X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

LUNA o ja pierdziu! co za paranoja jakaś! Może ten ordynatorek z tej samej szkoły co moja doktoreczka od ciąży? :/ kutafon i tyle! Jak byś mieszkała bliżej to bym Cię położyła do siebie do szpitala - jak bym poprosiła któregoś chirurga na pewno by nie odmówił. Przecież nie prosisz o operację na mózgu czy otwartym sercu!

KACZORKA uwielbiam Twoją córkę <3 Ala jest boska <3 i macie śliczną rodzinę -widziałam zdjecie choinkowe :)

ACHIA nam pępek odpadł po 10 dniach, ja intensywnie go wywijałam przy pielęgnacji żeby dostać sie w każdy rowek -zboczenie zawodowe :P i jak wisiał na włosku to go po prostu zdjęłam.

SUMMER może Ania tak ma? życzę Ci żeby jej przeszło szybko. Może jak zacznie chodzić to bardziej będzie się męczyć i wtedy potrzeba snu się zwiększy?
    Franio był takim nieśpiącym dzieckiem (w nocy bo w dzień to spał w najlepsze) i Stasio chyba powieli schemat. Dziś miałam interwały w spaniu od 19 do 22 potem od 00.30 do 2.15 potem od 3.30 do 5 no i teraz wreszcie padł! Ja chyba też padnę :P

MINNIE odkorkowana :D jak szampan- można szykować się na pępkowe :D już z górki ;)

BLUE Wojtuś słodziaczek :) i wygląda na grzeczniutkiego <3

Pewnie pominęłam dużo rzeczy, wybaczcie ale mózg mi paruje po tej nocy. Spróbuję się chwilę przespać dopóki nie włączy sie syrena pokładowa.

Kaczorka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, nadrabiam Was na raty, ciezkie dni i nocki mamy od ok tygodnia. Weszlam zeby napisac Lunie ze trzymam kciuki a tu takie cyrki, ewidentnie doktorek spodziewał sie lapowki. Wspolczuje i trzymam kciuki zeby sie udalo w kolejnym szpitalu.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kuźwa brak słów... obawiam się ze czekał na koperte ;/ to jest jakas masakra, co mieisąc człowiek płaci chorobowe a jak czegos potrzebuje to każą mu się w dupę pocałować... Nie mam pojęcia co Ci doradzić :(
    U nas kikut obcięty przez chirurga w 12 dobie jak byliśmy na kontroli nadnercza. W suemie zaraz sam by odpadł a po chirurgu i tak wyciagałam kawałki jeszcze z tydzien... także ten ;/
    U nas jęczenia ciag dalszy, powoli sie "przyzwyczajam". Wybawieniem jest chusta i na szczęście jestem w stanie odkładać Malca na spiocha. Aktualnie śpi zawinięty w chuste :) a ja nie wiem w co mam ręce włożyć.... więc weszłam na forum :P a lepiej byłoby się położyć koło niego bo dziś jestem lekko przydżumiona. jestem w szoku że w przeciągu kilku dni z samodzielnego dziecka zrobił się totalnym maminsynkiem, przede wszystkim w nocy. Ale mam nadziej, ze jest to przejściowe jak u Olik :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, wywołuję Cię!!!! Napisz jak było!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna brak słów, bardzo mi przykro, że takie rzeczy Cie spotykają..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nam odpadł 2 tygodnie po narodzinach ale psikalam octaniseptem by nie bylo zakażenia. Rozmawiałam o tej niby suchej pielęgnacji z moja położna (ta co w szpitalu na neantologi pracowala) i nie poleca suchej poelegnacj z tego względu, ze moze zakażenie sie wdac

blue00 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Dziewczyny mamy Prima Pappa zero3
    Użytkujemy tylko od piątku ale narazie sie zakochalismy. Choć pewnie gdyby to nie był prezent moja cebula mocno by cierpiała :p
    Ooo! Z nieba mi spadasz! Mam propozycję, żeby przygarnąć fotelik prima pappa newborn. Pewnie w zamian dałabym jakiś prezent poprzedniemu małemu użytkownikowi, ale to i tak prawie darmo. Z tym że ten model nie ma kółek a swoje waży. Czy mogłabyś mi powiedziec, czy te kółka są takie istotne? Da się toto łatwo przestawić/przepchnąć bez nich?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Jeżowa -no właśnie wiem że wygodniej bez;) tylko zastanawiam się,czy on sam wyleci tak o, nagle?bo mam wrażenie że nasz już ledwo tam się trzyma :p
    My znaleźliśmy kikut odpadnięty, luzem w bodziaku, gdzieś w 12 dobie po narodzinach. Potem było jeszcze trochę strupków w pępuszku , ale codziennie czyściłam wacikami z octeniseptem i po kilku dniach było czysto

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ooo! Z nieba mi spadasz! Mam propozycję, żeby przygarnąć fotelik prima pappa newborn. Pewnie w zamian dałabym jakiś prezent poprzedniemu małemu użytkownikowi, ale to i tak prawie darmo. Z tym że ten model nie ma kółek a swoje waży. Czy mogłabyś mi powiedziec, czy te kółka są takie istotne? Da się toto łatwo przestawić/przepchnąć bez nich?
    Nika ja nie wiedziałam, że mój ma kółka hahaah
    więc tak da się :)

Rucola, Jeżowa, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, czad :P

Synek 💚 31.08.2018r.

