Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny co do spacerówek to myśle, ze warto zwrócić uwagę na to, kiedy dziecko będzie jeździło tą spacerówke, bo jesli pół roku skończy jesienią to na zime lepsza taka masywna spacerówka, zabudowana, na pompowanych kołach... a jak ma zacząć służyć latem to faktycznie można muślec o czyms lekkim i zwrotnym. My na spacerówkę przesiadamy się wczesną wiosną ale ja i tak nie zamierzam póki co kupowac takiego lekkiego wózka, bo np na wakacjacj wyjdziemy posiedziec na miasto ze znajomymi to chcę zeby Mały mógł się wygodnie przespać w razie czego
Takie moje przemyslenia... wiem, ze moje zdanie jest w mniejszości ale myślę, że warto wysłuchac kilka frontów
A co do wózków 3w1 to kompletnie nie polecam, bo co prawda do espiro next można było dokupić bardzo sensowne foteliki jako zestaw z adapterami ale ja jestem fanką bazy i najlepiej pójść do fachowców, którzy dobiorą do konkretnego samochodu odpowiedni fotelik z bazą. ja jestem mega zadowolona z tej opcji i będe wszystkim polecac, przy czym ja sporo korzystam z samochodu. a teraz coraz więcej#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Olik, widzę że u Was z butelką jak u nas
też ciumka smoczek jak zabawkę..
Kaszki robię poki co na swoim, chciałabym tak do końca 7 miesiąca chociaż a później pomyślę o alternatywie.
Lunaris, cieszę sie, że noc lepsza!
Melevis, co za baba z teściowej. WspółczujęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 09:48
-
Olik
dobrze Cię widzieć. może Marcel potrzebuje więcej czasu na nowe umiejętnosci? Franek w ogóle nie dorósł do kubka z dziubkiem ani tego z gumką 360. Długo była butelka a potem od razu zwykły kubek.
Później się pochwalę -wczoraj przyszło moje zamówienie od Izuni. Moja bardzo bliska koleżanka za miesiąc będzie rodzić i zamówiłam dla niej rożek - mam teraz dylemat czy go oddaćtakie piękne te rzeczy
pilik, Jeżowa, Rucola, emi2016, olik321, olik321, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Melevis moja teściowa się dowiedziała, że poroniłam jak już byłam w ciąży z Franiem i też rzuciła coś w stylu: trudno, grunt że jesteś w ciąży
nie wiem jak można mieć takie podejście. Nieważne kiedy się to w zyciu przytrafia, przecież zawsze boli... trzymaj się kochana
My też mamy Espiro next manhattan i 2w1 polecam, chyba że ktoś chce lekki wózek (stelaż jest dość masywny) a fotelik mamy maxi cosi Pebble plus i jestem bardzo zadowolona !
Ale odnośnie fotelika mam do Was pytanie, bo Franio jest duzy i szybko rośnie a my na długi weekend majowy mamy jechać do Toskanii samochodem i zastanawima się czy przed wyjazdem będzie nam już potrzeby nowy fotelik ? Kiedy zmieniliście ?KateKum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olik Franio wg naszej fizjo obroty na brzuszek w okolicach 5-6 miesiąc wiec Marcelek ma jeszcze czas a przecież to duzy chłopak i musi się więcej napracować, żeby takie akrobacje zrobić
Franek z brzucha na plecy dopiero teraz próbuje różnymi sposobami
Wiem, że tu dziewczynom raczej nie sprawdził się doidy cup, ale u nas muszę przyznać, że odwrotnie - Franio aż podskakuje jak go widzi i ładnie z niego pije (oczywiście nalewam mu po troszkę wody, bo czasem zaszaleje inna bardzo przechyla) -
Lena mój Franio też szybko przerósł na długość nosidełko i mimo że nie miał jeszcze 9kg to zmieniłam fotelik bo przerastał głową i uważam że nie było to już dla niego bezpieczne. Jako drugi miałam (i mam ten sam) MAxi Cosi montowany tyłem (nie pamiętam który model) ode są od 9 do 25kg i jeździliśmy nim jakoś od 9-10 miesiąca chyba. Zależy w jaki fotelik chcecie się przesiąść. Ja mam świra na punkcie bezpieczeństwa w samochodzie.
-
Melevis bardzo mi przykro i rozumiem Twoją pustkę... ja dookoła słyszałam „to się zdarza”, „przecież nic się nie stało, następnym razem się uda” itp. Dla mnie to były chore teksty. Te dwa za to mają dużo większy sens. Wtedy odrobine pomogły, choć do dziś przy nich rycze.
https://mataja.pl/2016/02/cisza-a-potem-rozmawialismy-o-pogodzie-poronienia-tam-gdzie-tabu-spotyka-ignorancje/
https://mamaginekolog.pl/jestem-kobieta-po-stracie/
Summer ja robię już kaszkę na wodzie po prostudodaje do niej banana czy jabłko ostatnio. A często na wieczór wjeżdża owsianka. Zauważyłam że jak wieczorem zje owsiankę to po pierwsze w nocy brzuch nie meczy, a po drugiej dłużej śpi (potrafi ostatnio 5 godzin przespać na pierwszym spaniu)
Rucola a ja planuje spacerówkę na pompowanych kołachale u mnie się rozchodzi bardziej o gabaryty a nie wagę
Edit. Wybaczcie że ja tak wyrywkowo ale mam jakieś dziury ostatnio, chyba zmęczenie wychodzi.
Ja wczoraj kupiłam kubek tum tum. Taki jak bbox, też ma obciążnik, ale bardziej mi się wizualnie podobał no i jest mniejszy. Zobaczymy co warty. A no i tańszy sporoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 10:08
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAchia wrote:Dziewczyny a jak dziś jest u nas -3 , ale świeci słoneczko (przynajmniej na razie) to wychodzić śmiało na mały spacer z malcem czy lepiej nie?
nieważne jaka pogoda to i tak wychodzę (a nawet musze do przedszkola)
Achia, Lunaris, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWogole witam sie z rana
Co do wozkow/fotelikow hmm za bardzo sie nie wypowiem, bo moja wiedza jest sprzed kilku lat
Ale mogę tylko polecić aby na zimę używać jeszcze tych na pompowanych kolach, bo zwykle parasolki nie dają rady po śniegu no i zależy tez na jakim terenie będziecie nimi jeździć i czy trzeba wnosić.
Byliśmy na kontroli wagi i Borys ma 3880wychodzi na to, ze 32 gramy na dzień
za tydzień znów kontrola wagi. Szczepienia jeszcze odroczone mamy
Miłego dnia!!Rucola, agulineczka, Achia, Luna1993, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Melevis, współczuje braku empatii u teściowej. U mnie też jej nie było, ale przyznam, że ro ja jej nie chciałam. Trzymam kciuki za Was, masz ten plus, że nie wracasz do pustego domu.
Co do spacerówki, na pewno potrzbuję solidnych kół, bo u mnie głownie pola i lasy na spacery. Mieszkam w domku, więc raczej też nie będę musiała dźwigać wózka, no chyba że do samochodu. Ale myślę, że do kombi to raczej wszystko wejdzie.
Czyli w sumie mogłabym spróbować kupić 2w1 plus fotelik.
Jak dobrze rozumiem to na początku taki fotelik/nosidełko, i tutaj pytanie czy każdy można wpiąć do stelażu wózka? Czy osobno fotelik do samochodu, osobno nosidełko? -
lena tak jak pisze Lunaris, jak główka wystaje poza nosidło to znaczy, ze czas na zmianę. I nie ma się co sugerować wagą, tylko rcazej wzrostem dziecka bo to zazwyczaj nie idzie w parze.
Co do obrotów to nam pediatra wczoraj powiedziała, ze szybko u nas się zaczeły, ale wykonuje je prawidłowo bo się oczywiście zaprezentował (nie ciągnie głowy, tylko kołyska nóżkami i hop na brzuszek) ale to wynika z tego ze jest drobny i jemu na pewno jest łatwiej a dziecko spokojnie może zacząć to robić do pół rokuale Olik rozumiem Twój niepokój, ja cały czas to odczuwam w związku z leżeniem na brzuszku ale i tak jest naprawdę coraz lepiej.
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Achia wrote:Dziewczyny a jak dziś jest u nas -3 , ale świeci słoneczko (przynajmniej na razie) to wychodzić śmiało na mały spacer z malcem czy lepiej nie?
Achia jeśli nie wieje za bardzo to krótki spacerek wskazany.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
KateKum aktualnie wszystkie lepsze wózki i nosidełka są kompatybilne, więc nie ma sensu kupowac dwóch nosidełek. Kluczem są tzw adaptery czyli przejściówki ze stelaża wózka do nosidła a z nimi nie ma żadnego problemu
Ja na Twoim miejscu kupiłabym wózek 2w1 bo maluch na spacerówkę przeniesie się zimąchyba ze chcesz kupić osobno zabudowaną spacerówkę, ale to raczej bez sensu moim zdaniem
KateKum lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Achia wrote:Dziewczyny a jak dziś jest u nas -3 , ale świeci słoneczko (przynajmniej na razie) to wychodzić śmiało na mały spacer z malcem czy lepiej nie?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Dziewczyny ale ja nie odczuwam niepokoju, że Marcel się nie obraca
Wiem, że ma czasu i niech zrobi to w swoim tempie
Kombinuje i próbuje na różne sposoby, ale jako takiego obrotu nie miał ( chyba raz czy dwa przez przypadek)
Kate masz jeden fotelik do auta i do wózka ( do wózka są adaptery by można było wpiąć fotelik)
KateKum lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu u was nie było, w pewnym momencie zupełnie wypadłam z wątku i jakoś nie umiałam już wrócić. Jednak uznałam, że powinnam chociaż dać jakiś znak życia i do was napisać bo może niektóre jeszcze mnie pamiętają. Chciałam wam powiedzieć, że 3 stycznia urodziłam sn mojego synka Leonaurodził się w 40+2, waży 3710g i ma 59cm. Bardzo was serdecznie pozdrawiamy i ślemy całusy dla wszystkich forumowych dzieciaczków :*
A oto mój maleńki chłopczyk:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2eb96fa003d4.jpgolik321, emi2016, Minnie89, Achia, Kaczorka, Bajkaaa, Emiilka, Rucola, Yoselyn82, Aga9090, Lunaris, KateKum, blue00, Patrycja20, Morusek, Madzik34, pilik, summer86, Izape_91, JustynaG, Lena21, Jeżowa, Siwulec, KateHawke, Anna Stesia, moniśka..., Nadzieja22, Lusesita, Karma88, Sarna84, malka lubią tę wiadomość