WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Wydaje mi się jednak, że jeśli lekarz pracuje w szpitalu i nawet nie ma dyżuru to jeśli jest w kontakcie telefonicznym z pacjentką, w razie konieczności może zainterweniować u kolegów.

no chyba, że masz takiego "wspaniałego" lekarza jak miała Lunaris.

Lunaris lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    no chyba, że masz takiego "wspaniałego" lekarza jak miała Lunaris.

Justyna, racja, powinnam jeszcze dodać zaangażowanego i troszczącego się o pacjentkę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane czy takie wyniki są ok?

Beta nr 3: 755 mIU/ml (przyrost 94.1%)
    Estradiol: 318 pg/ml
    Progesteron: 22,5 ng/ml
    TSH: 1,97

Nadzieja22, Siwulec, Barbarka1984, Lusesita, olik321, Jeżowa, Aga9090, Sarna84, blue00, KateKum, Madzik34, pilik, ibishka, Minnie89, Lunaris, malka, Lena21, Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Dziewczyny kochane czy takie wyniki są ok?

Beta nr 3: 755 mIU/ml (przyrost 94.1%)
    Estradiol: 318 pg/ml
    Progesteron: 22,5 ng/ml
    TSH: 1,97

Wydają się być ok :)
    Ale że TSH lubi w ciąży szaleć, to zalecam co jakiś czas kontrolę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odzew :) Flower wysłałam zaproszenie :)

Milanek jaki śliczny <3

Lena, ale super, że szykuje Wam się wyjazd w góry :) Miło spędzonego czasu życzę.

Luna, brawa za odłożenie Zuzy :) Obrazek od męża wzruszający, aż mi się oczy spociły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 14:24

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik mam te muszle ... a sutki mam poranione :(

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska u nas też był taki etap z Tosia... Że jedna drzemka to za mało, a później marudziła... Później już jej jedną wystarczała. Aż ją wyrzuciła, wtedy od nowa :P dużo siły, ale to minie :*

Justyna to żadna fanaberia ja też nigdzie się nie ruszam bez książeczek zdrowia. Nauczyła mnie tego jedna sytuacja- w wieku paru miesięcy Tosia zaczęła nagle puchnąć, dosłownie w ciągu minuty miała cała buzie i szyję spuchnięta. Alergia na akryl, miała na sobie jakąś dupna sukienkę. Pojechałam spanikowana na ip, nie znałam peselu... Nauczyli mnie to pamiętania o tym zawsze. I tego, żeby ubierać tylko bawełnę a wszelkiej maści gorsze materiały, które dostajemy od kogoś oddaje do czerwonego krzyża.

Kate chciałabym Ci doradzić ale nie czuje się kompetentna. Przy pierwszym porodzie trafiłam na bardzo niemiła położna, musiałam ją błagać żeby przyszła jak czułam że muszę przeć. A ta sobie wypisywała dokumenty, mąż ją dopiero przyprowadził, a Tosia urodziła się dosłownie minutę później. Przy drugim położna była bardzo miła, ale widziałam ją łącznie 15 minut przez całą noc. Dla mojego komfortu psychicznego wolałabym mieć prywatną położna. Możesz się zdecydować na szpital w którym pracuje Twój lekarz i dowiedzieć się, poczytać jak tam wygląda opieka położnych. Są sytuacje których się nie przewidzi, jak u Leny i Lamki, kiedy lekarz okazuje się ważny. Ale przeważnie położna odwala 99% roboty :) moje wnioski są takie, że w moim mieście już nie urodzę. Chyba że w prywatnej klinice. Jednak u Was z tego co piszecie jest o niebo lepiej

KateKum lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, do Ciebie też wysłałam zaproszenie.

Bazylkove, beta i tsh według mnie ok, reszta się nie znam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 14:31

pilik lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove wyniki dobre, kontroluj TSH bo ono lubi sie wahać :)

a powiedz mi czemu robilas estradiol?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate- rodziłam tam gdzie byl mój lekarz,ale nie miał dyżuru, więc nic to nie dało :p
    U mnie oczywiście położna odegrała dużą rolę, wiadomo,a trafiłam na cudowną, pomocną położne. Ale też była potrzebna interwencja lekarza. I tu nawet sporo ich się przewinęło, raz notabene lekarz Justyny ;) a później trafiłam na zce ordynatora. Obaj bardzo na plus. A zszywała mnie młoda lekarka, sama mówiła że się jeszcze uczy. Ale zszyła mnie tak, że na oddziale lekarz na obchodzie mówił, że "jestem jak nowa";)
    Podsumowując- jak Twój lekarz nie ma dyżuru,to... Położna jednak myślę ważniejsza. Ale warto dowiedzieć się mimo wszystko o opinie o lekarzach.
    Ja trafiłam na tak cudowne składy i opiekę, że nie wiem czy gdybym zapłaciła, to czułabym się tak dobrze zaopiekowana. Ja i dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 14:36

KateKum lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie dzisiaj boli glowa, leze w lozku i jakos mi zle.

