X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi super info <3

Lena! Świetnie wyglądasz, a Franio przystojniak, że ho ho :)

Jeżowa Agatka jest prześliczna :) Swoją drogą, to bardzo przypomina mi córkę przyjaciółki :)

Rucola, ale słodki śliniak Lewko :) Super, że coraz chętniej leży na brzuszku.

Luna kciuki za rozmowę, oby coś się udało załatwić szybciej.

Melevis jesteś bardzo dzielna! Trzymaj się.

Lamka, Twój Domiś będzie łysy z grzywką :)

Udało mi się spakować wózek, brawo ja! Do tej pory się zastanawiam jak to tam upchnęłam. Mam nadzieję, że szybko wyślą nowy i już będzie bez przygód wózkowych na cały okres użytkowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 02:20

Jeżowa, emi2016 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dwóch pełnych nocach w łóżeczku dziś się poddałam i Mała śpi z nami. Budziła się jak dotąd cztery razy na jedzenie od północy, ale ciągnęła 1-2 minuty, wtedy wyraźnie słyszałam połykanie, a dalej tylko ciumkała. Mogłaby mi wisieć na cycu całą noc, byleby więcej jadła, ale co ona wyprawia to nie wiem. Jak dotąd w nocy jadła normalnie i to mnie podtrzymywało na duchu, że ona nie głoduje. A dzisiaj nawet noc słaba pod tym względem :( Staram się nie myśleć nadprogramowo o tym karmieniu, ale jak tu nie myśleć, jak się odnosi wrażenie, że od świąt dziecko za mało je. Gdyby w tym wszystkim przyrostu były ok to ekstra, ale waga mówi sama za siebie. Niech już będzie po weekendzie i przyjdzie do nas cdl :(

Na szczęście Agatka pięknie śpi pomiędzy karmieniami i generalnie wciąż jest radosna, mimo że tak mało je - najwidoczniej jakimś cudem jej to starcza.

Przepraszam, że ja tak monotematycznie o tym karmieniu tylko, ale to taki duży element naszego dnia, że jak są z tym jakieś problemy to niewiele czasu zostaje mi na myślenie o czymś innym :/

Za poleceniem Jadranki dołączyłam do grupy Kwartalnika Laktacyjnego na Fejsie, więc w zasadzie wiem, że tak to czasem bywa z karmieniem, że trzeba przeczekać, że minie, etc - no ale jednak się martwię i nic na to nie poradzę.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza w nocy :) wszystkie dzieci ładnie spały ?? :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same grzeczne dzieci, to ładnie śpią. Ja dzisiaj specjalnie zaglądam rano, bo wieczorami ciężko na foto się załapać.

Podczytuje cały czas, ale trudno się wypowiadać w kwestiach, które jeszcze przede mną.

Teraz mam etap wózka. Planowałam wziąć 3w1, ale coraz bardziej zastanawiam się nad zakupem oddzielnie.

Miłego dnia dziewczyny

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - z perspektywy czasu i doświadczeń brałbym oddzielnie wózek!

* dzień dobry :D

KateKum lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Kate samą gondole nie tak łatwo kupić. U nas spacerówka z 3w1 byłaby spoko gdyby nie jej gabaryty. Nie mam szans jej włożyć do auta co ją dyskwalifikuje i planuje właśnie zakup spacerówki głównie z tego powodu.

KateKum lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - zdecydowanie kup oddzielnie :) i tak gondola przydaje się tylko na 6-8 miesięcy. A spacerówkę lepiej mieć jakąś zgrabniejszą, niż tą od wózków 3w1.

Jeżowa - wczoraj z mężem zachwycaliśmy się czuprynką Agatki <3 super dziewczynka. A z jedzeniem mam nadzieję, że się poprawi.

Lunaris - dzielna jesteś z tym odtykaniem kibelka ;) ale mam nadzieję, że nie będzie mi taka wiedza potrzebna :p

Melevis - nie chcę sobie nawet tej pustki wyobrażać.. współczuję Ci bardzo.

