Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Emi super info
Lena! Świetnie wyglądasz, a Franio przystojniak, że ho ho
Jeżowa Agatka jest prześlicznaSwoją drogą, to bardzo przypomina mi córkę przyjaciółki
Rucola, ale słodki śliniak LewkoSuper, że coraz chętniej leży na brzuszku.
Luna kciuki za rozmowę, oby coś się udało załatwić szybciej.
Melevis jesteś bardzo dzielna! Trzymaj się.
Lamka, Twój Domiś będzie łysy z grzywką
Udało mi się spakować wózek, brawo ja! Do tej pory się zastanawiam jak to tam upchnęłam. Mam nadzieję, że szybko wyślą nowy i już będzie bez przygód wózkowych na cały okres użytkowania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 02:20
Jeżowa, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Po dwóch pełnych nocach w łóżeczku dziś się poddałam i Mała śpi z nami. Budziła się jak dotąd cztery razy na jedzenie od północy, ale ciągnęła 1-2 minuty, wtedy wyraźnie słyszałam połykanie, a dalej tylko ciumkała. Mogłaby mi wisieć na cycu całą noc, byleby więcej jadła, ale co ona wyprawia to nie wiem. Jak dotąd w nocy jadła normalnie i to mnie podtrzymywało na duchu, że ona nie głoduje. A dzisiaj nawet noc słaba pod tym względem
Staram się nie myśleć nadprogramowo o tym karmieniu, ale jak tu nie myśleć, jak się odnosi wrażenie, że od świąt dziecko za mało je. Gdyby w tym wszystkim przyrostu były ok to ekstra, ale waga mówi sama za siebie. Niech już będzie po weekendzie i przyjdzie do nas cdl
Na szczęście Agatka pięknie śpi pomiędzy karmieniami i generalnie wciąż jest radosna, mimo że tak mało je - najwidoczniej jakimś cudem jej to starcza.
Przepraszam, że ja tak monotematycznie o tym karmieniu tylko, ale to taki duży element naszego dnia, że jak są z tym jakieś problemy to niewiele czasu zostaje mi na myślenie o czymś innym
Za poleceniem Jadranki dołączyłam do grupy Kwartalnika Laktacyjnego na Fejsie, więc w zasadzie wiem, że tak to czasem bywa z karmieniem, że trzeba przeczekać, że minie, etc - no ale jednak się martwię i nic na to nie poradzę. -
Same grzeczne dzieci, to ładnie śpią. Ja dzisiaj specjalnie zaglądam rano, bo wieczorami ciężko na foto się załapać.
Podczytuje cały czas, ale trudno się wypowiadać w kwestiach, które jeszcze przede mną.
Teraz mam etap wózka. Planowałam wziąć 3w1, ale coraz bardziej zastanawiam się nad zakupem oddzielnie.
Miłego dnia dziewczyny -
Dzień dobry.
Kate samą gondole nie tak łatwo kupić. U nas spacerówka z 3w1 byłaby spoko gdyby nie jej gabaryty. Nie mam szans jej włożyć do auta co ją dyskwalifikuje i planuje właśnie zakup spacerówki głównie z tego powodu.KateKum lubi tę wiadomość
-
Kate - zdecydowanie kup oddzielnie
i tak gondola przydaje się tylko na 6-8 miesięcy. A spacerówkę lepiej mieć jakąś zgrabniejszą, niż tą od wózków 3w1.
Jeżowa - wczoraj z mężem zachwycaliśmy się czuprynką Agatkisuper dziewczynka. A z jedzeniem mam nadzieję, że się poprawi.
Lunaris - dzielna jesteś z tym odtykaniem kibelkaale mam nadzieję, że nie będzie mi taka wiedza potrzebna :p
Melevis - nie chcę sobie nawet tej pustki wyobrażać.. współczuję Ci bardzo.
