X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia moje ogromne gratulacje :* bardzo się cieszę <3

A u mnie starszaka rozłożyło kaszle okropnie :/ od rana siedzi pod inhalatorem mam nadzieje, ze przejdzie :/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, polubiłam za próby dogadania się! Jeśli jest wola z obu stron to może się w końcu wszystko naprostuje.

A co do szczypania czy drapania- odkryłam, że to pierwsze jest dla mnie zupełnie nie do przyjęcia. Każde szczypniecie w ramię jest dla mnie jakimś horrorem, po którym mam ochotę zawyć do księżyca. Szczypanie w biust przeżyję, podobnie drapanie, ale szczypanie w ramiona - ludzie, trzymajcie mnie. Swego czasu wparowalam do męża do sypialni z dzieckiem na ręku i tekstem 'weź go natychmiast ode mnie, bo jeszcze raz mnie szczypnie a zaraz mu oddam'. Na szczęście na razie trochę sie tego oduczyl, bo nie wiem, czy w desperacji kiedyś nie wdrozylabym swojej groźby. Na szczęście zawsze w porę potrafiłam sie powstrzymać, ale serio nie wiem, co z tym jest, że budziło we mnie najgorsze instynkty.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, nosić w chuscie możesz sie nauczyć w każdej chwili! Fajnie noszą się też roczne czy dwuletnie dzieci! Ja z serca wszystkim polecam, bo przy nieodkladalnym maluchu to wybawienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 08:32

pilik, Bajkaaa, Rucola, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annastesia Ty zawsze potrafisz człowieka. Uspokoic że każdy ma. Prawo do gorszych chwil!

Ja kiedys. Jsk mi wyszzrpala garść włosów z. Radością. Położyłam ja na ziemi gdzie stała. I poszłam usiąść na. Schodach się. Uspokoic. Żeby mnie nie dosoegla. Ale jak przyszła taka niewiedzaca2co się dzieje i nie. Mogła się wdrapac do mnie to zmieklam.

Zapomniałam się pochwalić. Wczoraj dzwoniłam do kadr i dowiedziałam się że zamiast 69 zaległego urlopu mam ich 87.. Więc zawsze to dodatkowy miesiąc na starania :-)

I pytanie do mam starszych dzieci.
    Jakieś. Patenty na. Zmianę pieluchy? Gabi to taka żyła że ona się nie. Położy do pieluchy. Kręci siada wstaje ucieka.. Pal licho jak pielucha tylko mokra

Ale co się nieraz omecze to moje.. Już nieraz biorę do wanny i tak ściągam pieluche i plukwm prysznicem. Tylko u mnie woda ciepła z pieca na drewno więc. Nie zawsze juz mam. Rozpalone tak żeby móc ją szlaufem potraktować. Jakieś rady?
    Myślałam o zwiazwniu.. Ale nie mam nic odpowiedniego :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 08:37

Anna Stesia, pilik, sliweczka92, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka z tą zmianą pieluchy to chyba AnnaStesia ma podobnie.
    Też mam podobną ilość urlopu, mam nadzieję że uda mi się go wykorzystywać stopniowo po powrocie do pracy i pracować tylko 3 dni w tygodniu do końca roku.

Bajeczko, mam nadzieją, że uda Ci się wszysyko zorganizować, ale jeąli nie to nie miej do siebie żalu, bo przy dziecku wszystko jest 3 razy trudniejsze do ogarnięcia.

Dziewczyny, kiedy przestały Wam wypadać włosy? U mnie zaczęło sie jakoś 4 m-ce po porodzie i trwa nadal.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Urodziłam! Mam nadzieje ze sie nie obrazicie jak pozniej zdam relacje <3

Gratuluję ! Zdrówka :)

Ibishka ja daję skarpetkę i to ją zajmuje na chwilę i zakładam pantsy - dzieki czemu moge je wlozyc nawet w trakcie obrotu ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, co do zmiany pieluchy u aktywnego dziecka, to... Tylko odpieluchowanie pomaga ;) przynajmniej ja nie znalazłam sposobu innego :D

emi2016, ibishka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia gratuluję :)
    A ja dostałam okres?!Dość szybko,ale czułam,że coś się dzieje już od kilku dni.Nie sądziłam jednak,że to już to.Trzeba się teraz będzie pilnować,choć mój m już myśli o kolejnym.Niech sam sobie zachodzi,mądrala.

