X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia gratulacje dla Ciebie i Oskara :)

Pilik hmm no raczej nie stał długo ten mocz, bo zaraz po pobraniu poszłyśmy do przychodni (max 40 minut nam to zajęło)

Veritaserum nie, leukocytów w moczu nie ma. Też myślę, że to raczej jakieś bakterie z zewnątrz, ale obawiam się, że Pilik ma rację i będą nam kazali powtórzyć badania :/

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik <3

Achia nic tylko się cieszyć chwilą!

Jezowa ale jeszcze pytanie ile stał w lab. Czy szanowna pani w przerwie technicznej go zaniosła czy stał te 1,5 godziny na blacie u nich...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik pewnie na biurku, żeby mi zrobić na złość :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, uf było ciężko

Minnie ale super że coś się rusza! Może godziny dzielą Cię od spotkania z synkiem <3 zauważyłaś jakieś inne dolegliwości, skurcze, cokolwiek? Zaśmiałam się jak Jeżowa napisała że jesteś odczopowana :D

Olik fajne to Wasze krzesełko :)

Rucola mam nadzieję że szybko minie ten gorszy okres, dzieci tak jak dorośli, też miewają dorszy czas. Oby to było chwilowe!

Siwulec serdecznie gratuluję 37 tygodnia <3 jeszcze chwila, jeszcze momencik!

Summer pisz ile tylko potrzebujesz, naprawdę bardzo Ci współczuję tych problemów ze spaniem :( nie wiem co radzić, ale wiedz że codziennie rano myślę, jak Ci minęła noc i z nadzieją czekam aż napiszesz że lepiej

Kaczorka jak ja lubię czytać o Alusi <3 nie mogę się doczekać kiedy Zuza będzie taka duża i rozumna. Zabawy w chowanego i z cieniami super urocze :)

Ania Oskar jaki przystojniak <3

Justyna cudowna Aneczka <3 od razu jak widzę zdjęcia Waszych maluszków to wraca mi uśmiech na twarzy :) całuje !

Achia super że się odważyłaś z chusta, mam nadzieję że filmiki Ci pomogły <3 pięknie razem wyglądacie

Myślicie że u mnie nie może być gorzej? Otóż może! Od środy zaczynam zajęcia w ORA, właśnie się dowiedziałam. Śmiech przez łzy

Kaczorka lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia i jak? Oskar zainteresowany poznaniem Aneczki? :P

Rucola , gdybyś ją zobaczyła jak je na śpiocha :d
    Gdy w butelce jest końcowka to podnosi łokieć, żeby butelka była ustawiona pod kątem i lepiej mleczko leciało.
    [url[/url]

Lunka , mówiłaś, że w nowym roku ale nie wiedziałam, że to JUŻ!

Jeżowa , cieszę się, że książka przypadła do gustu. Ja ją kupiłam z polecenia dziewczyn z forum (nie pamiętam czy AnnyStesi czy Pilik)

Lena Wzruszyłam się gdy zobaczyłam Twojego synka w tym bodziaku! Wygląda cudownie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 09:39

Luna1993, summer86, pilik, Achia, emi2016, Nadzieja22, Patrycja20, Lunaris, Lusesita, Rucola, frezyjciada lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - los płata Ci figle :) jestem pełna podziwu dla Ciebie i Twojej siły w tym wszystkim.

Co do mnie - jak na złość, dziś nawet skurczy nie mam. Tylko bardzo dużo śpię. I mój metabolizm trochę mi dokucza, chociaż nie jest to jeszcze słynne "oczyszczanie".
    Może jeszcze doczekam KTG w środę to się dowiem czy faktycznie coś rusza :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam wszystkim te ksiazke moje dziecko nie chce jeść. Jest świetna :)

Justyna a to Aneczka cwaniara ale jaka rozkoszna !!

Pilik dzięki zrobię pasztet że też sama zapomniałam. Szkoda że nocki kiepskie mam nadzieję że dziś będzie lepiej.

Też się zastanawiam czy słonika z simly Ani kupić i chyba się skusze.

emi2016 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w Empiku jest promocja -20% na produkty Lionelo. W koncu zamowilam krzesełko, nie wiem czy będzie dobry, ale spełnia moje podstawowe wymagania i lepszy taki niż żaden a majatku w tej promocji nie kosztuje. Zależało mi na stonowanej kolorystyce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 19:34

JustynaG, JuicyB, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja sama nie wiedziałam że to juz... Ale nasza ORA nie lubi nas uprzedzać wcześniej (już bez wchodzenia w szczegóły, za dużo tu moich problemów na forum) więc jestem podwójnie zła dzisiaj. I poważnie myślę nad dziekanką od razu, bo nie wiem ile jeszcze psychicznie udźwignę. Ania jaka spryciula!

Minnie u mnie brak objawów był objawem, ale nie chce Cię w żaden sposób nakręcać :*

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Aneczka jest przesłodka <3

Rucola, u nas ściaganie skarpetek nadal jest ulubionym zajęciem i dlatego wolę pajacyki/półspiochy, bo inaczej ciagle są gołe girki ;)

Luna, wszystko na raz się skumulowało, ale wiem, że kto jak kto ale Ty dasz radę. Ile godzin tygodniowo zabieraja te zajecia? Rozumiem, że na czas operacji przysluguje Ci coś w rodzaju chorobowego?

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pod wrażeniem sprytu Ani :) przecież ona jest taka malutka, a tak sobie świetnie radzi z butelką :D przesłodka!

Luna taktycznie, ten początek zajęć Ci teraz bardzo potrzebny... Myślę, że dasz radę, ale na szczęście zawsze masz alternatywę w postaci dziekanki.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna niesamowita ta Twoja Aneczka! <3 Ninka analogicznie trochę nie raz przez sen ściska mi pierś i sobie dosuwa żeby głową nie musieć ruszać ;p

Rucola cieszę się że słonik się spodobał! Veritaserum u nas to był hit przez długie miesiące. Teraz jest testowany jak wiele rzutów może znieść i daje radę ;p

Summer dzięki za info. Rozważam kojec z Lionelo i cały czas się gryzę czy kupować czy nie.

Franio, Oskar i Lew przystojniaki nasze!

Minnie mam nadzieje że się rozkręci!

Luna a ile razy w tygodniu zajęcia? Podziwiam że chcesz w to wchodzić. Nie dałabym rady totalnie.

U nas dzisiaj Ninka obchodzi pierwsze imieniny i chyba z tej okazji na wadze 6010! (Wprawdzie przed dwojeczką, ale ci tam :p
    Poza tym dotarł do nas bidon z obviaznikiem tum tum i na pierwszy rzut oka jestem zachwycona!

AnnaStesia co u Was?

JustynaG lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik gratulacje 6kg dla Ninki! I oczywiście wszystkiego najlepszego w dniu pierwszych imienin <3 ja chyba przegapiłam imieniny Agatki :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, też długo się zastanawiałam nad kojcem, ale w końcu zdecydowałam się na drewniany. Powinien dotrzeć w tym tygodniu, mam nadzieję, że dobrze się sprawdzi.

A Ninka idzie z wagą jak burza :)

Podajesz jej już pieczywo? Masz jakież wskazowki co się nadaje dla takiego maluszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 19:53

3i49mg7yu2aqel15.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa też bym przegapiła bo średnio obchodzimy, ale moi rodzice przypomnieli :p

Summer ja na pewno jakiś siatkowy 100/100 bym brała bo muszę mieć coś składanego. Ale waham się czy kupować czy nie...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik wszystkiego najlepszego dla Ninki!!! Sto lat ślicznotko <3 i gratuluję 6!

Jeżowa ja tez nie raz przegapiłam imieniny Tosi, bo ma zaraz po urodzinach :P Zuza ma razem z moją mamą, to może zapamiętam

Summer, Pilik zajęcia merytoryczne 4 godziny w tygodniu w środę, więc to ogarnę. Zastanawia mnie tylko dziwny zapis, że oprócz 140 godzin w roku zajęć merytorycznych jest 18 godzin praktyk. Jak to na semestr (do czerwca) to spoko, jak w tygodniu to rezygnuje bo nie dam rady. Ale chyba chodzi o rok... Rano zadzwonię się dowiem. Co do jakiegoś zwolnienia na czas operacji to nie mam pojęcia, ale lekarskie chyba muszą przyjąć, też jutro spytam. Po burzy podobno zawsze wychodzi słońce. Mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień :( bo psychicznie jestem załamana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 19:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- najlepszego dla Ninki!:)

