Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna Ania bardzo sprytna
Rozkosznie wygląda z tą butelką
Ninka!!! Żyj nam 100 lat!! I prawie zmiesciłas się z podwojeniem wagi w pierwszym półroczu !! Nince bardzo służy rozszerzanie diety!! I widać po niej ze przybiera, buzia już taka okragła!!
Lewko ma imieniny 19go, jeden raz w roku i mama pilnuje tej daty
Cały czas podczytujeo waszych postępach w rozszerzaniu diety i własnie zaczęłam robić notatki i pewnie za miesiąc będę wam zasypywać pytaniami
Póki co mam krzesełko Keter ale czekamy az usiądzie a tymczasem pewnie będe Go karmic na najwyższym poziomie babybjorna, myślicie że mogę tak robic? oprócz tego mamy miseczki i talerzyki z ikei, łyżeczki kupię z Rossmana, TumTum bardzo mi się podoba i zakupię na pewno a w śliniaki zamierzam zaopatrzyc się u Pilik (jesli będzie istniała taka opcja). Do marca mam jeszcze chwilkęCo do owsianki czy kaszki to planuję robić na wodzie, bo jednak dla mnie laktator to straszna mordega...
W lutym Hafija będzie miec warsztaty w Rzeszowie i zastanawiam się czy sie nie wybrać, bo ma byc tez poruszany temat rozszerzania diety ale mam wrażenie że od was dowiem się więcej.
Poza tym zapisałam dziś Lewka na zajęcia z pływania, startujemy 16go lutego i zamierzamy się dobrze bawićmam nadzieję że to dobrze wpłynie na rozwój ruchowy Lewka
pilik, frezyjciada, JustynaG lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Melevis, Pilik dziękuję ;*
Rucola, mi też nie chce się bawić codziennie laktatorem i myć/wyparzać go.. Te 60 ml do kaszki daję radę odciągnąć recznie w 2-3 minuty.
Aniu, wszystkiego najlepszego dla Oskarka! Cieszę się, że Twój emek niedługo wraca.
Co do nocnika, chyba większość z nas nie jest tu zwolenniczkami wczesnego odpieluchowania, aktualnie się od tego odchodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 23:01
Rucola, pilik, Ania1003 lubią tę wiadomość
-
Z tym wysadzaniem na nocnik to ciężki temat. Niektórzy już sadzają, jak dziecko tylko usiądzie. Ja jestem zwolenniczką rozpoczęcia nauki, jak dziecko jest juz kumate i potrafi chwilę wstrzymać, a nie „zachciało się to sikam od razu”. Znajoma zaczęła, jak jej córeczka miała 8 miesięcy. Sadzana na nocnik od razu siku/kupa. Problem w tym, że ma teraz 5 lat i sama nie zasygnalizuje, że ma potrzebę. Rodzice mówią, żeby poszła do wc i idzie, zrobi, ale sama nie wola, że jej się chce siku. Nauczyła się tego, że dopiero poinformowana przez kogoś zrobi siku.
Stachu został odpieluchowany jak poszedł do przedszkola. Wcześniej oczywiście go sadzałam na nocnik, czasami zrobił, czasami nie, ale był to po prostu zwykły przypadek. Dopiero jakieś pół roku temu nauczył się w 100% i mógł latać w samych majtkach.summer86, Sarna84, pilik, Luna1993, Ania1003 lubią tę wiadomość
-
Kurcze Summer, gniotę te moje cycki na wszystkie strony i nic nie leci. Laktatorem też siedze i doję i lecą jakieś smieszne ilości. jakaś nieudolna jestem... ale myślałam o zakupie kolektora mleka, myślę, ze rano z łatwością uzbieram trochę z drugiej piersi a reszta to bedzie woda
Myslę jeszcze o zakupie biedromixa bo moje rozszerzanie diety będzie bardziej wymagające. Już zdązyłam się wstępnie zaznajomić z przepisami wegetariańskimi i dużo będzie dodawania pestek, orzechów a to najlepiej rozdrabniac tuż przed jedzeniem... No cóż, czeka mnie niemałe wyzwanie#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Kurcze, co do nocnika to ja tak na zdrowy rozum sobie myślę, ze ma to sens dopiero wtedy, kiedy dziecko zakuma że robi kupkę albo siku
Ja zamierzam zaczekać do czasu gdy zauważę w Maluchu Jego świadomość dot ww czynności ale na wiosnę myślę o wielopielo (jednak
) i mam nadzieję, ze to zwiększy świadomość Lewka, ze ma cos w majtach
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Skoro przy Biedromixie jesteśmy, Minnie dobrze kojarzę, że masz Eldom Perfect Mix? Mogłabys napisać jak się sprawdza?
Zastanawiamy się nad zakupem, ale mam wątpliwosci na ile nam się przydadzą inne funkcje i czy nie będzie slużył głównie jako parowar.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 23:22
-
Rucola, wydaje mi się, że tak. Jedyny minus, którego się doszukałam to brak wbudowanej wagi. Świetny jest podobno ten nowy z Lidla, bo ma też czytnik przepisow jak prawdziwy Thermomix, ale kosztuje 1400. Ciekawe kiedy znów będzie w ofercie.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Mam najnowszą wersję Thermomixa, znajoma kupiła ten z Lidla z wyświetlaczem. Jest identyczny jeśli chodzi o funkcje, serio! Na Allegro można znaleść, masę tego sprzedają. Nie wiem tylko, jak z dostępnością części zamiennych i jak szybko stępią się noże, bo w Thermomisiu od 4 lat ostre jak żyleta i dostępność części od groma.
summer86, agulineczka, pilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dobry. Kolejne karmienie. Ostatnie dni mala je po 5-10 minut max z piersi. Probujr dac z drugiej i nie chce. To normalne?
