Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMini wydaję mi się że to normalne, wszakrze przy cycku musial się bardziej napracować, a tutaj leci ciurkiem.
Ja poki co karmie piersia, ale gdy mam przepelnione to karmienie na siedząco nie wchodzi w gre bo pokarm za szybko leci i najwygodniej jemu jak i mi na leżąco.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tak na szybko tylko, bo czasu brak..
Biały nalot u nas też jest, a my kp. Więc Fozzie ona głupoty gada
Przemywamy gazikiem woda przegotowa i tyle. Jakby były gdzies indziej plamki np. Na podniebieniu to wtedy Aphtinem naa gaziku przemywać. Ale sam nalot na języku to nic szkodliwego.
Co do położnej w butach - moja założyła ochraniacze szpitalne na buty
Jak znajdę chwilkę to napisze co u nasblue00, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamunia śliczny Jakub❤️
Patrycja Kaja do zacalowania, a przyrost super!!
Minie a ważony na tej samej wadze? Ja bym jeszcze kp próbowała. Myślę, że jak robi kupki i siku to bym nie rezygnowala z kp jeśli Ci zależy. Ale pamiętaj też, że mm to nic strasznego i nie świadczy o byciu zła matka !!Patrycja20, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny może głupie pytanie ale już sama nie wiem bo młoda robi kupę pare razy dziennie ca mimo to dalej może mieć te problemy z brzuchem ? Bo nie dawno zrobiła a teraz płacz i prężenie się ..
Przepraszam, ze tak marudzęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 12:48
-
Patrycja,nasza robiła bardzo często kupkę a i tak problemy z brzuszkiem się pojawiły.
Edit: i nie marudzisz, od tego tu jesteśmy, żeby starać się pomóc ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 13:04
-
nick nieaktualnyMinnie a może więcej nie potrzebuje? Próbowałaś dobudzić, smyrać po brodzie po policzku lub przewijać pieluchę? A jak nie pomaga to częściej karmić.. Więcej pomysłów nie mam
takie maluszki to dużo śpią i czasem naprawdę ciężko dobudzić.
NA początku zanim karmiłam to przewijałam pieluchę, a czasem nawet całego przebiera łam aby się dobidzil.
jak dawałam Borysowi odciagane swoje w szpitalu to jadł 20-30.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 13:44
-
nick nieaktualny
-
Minnie moja dojadała max 30 ml mojego odciągniętego mleka na początku, jadła z butli bardzo łapczywie i też się krztusiła. Co do wagi - poczekałabym na dwa pomiary z jednego urządzenia, nam w ciągu godziny pomiary na naszej wadze a na wadze w przychodni pokazywały 150g różnicy, bez karmienia, siku i kupy pomiędzy!
Uczelnia wkurza mnie niesamowicie, wcisnęli mi zajęcia z syntezami, mimo że wyraźnie mówiłam, że nie zgadzam się, żeby przy karmieniu piersią je prowadzić... Nie mam siły do nichWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 14:12
-
Jeżowa- nie wiem na jakich zasadach jesteś zatrudniona itp., ale może im wskazać zapisy tego rozporządzenia:
https://www.infor.pl/akt-prawny/DZU.2017.077.0000796,rozporzadzenie-rady-ministrow-w-sprawie-wykazu-prac-uciazliwych-niebezpiecznych-lub-szkodliwych-dla-zdrowia-kobiet-w-ciazy-i-kobiet-karmiacych-dziecko-piersia.html
I przepraszam, że ja dziś tak wpadam do Was z doskoku linkując a to apteki, a to rozporządzenia, ale mam młyn w robocie i ciężko coś napisać. Za sukces uważam samo nadrabianie Was na bieżąco
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 14:55
summer86, Achia, Jeżowa, -Mamunia-, KateHawke lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset, Ty nie przepraszaj, bo zawsze nawe w przelocie jesteś mile widziana
a z reguły to wpadasz z przydatną radą
reset, Rucola, Rucola, JustynaG, -Mamunia-, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Tyle razy sobie mowie, ze bede na biezaco, ale tyle piszecie, a Mia taka absorbujaca, ze podczytywac czas jest przy karmieniu, ale na pisanie juz czesto brak...
Gratuluje nowych dzieciaczkow!
Widzialam, ze o bazach pisalyscie...
Jak ktos czeato uzywa samochodu to jest rewelacyjny wynalazek, ale jak sporadycznie, to zbedny zakup...
Yose nie masz suwaczka, ale wnioskuje z postow, ze to juz tuz, tuz
Flowwer twoj maly to konkretny chlopak!
Mia to mini kurczak przy Szymciu...
Co do zjadania przez maluchy, to u nas karmienie mieszane, ale czesto tez sciagalam sprawdzic ile zjadla, czy mojego tez tak malo zjada, czy tylko mm...
Ale czy sciagalam moje i dawalam, czy mm to nigdy nie zjada takiej porcji jak powinna...
W nocy jeszcze zje te 180-200ml, ale w dzien potrafi 80-90ml zjesc i najedzona, a jej max przez dzien to 120ml...
Teraz jak diete rozszerzamy, to w ogole w dzien bez szalu na mleko... potrafi wypic 30ml i stwierdzic, ze jej wystarczy...
Pozdrawiam i sciskam serdecznie wszystkich:*
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa, nie dalej jak w zeszłym tygodniu myślałam o Tobie, ale myślałam, że już ne zaglądasz. Cieszę się, że napisałaś, wpadaj tu częściej do nas
-
summer86 wrote:Cccierpliwa, nie dalej jak w zeszłym tygodniu myślałam o Tobie, ale myślałam, że już ne zaglądasz. Cieszę się, że napisałaś, wpadaj tu częściej do nas
Wtedy mam najwiecej czasu na czytanie...
I za kazdym razem sobie obiecuje, ze postaram sie byc czesciej...
Dzis Mia padla na konkretna drzemke, to i czasu wiecej na kawke i podczytanie forumsummer86, Flowwer, KateHawke, sliweczka92 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700