X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia!
    My w ogóle mamy podwójne świętowanie, bo Hania dziś kończy 3 miesiące. <3 Normalnie nie wiem, kiedy to zleciało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 18:06

mi88, Anna Stesia, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliweczka i ja dołączam do życzeń, wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęscia i satysfakcji z macierzyństwa.

Pilik, zazdroszczę Wam spotkania <3 czekamy na zdjęcia maluszków :)

sliweczka92 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka- wszystkiego najlepszego dla Ciebie i dla Hani :))

sliweczka92 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka 100 lat!!!!
    Minnie ja w ciąży i większość czasu po brałam sanprobi IBS , jest bezpieczny w ciąży i podczas kp :)
    Pilik po Twojej wczorajszej radzie stwierdzam że keter jednak zostanie :p tym bardziej że był to prezent od mojej siostry i nie chciałabym żeby jej było przykro....
    Co do rozszerzania diety to fajnie AnnaStesia to opisałaś, ważna jest różnorodność nie tylko jedzenia ale też sposobów karmienia i jak Was czytam to jest mi coraz lepiej na duchu :)
    Dziewczyny mój Mały ma "tylko" katarek a zauważalnie częściej domaga się cynia. Coś kiedyś czytałam że przy chorobie mleko matki jest bogatsze w przeciwciała. Myślicie że tak jest i dlatego On tak często je?? Na dowód dziś już byly 4 kupy a ostatnio mamy jedną max 2
    Edit. Mamy 5 kup

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 18:42

Minnie89, sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro mamy USG bioderek. Czy do badania dzieciaczka rozbiera się do pieluszki czy może zostawia w bodziaku ?

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pieluszki, na samo badanie pewnie będziesz musiała ją rozpiąć. Choć wszystko zależy od lekarza.

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, to chyba normalne, przy infekcjach organizm potrzebuje nawodnienia a przy kp to jedyne źródło dla malucha. Dodatkowo dochodzi pewnie jeszcze większa potrzeba bliskości. Na SR mówili, że jeśli dziecko ma gorączkę należy podawać jak najczęściej pierś i obserwować czy spada.
    Przeciwciała pewnie swoją droga.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Lena, Malka.... Ale Wam zazdroszczę!!! Może jak Lewko będzie starszy to pojedziemy na Śląsk i się wprosimy :) - w końcu muszę Mu pokazać gdzie matka studiowała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 19:37

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia my zostawiliśmy body podwiniete i zdjelismy pieluszkę.

Malka, Pilik, Lena - liczę na foty :-)

• mi88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, nadrobiłam! Pilik, a jaki masz model krzesełka? My startujemy za tydzień! Na początku będzie siedzieć na kolanach. Zastanawiam się, od czego zacząć, ale chyba wygra marchewka, bo od mamy z ogródka. Mała nigdy nie miała problemów z zaparciami, wręcz odwrotnie, więc powinno być ok.
    Od dwóch tygodni daję jej różne rzeczy do polizania. Wygrywa cebula! Jabłko czy marchewka może się schować. Jeszcze planuję spróbować z czosnkiem ;)
    Dziś mi usunęła w chuście w kościele (zawsze tak chodzimy, bo inaczej się budzi i można się spocić próbując ją okiełznać). Wyjęłam jej smoczek z buzi i uderzył mnie taki odór cebuli! Aż powąchałam smoczek i owszem - to od mojego małego Cebuliona tak waliło.
    Omg muszę iść do łazienki, a nie mam jak. Ro jeden z moich najczęstszych dylematów - wytrzymać i mieć spokój, czy iść z 99% pewności, że się obudzi.
    Ktoś wspomniał o zastojach i mi się przypomniało - raz mi się zdarzył zastój, pierś bolała przy dotknięciu i ogólnie mnie to męczyło psychicznie. Mała nie dała rady, laktator również. O prysznicu w ciągu dnia to ja mogę pomarzyć. I w przypływie pomysłowości przypomniałam sobie o mężach ściągających zastój - i spróbowałam sama sobie go ściągnąć. Wyglądałam jak nietoperz liżący się po jajkach, ale się udało! Polecam :D Choć mleko musiałam wypluć, jakoś mnie brzydziło połknięcie, mimo że kropelki często próbowałam ;)

lamka, summer86, Jeżowa, Luna1993, Anna Stesia, Rucola, sliweczka92, Achia, JustynaG, Kaczorka, Patrycja20, Lena21, Aga9090, Nadzieja22, Minnie89, Sarna84, Siwulec, Lusesita, blue00 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88, swoim genialnym, homeryckim rzec by można nawet, porownaniem wygrałaś dzisiejsze internety!

