X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za kciuki, było całkiem ok :) zapłakała tylko pod sam koniec podawania dawki, była suuuuper dzielna, jestem bardzo dumna z małej wojowniczki <3 załadowaliśmy od razu paracetamol - i tu mam pytanie do mam, które też szczepiły na meningokoki: ile razy w ciągu dnia podawałyście jeszcze paracetamol? Bo nam zalecono podawać profilaktycznie, nawet jak nie będzie gorączki.

A to dumny tatuś z córcią i radosna twórczość w naszej przychodni:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37e6073da910.jpg

Ach i jeszcze odnośnie moczu: pani doktor pH się nie przejmuje, bo to podobno częste u małych ludzi i wynika z pobierania moczu nie że środkowego strumienia. A te kilka bakterii przy braku leukocytów to nie infekcja :) więc hurra!
    I dzisiaj zważyła Agatkę ponownie, wyszło 6140g (tydzień temu 6000g). Kolejne ważenie 29.01 przy kolejnym szczepieniu.

Agulineczka teraz kciuki za Uleńkę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 08:41

Luna1993, Achia, pilik, veritaserum, Patrycja20, olik321, emi2016, blue00, JustynaG, Rucola, Nadzieja22, Yoselyn82, KateHawke, Aga9090, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka stres pewnie już przed operacją? Wysyłam ciepłe myśli...!

Rucola teraz sobie przypomniałam że pytałaś wczoraj o gryzaki. My polecamy grzyba, Ninka go uwielbia

Powodzenia na szczepieniach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 08:37

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka tulę. Jeśli masz potrzebę się wygadać to pisz do nas, po to tu jesteśmy ;* mam łóżeczko ale niestety do Krakowa strasznie daleko :(

Powodzenia na szczepieniach!!! I już brawa dla dzielnej Agatki <3

Skorzystam z polecenia kubeczka ;)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Agata ale Ty jesteś dzielna! I ranny ptaszek z Ciebie, Marcelo dopiero wstał ku radości mamy!

Veritaserum będziecie może chodzić na Fregatę? Zastaanwiamy się nad nią ;p
    Rozłożone krzesełko ( nogi krzesełka to długość 80cm), rozłożone siedzisko krzesełka do pozycji prawie leżącej to długość około 90cm)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 09:05

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wiem że tu się mogę wyglądać ale. Bardzo mi głupio nie odzywać się jakiś czas i nagle wpaść i zacząć uzalanie się nad obecna sytuacja i tym co się dzieje. Wy tu na bieżąco każda każdej coś radzi pisze udziela się a ja wpadam na sekundę i nie mam 0rzez to jak napisać każdej jak należy coś od siebie

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka głupio co głupio? Przecież po to tu jesteśmy :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka żadna z nas nie chciałaby się znaleźć na Twoim miejscu i musicie tego wszystkiego przezywać i każda zrozumie jak wpadniesz tylko się wygadać! <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa dzielną masz córeczkę! Co do p/bólowych, to zawsze od razu po szczepieniu dawałam jedną dawkę i później jeszcze profilaktycznie drugą. Nie wiem, czy po meningo jest jakieś inne postępowanie.

Achia Oskar to cudak mały <3

Minnie miałam szczęście, że za każdym razem rodziłam 2 tygodnie przed terminem, więc nie doczekałam tych wkurzających pytań :D

Dostałam póki co wyniki na czas protrombinowy i kaolinowo-kefalinowy, oba w normie. Na resztę jeszcze sobie trochę poczekam.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ja Cię doskonale rozumiem, o ile ten zjazd psychiczny związany ze zbliżającą się operacją taty - jak najbardziej wpadaj i wygaduj się tylko, zachęcam do tego gorąco!

Melevis tak w zasadzie to nie wiem, czy w takiej sytuacji dobre wyniki cieszą (bo nic się nie dzieje) czy smucą (bo nie znana jest przyczyna).

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, tulę mocno i zgadzam się z Luną, gdybyś potrzebowała się wygadać to jesteśmy tu dla Ciebie.

Pilik, Melevis, chyba zatem poczekam na lidlową podróbkę termomisia.

Jeżowa, gratulacje dla dzielnej Agatki. Z paracetamolem są dwie szkoły, jedna że lepiej podać dawkę po szczepieniu, żeby maluch się nie męczył a druga, żeby bez objawów nie podawać, bo można nie odnotować wystąpienia objawów poszczepiennych. Meningokoki to dość ciężkie szczepienie i osobiście raczej bym podała.

