Hehe.
    A tak serio to nie wiem, u nas już abstrahując od kosztów żłobków jest tak mało, że marne szanse się dostać. (Państwowy jeden, prywatne dwa, szaleństwo...!) no i obawiam się że bie umiałabym jej zostawić jeszcze... jak się urodziła i leżała w ciężkim stanie na oiomie to sobie obiecałam że do 2 r.ż. Z nią będę, żeby Jej nie narażać na taki ogrom wirusów...

-Mamunia- lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dziewczyny szybkie pytanie, bo ja oczywiście screena nie potrafię zrobić... jaki materac do łóżeczka?

I jeszcze jedno pytanie czy macie organizery do łóżeczka. Czy macie rogale do karmienia? Ja mam ogromne piersi i pamietam ze nie potrafiłam karmić na siedząco tylko na leżąco.
    Więcej pytań nie mam :-)
    jak pisze summer, materac-hevea medica, nie mam organizera bo łóżeczko stoi blisko okna i na parapecie mam 2 ładne pudełka i w nich wszystko od pieluch, przez kremy, lekarstwa po smoczki :). ja też nie potrafię karmić na siedząco, tzn potrafię ale bolą mnie plecy, ręce, mam wrażenie że Małemu mega niewygodnie. Rogala kupiłam jak byłam w ciąży i byłam przekonana, że karmienie na siedząco to jedyna słuszna pozycja. Aktualnie chciałam go wystawić na sprzedaż, ale coraz częsciej Młody w nim leży i mu pasuje, więc się wstrzymam. na Twoim miejscu nie kupowałabym, bo jak będzie Ci potrzebny to emek jedzie do sklepu i w godzinę go masz a jak będziesz karmić na leżaco to stówka zostaje Ci w kieszeni :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a co to za zabawka? nazywa się rocky??? Ja stronię od tv i telefonów, ale nie oceniam Twoich wyborów, choć przyznaję się z ręką na sercu że próbowałam zachęcić Małego do leżenia na brzuchu przed tv żeby sprawdzić ile wytrzyma, ale w tych okolicznościach tv Go w ogóle nie zainteresował...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam z ręką na sercu, że gdybym miała po roku wrócić do pracy to też bym od razu się starała o kolejne (w moim przypadku trzecie). Może finansowo nie stoimy jakoś super, ale żyjemy spokojnie, niczego nigdy nie brakuje mimo że tylko mąż pracuje a ja się uczyłam a teraz aplikacja, a ja z Tosia byłam 3,5 roku w domu (babcia dwa dni w tygodniu). Z Zuza mam nadzieję że będzie tak samo. Czyli niedługo będzie znowu testowanie na forum <3 my zaczynamy po przyznaniu kredytu, za rok/1,5 :)

Materac dla Tosi też mam z Ikei i jest super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 22:02

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałam dodać Wam otuchy. Nam też się udało. Dziś mieliśmy wizytę u Pani dr i widać było kropka z akcją serduszka!

Trzymam za Was kciuki! Ten rok będzie niezwykły, na pewno Wam też przytrafi się szczęście.

‹‹ 2651 2652 2653 2654 2655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