Nadzieja - kciuki za to, żeby drugi wózek przyszedł już bez żadnych uszkodzeń :) i brawo za to, że dałaś radę zapakować ten pierwszy - też kiedyś próbowałam i się poddałam :p

Malka - gratulacje dla Feli za bycie dzielną podczas szczepienia :)

Lena - dla Frania też, że tak pięknie znosi pobieranie krwi do badań :) i przy tym tak uroczo wygląda! <3

Rucola - Lewcio to słodki mały mężczyzna :) nawet z tą śliną :p
    A odpowiadając na pytanie - Aluśka się w ogóle nie śliniła.

Luna - kciuki za rozmowę z ordynatorem! Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie pomyślnie i dostaniesz szybki termin operacji.

Summer - my też się lepiej organizujemy, gdy mój mąż jest w pracy :p
    I super, że Anulka tak ładnie wcina kaszkę :) na warzywka i owoce jeszcze przyjdzie jej chętka ;)
    U nas teraz na topie są pomidory :p

Emi - cieszę się, że u Twojego zarodzia pięknie bije serduszko :)
    I na fajnego lekarza trafiłaś :)

A wszystkim mamusiom (tym jeszcze z brzuszkiem też) i dzieciaczkom życzę udanego dzionka :)

emi2016, KateKum, Jeżowa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Tosia śliniła się jak smok, od ok 4 miesiąca, a zęby dostała po 1 rż. Chyba ten typ tak ma ;)

Tyle pamiętam z wczoraj, przyznaje bez bicia że nadrobię po powrocie do domu. Właśnie jadę i niedobrze mi z nerwów. To ostatni szpital w moim mieście...

Kaczorka dziękuję!

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Melevis - dobrze ze już po... nie będę pocieszać gdyż sama jeszcze czasem wracam myślami do swojego zabiegu... dobrze ze masz swoje dwa wspaniale szkraby, one zapewne pomogą wypełnić pustkę :* tule i ściskam

Luna - dzisiejsze kciuki są dedykowane dla Ciebie i za ordynatora żeby okazał się człowiekiem i podszedł poważnie do tematu :* :* :*

Patrycja - jak Twój mocz ? Uspokoił się choć trochę ? ;)

A ja wczoraj dokonałam pierwszych zakupów wyprawkowych :) w przyszłym tyg z kurierami zapewne będę już na „Ty” :D
    Zaszalałam i nawet wzięłam jeden zestaw od mamyginekolog :D trochę drogo u niej ale liczę ze będzie miało to przełożenie na jakość ciuszków :)

Dobrego dnia dla wszystkich :)

KateKum, Luna1993 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kciuki za rozmowę, oby w tym szpitalu okazali się normalni... Co do ząbków też na razie się nie spodziewam i tak naprawdę, im później tym lepiej.
    Co do wózków to tak jak pisałam, jak ktoś ma duże auto i nie musi wózka dźwigać to np moja spacerówka (z espiro next 2w1) jest mega komfortową więc myślę że dobry rok nam posłuży. A potem to pewnie Mały sam będzie zapylał. Co do gondoli to jeszcze się mieścimy ale widzę że jest już mało atrakcyjna i ostatnio chusta na topie, tym bardziej że mamy super ocieplacz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 08:42

Luna1993 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kciuki <3

Ja gdybym mieszkała w domu to bym była zadowolona z wózka 2w1 bo jednak fotelik warto mieć z dobrej firmy

A co do śliny... Moja ślini się od 2mż i końca nie widać a dziąsła twarde

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, polecam albo kupic užywane 2w1 i nowy fotelik, z myslą że używać będziecie tylko gondoli a później kupić fajną spacerówkę.

Kupić lepszą spacerówkę z opcją dokupienia gondoli.

My mamy Espiro Next, tak jak Rucola, ale jeszcze nie testowaliśmy spacerówki, więc się nie wypowiem. Ale widzę, że około roczku i tak wszyscy kupują lżejszą spacerówkę.

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i płaczę. Tyle wsparcia w życiu nie dostałabym od kogoś innego. Rozumiecie mnie jak nikt inny. Dziękuję, kocham Was no. Za namową dziewczyn zrobię na dniach zespół antyfosfolipidowy. Mam jednak nadzieję, że był to jednak okrutny zbieg okoliczności. Cały czas mam przed oczami, jak leżę na kozetce i krzyczę do lekarza, dlaczego nie widać serduszka...

