Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola, nasze też nie ma regulowanego i też się tym zestresowałam gdy raz w nocy przeczytałam, że to ważne w krzesełku, później zasnąć nie mogłam. Czytałam na alaantkowe, że 15-20 minut na posiłek nie jest szkodliwe (tam akurat była mowa o braku podnóżka). Wydaje mi się, że ani się obejrzymy i maluszki dosięgną do podnóżka. Nie da się wszysykiego idealnie wybrać niestety.
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLamka jasne! Wbijaj śmiało! Z takim maluchem to na prawdę dajesz mu wszystko co trzeba:) ja późno niestety zareagowałam. Człowiek, który nam stwierdził zaburzenia SI pytał właśnie o wylewy, ale ja rodziłam w tak marnym szpitalu, że nic a nic tam nie sprawdzali, do tego w karcie wypisu ze szpitala i w książeczce mam błędne informacje wpisane, typu że faza parcia trwała 10minut a nie 4h, że była jedna pompa oxy a nie 3 i takie tam. Więc bardzo możliwe, że coś było na rzeczy. Tylko ja doszłam do tego, że ma wnm i onm jak miał prawie 4msc, a zaburzenia SI w te wakacje... Czekam, aż wyzdrowieje (gil po pas i kaszel jak fiat126p) i zapisuje go na zajęcia z integracji, bo otworzyło się jakieś miejsce dwa km od nas. Ćwiczę z nim w domu, tyle ile mogę, ale przy maluszku i wszystkich domowych obowiązkach cieszę się jak mogę wejść w spokoju do wc na5min. Ciężko mi to pogodzić no, przez co ciągle mam wyrzuty sumienia, że to moja wina wszystko jest.
Myślę, że Pilik prędzej Ci podpowie ćwiczenia itdja to jestem wiesz, taka trochę wyrodna matka co liznela ciut rehabilitacji z tym wrzeszczaczem małym (swoją drogą nadal jest krzykacz i bunt dwulatka przechodzi TRAGICZNIE, żadne dziecko w rodzinie się tak nie zachowywało)
-
Rucola pierwsza zasada matki/matki-ciężarnej - jeżeli kupiłaś wózek/fotelik/krzesełko/inny ważniejszy zakup - więcej o tym nie czytasz. Serio! Zamykasz wszystkie zakładki, tematu nie ma. Wyczytałaś już pół internetu, super wybrałaś, a za pół roku to i tak nie będzie miało najmniejszego znaczenia!
a i możesz jeszcze powzdychać jaka super z Ciebie mama, że chciało Ci się tyle godzin nad wyborem spędzić!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 22:10
sliweczka92, Rucola, Luna1993, Jeżowa, Achia, Anna Stesia, Aga9090, Emiilka, Nadzieja22, veritaserum, JustynaG, ibishka, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
Rucola, mialam brać Timbę ale ona ma 3-puntkowe pasy tylko na brzuch i u naszej Ani by się to nie sprawdziło. Wzięłam Lionelo Koen.
Edit: książki nie kupiłam, czytam sukcesywnie ich blogWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 22:11
Rucola lubi tę wiadomość
-
Fakt, nie ma krzeselka idealnego, w kazdym sie cos pewnie znajdzie...
Dla mnie najwazniejsze bylo, zeby oparcie bylo regulowane, bo Mia jeszcze sama nie siedzi stabilnie i zeby bylo ma kolkach, bo wczesniej ja zawsze jak mialam potrzebe zabieralam gdzies np do kuchni Mie w kolysce i ona sie tam bawila...
Ale przyszedl czas, ze sie na kolyske juz troche buntowala, w bujaczku bylo ciezko z transportem, a w krzeselku czasrm jej rozloze do pozycji lezacej, zabiore do kuchni, dam surowa marchewke do raczki i ona oblizuje, ja gotuje hehe...
Dzis dalam jej ten smoczek silikonowy z dziurkami, w ktory sie owoce wklada, dalam jej bananka do srodka, tak go przyhryzala, ze prawie caly ten kawaleczek zjadla...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hahaha Pilik rozwaliłaś mnie :p ja kurka jak coś kupię to często potem sprawdzam jeszcze coś i stwierdzam że masz rację :p
A jak tam moje śliniaki bo już się doczekać nie mogęjestem taka mądra że mając chwilę czasu czytam i myślę o gadżetach do rozszerzenia diety zamiast o samym rozszerzaniu :p
pilik lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lamka
jesteś cudowną mamą tego jestem pewna ! Jak coś to pisz
Rucola ja mam krzesełko kinderkraft i jestem z niego bardzo zadowolona, ale teraz patrzę, że chyba tez nie mam tego podnóżkaza to jest regulowane oparcie, które bardzo nam się przydaje
Coś miałam jeszxze pisać i mi uleciało...Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola Florek to jest aniołek, serio złote dziecko i ciągle łapie się na tym, że przy takim grzecznym maluchu dała bym radę z jeszcze jednym maluchem...
Malutki jest nadal, waży 6kg z kawałkiem, dopiero wyciągam ciuchy na 68. Obraca się ładnie na brzuch i na plecy od dwóch dni- aczkolwiek nie jest to jeszcze taki prawidłowy, płynny obrót. Ślini się nieziemsko, wszystko co wyląduje w paszczy szarpie jak Reksio szynkę! Ale gryzaki są be, niestety. Jak chce się dostać do jakiejś zabawki to woli się obracać, jak w kołowrotku, niż spróbować przemieścić się w przód... Żadnych oznak gotowości do rozszerzania diety nie zauważyłam, więc z tym jeszcze się wstrzymuje. A znając życie będzie tak jak z Tymkiem, że mu będę dawać to co i my jemy i sam będzie jadł. Blw to najwygodniejsza dla mnie metodaRucola lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Oo Cierpliwa to kiedy zaczęłaś rozszerzanie i jak to robicie?? będę teraz męczyć wszystkich :p
Narazie na te kilka lyzeczek jestesmy na sloiczkach...
Zaczynalysmy od warzywek, byla marchewka, biala marchew, dynia, pasternak, dynia z ziemniakiem, marchew z ziemniakiem, ziemniak ze szpinakiem...
Na poczatek dawalam kilka lyzeczek i stopniowo codziennie troche wiecej... kazde warzywko dawalam po 3 dni i obserwowalam, czy nie ma zadnej wysypki, problemow brzuszkowych itp...
Jak zaliczylam wszystkie pojedyncze warzywka i dwa dni dynie z ziemniakiem, to dodalam kaszke ryzowa dzien sama, a pozniej zaczelam do kaszki dodawac owocki, bylo jabluszko, gruszka, jablko sliwka, jablko morela i jablko banan... w miedzy czasie dalam tez zamiast ryzowej kaazke jaglana...
No i marchew do raczki i dzis tego bananka...
Mia je bardzo chetnie, jak widzi mnie z miseczka i lyzeczka to odrazu buzke otwiera, jak my jemy to zaglada i mlaska haha...
Jest prawdziwa marchewkoholiczka... marchew smakuje zawsze, nawet bardziej jak owocki... i pomaranczowa i biala... najmniej podeszly jej dynia i szpinak... i jabluszko z morelami tez srednio...
Narazie mamy w krzeselku pochylone oparcie, bo jeszcze nie siedzi stabilnie, a tak tez bez problemu daje rade...Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Tak piszecie o tym podnozku... u nas jest regulowany, ale szczerze mowiac nawet nie myslalam o tym przy zakupie...
Mamy Peg Perego TatamiaRucola lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyPrzyznać się! Której wieczór tak wygląda? Mój mężu jeszcze nigdy nie uśpił sam chłopców i może dlatego taka posucha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5c82ed5b532.png
A to dla wszystkich pierwszorazowych ciężarówek!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c78215bd137e.pngpilik, sliweczka92, Nadzieja22, lamka, ibishka, KateHawke, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Frez, Cierpliwa dziękuję za opisy :*
Cierpliwa ja się nastawiam na blw ale Młody szybko nie zacznie siedzieć krzesełko mam bez regulacji oparcia więc tak naprawdę zobaczymy jak to wyjdzie
Frez dziękuję!!! Pytam bo mój Młody mało wyrywny, obraca się w obydwie strony, niby unosi dupkę i próbuje napierać do przodu ale tempo zniechęca Go do długotrwałego wysiłku i często "odpoczywa" kładąc główkę na podłożu:p Zaczyna mlaskać jak jemy i bardzo intensywnie wpatruje się w nasze talerze śliniąc się okrutnie... Gryzakow póki co nie uznaje ale ogólnie jest rozkosznym dzieckiem. W moim odczuciu bardzo grzecznym pod warunkiem że jest na górze czytaj na rękach lub w chuście i bezsprzecznie jest bardzo pogodny, śmieje się albo śmiesznie marudzi, co z kolei mnie rozśmiesza:p
Summer ładne to Wasze krzesełko. Ja wybrałam ketera bo chciałam całe plastikowe;p taka wersja dla lenia ;dWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 23:09
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola cieszę się, że nie tylko mój taki mało mobilny
bo już marudziłam do eMka, że może by podskoczyć z nim do fizjo
niby wiem, że każde dziecko inne, że każde ma swoje tempo, ale Tysiek o tej porze to już był daleko z umiejętnościami. Aczkolwiek Florek duuuuużo sobie guga, czego nie robił Tymek. Więc może szybciej będzie mówił niż chodził? Matka wariatka chciałaby mieć nad wszystkim kontrolę, a tak się nie da! Muszę się jeszcze duuuuuuzo nauczyć
-
Rucola, u nas narazie ida papki, a jak Mia bedzie juz siedziala lepiej, to tez zaczne dawal do raczki i niech sobie radzi...
Narazie kupilam ten smoczek i daje tam banana, czy miekkie jabluszko i ona sobie to memla w buzi, a dziurkami wylatuja pomemlane owocki...
Ona ma na chwile zajecie (jest strasznie ruchliwa i wszystko dla niej na kilka minut... najchetniej by juz wstala i biegala) a przy okazji jakus wstep do tego, ze da sie jesc z raczki...Rucola lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Rucola, ono w zasadzie poza nóżkami też jest plastikowe. Ten szary wkład łatwo się wyciąga do prania. Nie wiem jeszcze jak nam się spisze, bo Ania siedziała w nim 4 razy dopiero, od niedawna próbuje sama siadać, więc zaczęłam z niego korzystać. Do tej pory karmiłam ją głównie u mnie lub u emka na kolanach.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Ale tutaj cisza. Czyzby wszystkie dzieci oprocz mojego zdecydowały sie przespać noc? My od 4.30 nie spimy, marudzenie z placzem na zmiane. A w drugim pokoju Starszak co chwile kaszle. Ciezki dzien przede mna.
Ja mam fotelik z caretero, jeszcze po Starszaku. Wtedy zalezalo mi zeby mial oparcie regulowane, teraz pozniej zaczelam z niego korzystac wiec oparcia az tak nie kladlam. Podnozek podnosilam tylko na poczatku.
Milej niedzieli