Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Fozzie, to już wiem czemu Aneczka miała biały język - nie karmiłam cyckiem!!
Czyli co? Winą białego języka jest butelka!
A tak zupełnie serio - położna i pediatra za każdym razem sprawdzały czy to pleśniawki ale to tylko mleczko było. A ja nic z tym nie robiłam - nie wiedziałam, że coś trzeba z tym robić. Zaakceptowałam ten biały język
Ania zjada w ciągu dnia około 950ml mleka. I szczerze mówiąc, nie zastanawiam się ile ona powinna zjeść. Po prostu je kiedy chce i ile chce. Wiem ile zjada na podstawie ilości ściąganego mleka i wyliczonej średniej.
A w ramach ciekawostki - nadal korzystamy z butelki Avent 60ml i teraz karmimy smoczkiem z "1" który jest dedykowany dzieciom 1m+Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 15:48
Rucola lubi tę wiadomość
-
Justyna, u mnie położna się czepiała a pediatra uspokoiła i odpuściłam temat. A jamę ustną przemywałam na wszelki wypadek i w ramach przyzwyczajania do higieny, ale przyznam się bez bicia, że nie udawało się codziennie.
Cccierpliwa, cieszę się, że Mia sprezentowała Ci dłuższą drzemkęCccierpliwa lubi tę wiadomość
-
Oj ja tez, bo ona ostatnio dlugo nie drzemkuje, szybko bateryjki jej sie laduja...
No ale cos za cos, przynajmniej w nocy spi dobrze i ma jedna pobudke w nocy i jedna nad ranem, a budzi się zazwyczaj 9-10...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyDziewczyny, mogę mieć małe "prawnicze" pytanko?
znajoma kupiła coś na fb. niestety przelewem-a nie za pobraniem. okazało się,że trafiła na ozustkę. któa teraz ją straszy policją, jeśli ta udostępni jej dane i będzie chciała ostrzec na grupach. kto ma rację? jak znajoma zrobi screena i wrzuci na fb to faktycznie można na nią nasłać policję? że kasy nie odzyska to już wie..ale chciałaby chociaż innych ostrzecWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 16:51
-
Patrycja trzymaj sie. Hormony wariuja potwornie. Ja sama ciagle mam gorszy czas.
Zwlagladam do Was, ale nie pisze. Po prostu zyjemy. Z Mala jakos dajemy rade. Podbila z waga, wiec jestesmy spokojniejsi. Karmienie idzie coraz lepiej, znowu udaje nam sie dostawiac do piersi, nie na dlugo, ale slysze, ze je wiec to najwazniejsze. Dokarmiamy sciagnietym moim mlekiem i jeszcze jak potrzeba to dajemy mm.
Musialam i musze sobie w glowie ulozyc, ze mm to nie koniec swiata. Coreczka usmiechem wynagradza nam wszystko. Doba jest potwornie krotka i na wiele nam sil i czasu nie starcza, ale mimo wszystko jest super.
W przyszlym tygodniu mamy szczepienie Emi. Jak ten czas zlecial. Mamy problem odnosnie tych dodatkowych szczepien: rota, meningokoki. Szczepilyscie?Rucola lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyJestem, czytam, ale brak mi sił, jestem w jednym wielkim bólu, mimo że w domu... Gazu nadal sporo w jamie brzusznej (pompowali brzuch przed zabiegiem), boli mnie każdy centymetr ciała
4 rany na brzuchu, miejsce po zassanym drenie... Jest naprawdę ciężko. Wiem że to koniec moich kolek i wizyt na ip, ale nie spodziewałam się takiego bólu. Muszę robić zastrzyki przeciwzakrzepowe, przeraża mnie wkłuwanie w ten obolały brzuch
Wiem, że zrozumiecie że się nie odnoszę do Was, potrzebuje parę dni, żeby trochę dojść do siebie. Jestem z Wami -
Achia wrote:Dziewczyny, mogę mieć małe "prawnicze" pytanko?
znajoma kupiła coś na fb. niestety przelewem-a nie za pobraniem. okazało się,że trafiła na ozustkę. któa teraz ją straszy policją, jeśli ta udostępni jej dane i będzie chciała ostrzec na grupach. kto ma rację? jak znajoma zrobi screena i wrzuci na fb to faktycznie można na nią nasłać policję? że kasy nie odzyska to już wie..ale chciałaby chociaż innych ostrzec
Moim zdaniem może mieć problemy. Takie rzeczy zgłasza się na policji jako zawiadomienie o podejrzeniu popełnieniu przestępstwa, a nie ujawnia czyjeś dane osobowe w necie.