Dodam jeszcze, że od teściowej usłyszałam jedynie „NIE SZKODZI”. Kurwa.

Co do wózka - gondola osobno z możliwością zamonotowania adapterów na nosidełko. Później jakąś zgrabną i wygodną spacerówkę.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis - wypłacz się, wyrzuć to z siebie... Teściowa... Brak mi słów... Trzymaj się ciepło ! Nikt nie powinien przez to przechodzić.

Luna - trzymam kciuki !

Co do wózka - my mamy Tutek Trido bialy. 2w1. Świetnie się czysci ma dobre amortyzatory,żadna droga mi nie straszna. Dobrze się prowadzi. Minus ze jest ciężki ale mi to nie przeszkadza bo mam windę od parteru i żadnych schodków. Ze spacerówki nadal korzystam choć myślałam o przejsciu na lżejszą na wiosnę. Co nie zmiania faktu że będziemy s niej korzystać ok roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 08:52

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis brak słów na teściową. mistrzyni pocieszania od siedmiu boleści... Nikt nie powinien tego przechodzić :( Każda stratę trzeba przeboleć ale na szczęście masz wspaniałego męża i dzieci i niech to będzie Twoja siła żeby to przejść

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka kciuki zaciśnięte !!! ;*

Siwulec odrobinkę :D ale czuje normalnie, że mi zeszła niżej ...
    moje próby wywołania porodu na nic :D

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis- teściowa mistrzynią taktu.. mam nadzieję, że dzieciaczki i mąż pomogą Ci przetrwać ten czas...

Luna- kciuki!

Dlaczego moje dziecko jak się budzi to raz zaśnie od razu po mleczku, a raz zajmuje mu to 1,5h? :P

Ps. Właśnie dostałam smsa że moje prywatne ubezpieczenie wypłaci mi kasę za pobyt w szpitalu- jupi :) bałam się, że tego nie uznają,bo to "tylko ciąża",i w związku z nią pobyt w szpitalu, a nie z powodu choroby, a tu niespodzianka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 09:16

Kaczorka, Rucola, summer86, Nadzieja22, Luna1993 lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrrr! warczę na teściową- serio? nic lepszego nie przyszło jej do głowy? to niech się lepiej nie odzywa :/

U nas lepsza noc- pobudki tylko na jedzenie a marudzenie dopiero od 5 na kupę. Właśnie wyszła- na matę do przewijania, na Staszka, na mnie, na łóżku i dziecko wreszcie szczęśliwe :) Coś mnie ta kupa prześladuje od początku roku :P

Luna- powodzenia! Kciuki trzymam.

blue00, Achia lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,super,że jest poprawa :) (lepiej,żeby Staszek tego nie słyszał :P ) ,Luna powodzenia na wizycie,Melevis <3

Lunaris lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie piękne dzieciaczki :)

Rucola, Lewko faktycznie ma zadziorne spojrzenie :)

Agatka jest moim idolem jeśli chodzi o fryzurki ;)

Domiś cały czas wygląda jakby miał conajmniej pół roku :)

A Oskarek takie delikatny, przecudną ma urodę :)

Melevis bardzo mi przykro.. a teściową spalę za Ciebie na stosie!

Justyna pytałaś co u nas - walczymy z nauką picia z butelki, mały nie chce jeść i konieć. Traktuje butelkę jak zabawkę, pociumka, nawet odruchu ssania jako takiego nie uruchomi :(
    przymierzamy się też do rozszerzania diety
    Z umiejętności - Marcel się nie obraca, na brzuszku lubi leżeć, ćwiczy podnoszenie ( jakby pompki robił) i lata samolocikiem :) Poza tym jest bardzo radosny dzieckiem, uśmiecha się non topa. I to mi dodaje otuchy.

Kate co do wózków - 3w1 bym nie brała - tam są słabe foteliki.
    Jakaś fajną używaną gondolę i potem lekką spacerówkę tak jak dziewczyny radzą.

Luna trzymam kciuki za wyznaczenie terminu!

Summer kaszki Ani robisz na swoim mleku? Czy na wodzie? Czy jak ? ;p

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 2697 2698 2699 2700 2701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