Nadzieja - kciuki za to, żeby drugi wózek przyszedł już bez żadnych uszkodzeńi brawo za to, że dałaś radę zapakować ten pierwszy - też kiedyś próbowałam i się poddałam :p
Malka - gratulacje dla Feli za bycie dzielną podczas szczepienia
Lena - dla Frania też, że tak pięknie znosi pobieranie krwi do badańi przy tym tak uroczo wygląda!
Rucola - Lewcio to słodki mały mężczyznanawet z tą śliną :p
A odpowiadając na pytanie - Aluśka się w ogóle nie śliniła.
Luna - kciuki za rozmowę z ordynatorem! Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie pomyślnie i dostaniesz szybki termin operacji.
Summer - my też się lepiej organizujemy, gdy mój mąż jest w pracy :p
I super, że Anulka tak ładnie wcina kaszkęna warzywka i owoce jeszcze przyjdzie jej chętka
U nas teraz na topie są pomidory :p
Emi - cieszę się, że u Twojego zarodzia pięknie bije serduszko
I na fajnego lekarza trafiłaś
A wszystkim mamusiom (tym jeszcze z brzuszkiem też) i dzieciaczkom życzę udanego dzionka
emi2016, KateKum, Jeżowa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola Tosia śliniła się jak smok, od ok 4 miesiąca, a zęby dostała po 1 rż. Chyba ten typ tak ma
Tyle pamiętam z wczoraj, przyznaje bez bicia że nadrobię po powrocie do domu. Właśnie jadę i niedobrze mi z nerwów. To ostatni szpital w moim mieście...
Kaczorka dziękuję! -
Dzień dobry
Melevis - dobrze ze już po... nie będę pocieszać gdyż sama jeszcze czasem wracam myślami do swojego zabiegu... dobrze ze masz swoje dwa wspaniale szkraby, one zapewne pomogą wypełnić pustkę :* tule i ściskam
Luna - dzisiejsze kciuki są dedykowane dla Ciebie i za ordynatora żeby okazał się człowiekiem i podszedł poważnie do tematu :* :* :*
Patrycja - jak Twój mocz ? Uspokoił się choć trochę ?
A ja wczoraj dokonałam pierwszych zakupów wyprawkowychw przyszłym tyg z kurierami zapewne będę już na „Ty”
Zaszalałam i nawet wzięłam jeden zestaw od mamyginekologtrochę drogo u niej ale liczę ze będzie miało to przełożenie na jakość ciuszków
Dobrego dnia dla wszystkichKateKum, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Luna kciuki za rozmowę, oby w tym szpitalu okazali się normalni... Co do ząbków też na razie się nie spodziewam i tak naprawdę, im później tym lepiej.
Co do wózków to tak jak pisałam, jak ktoś ma duże auto i nie musi wózka dźwigać to np moja spacerówka (z espiro next 2w1) jest mega komfortową więc myślę że dobry rok nam posłuży. A potem to pewnie Mały sam będzie zapylał. Co do gondoli to jeszcze się mieścimy ale widzę że jest już mało atrakcyjna i ostatnio chusta na topie, tym bardziej że mamy super ocieplaczWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 08:42
Luna1993 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Kate, polecam albo kupic užywane 2w1 i nowy fotelik, z myslą że używać będziecie tylko gondoli a później kupić fajną spacerówkę.
Kupić lepszą spacerówkę z opcją dokupienia gondoli.
My mamy Espiro Next, tak jak Rucola, ale jeszcze nie testowaliśmy spacerówki, więc się nie wypowiem. Ale widzę, że około roczku i tak wszyscy kupują lżejszą spacerówkę.pilik lubi tę wiadomość
-
Czytam i płaczę. Tyle wsparcia w życiu nie dostałabym od kogoś innego. Rozumiecie mnie jak nikt inny. Dziękuję, kocham Was no. Za namową dziewczyn zrobię na dniach zespół antyfosfolipidowy. Mam jednak nadzieję, że był to jednak okrutny zbieg okoliczności. Cały czas mam przed oczami, jak leżę na kozetce i krzyczę do lekarza, dlaczego nie widać serduszka...