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia gratulacje <3

sliweczka92 lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove- cudny suwaczek <3

emi2016, Siwulec, bazylkove, sliweczka92, Jeżowa lubią tę wiadomość

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Bazylkove- cudny suwaczek <3

Hehe dzięki, mój pierwszy w życiu suwaczek :D

Malgonia, Siwulec, emi2016, summer86, Yoselyn82, Ania1003, blue00, Kaczorka, Aga9090, pilik, Achia, sliweczka92, ibishka, Nadzieja22, Patrycja20, Jeżowa, JustynaG, Lunaris, Anna Stesia, olik321, KateHawke, Lusesita, Barbarka1984, Sarna84, Flowwer, Lena21, JuicyB, 91Ewela09, malka, Rucola lubią tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazda właśnie zasnęła a ja mam dylemat: wypić w spokoju ciepłą kawę czy iść spać ? :D

Blue - 2 miesiące po porodzie mialam koszmary ze znów jestem w ciąży - to było straszne ! Wtedy myślałam,że jedno dziecko mi wystarczy ;)

Bazylkove - cudny suwaczek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 09:13

bazylkove lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka nie wiem na ile Ci to pomoże ale podczas przewijania dawałam do ręki chusteczkę czysta czy jakas zabawke aby maluch nie spieprzał i sie zajął chwile

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylek <3 fajnie Cię tu widzieć i mi również podoba się Twój suwaczek :)

Blue - szalony ten Twój chłop :D :D :D

bazylkove, blue00 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove cudny suwaczek :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove piękna beta! Nie doczytałam wczoraj <3

Ja jestem bardzo cierpliwa, ale ostatnie dni zdarzało się że byłam już na granicy wytrzymałości to też kładłam Ninke na matę i wychodziłam wyrzucić śmieci czy cokolwiek żeby minutę pobyć sama...

Ibishka mam nadzieje że się dogadacie w takim razie. Byłam kilka sezonów na nartach w Krynicy, pamietam jaka zima tam potrafi być... (pamietam też pyszne migdały prażone w miodzie które kupowałam na deptaku, mmmm)

AnnaStesia nie to żeby nie oglądała i nie wzdychała, ale wiem że to zbędny wydatek na który mnie nie stać i jakiś tam na luzie nie chce nic nowego. Tak zdroworozsądkowo po prostu ;)
    A nasze serduszka ukochane. A wrzucanie na plecy polecam! Ułatwia gotowanie i mi się dużo wygodniej nosi, a Ninka szybciej zasypia ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ca1de1ff3b1.jpg

emi2016, Achia, summer86, Kaczorka, Yoselyn82, bazylkove, blue00, Nadzieja22, ibishka, Patrycja20, Jeżowa, Siwulec, Bajkaaa, JustynaG, Lunaris, olik321, KateHawke, Lusesita, Sarna84, sliweczka92, Anna Stesia, Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia - Ty to szybka jesteś! Gratuluję! <3

Dobrze, że listy wcześniej nie uzupełniłam, bo dziś by trzeba było dane uaktualnić ;)

U nas szczypania za dużo nie ma. Czasami się młodej zdarzy, ale raczej nie robi tego specjalnie.
    Ale fakt, jak złapie mnie mocniej za ramię, to poziom agresji wzrasta we mnie momentalnie.
    Natomiast Aluśka nagminnie łapie nas za nogi i doprasza się, by wziąć ją na ręce. Nie znoszę tego..

Do nocnych pobudek jestem tak przyzwyczajona, że w ogóle nie zwracam na nie uwagi.. :p

Zmiana pieluszki czasami przebiega w spokoju a czasami muszę Aluśkę łapać w locie. Wtedy nie pomaga nic. Dzisiaj z rana uciekła z obsranym tyłkiem i miała zaciesz ;)

Bazylku - super Cię tutaj widzieć :) rozgość się <3

bazylkove, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia gratuluje!!!!!szybko poszlo!!!!koniecznie napisz pozniej jak sie czujecie!!!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia gratuluję <3

Bazylkove jaki cudny suwak :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpety i inne rzeczy to starczaja na dwie sekundy prawie żebym zdarzyła rajstopy zdjąć :D

Bazylku nawet nie sądziłam że czyjś suwaczek może mnie aż tak cieszyć :-)!!

Emi ja wybrałam kawae bo mała też padła boo.

A powinnam od tego zacząć że :Edit. Wyszła dwójka górna. Uff jeden z głowy mniej!

A czeka na. Mnie pranie prasowanie i sprzątanie. Ale nie mam weny jakoś. Powoli myślę o pakowaniu rzeczy do Krakowa i aż się za głowę łapie ile tego jest..

Pilik warunki narciarskie są super. W Krynicy pełno turystów i wszyscy zachwyceni bo dzieciaki na feriach maja frajdę. Niektóre przyjeżdżające tu dzieciaki nie widziały śniegu do tej pory więc a co mi tam.. Jakoś wytrzymam do wiosny - a póki co robię furorę wsrod sąsiadów jak niose młodą w kombinezonie 0rzez Lake i metrów zaspe żeby zejść do cywilizacji.. :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 2778 2779 2780 2781 2782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