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos co się dzieje? Mam nadzieję że złe samopoczucie szybko minie ;*

• summer86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove, przyrost bety prawidłowy, TSH w normie. A co do proga, też jest w normie ale nie wiem jakie jest podejście przy IVF, tj. czy lekarze nie wolą wyższych wartości, ale jutro masz wizytę i lekarz jeśli uzna to za konieczne to zwiększy dawki.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja tez bede rodzic tam gdzie pracuje moj lekarz, zreszta sama chcialam tam isc. Bede w Bytomiu rodzic. Szpital ma 3 stopien referencyjnosci. A ze ja skomplikowany przypadek to dlatego. Z reszta polecala mi pani dr Paliga do ktorej na poczatku chodzilam a potem do dr Janosz

Aga9090, KateKum, pilik lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos- jakąś przyczyna, czy zły dzien? Mam nadzieję, że szybko minie to samopoczucie!

Bazylku- wyniki ok:) może zobaczusz jutro jednak pęcherzyk, jak beta sobie poszybuje do jutra jeszcze w górę :)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Yos co się dzieje? Mam nadzieję że złe samopoczucie szybko minie ;*

mnie w zasadzie rzadko boli glowa ale jesli juz to potem jestem nie tomna, wszystko mnie denerwuje, takie bole migrenowe mam, chyba pogoda dzisiaj taka.

❤️❤️❤️
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje <3

Lekarz kazał mi zrobić te hormony, jutro się dowiem co i jak :)

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, nie analizowałam zasad tego, ale 1100 zł brutto za jakieś 30 lat to nie jest kwota, która przekonałaby mnie do 4 dzieci. Do tego czasu mogą to wycofać.. Rozumiem, że nie planujesz pracować? Bo chyba tylko wtedy ta emerytura przysluguje, tj. Gdybys miala wypracowanć emeryturę w wyższej kwocie, tej nie będziesz dodatkowo otrzymywać.

Edit: nie musi być ciagłości macierzyńskiego, chodzi o urodzenie i wychowanie czwórki dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 15:00

Ania1003, Luna1993 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dziękuję, że pytasz. Ja dzisiaj dalej zdechla jestem. Już mam dosyć. Umieram na katar jak typowy facet :-(
    Domi dalej zielone gluty i trochę kaszlu. Mam nadzieję że w końcu ja puści.
    A jak wy się czujecie?

U mnie tez wl8sy dalej wypadają, więc też mam pełno tych baby hair. Wyglądają dziwnie.

Anna Stesia z jednej strony fobrze wiedziec , ze nie tylko ki wlacza sie agresor przy tym dzieciowym szczypaniu. Czasem aż czerwonych oczu dostaje. Dziś złapała mnie za włosy, zabrałam jej rękę mówię że nie wolno. A ona pac i jeszcze mocniej i ta złośliwa minka. No to ja posadzilam na podłogę i wielkie zdziwienie.

Ze zmianą pieluchy też są cyrki. Albo trzyma sztywno nogi i nie da ich zgiac, albo odgina się do tyłu, albo próbuje uciekać... ech A lepiej nie będzie hehe

Bazylkove miło Cię tu widzieć i gratuluję ślicznej bety. Super że nowe brzuszki się pojawiają.

Yos A ciśnienie muerzylas? Bo ja mam schize na tym punkcie.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Kate ja tez bede rodzic tam gdzie pracuje moj lekarz, zreszta sama chcialam tam isc. Bede w Bytomiu rodzic. Szpital ma 3 stopien referencyjnosci. A ze ja skomplikowany przypadek to dlatego. Z reszta polecala mi pani dr Paliga do ktorej na poczatku chodzilam a potem do dr Janosz
    Miałam zacytowac. Ja ten szpital polecam tylko ze względu na referencyjnosc (lekarze sa kompetetni a oddział neantologi na szóstkę) ale położne na oddziale poporodowym... Masakra... Ze 2 moze sa ok.
    To Ty gdzieś blisko mnie chyba mieszkasz :D

Chociaż w moim przypadku i tak mnie tam nie chcieli :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 15:12

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

‹‹ 2782 2783 2784 2785 2786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