Luna- biedAKu Ty , już nie wiem co Ci napisać. To napiszę, że filmiki się przydały, także dziękuję <3

Justyna- jaka spryciula z Twojej Aneczki!:)

Minnie- Mialam pisać, że jakbyście chcieli z mężem <3 żeby wywołac poród, to ogólnie najlepiej bez gumki, bo tu chodzi o naturalne prostaglandyny zawarte w spermie... Ale dla przyjemności- zawsze warto tak czy siak :)

A tą książkę o której piszecie to od kiedy warto czytać? tą o jedzeniu.
    W ogóle okropnie zaczęła mnie boleć głowa, mam nadzieję, że nocka będzie łagodna dla nas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 19:58

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, gratulacje dla Ninki 6kg. Widzę, że dzielnie przybiera by Aneczka z Lewkiem jej nie prześcignęli wagowo :) Brawo!

EDIT: I nie rozumiem tego. Z jednej strony mowią, że mleko jest kaloryczne i rozszerzanie diety nie ma wpływu na przybieranie... i nie wiem czy Ninka jest wyjątkiem czy jednak obecne informacje nie są w pełni prawdziwe.

Achia, tę książkę możesz czytać w każdej chwili :) Najwyżej później sobie do niej wrócisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 20:02

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:

Minnie- Mialam pisać, że jakbyście chcieli z mężem <3 żeby wywołac poród, to ogólnie najlepiej bez gumki, bo tu chodzi o naturalne prostaglandyny zawarte w spermie... Ale dla przyjemności- zawsze warto tak czy siak :)

No tylko teraz nie wiem czy po tym co pisała Jeżowa możemy bez gumki... Oraz - moje drogie - skąd ja mam gumki wytrząsnąć jak ostatnie widziałam na oczy gdzieś w październiku 2017 :D

dqprhdge2q9dik3m.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa też zapomnieliśmy ;) moi rodzice przypomnieli :)

Summer podaje, choć to duże słowo :p dostaje czasem jak potrzebuje chwili albo studzę jedzenie a już ryczy to dam pomamlać (żytni dawałam) albo jak ja jem i się strasznie awanturuje to dałam kilka rady od siebie kawałek z kanapki. Uwielbia chleb. Planuje piec, mam super przepis na szybki chleb z otrębami i ziarnami. Wole jej swoj dawać, orkiszowy pewnie będę piekła. A dawac można już w sumie wszystko poza orzechami i miodem. Ninka uwielbia banany, awokado, bataty i owsiankę ze śliwkami. Nie jest fanką malin i brokuła. Wszystko inne wsuwa aż miło (choć robimy kolejne podejścia z tym czego nie lubi bo tak jak pisałam, smaku dziecko często musi się nauczyć żeby zaskoczyło :)). Na kolacje zwykle daje ostatnio owsiankę z suszonymi śliwkami bo po tym przestała mieć problemy brzuszkowe, a uwielbia.

Achia książkę już możesz czytać :) oszczędzi Ci to stresów za miesiąc, dwa czy pół roku :)

Minnie haha :D teoretycznie powinniście z gumką, praktycznie to cały czop prawie nigdy nie odchodzi tak od razu więc ja bym pewnie się nie przejmowała :p

Justyna też się nad tym zastanawiałam. Zauważyłam też że odkąd rozszerzamy dietę to mam więcej mleka i Ninka dużo więcej je. No ale dzisiaj na śniadanie wyjątkowo dałam słoiczek (pustki pi weekendzie), zjadła ze 120g patrzę z tylu a tam 386kacl/100g! Więc więcej niż mleko przecież.

Wrzucam na chwile panienkę maruderke dzisiejszą. Uczenie się siadac (które nie idzie po jej myśli) meczy i frustruje mocno ;)
    [url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 16:30

olik321, Nadzieja22, JustynaG, veritaserum, Yoselyn82, Jeżowa, Patrycja20, Achia, KateKum, Aga9090, Kaczorka, Minnie89, Lunaris, KateHawke, JuicyB, Lusesita, Lena21, Rucola, frezyjciada, moniśka..., blue00, Luna1993 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 2721 2722 2723 2724 2725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