Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamunia gratulacje! Ty to jesteś ekspresowa
Bazylku cudownie jest Cię widzieć po tej stronie mocy! Piękna beta kolejna
Pilik cudną masz tę chustę
Ibishka haha, wyobraziłam sobie te wasze wyprawy przez łąkęgratuluję kolejnego zęba!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 09:55
bazylkove, ibishka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Bazyliki,a kiedy masz wizytę u lekarza?
Jutro 16:30Myślicie że będzie widać już pęcherzyk?
Rucola lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Bazylkove - pęcherzyk widać powyżej bety 1000, czyi prawdopodobnie jeszcze nie... Ale kto wie ? Może akurat ?
Kciuki za wizytę !
Ibishka - ja jednak też wybrałam kawęJak tam sytuacja z mężem ? Szkoda, że mój patent ze skarpetą nei działa... Hmmm.. a może pampers ? Chusteczki (opakowanie), coś czeg Gabi nei ma w rączkach "normalnie". Czasem zdejmuję motylki z karuzeli to bawi się sznurkiem
Gratuluję kolejnego zęba !
Już sobie posiadziałam... Ehhh... idę do tej terrorystki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 10:15
-
Dzień dobry!
Ufff ciężko mi nadrobić w ostatnim czasie ale się udało!
Stasio jest nieodkładalny w dzień. Na rękach śpi jak anioł a ledwo go odłożę to oczy jak spodeczki i płacz... w sumie wolę żeby spał na rękach niz płakał w kołysce. Myślę sobie że ten czas tak szybko minie i szkoda mi go odkładać, walczyć z nim a z drugiej strony nie chciałabym żeby tak się przyzwyczaił.
SUMMER chyba zostawię Cię na nocnym froncie bo u nas coś się wydarzyło... Nie wiem czy to na stałe czy jak ale od weekendu Stasio późno zasypia (od 17-18 nie śpi do 22.30) ale jak już padnie to budzi się o północy i po 3 i śpi do 6-7. Zaczęłam wciskać mu cycka w nocy zamiast butelki (wreszcie ogarnęłam karmienie na leżąco! choć dalej jest mi nie wygodnie), może to pomogło?
Nie odniosę się do wszystkich postów -po 3 dniach jest ich tu duuuużo.
Achia piękny avatarek
Minnie, Pati gratulacje powrotu do domu i dajcie znać w wolnej :] chwili jak Wam się mieszka w nowej rzeczywistości.
Mamunia GRATULACJE uwinęłaś się szybkosexy zadziałały chociaż w Waszym przypadku
Sporo zdjęć naszych pięknych dzieciaczków też było ale ja boleję najbardziej nad tymi na które się nie załapałamale za to na pewno zapamiętałam naszą nową forumowiczkę Hanię
Bazylku ach jak się cieszęlista nam się kurczy wiec koniecznie do Kaczorki wbijaj żeby dopisała Wasz termin
Blue sama nie wiem co myśleć o takim zaleceniu lekarza... naprawdę uważa że MM będzie lepsze niż KP? Mogła Ci doradzić dietę a ostatecznie MM, dziwni ci nasi pediatrzy... ja też już się powoli zbieram do ustalenia wizyty szczepiennej. Już się boję co Dr powie na temat mojego syna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 10:22
Patrycja20, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do kawy to zastanawiam się czy wypić ją teraz- póki mały śpi. W sumie nie mam teraz ochoty bo śniadanie zjadłam dopiero...ale potem jak mnie już najdzie ochota to może nie być sposobności
matczyne dylematy...
Ps współczuję wszystkim chorującym -właśnie dołączyłam do grona smarkająco-kichających. Mam nadzieję że nie pozarażam dzieci -
Anna Stesia wrote:Śliweczka, super, że masz takie doświadczenie. Ja miałam wykupioną położną, a wyszło kiepsko i poród wspominam jako jedną z najgorszych traum. Wniosek jest jeden - nie warto wydawać 1500 złotych na coś, co można miec za darmo i w lepszym standardzie
Mnie tam CDL (nawiasem mówiąc żadna z obu pań Marii nie ma cetryfikatu, więc są tylko dl) zgnebiła straszliwie, mówiąc, że pieszczę się ze sobą, jestem leniwa i na pewno nie chcę karmić dziecka piersią. Po czym zaczęła szarpac mi piersi i ściskać buzię synka. Horror. Też chodziłam na Kremerowską, miałam super lekarkę prowadzącą, ale o reszcie mam słabe zdanie. A już całkiem rozwalała mnie ta babeczka od ktg (ta wiesz, trochę większa), która za każdym razem miała do mnie o coś pretensje i mówiła do mnie per "dziecko". A po pierwszym usg prenatalnym na kolejne dwa poszłam już prywatnie i różnica była nieprawdopodobna.
Kurka! 3raz skasował mi posta....
AnnaStesia, bardzo mi przykro, że masz przykre wspomnienia że szpitala.
Położna oczywiście kojarzę, to prawda że jest specyficzna.co do p. Marii, to na pieczątce miała CDL, a ja nie dociekalam. Miałam kiepskie początki, trochę mi pomogła.
Ja z przychodni byłam zadowolona, nie widziałam żadnych nieprawidłowości, być może wynika to z mojego wręcz braku doświadczenia w tej materii. Wszak udało się nam w 3 cyklu.
Mamunia, gratulacje! Poród ekspresowy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 10:48
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Mamunia gratulacje! Oczywiście czekam z niecierpliwością na relację. A jeszcze wczoraj mówiłaś, że przed Tobą nudny dzieńhehehe jak tak wygląda u Ciebie nudny dzień (a raczej nudna noc) to zastanawiam się co się dzieje gdy nudy brak
Bazylku piękny suwaczek. Jeszcze raz grtulacje. Teraz to czekamy na serduszko
Summer , mi też lecą włosy jak oszalałe. Mam nadzieję, że to niedługo się skończy bo będę łysa.