Rucola lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyreset wrote:Moim zdaniem może mieć problemy. Takie rzeczy zgłasza się na policji jako zawiadomienie o podejrzeniu popełnieniu przestępstwa, a nie ujawnia czyjeś dane osobowe w necie.
a swoją drogą często widze ostrzeżenia na fb- uwaga na tego czy tamtego. czyli ludzie narażają siebie tak naprawde to pisząc... -
Patrycja wiem, że jest Ci bardzo ciężko, ale jak hormony dadzą Ci spokój to wszystko będzie łatwiejsze i cierpliwości też będzie więcej. Nie sugeruję Ci zostawiania Kai do wypłakiwania, ale jeśli jej płacz Cię przerasta to 2-3 minuty jak poleży płacząca to nic się nie stanie, a Ty chociaż chwilkę odpoczniesz.
-
nick nieaktualnyPatrycja- kurcze, chciałabym Ci jakoś pomóc, ale nie wiem jak..mam Tylko nadzieję, że hormony jak najszybciej dadzą Ci spokój, żebyś mogła zacząć się cieszyć,a nie martwic.. wierzę, że jeszcze chwila i będzie lepiej!
Luna- biedna Ty.
Oczywiście wybaczamy wszystko
Oby ból Ci szybko odpuścił! Tulę ja i OskarLuna1993 lubi tę wiadomość
-
Luna, moze sprobuj zastrzyki ladowac w uda? Ja robilam cala ciaze w uda i wchodzily mi lepiej jak w brzuch...
Szkoda zebys sie meczyla jak brzuchol taki obolaly... oby szybko przeszlo!Luna1993, pilik lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Achia, cóż za bezczelny babsztyl!
Ja na jej miejscu podziękowałabym za te wpisy i poinformowała, że jeśli nie otrzyma zwrotu pieniędzy to ze screenami uda się na policję.
A i jeszcze jedna ciekawostka - warto zapoznać się z regulaminem facebooka. Znajomej facebook zablokował fb/messengera gdyż istniało podejrzenie (ktoś zgłosił), że ma nieprawdziwe dane. Musiała wysyłać skan dowodu osobistego by odblokować go.
Zawsze można próbować utrudnić życie takiej oszustce zgłaszając facebookowi.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna ja robilam na tek polowie tak blizej kolan, bo bylo mi tam latwiej skore zpalac i tak jak w brzuch...
Jak dobrze siadlam na brzegu lozka, wyprostowalam i rozluznilam noge, to nawet zastrzyku nie poczulam...Luna1993 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Mi też robili na patologii w ramię ale jak na położnictwie robili w brzuch to nie bolało w przeciwieństwie do ramienia no ale najgorsze Luna za Tobą a zastrzyki to pikuś w porównaniu z bólem jaki miałaś
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Luna przykro mi, że musisz przez to wszystko przechodzić. Trzymam kciuki, żeby rany się szybko goiły i żebyś jak najszybciej wróciła do formy. Ja zastrzyki robiłam w brzuch, ale tak bliżej boku. Postaraj się znaleźć takie miejsc, żeby nie było za blisko ran, bo tam pewnie brzuch jest najbardziej obolały. Powodzenia!
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Lunka trzymam kciuki, żeby było coraz lepiej
Patrycja bardzo mi przykro
Dziewczyny zdecydowałam już, że kupuje nowy fotelik. Mam do Was pytanie na jak długo około starczy ten model dla niemowląt. Mam też pytania czy któraś z Was posiada leżaczek bujaczek. Czy polecacie jakieś konkretne modele.Luna1993 lubi tę wiadomość