Rucola, Aga9090, Minnie89, mi88, Lusesita lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 rozwaliłaś system tym nietoperzem!!!! Musisz mieć duży biust;) A co do lizania pokarmów to fajny pomysł, pogadam z emkiem i poczytam na ten temat, może też spróbujemy :)

mi88 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ja bylam mocno przeziebiona w październiku, ale mały sie uchronił właśnie dzięki przeciwcialom. Ale musiał je dostać ode mnie podziebionej. Gdybyś była przeziębiona wtedy dostałby od Ciebie, ale jak rozumiem Ty sie trzymasz nieźle? Sklanialabym sie do tego, o czym mówi Summer, że chce mu się pić i ogólnie szuka też pociechy, bo katar to duży dyskomfort dla takiego maluszka. Dobrze, że daje radę pić, bo czasami przy katarze dzieci nie sa w stanie. Dużo zdrówka dla Lewka!

A rozszerzanie diety może być fajną zabawą, mnie to podejście bardzo pomogło, bo też się tym bardzo stresowalam. A potem poszło z górki i uważam, że widok dzieciątka wpychajacego sobie do buzi makaron czy inne brokuły jest bezcenny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 19:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88- przypomniałaś mi ,że mi się śniło, że sama sobie właśnie ściągałam pokarm!
    A ostatnio odciągnęłam trochę laktatorem żeby sprawdźic czy coś leci( zwątpiłam) i mój mąż je wypił. Mówi że spoko :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 19:47

mi88 lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia o wlasnie! U nas tak to troche wyglada, ida papki, trraz daje kawalki do tego smoczka, bo jeszcze nie siedzi sama stabilnie, a pozniej i kawalki, a normalne jedzenie fajnie jak sama cos wciagnie, ale napewno beda sytuacje lub rzeczy, ze bede wolala ja sama nakarmic...

Mi88 hahahabahahhahahahha padlam!
    Ale musisz miec duze pierai, albo byc gietka, bo ja mimo rozmiaru F probowalam i za nic nie dalam rady sama dosiegnac... co najwyzej sutka jezykiem haha

Anna Stesia, Jeżowa, mi88 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mam chicco poly, kilkuletnie (od znajomych), ale widziałam że w sprzedaży nadal ten model, taki najzwyklejszy bo teraz tam różne cuda są z tej serii.
    Kurka z tym zastojem to myślałam że tylko ja taka szalona! Też sobie sama ściągałam zastoje. Mój mąż się brzydzi (Achia niezły ten Twój eMek! Ja bym nie wypiła ;p), a ja jakoś dosiegnęłam i tylko to mi pomaga w końcu... ale mleko też wypluwam.
    Moje dziecko właśnie zamiast spać uczy się wstawać i ma super imprezę. Sama sobie włączyła karuzelkę i poluje na zabawki. A jak upoluje to wyglada tak jakby jechała w tramwaju i trzymała się tego uchwytu przy suficie, haha

Rucola, Jeżowa, Fozzie Bear, mi88, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aa i miałam pytać, AnnaStesia chyba Ty pisałaś że macie barierki w łóżku waszym. Macie z jednej strony czy ze wszystkich? Chce zamówić ale myśle czy starczy na boku czy w nogach też lepiej zamontować? Z kojca rezygnujemy, ten mały łobuz jest już zbyt mobilny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 20:04

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet do sutka nie dosięgnę... :/

Zawsze jak mamy gości, podaję kawę i pytam "czy z mlekiem?" to goście upewniają się, że im swojego nie proponuję :D

EDIT: Zawsze czyli od czasu kiedy ściągam mleko dla Aneczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 20:04

Kaczorka, pilik, Anna Stesia, Rucola, Achia, Nadzieja22, Jeżowa lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ooo u nas pierwszym wyborem bylo chicco polly magic relax, ale w sklepie po ogledzinach stwierdzilismy, ze jest kiepsko wykonane, normalne polly bez tego relac bylo duzo stabilniejsze i lepiej wykonane...
    A ostatecznie i tak na innym stanelo...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Aa i miałam pytać, AnnaStesia chyba Ty pisałaś że macie barierki w łóżku waszym. Macie z jednej strony czy ze wszystkich? Chce zamówić ale myśle czy starczy na boku czy w nogach też lepiej zamontować? Z kojca rezygnujemy, ten mały łobuz jest już zbyt mobilny

Mamy z dwóch stron, w nogach na razie mamy wał z palisadami, bo gdy co godzinę latam do małego, a potem jeszcze muszę z nim wstawać i go odbijać to zabilabym sie kiedyś o barierke. Trochę to rozwazanie tymczasowe, ale na razie synek nie ma swojego łóżeczka i mieć nie będzie w najbliższym czasie. Zobaczymy, co będzie, gdy zacznie chodzic. Najchetniej wywalilabym stelaż i spala na samym materacu, ale nie mogę tego zrobić, bo nie mam gdzie go podziac.

Nie mam też pojęcia, Rucola, jak Wy sie mieścicie na tak małej przestrzeni, szacun! Nasze łóżko ma dwa metry a i tak jest nam ciasno, bo ksiazątko wielce zachlanne i każda konczyne musi trzymać w innym końcu łóżka :-) Lubi też mieć przestrzeń do turlania przez sen.

Rucola lubi tę wiadomość

‹‹ 2849 2850 2851 2852 2853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