Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyI wg tradycji wstawiam Śpiocha, pozniej usune
Patrycja, Kaja jest przesłodka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 12:20
Jeżowa, Achia, Patrycja20, Bajkaaa, veritaserum, Siwulec, Nadzieja22, blue00, JustynaG, Ania1003, pilik, Karma88, Rucola, moniśka..., Emiilka, Yoselyn82, ibishka, sliweczka92, malka, KateHawke, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
Kaja i Kubuś są cudowni! Piękne macie dzieciaczki
Patrycja współczuję, jeśli faktycznie miałby się okazać, że są jakieś problemy z brzuszkiem u Was
Mamunia napawaj się tymi chwilamiPatrycja20, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Patrycja - Kaja jest niesamowita
mam nadzieje ze problemy brzuszkowe są chwilowe :*
Mamunia - Twój Kubuś jest do zacałowaniaten nosek.... napawaj się ile wlezie
-Mamunia-, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Summer synka szczepilismy Prevenarem i miał 3 dawki w ciągu pierwszego roku i jedna dawkę po roczku.
Córkę też chciałam szczepic płatnym, ale pielęgniarka coś namieszala, ja nie zareagowałam na czas, bo akurat uspokajalam ja po pierwszym wkluciu, no i poszło refundowane pneumo. Ale byłam zła... teraz musimy to kontynuować. Ponoć po roku można doszczepic na pozostałe szczepyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 09:52
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyPatrycja,malutka śliczna i ubranko też
Wybaczcie,ale nie mogłam się oprzeć,żeby tu nie wrzucić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ceb99f895bfd.jpgpilik, Patrycja20, Nadzieja22, -Mamunia-, Siwulec, Rucola, moniśka..., Emiilka, Yoselyn82, ibishka, sliweczka92, malka, KateHawke, Izape_91, 91Ewela09, KateKum, Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
-Mamunia- wrote:Ale dziewczyny z tym imieniem ja tez sie nie moge przyzwyczaić. Mowie do niego Malutki, Kubuś poki co mi nie przechodzi przez gardło, może gdybym już w ciazy miała imie to byłoby inaczej...
Poki co do tej pory nie moge uwierzyć że jest ze mna i napawam sie chwiła i każdym dniem bo wiem ze to jest Nasze ostatnie dziecko.
Dziewczyny tyle czekałysmy, ja jak sobie pomyśle to mam łzy w oczach.
Na początku było tak dziwnie ale potem przyzwyczailiśmy się. Nawet niedawno eMek pytał czy nie żałuję, że tak wybraliśmy a nie inaczej.
Patrycja20 wrote:Właśnie wyszła od nas położna miała być wczoraj a przyszła dziś i po jej zachowaniu stwierdziła, że to najprawdopodobniej brzuszek .. cudownie jeszcze tego mi brakuje
Nie musi to oznaczać zaraz kolek i większych dolegliwości.
Bądź dobrej myśli!
I to może oznaczać, że Kaja wcale nie jest marudnym dzieckiem tylko te dolegliwości to powodują. Jak się unormuje to już będzie lepiej.Rucola lubi tę wiadomość
-
Znalazłam, że możliwe są oba schematy czyli 2+1 i 3+1. Dzięki dziewczyny za pomoc.
Patrycja, u nas też były chwilowe problemy z brzuszkiem jakoś ok. 2 tygodnia. Zaczęliśmy podawać Espumisan, mocno zwracać uwagę na odbijanie po jedzeniu, masować brzuszek i dużo nosić brzuszkiem w dół, dało to dużą poprawę. Podajecie malutkiej probiotyk?
Edit:
Mamunia, my wybraliśmy imię krótko przed terminem porodu i do końca sami nie byliśmy pewni czy wybór jest dobry, nawet gdy nas pytali w szpitalu wypełniając książeczkę. Miałam podobnie, że na początku ciężko było mi mówić do małej po imieniu, ale z czasem stało się to naturalne i teraz nie wyobrażam sobie, żeby Anusia miała mieć inaczej na imięWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 10:00
-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Justyna oby tak było ... a powiedzcie mi bo ta moja położna to tez taka jakas dziwna tydzień temu wyszłyśmy ze szpitala i młoda ważyła 3020 a dziś 3400 przyrost jest ok ??
Summer wczoraj kupiłam espomisan i zaczęłam podawać powiedz jak często go dawałas ?
