X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie co mi właśnie mąż wysłał. Aż się popłakałam ze wzruszenia <3 może Wam też to poprawi nastrój w gorszej chwili
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/692c68250d9f.png

Lusesita jak sytuacja na froncie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 12:29

Patrycja20, sliweczka92, Bajkaaa, Kaczorka, pilik, Aga9090, emi2016, Minnie89, Nadzieja22, Achia, KateKum lubią tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, w koncu udalo mi sie nadrobić, choc połowy juz nie pamietam. Ostatnio ciezkie dni mamy, Leos ma drzemke tylko rano a pozniej marudzi, w zadnej pozycji nie moze zasnac. Rano spi godzine a ja w tym czasie na szybko ogarniam pranie i szykuje obiad.

Mamunia gratulacje szybkiego porodu.

Minnie, Patrycja super ze juz w domku jesteście.

Lena co do pakowania to tak jak Justyna pisze, apteczka koniecznie. Bez ksiazeczki zdrowia tez sie nigdzie nie ruszam. Tak samo inhalator woze ze soba, raz Starszak na wyjezdzie dostal takich gilow ze meczylismy sie okropnie.

Mi wlosy wypadały okropnie, przestaly jakos w grudniu. W miedzy czasie nowe odrastaly a teraz wkurzam sie i probuje ogarnąć te kedziorki. Lece obiad dac glodomorkowi

Patrycja20, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie nie martw się ja od wczoraj płacze i jeszcze odreagowuje wszystko na eMku :(

Moje sutki wołają o pomoc ! Jak tylko pomyśle, ze za chwile będziemy się karmić to aż mi ciarki przechodzą ...

Luna piekne to!

Mamunia czekam na Twoja relacje !

Siwulec to kiedy jedziesz na porodówkę ? Hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 12:31

Siwulec, Barbarka1984, pilik, Luna1993 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po badaniu, kontrola za miesiąc. Jeszcze nie jest dobrze, ale lepiej niż ostatnio. :)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku czekamy na bete razem z Toba :*
    Summer mi wlosy wylazily garsciami. Przestaly wylazic po 1 zabiegu kolagenowym ;) Teraz mam jeszcze miliony baby hair
    Minnie, ja do tej pory czasem rycze z niemocy :P
    Ibishka u nas to samo z pielucha. Obsrany uciekinier mi sie trafil :D

bazylkove lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:

Siwulec to kiedy jedziesz na porodówkę ? Hihi

w piątek :D :D :D
    ładny avatarek <3 braciszek pomaga ?

Minnie - Milan słodziutki <3

Luna - Zuzia jak zwykle bezbłędna <3

Sliweczka - cieszę się że jest poprawa :)

Patrycja20, pilik, Luna1993 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka wspolczuje sytuacjinz emkiem, ale dobrze ze choc troche sie opamietal. Wyobrażam sobie co przezywasz, my mamy kryzys od kilku miesiecy, raz jest lepiej raz gorzej. Choc ostatnio moj troche zaczal sie starac, takze mam nadzieje ze to przetrwamy.

Ja sie wkurzylam na swoja wage, co prawda do wagi sprzed ciazy brakuje tylko kg, ale jak zaczelismy sie starac i odstawilam antykoncepcje to w ciągu jakos 3 miesiecy poszło mi 8 kg w gore i to mi ciazy. Postanowiłam ze chociaz 2 dni w tygodniu bede na diecie płynnej, soki odzywcze, na obiad jakas warzywna zupa. Skoro brak slodyczy i trzymanie diety nie pomaga to moze to cos da. Wczoraj 0.3 kg mniej, dzisiaj mam 2 dzien. Takze jak widzi sie efekty to od razu motywacja wieksza

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze odnośnie pieluszkowych uciekinierów - na potrzeby odwrócenia uwagi powstała u nas piosenka o Cipulindzie ;) jak zaczynamy z mężem śpiewać i robić głupie miny, to Aluśka z reguły zapomina, że miała zwiać, leży i się na nas patrzy :p

KateHawke, Lunaris, Lusesita, Nadzieja22, Jeżowa, malka, Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok cały piątek będę w stresie :D
    Bardzooo chce ale przez ten kaszel są odizolowani :(

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie Milan jest cudowny <3 takir maleństwo... ochhh. A płacz niestety normalny. Ja przez pierwszy miesiąc byłam nie do życia, płakałam z byle powodu i nie raz sie uspokoić nie umiałam dosłownie.