AnnaStesia , też trudno mi zaakceptować szczypanie. Nie wiem skąd to się u maluchów bierze... ostatnio szczypnęła mnie w policzek i szyję!
A włosy ciągnie przy każdej okazji. I puścić nie chce.
Emi , a u Ciebie w domu nie ma zasady "nie negocjujemy z terrorystami"? Ja na moją mówię dyktatorka
Nika , chodzisz mi ostatnio po głowie... bo pisałaś, że ściągasz codziennie 40 minut i już nie masz gdzie mrozić mleka. Ty ściągasz do uczucia ulgi? Czy do całkowitego opróżnienia? Bo jeśli do całkowitego opróżnienia to tym samym napędzasz laktację i wtedy to takie błędne koło... No chyba, że zależy Ci na zapasach.emi2016, Anna Stesia, bazylkove lubią tę wiadomość
-
Summer a mi jest jakoś łyso z tego powodu, lepiej żebyś Ty mnie zostawiła- macie więcej miesięcy
Zresztą- żebym nie powiedziała tego za szybko, może to taki chwilowy wymysł
SIWULEC jesteś pierwsza na liście
Edit: jak ja Wam zazdroszczę tych ilości sciąganego mleka. U mnie coraz mniej się sciąga ale też więcej Stasio jest na piersi więc nie panikuję jeszcze. Miałam marzenie żeby całkiem przestawić się na KP ale widzę ze jak odstawiam laktator to cycki smetnie wiszą. Lepiej reaguja na ssanie sztuczne niz małego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 10:55
-
Mamunia ogromne gratulacje!!!! Super, że tak szybko poszło, czekamy na zdjęcie i relacje. Odpoczywaj, szybkiego powrotu do pełni sił!!
Pilik
Przez całe wakacje zdawałam sobie pytanie po co ja tę chustę kupiłam?? Dziś już wiem po coTe serduszka + Ninka to połączenie idealne!
U nas fatalna noc, Adaś szedł na rekord z ilością pobudek.pilik, malka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Pamiętam, że kiedyś się temat przewijał, ale jakoś wtedy nie zarejestrowałam odpowiedzi
Chodzi mi o monitor oddechu, która używa? Wiem, że Lena na pewno ma snuza hero. Ja myślę nad babysense. -
Tak w ogóle, dzień dobry!
Noc u nas całkiem łaskawa. Jak polozylismy się o 22,to obudziła się dopiero 4:30, zjadła, zasnęła, następna pobudka o 6:30 i wstalysmy o 8:30.
A teraz właśnie jesteśmy w drodze na kontrolne USG bioderek. Trzymajcie kciuki.Anna Stesia, Yoselyn82, Lunaris, pilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
Bazylkove!!! Twój suwaczek to miód na moje serce!
Pilik, chusta cudna!! Masz rację z tym zdrowym rozsądkiem. U mnie jest tak, że jedna część mnie apeluje o rozsądek, druga jest przedstawicielem burżuazji. Wprawdzie burzuazji z ograniczonym budżetem, więc nie szaleje, ale pomarzyć dobra rzecz.
Summer, u mnie etap łysienia zakończony, teraz mam takie śmieszne baby hair okalajace czoło: -)
Ibishka, mam wypróbowane tysiąc sposobów, żeby choć na 15 sekund utrzymać spadkobierce w ryzach podczas przebierania. Większość zupełnie daremna. Często kończy się płaczem i nawet moją nogą przytrzymujaca miotajacy się korpusik. Od kilku dni bywa lepiej, ale nie ma w tym mojego udziału i prawdopodobnie nic Ci to nie da, ale powiem, co zaczęło pomagać. Otóż synek odkrył najlepszego przyjaciela każdego mezczyzny, czyli swojego siurka. Czasem podczas przebierania z błogim uśmiechem zaciesnia te przyjaźń, a ja mogę czynić swoją powinność. Nie zawsze, ale na jakieś 12 przebrany dziennie ze 3 udają się bez histerii, walki, szamotania i ucieczek.bazylkove, Lusesita, ibishka, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
Lunaris wrote:
SIWULEC jesteś pierwsza na liście
Staram się o tym nie myślećMamunia zrobiła mnie w konia bo wróżyła sobie poród po terminie więc miałam nadzieję że nie "założę żółtej koszulki lidera"
a tu taki numer...
Bazylek trzymam kciuki za wizytę
Śliweczka za Wasze USG bioderek również ściskam
Anna Stesia, bazylkove, pilik lubią tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:Pamiętam, że kiedyś się temat przewijał, ale jakoś wtedy nie zarejestrowałam odpowiedzi
Chodzi mi o monitor oddechu, która używa? Wiem, że Lena na pewno ma snuza hero. Ja myślę nad babysense.
Procz tego nosidełko z bazą cybex Cloud Q, Bujak Garaco.
Monika Ale expres!! Chyba stworzona jesteś do rodzeniaodpoczywaj i daj znać.
Bazylkove cudowne uczucie widzieć własny suwaczek ?! Który to dpt ? Ja byłam w 24 dpt i był micro pęcherzyki a Szymka szukała z 20 minuty bo miał niespełna 3 mm Tobie wróżę blizniakilub córkę ( wróżenie z bety jak z fusów ).
Yos jak się czujesz bo nadchodzi termin 0
Sammer mi nie wypadają włosy ale najlepiej zawsze działał na mnie solgar formuła włosy, skóra i paznokcie zawiera MSM. Oraz Salfalizin z tańszych.bazylkove, summer86, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