A probiotyk jaki polecasz ? Jaki ma cel podawanie go ? Pytam bo nie wiem ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 09:59
-
nick nieaktualnyKaja i Kubuś jesteście przecudowni, maleństwa nasze
Jakub to piękne imię!
Patrycja dokładnie tak jak Justyna pisze, większość dzieci ma problemy brzuszkowe w pierwszych tygodniach, które na szczęście mijają ;*
Wojtuś Ty też jesteś cudownym maluchemcałusy!
Idę dziś do domunoc fatalna pod względem bólu, ale okazało się że to przez dren, który się zassał. Najbardziej boli miejsce, w którym był pęcherzyk. Ale w domu to w domu, koło południa mama mnie odbierze, a od jutra mąż ma urlop
Patrycja20, Nadzieja22, -Mamunia-, Bajkaaa, Siwulec, blue00, pilik, Achia, moniśka..., Emiilka, summer86, Jeżowa, agulineczka, Yoselyn82, KateHawke, Aga9090, Madzik34, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Patrycja, ale śliczna Kaja
Oby problemy brzuszkowe były tylko przejściowe.
Mamunia Kubuś jaki słodki maluszekA te usteczka, rozpływam się
Blue Wojtuś tak zalotnie patrzy, ani się obejrzysz, a dziewczynę przyprowadzi
Jeny, tak się kiepsko czuję, a było już tak fajnie. Katar mi spływa i zaczęłam kaszleć. Zaraz znowu podpinam się pod inhalator.
Komoda od niedzieli stoi na miejscu, ciuszki poprasowane, a ja nie mam siły ich poskładaćZawołałabym mamę do pomocy, ale w niedzielę wnuki przyjechały na ferie, a wczoraj wieczorem dzieciaki poległy z jelitówką. Mam nadzieję, że nam nic nie sprzedali, bo widzieliśmy się z nimi w sobotę.
Patrycja20, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Patrycja20 wrote:Justyna oby tak było ... a powiedzcie mi bo ta moja położna to tez taka jakas dziwna tydzień temu wyszłyśmy ze szpitala i młoda ważyła 3020 a dziś 3400 przyrost jest ok ??
Summer wczoraj kupiłam espomisan i zaczęłam podawać powiedz jak często go dawałas ?
A probiotyk jaki polecasz ? Jaki ma cel podawanie go ? Pytam bo nie wiem ...
Patrycja my zaczęliśmy podawać pod skończonym 2 tygodniu (miała jakoś 2,5 tygodnia), bo wg ulotki można dopiero od 28 dnia, ale nie chcieliśmy patrzeć jak mała się męczy. Dawaliśmy 3 razy dziennie, początkowo dużo mniejszą dawkę (3-4 krople), później zwiększyliśmy do 5-6, a jak już miała skończony miesiąc to dostawała 3 razy dziennie po 8-10 kropli. Dawaliśmy prawie do 2,5 miesiąca. Co jakiś czas sprawdzałam czy już mozna odstawić, ale po ominięciu 2 dawek z reguły pojawiały się jakieś akcje brzuszkowe, więc dość długo podawaliśmy.
A co do probiotyku, to naturalna flora jelit, która u maluszków jeszcze nie jest aż tak wykształcona, bakterie probiotyczne wspomagają pracę jelit i ułatwiają trawienie. My podawaliśmy Dicoflor, Biogaie i Trilac Forte. Zaczęłabym od Dicofloru lub Biogai. Po skończonym opakowaniu można podać inny preparat.
Edit: a przyrost bardzo ładny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 10:21
Patrycja20, ibishka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaja i Kuba jesteście uroczy!
Patrycja- mam nadzieję, że problemy z brzuszkiem będą tylko chwilowe i wróci Kai dobry humor
Oskar dostał wczoraj prezent, a do prezentu taki dodatek- balooon
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33001fbbc52f.jpg
moniśka..., Patrycja20, sliweczka92, Nadzieja22, JustynaG lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Moniśka, a szczepiliście płatnym Prevenarem?
Edit:doczytalam ze juz wiesz o co chodzi.
Luna super ze juz bedziesz w domku.
Kaja, Kubus, Wojtus sliczne dzieciaczki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 10:34
summer86, Patrycja20, -Mamunia- lubią tę wiadomość