Ibishka ja kiedyś wrzucalam tu na pewno ;p u nas jest zagadywanie, durne miny i dawanie na chwile przedmiotów zakazanych (pilot, kabel itp.) ale jest coraz trudniej...

Lena udanego wyjazdu!!

Nadzieja my mamy babysense 7 (też na sprzedaż jakby która chciała, kupiony końcem lipca więc jak nowy, z gwarancją). On ma taki minus że musisz mieć łóżeczko minimum 1-1,5m od swojego łóżka. Jest bardzo czuły.

Kurczę a Ninka ciagle robi twarde kupy, pupę ma tylko do odświeżenia po takiej. W sumie to mam nadzieje że tak zostanie :p

AnnaStesia i Luna, a wiecie że są takie hmmm loterie gdzie się wygrywa super drogie chusty? ;p ja ktoś chce sprzedać a droga to wystawia, tam się kupuje losy (za 2-3e) i potem jest losowanie i jedna osoba za te 3e wygrywa chustę...! Ostatnio dziewczyna u nas na grupie wygrała dwa nosidła i chuste w pięciu losowaniach...! To tak trochę hazard ale ta forma mnie kusi tak na próbę ;p (choć to w pl nielegalne więc ciii ;p)

Luna dla mnie udany transfer to jakiś oksymoron ;p pięknie śpi Zuzinka <3

Patryja masz muszę ochronne medeli? Sutki poranione czy „tylko” bolą? Jak bolą to niestety trzeba przeczekać :( ale minie niedługo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 13:14

Luna1993, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik a za ile chcesz sprzedac?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe aż sobie włączyłam cipulenke:-) hehe spróbuję. Nie wiem czy pomoże przy zmianie pieluchy ale humor mi poprawiłas niesamowicie:-)

Kaczorka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Zaglądam a tutaj taka niespodzianka :) Mamunia gratuluje Ci z całego serducha :)

Bazylku z niecierpliwoscią czekam na Twoją betę. Musi być piękna.

Minnie zakochałam się w Twoim synku, jest śliczny. Normalnie mój typ ciemne włosy i karnacja.

Dziewczyny przyglądam się cały czas Waszym przygodom z chustami. Mi to kompletnie, oczywiście na chwilę obecną nie leży, znacznie bardziej przemawia do mnie nosidełko, ale wiem że u niemowląt niewskazane.

Ja dzisiaj rozpoczęłam dzień z dylematami, dlatego też pytam o Waszą opinie. Moja mama zadzwoniła rano do swojej koleżanki położnej, która pracowała niedawno na klinikach we Wro, tam gdzie pracuje mój gin, żeby poleciła jakąś położną. A ta stwierdziła, że może chciałabym rodzić w Oleśnicy, że przeszły tam najlepsze położne z kliniki. Mała miejscowość, pokój do porodu i tam miałabym swoją położną. I teraz nie wiem czy sugerować się tym gdzie pracuje mój gin, czy postawić na położną. Obawiam się tego, że np. jak mój gin nie będzie miał dyżuru, to zostanę sama. Tym bardziej wiele dziewczyn mówi mi, że 90% rzeczy przy porodzie to wykonuje położna, lekarz jest wówczas jak coś się dzieje. I teraz to ja mam taki mętlik w głowie, że masakra.

bazylkove, Minnie89 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena udanego wyjazdu :)

Sliweczka super ze jest poprawa :)

Minnie Milan slodki :)

Luna Zuzia jak zwykle cudna :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka miło Cię widzieć.

