X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- tulę mocno i wiedz , że myślę o Tobie <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik a to krzesełko do dużo miejsca zajmuje jak jest rozłożone ? Chodzi mi o te nogi głównie czy jak to nazwać :p

My na spacerze byłyśmy 15 minut tak wiało że zero przyjemności i zawrócilysmy.

Franio i Lewciu cudowni ;)

Moja ma duże stopy chyba jak na dziewczynkę bo już ma 10 cm.

Dziewczyny do czego mogę wykorzystać soczewice ? Nagotowalam za dużo i już zrobiłam zupę, pastę do pieczywa , potrawkę taka z kurczakiem i jeszcze twgo cholerstwa mam :0

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ja lubię soczewicę jako dodatek do spaghetti zamiast mięsa mielonego :) a do pasty do pieczywa coś dawałaś jeszcze oprócz soczewicy?

Luna tyle chociaż, że możecie sobie na to pozwolić, bo zabieg bardzo kosztowny... Ale zdrowie najważniejsze. Przykre tylko, że musisz załatwiać to prywatnie. Teraz pytanie, czy koperta dla ordynatora nie wyniosła by Was trochę mniej, no ale tu chodzi o zasady, wiadomo (ja generalnie jestem bardzo anty załatwiania czegokolwiek przez kasę, tak tylko dumam, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam)

Rucola aż zmierzyłam stópkę Agatki - teraz ma jakieś 9-9,5cm. Więc według mnie Lewcio ma całkowicie standardowe stopy i niech się rodzina od nich odwali! Bo już serio, wymyślają niektórzy... Żeby się o dłonie i stópki czepiać, litości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 14:02

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu , to piękne jak szybko rozwija się ten Twoj Oskar. 6 m-cy i już samodzielnie siedzi. Wow!

Achia , spokojnie - dasz radę. Na początku wszystko wydaje się skomplikowane. A jak trzeba, to nie ma wyjścia. I jakoś sobie radzimy. :)

Rucola hahaha. drobne stópki i dłonie? W gruncie rzeczy, skoro Lewko jest podobny wielkościowo do Aneczki to jak na swój wiek to z nich takie przeciętniaczki (wagowe) a nawet więcej jest dzieci cięższych :)
    Więc co? Mają mieć duże stopy i dłonie?

Luna , dobrze, że już niedługo uda Ci się to mieć za sobą. Szkoda tylko, że nie można na NFZ.
    I tu odniosę się do Jeżowej , pewnie koperta dla ordynatora wyniosłaby mniej. Ale z drugiej strony - w takim przypadku to tylko nagrać rozmowę, potem jak przyjmuje kopertę i po zabiegu go zgłosić. To haniebne, że ordynator liczy na pieniądze mówiąc, że "czasami trzeba być człowiekiem".

EDIT: Dziękuję za informacje pogodowe :D Już planowałam wyjście na spacer i zrezygnowałam... bo jednak 35km/h nie brzmi zachęcająco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 14:03

Ania1003, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja dałam ząbek czosnku, suszone pomidory i trochę awokado bo mi zalegało w lodówce ;) całkiem spoko w smaku !

Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę teraz dokładnie nadrobić bo jestem z małymi i babci. Jeżowa niestety nie bardzo nas stać, każdy grosz odkładamy do kredytu. Pożyczę od rodziców, wystawiłam moją nową chustę na sprzedaż :( wiem że pewnie w kopercie dałabym mniej, ale honor nie pozwolą mi wrócić do tego szpitala. Spokój mój i mojej rodziny jest bezcenny. Ale skargę na tego pana napiszę.
    Jasne, że mnie nie uraziłaś, bo czym ... Gdybym zrozumiala aluzję to może i bym mu dała. Ale kiedy? Jak dzisiaj tylko wbiegł i wybiegł. Może w piątek miałam spytać o nr konta, nie wiem...

Justynka mogę na nfz, ale termin ok 5-6 miesięcy lub w szpitalu gdzie jest syf (ten co opisywałam wizytę z soru). Więc naprawdę wolimy zapłacić (w sumie to mąż woli, ja walczyłam o NFZ, on od razu cchcial prywatnie) i mieć spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 14:24

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ojej :( to teraz podwójnie mi przykro: za to jak Cię potraktowali i dodatkowo za to, że musisz pożyczać pieniądze i sprzedawać chustę po to, by móc wyzdrowieć... Porąbane to wszystko.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie muszę, ale nie chce tak obciążać sobą naszego budżetu. Dość już o mnie, jakoś się to wszystko ułoży :) wieczorem odpowiem na to co u Was ;* i może jakieś fotki dzieciaczków? Eciocia by się ucieszyła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna bardzo mi przykro, że Ciebie to spotyka, na temat ordynatora lepiej sie nie wypowiem. Tule kochana :*

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, termin 5-6 m-cy na nfz przy takich bólach jak opisywałaś to dla mnie nie jest "mogę na nfz".
    No na logikę - boli mnie ząb i mogę go wyrwać na nfz. I mi mówią "dobrze, dostanie Pani skierowanie na wyrwanie tego zęba, ale musi Pani poczekać 5 m-cy". To co wtedy robię? Idę ulżyć sobie prywatnie. Z tą różnicą, ze wizyta u dentysty jest tańsza niż operacja.

I wiadomo, że nawet mając 4tys na koncie wolałabyś je wydać chociażby na wakacje a nie na operację, którą powinno sfinansować nfz.

A tu dla e-cioci moja Aneczka.
    [url[/url]

Lamka jakbyś była zainteresowana, znów są tańsze polecane przez Ciebie staniki na aliexpressie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 09:38

Ania1003, Lena21, Achia, Nadzieja22, Rucola, emi2016, Patrycja20, blue00, Kaczorka, pilik, Luna1993, Lunaris lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezedent Gdanska nie zyje!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( No to żona nie zdążyła do niego dotrzeć...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za tragedia...aż się cała roztrzęsłam... :(

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miał poważne rany serca, przepony i narządów wewnątrz jamy brzusznej. Jego stan był krytyczny.

Zabic gnoja ktory to zrobil!!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre to jest bardzo..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała szlachetność WOŚP przyćmiona przez szaleńca... Kto by się czegoś takiego spodziewał.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropnie to smutne :(

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze teraz Owsiak zrezygnował z bycia prezesem fundacji WOŚP.
    Hmm, czyli co, już więcej finałów nie będzie?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    I jeszcze teraz Owsiak zrezygnował z bycia prezesem fundacji WOŚP.
    Hmm, czyli co, już więcej finałów nie będzie?
    No co Ty? Jak to?

Justyna- Aneczka jest boska :) chciałam pokazać Oskarowi, ale śpi :p

• Melevis Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, jakiś koszmar...

Kaczorka WOŚP wciąż będzie grać, tylko bez Owsiaka. Powiedział, że pozostaje z Fundacją, ale w żadnym stopniu nie będzie osobą decyzyjną.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 2719 2720 2721 2722 2723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