Achia, śliczny Oskarek :)

Życzę wszystkim miłego i spokojnego dnia.

ibishka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia!!! Na szczęście załapałam się i mogłam popatrzeć na te cudne oczyska!!!
    Jeżowa u nas nie kazali dawać paracetamolu póki gorączka się nie pojawi ale ja dałam pół dawki po powrocie do domu ale nic się nie działo więc nie dawałam więcej...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna "ciekawa" noc. Młody jakoś z nami spać może a od pierwszego nocnego karmienia (nie liczę tego o 23) łóżeczko Go dosłownie parzy w dupkę. Odkładam na śpiocha ale chyba czuję inne miejsce i wali nogami po wszystkim, materacu, szczebelkach, karuzelce, dziś to nawet ją włączył bo była tylko w stanie uśpienia i się obudził.... Ja połamana... Nie wiem czy chwilowo emek nie wyląduje w salonie bo chodzę jak paralityk normalnie...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ten wątek działa lepiej niż najlepszy psycholog. Nie wiem, czy bym tak szybko się „pozbierała” gdybym nie mogła tu się wygadać. Nikt inny nie potrafił mnie zrozumieć. Uwielbiam to, że nieważne co by się działo, zawsze możemy na siebie liczyć. Obce baby.

Jeżowa sama nie wiem. W sumie na najważniejsze wyniki jeszcze czekam. Jeśli nic nie wyjdzie to będę trzymać się tego, że zarodek był po prostu chory. Jeśli coś wyjdzie to będę wiedziała, co zrobić, żeby jak najlepiej zapobiec powtórce. Po prostu staram się nastawiać pozytywnie, nieważne jaki będzie wynik.

summer86, Rucola, emi2016, Achia, Sarna84 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dzięki !!

Tak zastanawiam się nad Fregata tylko trochę daleko mamy. I w zasadzie nie wiem jak to ogarnąć. Jeszcze w aquaparku są też zajęcia i chyba korzystniej cenowo nawet tylko nie wiem od kiedy dokładnie grupy ruszają ;) teraz na pewno do końca lutego jest jakiś cykl.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, właśnie - pytałaś o gryzaki Mombelli.
    Specjalnie dla Ciebie filmik nagrany z pierwszych kontaktów Aneczki z ośmiorniczką. Zalajkuj jak obejrzysz to usunę link.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 10:20

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh jesteście kochane.

Po pierwsze to tata.. Stres.. Czy go nie odrzuca czy nie jest za późno. Do tego doszła Cukrzyca teraz wykryta.. Insulina itp.. Kosmos jakiś..

Po drugie zdrowie mojej mamy. Jest coraz gorzej. Ma. Ogólne zwyrodnienia itp ale u niej jest to tak zaawansowane że ma. Problem z manipulowaniem dłońmi.. Chodzeniem itp.. Ciężko się patrzy jsk niedoleznieje kobieta która całe życie była w ruchu. W biegu. Niezależna. Nigdy nie potrzebowała niczyjej pomocy.. A teraz są dni że tata musi pomoc jej rano wstać z łóżka..

Po trzecie moje zdrowie.. Pojawiły mi się dłuższe bóle brzucha i plamienia ale. Myślałam że to przy tabletkach jednoskladnikowych norma.. Byłam u gin i okazuje się że najprawdopodobniej była ciąża. Albo i nie. Teraz już ciężko o śnić czy biochemicznna czy CP.. Gin obstawia to drugie ale mówi że dobrze ze organizm sovie sam. Radzi w takiej sytuacji. Ja sama nie wiem co o tym myśleć. Nie jest to nic pewnego bo gin już nawet nie kazała robić bety skoro krwawienia ustaly. Może to było zwykle plamienie ale jakoś tak w głowie mi to siedzi

Kolejna rzecz do ciągle młodą chora. W dodatki walczymy z zębami. W sobotę przebila się górna jedynka. Idą jeszcze 3 u gory
    Noce kiepskie itp a my w ciągłej izolacji bo..

Zima jest tak kurewska tego roku że nie ogarnia tu nikt tematu odsniezania. W czwartek odsniezalam z mężem wieczorem prawi3 dwie godziny nasza prywatba 150 metrów. Stroma. Drogę i co? Nie udało się wyjechać na. Łańcuchach! W piątek mąż dalej lopatowal jak głupi i udało mu się wyjechać
    Prosiłam żeby zawiózl samochód i zostawil na dole na drodze pod nami do której nas dzieli 100 m łąki. Ale przynajmniej byłabym mobilna.. Ale on niee