Mój emek już mówi o rodzeństwie dla Mikołaja i oczywiście dostaje ode mnie po głowie, bo ja kompletnie o tym nie myślę. A jak pomyśle, to faktycznie o opcji staramy się do końca macierzyńskiego i jak się uda to super, a jeżeli nie to koniec w tym temacie.

Dla mnie ten okres starań, ciąży, nie wiem jak będzie pózniej, to ciężki czas, sporo stresów. Pamiętam jak kiedyś moja koleżanka powiedziała do mnie, że praca w korpo jest stresująca, to ja powiem tak dla mnie ciąża jest bardziej stresujaca niż praca w korpo, bo na wiele rzeczy nie mam wpływu.
    Także trzymam kciuki za Wasze starania.

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, osobiście uważam, że ważniejsza przy porodzie jest położna. Ale są tu na forum przypadki (np. Leny) gdzie obecność lekarza była przydatna.
    A np. u Achi chyba nic to nie zmieniło. I tak inny lekarz podjął decyzję bo był jego dyżur i mógł.

Moja położna i lekarz byli w innych szpitalach niż tym, w którym rodziłam :)

EDIT. Kate, myślę, że masz jeszcze sporo czasu na podjęcie decyzji. Poza tym, jeszcze kwestia czy poród sn będzie wchodził w grę. Bo jeśli cesarka to wtedy położne nie mają takiego znaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 13:32

KateKum lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum ja miałam identyczny dylemat jak Ty bo o Oleśnicy słyszałam same pozytywne rzeczy i jest tam możliwość wykupienia poloznej i rodzenia w pokoju narodzin więc super opcja. Dla mnie jednak szpital ma jeden zasadniczy minus który sprawil Że rodzilam na klinikach.
    W wypadku gdyby cokolwiek działo się z dzieckiem ( nikomu tego nie życzę ale sama o tym myślałam ) to Ty zostajesz a dziecko jedzie do Wrocławia. Dla mnie to jest ogromny minus.
    Kliniki mimo mrocznego wyglądu i nie za ciekawych warunków są dobrą opcją. U mnie lekarka ( nie moja ) była przy partych ale i tak licza się położne to prawda. Ja trafiłam na cudowne. Ale wydaje mi że się obecność lekarza z tego szpitala nic nie zmieniła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 13:31

• summer86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer nawet nie wiesz jak Ciebie rozumiem. Choć u nas sytuacja o tyle prostsza, że emek jeszcze bardziej boi się drugiego maluszka niż ja.

Pisałaś o sprzedaży nosidła, napiszesz proszę na jaki kolejny fotelik zdecydowaliście się?

KateKum, słyszałam dobre opinie o Oleśnicy, znajoma z poprzedniej pracy rodziła tam dwójkę dzieci. Co do wyboru co lepsze położna - czy lekarz, mi jest ciężko powiedzieć, bo mój lekarz nie pracował w szpitalu a z położną udało mi się dogadać na ostatnią chwilę (byłam u niej w środę z polecenia lekarza a w czwartek urodziłam, z tym że u nas nie można się sobie oficjalnie wybrać położnej, poszczęściło mi się, że miała duzyr). Przy moim porodzie rola lekarza była znikoma, lekarka jedynie sprawdzała czy wszystko idzie dobrze i zszywała nacięcie. Wydaje mi się jednak, że jeśli lekarz pracuje w szpitalu i nawet nie ma dyżuru to jeśli jest w kontakcie telefonicznym z pacjentką, w razie konieczności może zainterweniować u kolegów.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wszystko robiła polozna. Lekarz najpierw zaglądał co jakiś czas a potem przyszła bo to była moja. Lekarka i siedziała na Końcówce. Pomagała nogi do góry czy na boku przytrzymać ale nie wracała Się położnej kompletnie. Dopiero przy szyciu się wymienily

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos pw

Kate położna dużo ważniejsza, ale ja bym wybrała kliniki,
    Tak jak veritaserum pisze (choć ja nie obiektywna bo by mi malucha zabrali)

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 2781 2782 2783 2784 2785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