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Nika ja nie wiedziałam, że mój ma kółka hahaah
    więc tak da się :)
    Dzięki, to chyba sobie ten fotelik zaklepię. Patrząc na Łusię mam wrażenie że fotelik może się przydać już za 3-4 miesiące.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, co za palant! Trzymaj się jakoś i kombinuj

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna bardzo mi przykro :( a tak wychwaliłam tego lekarza za jego ludzkość. Jak widać ludzki, ale jak poczuje $$$. Żałosne.

Mnie wkurwiła dzisiaj za to baba w diagnostyce. Znaczy ok, trochę moja wina, bo mają przerwę techniczną 10:30-12:00 (o której nie wiedziałam, pierwszy raz byłam w tym punkcie). Byłam 10:28, jeszcze 5 innych ludzi. 3 obsłużyli szybko, wybiła 10:30, to się babka wepchała jakaś stara, nawrzeszczała, że oni mają ją tę krew pobrać i ma gdzieś ich przerwy techniczne, ona tu nie będzie czekać 1,5 godziny. No to jak wyszła, to ja naprawdę mega grzecznie i uniżenie zapytałam, czy mogłabym tylko oddać mocz córeczki (byłam rzecz jasną z nią w wózku), że mam skierowanie i kartę stałego klienta (chodziło mi, że nie zajmę im dużo czasu). No to jedna łaskawie podeszła, wzięła ode mnie siuśki i skierowanie, a druga wstała i zaczęła wrzeszczeć, że po co tu przyszłam, przecież jest przerwa techniczna, że cały dzień im rozwalam swoją obecnością. Ja na to, że przepraszam - a ona, że ma gdzieś moje przeprosiny. Aha, no to wyszłam. Byłam tam z zegarkiem w ręku 15 sekund. Faktycznie, cały dzień pracy im rozwaliłam.

No nic, grunt, że siuśki oddane do badania, atmosfera wokół tego nieważna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 11:33

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa współczuję otoczki ale najważniejsze że cel osiągnięty !!!
    Ania miło Was widzieć, Oskar cudny no i faktycznie bardzo wyrywany :) Mój Maluch dopiero obroty trenuje :p ale na brzuchu leży coraz lepiej więc tli się nadzieja że będzie raczkował :)
    Dziewczyny mam pytanie, bo mamy małpkę z Mombelli i się super sprawdza i chciałabym jeszcze coś dokupić, co polecacie?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rucola my mamy grzyba i jest super
    za to u nas małpka się nie sprawdziła, więc nie wiem jakie preferencje ma Lewko ;p

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Lewko na seansie pt "karuzela się kręci" no i od razu chwalę się moją drugą chustą, listki od ivette bawełna/len
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d2bdd6b0708.jpg

emi2016, olik321, Jeżowa, Patrycja20, Minnie89, Lunaris, Lena21, Kaczorka, Yoselyn82, Nadzieja22, Achia, Ania1003, blue00, Lusesita, pilik, Luna1993 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna brak mi słów... współczuję.

Jezowa co za chamstwo w tym laboratorium. Żal to czytać.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !
    Witam się z poranną kawką, u nas wykańczają lokal usługowy, pod naszym mieskzaniem - no prawie, bo pod mieszkaniem sąsiadów, ale hałas okropny... Cały dzień chodzi wiertarka udarowa... Młoda spała 10 minut - zanim zaczęli wiercić, może zaśnie mi na spacerze, choć to się u nas nei zdarza :( U nas też jakiś regres snu/ząbki/skok rozwojowy ? Młoda budzi się w nocy o 1 lub o 3 i koniec spania :( Jestem wykończona. A mi jak tylko do niej wstanę po północy zaczynają się mdłości :P

Olik - wszystkiego najlepszego z okazji pół roczku Oskara !

Rucola- mam nadzieję, że ten etap szybko mnie...

Summer - współczuję tego braku snu u Ani... Dzielna jesteś !

Minnie - gratuluję odczopowania !

Kaczorka - pięknie wyglądacie <3

Luna - nie rozumiem co to za czowiek i jak mógł coś takiego powiedzieć :(

Achia - u nas kikut odpadł po jakichś 2 tygodniach :) Raczej plus niż minus. Po prostu znaleźliśmy w bodziaku :)

Nika - Wszystkiego najlepszego z okazji miesiąca i rozpoczęcia okresu niemowlęcego <3

Melevis - nie wyobrażam sobie co czujesz i mam nadzieję, że nie będę musiała... Nikt ni powinien tego przechodzić... Mam nadzieję, że niedługo ta rana w Twoim sercu choć trochę się zabliźni... Masz cudowną rodzinkę i dwoje ślicznych dzieci - trzymaj się dla nich. Jestem pewna, że niedługo będziecie rodziną 2+3 <3

Minnie89, Kaczorka lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola piękny Lewcio i piękna chusta :) i widzę, że tak samo jak u nas skarpetka gdzieś obok zamiast na nodze :D

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załatwiam prywatnie

‹‹ 2717 2718 2719 2720 2721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