On wyjedzie w sobotę bez problemu i wtedy zostawi
    Oczywiście nie wyjechał bo dopieprzylo tego białego gówna i auto utknwlo na łące u sąsiada bo męża zniósło. Dwie godziny wydostawalismy auto Łopatami odsniezajac podsypujac itp. A mężu wściekły na wszechswiat powyzywal się na mnie. Zagryzlam żeby myślę sovie emocje itp.. Potem musiałam iść na piechotę parę km do sklepu z plecakiem bo mieliśmy mieć gości i on zmęczony odśnieżaniem nie pójdę bo on nie wie. Co kupić. Itp. Ledwo wyszłam pod górę do nas przez zaspy z mega ciężkim plecakiem i siatkami.. A. On w domu nic nie zrobił bo "zajmował się młodą".jakoś jak wróciłam i on poszedł pod 20 minutowy prysznic to ja z młodą odkurzylam pomylqm podłogi i ogarnęłam wszystko. A on mi jeszcze mówi że trzeba umyć lustro.. Eh
    Wczoraj wynajelam najpierw quada z plugiem. Potem ciągnik z plugiem żeby odsniezyli bo gruba warstwa sniehu na drodze i nam auto tonie jak w piasku wręcz i nie ma. Szans wyjechać

To Ch... To dało. Jedyny plus że jak próbowałam wyjechać i wylądowałam w zaspie to po godzinie mojego leżenia w śniegu pod autem iodkopywaniu go przyjechał Pan z ciagniekiem i mnie na lince wyciągnął. Cofajac po stromizmie do garażu (przypominam że miałam łańcuchy cały czas) jeszcze dwa razy musiałam być wyciąganą z zaspy.. A. Auto dalej ugrzezniete w domu.. Dziś. Kolejny sprzęt zamówiony tym razem wiekszy. Jak on nie da rady to się poddaje..a trasa do Krakowa coraz bliżej. Dziś. Miałam mamę zawieść 35 km stąd na rezonsn i trzeba było kombinować. Mężu walnal focha że ju powiedziałam że. Prosiłam go w piątek żeby auto zostawił. Powiedział że ja wiem wszystko najlepiej i gadaj tu z nim..
    Ostatnio przez to wszystko często się kłócimy. Ja. Nie. Mam. Siły koło niego skakać więc są tak absurdalne kłótnie że szok. W niedziele np wstał poszedł do lodówki otwiera zamyka
    Za chwilę. Powtórka. I pyta co sovie może zrobić. To mu mówię że przecież widzi co jest w lodówce więc kwestia na co ma. I zaczęłam się śmiać że chyba że ma. Ochotę żebym ja mu zrobiła śniadanie to niech powie bez podchodow. To foch że jestem niemiła że powinnam skoczyć od razu ze co kochanie bys Zjadł.. Nie mam na to siły po prostu.
    Każde wyjście na spacer to jak wyprawa na K2. Pcham wózek przez zaspy pod górę albo jks są za duże to trzymam. Młodą na. Rękach a druga ręką ciągne wózek przez zaspy. I dalej pizdzi śniegiem.

Wiem że. To nie jakies kosmiczne problemy ale. Kumulacja. Tego wszystkiego sprawiła że mam. Bardzo podły nastrój.

Do tego wysiadły mi plecy w odcinku piersiowym. Coraz częściej mam ataki bolu gdzie leze na ziemi nie. Mogę się ruszyć ani oddychać dobre paręnascie minut.. A. Jestem cały dzień sama z małą..

Także tego... Dziękuję że mogłam się wygaadac

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka bardzo współczuję przeżyć ze zdrowiem i Twoim i rodziców. Wiem jak to jest, u nas tez różnie z tym bywa a mam wrażenie, ze z uwagi na wiek rodziców lepiej juz nie będzie :(
    To wszystko plus ciężar macierzyństwa niestety paskudnie wpływa na nas i relacje z najbliższymi. Jedyne pewne pocieszenie jakie widzę to fakt, że bliżej nam do wiosny niż do zeszłorocznej jesieni i chociaż ta śnieżna breja za oknem niedługo zniknie.

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka to jest cholernie ciężka kumulacja. Jesteś niesamowita, że mimo przeciwności walczysz i próbujesz coś robić. Strasznie smutne w tym wszystkim zachowanie męża :(
    Bardzo mi przykro że tak dużo na Ciebie spada i mam nadzieje że wkrótce zacznie się poprawiać, operacja się uda i znajdziecie sposób żeby pomóc mamie.
    Wygaduj się jak Ci to ma pomoc, wiele więcej nie możemy zrobić żeby pomóc...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka - kochana, no to faktycznie masz dosłownie i w przenośni pod górkę... Wiem że na odległość niewiele możemy zrobić, ale zaglądaj do nas i marudź ile chcesz. Odstresuj się czytając o naszych dziwnych przygodach.
    A gdybyśmy jednak mogły jakoś pomóc, to pisz śmiało.

PS zarzuciłam pytanie do moich koleżanek-Mam o łóżeczko, ale niestety wszystkie to świeże Mamy i dysponują na razie tylko łóżeczkiem stacjonarnym.

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna obejrzałam :) ale ta ośmiorniczka jest duuuza!! Ale jak Ania sobie tak super radzi to chyba zamówimy :)

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 2724 2725 2726 2727 2728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