I jest placz przy robieniu kupy. A jak zrobila wczoraj to byla ciemnozielona. Nie wiem czy cos moze jej zaszkodzilo z tego co jadlam... Tylko ja juz naprawde jem podstawowe produkty...
Jezowa powodzenia na szczepieniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 05:31
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
summer86 wrote:Skoro przy Biedromixie jesteśmy, Minnie dobrze kojarzę, że masz Eldom Perfect Mix? Mogłabys napisać jak się sprawdza?
Zastanawiamy się nad zakupem, ale mam wątpliwosci na ile nam się przydadzą inne funkcje i czy nie będzie slużył głównie jako parowar.
Tak, ja mam Eldoma. Mnie się akurat udało go kupić z wagą - nie wbudowaną, ale taka zwykła małą z której korzystam - i książka z przepisami.
Co do samego używania: ja w nim gotuje zupy, robię ciasto na pizzę, na pierogi, zdarzyło mi się robić sok/lemoniadę z cytrusów czy gotować warzywa i ryby na parze. Jako blender też da rade, chociaż ja akurat mam ręczny więc korzystam głównie z niego.
Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to piszsummer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry. U nas też słaba nocka skończona ogromną kupa i od 6.30 nie śpimy :p
Rucola my też się zastanawiamy nad zajęciami na basenie i też grupa jakoś rusza 20.02 i chyba się zdecydujemy. Dobra zabawa przede wszystkim
Co do tego sadzania na nocnik to nie mam pojęcia co się teraz robi. Mi tylko babcia mówiła że mnie sadzali chyba jak zaczęłam siadać i jak miałam 1,5 roku to już byłam odpieluchowana. Ale myślę że to gruba przesada.
Pilik dzięki za przepis będę próbowac. A na fartuszek też się pisze ! Jak Was czytam o rozszerzeniu diety to nie mogę się doczekać u nas jak to pójdzie. Póki co Ania jest bardzo zainteresowana jak my jemy.pilik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Powodzenia na szczepieniach!
Minnie- a jak otoczenie? Już nerwowo tupie nóżkami, czy jeszcze Cię nie denerwują?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 10:50
Yoselyn82, Minnie89, pilik, Patrycja20, Ania1003, blue00, Rucola, JustynaG, moniśka..., KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Achia - oczywiście że piszą
Niektóre wiadomości na FB mam ciągle nie odczytane, bo zaczynają się od "i jak tam".
Ale obie Mamy zostały uświadomione, że zostaną poinformowane jak nam czas pozwoli. Bo poród chcemy przeżyć razem, a nie każde z telefonem w ręce i relacją live dla wszystkich.
Także no...fajnie jest
Edit: potrafisz nie patrzeć na Oskara? Bo jest taki śliczny że ciężko wzrok oderwać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 08:23
-
Hej
Milczę bo ostatnio spadek nastroju. I to taki dość konkretny.
Al3 czytam i kibicuje.
Przepraszam że z "interesem".. Ale czy któraś z Krakusek (AnnaStesia? ) nie ma sama bądź wśród znajomych możliwości pozyczenia łóżeczka turystycznego w okresie od 30.01 do ok
4-5.02?bede wdzięczna za rzucenie hasła w eterWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 08:26
-
Achia Oskar jest przepiękny! Pewnie będziesz wszędzie słyszała tak jak my przy Nince - jakie ma duże/piękne oczy!
jest rozkoszny i pewnie nawet tą słabą noc rekompensuje
Veritaserum powodzeniaja misze wrócić do pieczenia, lata piekłam żytni na zakwasie, ale średnio mam teraz ochotę na zabawy z zakwasem.
Summer mi się ten lidlowy zamarzył odkąd go zobaczyłam! Czytałam różne opinie i porównania właśnie biedronkowy, lidlowy,
Eldom i oryginał i lidlowy wypadał najlepiej (i to jeszcze w tej starszej wersji)
Rucola i veritaserum jak tylko opracuje śliniak, który się będzie sprawdzał wrzucę na pewno zdjęciamam trzy projekty i będę testować.
Ania nie wiem jakie są argumenty na nie sadzanie chłopców poza tym co dziewczyny pisały, z dziewczynkami większy problem i można więcej szkód nosić bo za szybko sadzając osłabia się mięśnie dna miednicy przez co dziewczynka może mieć pozniej problemy urologiczne -
nick nieaktualnyMinnie- no jest ciężko
ale czasem trzeba pójść choćby do łazienki;)
A co do tel przy porodzie- jak się zacznie to sam gdzies poleci do torebki czy w kątu nas mąż po wszystkim miał robić zdjęcia,to mu położna przypomniała i szukał teo
bo fajnie mieć takie "świeże" zdjęcia tuż po na pamiątkę
Ibishka-a co się dzieje? Wiesz,że możesz nam tu się wygadać prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 08:34