Dodam jeszcze, że od teściowej usłyszałam jedynie „NIE SZKODZI”. Kurwa.
Co do wózka - gondola osobno z możliwością zamonotowania adapterów na nosidełko. Później jakąś zgrabną i wygodną spacerówkę. -
Melevis - wypłacz się, wyrzuć to z siebie... Teściowa... Brak mi słów... Trzymaj się ciepło ! Nikt nie powinien przez to przechodzić.
Luna - trzymam kciuki !
Co do wózka - my mamy Tutek Trido bialy. 2w1. Świetnie się czysci ma dobre amortyzatory,żadna droga mi nie straszna. Dobrze się prowadzi. Minus ze jest ciężki ale mi to nie przeszkadza bo mam windę od parteru i żadnych schodków. Ze spacerówki nadal korzystam choć myślałam o przejsciu na lżejszą na wiosnę. Co nie zmiania faktu że będziemy s niej korzystać ok roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 08:52
-
Melevis brak słów na teściową. mistrzyni pocieszania od siedmiu boleści... Nikt nie powinien tego przechodzić
Każda stratę trzeba przeboleć ale na szczęście masz wspaniałego męża i dzieci i niech to będzie Twoja siła żeby to przejść
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyMelevis- teściowa mistrzynią taktu.. mam nadzieję, że dzieciaczki i mąż pomogą Ci przetrwać ten czas...
Luna- kciuki!
Dlaczego moje dziecko jak się budzi to raz zaśnie od razu po mleczku, a raz zajmuje mu to 1,5h?
Ps. Właśnie dostałam smsa że moje prywatne ubezpieczenie wypłaci mi kasę za pobyt w szpitalu- jupibałam się, że tego nie uznają,bo to "tylko ciąża",i w związku z nią pobyt w szpitalu, a nie z powodu choroby, a tu niespodzianka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 09:16
Kaczorka, Rucola, summer86, Nadzieja22, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Melevis wrrr! warczę na teściową- serio? nic lepszego nie przyszło jej do głowy? to niech się lepiej nie odzywa
U nas lepsza noc- pobudki tylko na jedzenie a marudzenie dopiero od 5 na kupę. Właśnie wyszła- na matę do przewijania, na Staszka, na mnie, na łóżku i dziecko wreszcie szczęśliweCoś mnie ta kupa prześladuje od początku roku
Luna- powodzenia! Kciuki trzymam.blue00, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale macie piękne dzieciaczki
Rucola, Lewko faktycznie ma zadziorne spojrzenie
Agatka jest moim idolem jeśli chodzi o fryzurki
Domiś cały czas wygląda jakby miał conajmniej pół roku
A Oskarek takie delikatny, przecudną ma urodę
Melevis bardzo mi przykro.. a teściową spalę za Ciebie na stosie!
Justyna pytałaś co u nas - walczymy z nauką picia z butelki, mały nie chce jeść i konieć. Traktuje butelkę jak zabawkę, pociumka, nawet odruchu ssania jako takiego nie uruchomi
przymierzamy się też do rozszerzania diety
Z umiejętności - Marcel się nie obraca, na brzuszku lubi leżeć, ćwiczy podnoszenie ( jakby pompki robił) i lata samolocikiemPoza tym jest bardzo radosny dzieckiem, uśmiecha się non topa. I to mi dodaje otuchy.
Kate co do wózków - 3w1 bym nie brała - tam są słabe foteliki.
Jakaś fajną używaną gondolę i potem lekką spacerówkę tak jak dziewczyny radzą.
Luna trzymam kciuki za wyznaczenie terminu!
Summer kaszki Ani robisz na swoim mleku? Czy na wodzie? Czy jak ? ;p