Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie, oprócz tego odsetka dzieci całkowicie antysmoczkowych, myślę że większość dzieci da się nauczyć smoczka
nasza pluła i to z takim impetem, że ho ho. Zmieniłam smoczek i dalej to samo. Dopiero za trzecim podejściem smoczek zostawał w buzi chociaż na kilka sekund. A potem powolutku coraz dłużej i teraz nie wyobrażam sobie życia bez smoczka! I Agatka też
kiedyś trzeba będzie ją odzwyczaić, ale obecnie nie zaprzątam sobie tym głowy. Ja jestem z tych, co to wolą dać smoczek niż być smoczkiem. Byłam dwa tygodnie i wykańczało mnie to psychicznie... Wiem, że niektóre nie mają wyjścia, a niektórym to nie przeszkadza. Ja jednak byłam zdesperowana, żeby nauczyć smoczka i na szczęście się udało.
U nas dzisiaj kolejny wieczór z trudnym usypianiem... Na zmianę z mężem usypialiśmy prawie dwie godziny, zasypiała na 5-10 minut i budziła się z ogromnym płaczem, na rękach się uspokajała, ale jak tylko próbowaliśmy odłożyć to syrena się załączała. W końcu nieco zdenerwowana odłożyłam ją na łóżko, ta stękneła 3 razy i usnęła. Dzieci są nieprzewidywalne. -
Siwulec gratuluję 39 tygodnia ciąży
sorki, że z takim opóźnieniem, wiem, że rano o tym pisałaś
Justyna wiem, że już wielokrotnie pisałaś, ale czy przypomnisz mi jak długo mogę przechowywać mleko w zamrażarce w temperaturze -18 stopni? Bo niestety powrót na uczelnię zbliża się wielkimi krokami i muszę robić zapasy na czas mojej nieobecności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 21:26
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Dzieki Dziewczyny:) zawsze to jakies pocieszenie,ze z dziecmi bylo ok-jakos wizja zapalenia pluc czy dluzszego pobytu z powodu komplikacjj nie jest optymistyczna:(
Poza tym wolalam jak najdluzej zostac w domu zanim wybiore sie do szpitala,a teraz wiem,ze bede musiala jakos wyposrodkowac..
Siwulec towarzyszko niedoli....miejmy nadzieje,ze wszystko skonczy sie dobrze:)przecieraj szlaki:)Siwulec lubi tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
No właśnie Madzik, mnie tez stresuje to żeby nie pojechac za późno...
Kumpela tez miała dodatni GBS i od podania antybiotyku urodziła po niecałych 3h - córeczka cała i zdrowa wiec jest to jakieś pocieszenie
I szczerze mówiąc to ja nie miałam we wcześniejszych ciążach tego badania, nie wiem czy to jakieś „nowe” wytyczne, ale wtedy nikt mnie nie badał pod tym katem, nie miałam tez żadnego antybiotyku podawanego...
Jezowa - dziękuje -
Ale tu dziś w nocy cisza.
Pilik ja samruję wsytsko medidermemjak sucha ta wysypka to może pomoże.
Ja melduje się po 7 dziś pobudce i po zmianie pieluchy z wielgachną, mega śmierdzącą kupą
Dziś Felka miała ciężki dzień. Chyba zaszkodził jej jogurt naturalny i zaliczyła pierwsze prawdziwe poważne wymioty. Męczyła się bidulka, ale mimo wszystko humoru nie straciła. Ale ja śpię mega czujnie, bo cały czas ją obserwuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 03:57
-
nick nieaktualnyJa to tylko tak do zaktualizowania pierwszej strony wzrost 53 cm waga 3350
Imie prawdopodobnie Jakub choć fanfarow nie ma z mojej stronyKarma88, Kaczorka, moniśka..., Bajkaaa, Lusesita, KateHawke, pilik, Rucola, blue00, Siwulec, Emiilka, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa, takie mleko możesz trzymać do 6 m-cy. Gdybyś miała temperaturę -22 to nawet do roku byś mogła trzymać.
Jeżowa, JuicyB, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Malka i jak noc? Mam nadzieję, że nic się już nie działo. U nas 6 pobudek od 20 do 22:30 i tak to wygląda póki nie przyjdę i nie zgarnę małej do swojego łóżka. Choć ona chyba czuje się już jak u siebie, bo o ile pierwsze tegodnie spała prawie nieruchomo tak dziś rozwaliła się tak w poprzek, że ja spałam na skrawku
Mamunia, Jakub to bardzo ładne imię, zarówno dla dziecka jak i dla dorosłego mężczyzny.-Mamunia-, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMAlka- jak reszta nocy? Lepiej?
Mamunia- też uważam, że Jakub to ładne imięi można ładnie zdrobnić. Ostatnio teściowa nas pytała jak mówimy zdrobniale do Oskara- chyba ma z tym jakiś problem, bo w rozmowie zdarza jej się użyć innego imienia byle miał tą końcówkę "ś" jak np Juluś.
A my mieliśmy ciężki wieczór, bo nie mógł zasnąć, bardzo płakał. Ale jak zasnął to miałam jedną pobudkę w zasadzie a na dodatek przespał całą noc obok mnie- nie ma mnie! W kokonie, tylko podałam pierś i dalej spał-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Madzik ja miałam dodatni gbs a urodziłam 1,5 godz po podaniu pierwszej dawki i Zosi nic nie było wyszliśmy we wtorek a urodziła się w sobotę o 22:40 także nie bój się aż tak
fakt pobyt w szpitalu z dzieckiem jest gorszy jeśli się wydłuża ale tak naprawdę super że Polska w standardzie robi te badania i przynajmniej mamy podawane leki bo w wielu krajach nie robi się tych badań...
Współczuję dziewczyny tych pobudek nocnych ja śpię z Zosia ale chyba spróbuję dać łóżeczko do sypialni i zobaczymy czy będzie chciała spać to byłby pierwszy krok do przeniesienia jej do pokoju Zosipilik, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
Mamusie starszych niemowlawczków, które szczepiły płatnymi pneumo - ile dawek miały podane Wasze maluszki?
U nas były dwie dawki tylko i kolejna ma być jak skończy rok, zastanawiam się czy to nie za małobo na ulotce mowa o 3 dawkach.
-
Achia, to jak chce koniecznie "ś" na końcu to wyjdzie "Oskaruś"
a wpisując w google zdrobnienia od Oskar wyskoczyło mi:
"Karo, Ocia, Oskaro, Oskar, Oskers, Osram, Ozgi, Oskejt, Ostuś, Ostry, Oti, Oscaritto, Ozi, Oskaś, Ossi, Os, Karuś, Osan, Osztar, Oscar, Ozzy, Oskuś, Oscarro, Oskarinio, Osx, Osk, Oskareczko, Oskarinho, Oskario, Oskieno, Oki, Ojski, Osek, Oski, Oksi, Oskarek, Oskareczek, Skar, Osuś, Osak, Ośki, Oskariusz, Skarek, Skaruś, Osa, Oskiś, Oskaruś"
Jeszcze trochę i teściowa oswoi się z imieniem. Moja mama na początku wcale nie używała Ani imienia. Tylko było "mała". Nie rozumiałam tego... Ale teraz już normalnie używa jej imienia i nawet mówiła, ze wszystkim się to imię podoba. Może zaskoczyliśmy tak zwyczajnym wyborem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 09:00
pilik, Achia, Ania1003 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Achia, to jak chce koniecznie "ś" na końcu to wyjdzie "Oskaruś"
a wpisując w google zdrobnienia od Oskar wyskoczyło mi:
"Karo, Ocia, Oskaro, Oskar, Oskers, Osram, Ozgi, Oskejt, Ostuś, Ostry, Oti, Oscaritto, Ozi, Oskaś, Ossi, Os, Karuś, Osan, Osztar, Oscar, Ozzy, Oskuś, Oscarro, Oskarinio, Osx, Osk, Oskareczko, Oskarinho, Oskario, Oskieno, Oki, Ojski, Osek, Oski, Oksi, Oskarek, Oskareczek, Skar, Osuś, Osak, Ośki, Oskariusz, Skarek, Skaruś, Osa, Oskiś, Oskaruś"
no własnie ja tam nie mam z tym problemu :p
a teściowej zrobię kopiuj- wklej i wyślę jak zapyta ponownie -
Dzien dobry wita się z Wami największa maruda świata .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c26b59c122a.jpgRucola, moniśka..., Bajkaaa, Jeżowa, -Mamunia-, Achia, JuicyB, Siwulec, Nadzieja22, blue00, JustynaG, pilik, Karma88, Yoselyn82, ibishka, sliweczka92, Minnie89, malka, KateHawke, Izape_91, Madzik34, Emiilka, olik321, 91Ewela09, KateKum, Kaczorka, lamka, Lunaris, Morusek lubią tę wiadomość
-
Patrycja, Twoja córeczka jest śliczna
a co do marudzenia, chyba od małego chce być księżniczką
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummer my już mieliśmy 3 dawki i 4 jakoś będzie chyba w 12-14 miesiącu. Już dokładnie nie pamiętam.
U nas noc katastrofa pobudki co 1h. Rzucanie się, dramat. Jestem wyczerpana. A tylko pierś i ssanie przynosiło ukojenie ale niestety nie ssanie smoka... To tylko pogarszało sytuację. -
nick nieaktualnyAle dziewczyny z tym imieniem ja tez sie nie moge przyzwyczaić. Mowie do niego Malutki, Kubuś poki co mi nie przechodzi przez gardło, może gdybym już w ciazy miała imie to byłoby inaczej...
Poki co do tej pory nie moge uwierzyć że jest ze mna i napawam sie chwiła i każdym dniem bo wiem ze to jest Nasze ostatnie dziecko.
Dziewczyny tyle czekałysmy, ja jak sobie pomyśle to mam łzy w oczach.
Bajkaaa, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość