Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna, właśnie mi przypomniałaś, że pytałaś o książki.
Niezmiennie polecam "Moje dziecko nie chce jeść" zaś do książki "Bobas lubi wybór" mam mieszane uczucia. Irytowało mnie to ciągłe pisanie "moje dziecko było niejadkiem wtedy odkryłam BLW i nagle nasze problemy się skończyły". I niemal każdy przykład w tej książce był w tym tonie.
Wiem jednak, że sporo osób sobie tę książkę chwali.
Aga, to teraz śpij spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 08:29
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKinga dziekuje za komplementy
włosy ma śliczne ale uczesać o zgrozo
Luna ani nie mów, bo ja mam kilka sztuk 1 centymetrowychżyczę aby szybko przestało boleć :*
Nadzieja cieszę się, że wszystko w porządku :*
Miłego dnia!!
Justyna taki mam zamiarWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 08:30
Luna1993, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Pilik - super krój sukienki dla Ninki
szukałam takiej w tamtym roku i niestety nie znalazłam.. masz to szczęście, że potrafisz szyć
A Ninka coraz bardziej samodzielną się robi
Anna Stesia - może u Ciebie będzie lepiej z KPu nas mam wrażenie, że jest gorzej niż było. Cyc na każdą okazję i bez okazji
Nadzieja - dobrze, że wszystko okipewnie Twoja macica sobie ćwiczenia urządza :p
Lena, Pilik i Malka - mam nadzieję, że uda Wam się spotkaćprzegońcie śnieg do Szczecina! Ja chętnie z niego skorzystam
Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna dziękuję za szczera opinie
dziś na pewno kupię 'noje dziecko nie chce jeść' bo z tego co pamiętam Rucola o tym nie raz pisała i polecała. A czy ta pozycja jest przeznaczona jedynie dla niemowląt czy starszakow jak Tosia także? Do blw podchodzę z rezerwą, bardzo bym chciała żeby się udało, ale jak pisałam, nie wykluczam też słoiczków gdy będę u mecenas czy papek na samym początku. Na pewno mam świadomość, że blw nie jest lekiem na całe zło i mimo stosowania tej metody mogę mieć w domu niejadka
Lusesita jak się czujecie? :* -
Nadrobilam Was na raty przez nocke.
Mi88, nietoperz rozwalił system, musialam sie kontrolować żeby nie smiac sie za gosno w nocy
Ja Leona karmie roznie, zalezy jak mam czas i co akurat my jemy. Na poczatku były sloiczki i papki. A teraz wszystko, jak na szybko to sloiczek, czasem papka, czasem ugniote tylko widelcem,blw tez sie zdarza. Podziwiam mamy karmiace tylko blw, ja bym nie wyrobila z tym balaganem za kazdym razem.
mi88 lubi tę wiadomość
-
Luna "Moje dziecko nie chce jeść" to zdecydowanie lektura obowiązkowa. Jest taki rozdział o dzieciach, które już nie chcą jeść i to chyba pasowałoby do Tosi
i jak cała ta książka - Cię uspokoi
Aga nie umiem sobie wyobrazić ilości Twoich obowiązków... No i codziennego stresu, gdy mąż idzie do pracy. Dobrze, że wszystko w porządku, ale nie dziwię się, że usnęłaś dopiero jak wrócił.
Anna Stesia jeśli miałabyś ochotę mi napisać na priv co robisz to tak, chętnie się dowiemale jeśli wolałabyś jednak tego nie mówić, to nie ma sprawy
Lena męża kopnij w tyłekniech Ci nie psuje humoru w taki super dzień!
My mamy dzisiaj podejście do chusty nr miliard, ale z każdym razem idzie mi (chyba) lepiej. Wybaczcie mój "outfit of the day", taka ze mnie stylowa kobieta
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/295076ee4290.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:11
Patrycja20, Luna1993, pilik, moniśka..., summer86, blue00, mi88, JustynaG, Kaczorka, Anna Stesia, Nadzieja22, Minnie89, Yoselyn82, Rucola, Lunaris, sliweczka92, Aga9090, -Mamunia-, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Szlag mnie trafi ... pisze 3 raz !!!
A wiec poraz trzeci DZIEŃ DOBRY !
Cierpliwa załapałam się wczoraj na zdjęcie Twojej córeczki - jest boska !
Lusesita i Lunaris wspolczuje starty zwierząt ;( nam rok temu zdechł piesek tez to bardzo przeżyłam
Sliweczka wszystkiego najlepszego dla Was !
Achia również duzo uśmiechu dla Oskarka z okazji pierwszych imienin !
AnnaS jestes mistrzynią !
Luna cieszę się ze czujesz się już znacznie lepiej!
Fozzie mnie nawet jak sytuacja zmusza to sprzątać mi się nie chce haha
I blw tez nie jest na moje nerwywiem wiem ze to nie dobrze ...
A my postanowiliśmy zostać do środy u moich rodziców .. czuje się lepiej psychicznie .. i wczoraj był pierwszy dzień od wielu dni kiedy nie płakałam
A to moje dziecioczki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49d23481fed8.jpgJeżowa, Luna1993, pilik, moniśka..., summer86, blue00, Bajkaaa, mi88, JustynaG, KateHawke, Kaczorka, Anna Stesia, Nadzieja22, Minnie89, Yoselyn82, Lunaris, Achia, lamka, Rucola, sliweczka92, Lusesita, Aga9090, -Mamunia-, Siwulec, Madzik34, Morusek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa więc kupię koniecznie
ślicznie zaokrąglone plecki! Mi się nie udaje w nowej chuście dociągnąć przy karku tak żeby się nie odchylała, będziemy pracować nad tym jak tylko będę mogła
u nas wygląda to tak:
]
I też spytam, czy jak trzyma sztywno główkę to może tak być, czy mimo to dociągać mocniej przy szyjce? Resztę dociągałam już dobrze
Patrycja bardzo się cieszę że czujesz się lepiej! Kamień z serca :* odpoczywaj jak najwięcej :*
W pakiecie dorzucam zdjęcie mojego przedszkolaka
]Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 18:14
Jeżowa, Achia, Patrycja20, moniśka..., pilik, summer86, mi88, blue00, Bajkaaa, JustynaG, KateHawke, Kaczorka, Anna Stesia, Minnie89, Yoselyn82, Lunaris, lamka, sliweczka92, Lusesita, Aga9090, -Mamunia-, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Justyna całe szczęście Ninka od jakiegoś czasu już się potrafi sama zająć
ma wiele dni, kiedy bawi się sama dopóki jestem metr obok, ale dobre i to bo wszędzie ją biorę, kładę na podłodze z zabawkami i mogę coś zrobić.
Poziom jej raczkowania niestety tak szybko się podnosi, że dzisiaj już wszędzie włazi. Jak próbowałam rano coś doszyć to przyleciała przez cały pokój i mi zaczęła szarpać kabel od maszyny i mnie za stopę łapać...
No i od wczoraj ma zrywy, zdarza jej się opierając o coś wstać i wtedy w kolko próbuje to robić nie zawężając oczywiście na podłoże czy stabilność przedmiotu którego się łapie więc muszę być jeszcze czujniejsza
Patrycja bardzo się cieszę, że czujesz się lepiej. Dzieciaki są cudowne!!
Jezowa jaka piękna chusta!!
Aga ja ledwo daje radę szyć przy jednym. Przy czwórce pewnie bym schowała maszynę i nawet nie pamietała gdzie! Wcale se nie dziwie, że brak Ci czasu! A córeczka ma piękne włosy! Moja siostrzenica takie ma, uwielbiam jej robić fryzury. Jak odszukam to się pochwale :p
Dziewczyny co do BLW - ja nie jestem fanką jak już pisałam. Cała ta otoczka i zarabianie na czymś naturalnym jak dla mnie. Jak pisałam działam zgodnie ze sobą i ze swojej strony chciałam tylko napisać że bardzo dobrze rozumiem niechęć do wybrudzonego dziecka i całej kuchni, ale chciałam Was mocno zachęcić do podawania dziecku kawałków jedzenia. Może być na widelcu przez Was, ale naprawdę warto. I nie chodzi o to że słoiczki są złe, ale podawanie dziecku kawałków bardzo wzmacnia i rozwija mięśnie rzuchwy, co ma potem wpływ na rozwój mowy i całego aparaty artykulacyjnego. Dodatkowo jeżeli dziecko je od początku kawałki to mniejsze ryzyko, że będzie miało problem z konsystencjami i smakami. I też nie mam na myśli wyłącznego podawania kawałków, ale dobrze dziecku zaproponować. Jak się nauczy odpowiednich ruchów buzi i odkrztuszania (tak, krztuszenie się jest potrzebne i może zapobiec zadławieniu, czego same papki też nie uczą) to będzie Wam dużo łatwiej z jedzeniem, piciem a potem i mową. Więc to nie chodzi tylko sam akt jedzenia i pełnego brzucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:24
Patrycja20, Luna1993, mi88, summer86, JustynaG, Anna Stesia, KateHawke, Rucola, Nadzieja22, sliweczka92, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiby czytałam Was w nocy- pobudki o 23(zasnełam o22), 2, 4:30, 6:30 i chwilkę po8. i od tej 8 nie śpimy. z tym,że spaliśmy osobno
ale nic z tego nocnego czytania nie pamiętam,więc później przeczytam jeszcze raz i się odniosę
Ale dzieci piękne!
dziś o 17:15 usg bioderek- proimy o kciuki.
no i tyle na razie...Kaczorka, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWreszcie Was nadrobiłam !! Witam się po udanej nocy. Ania zasnęła o 20 , spala do 6.30 i tylko 4 pobudki przez ten czas więc można powiedzieć że wyspałam się
Mi88 rozlozylaa mnie na łopatki tym porównaniem u mnie by nic z tego nie wyszło natura mi poskąpiła ;p
Pilik faktycznie Ninka wygląda jak na dobrym gazie haha
Anna Stesia jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego języka, mysle że na żywo jestes przeurocza osoba
Jeżowa jak dla mnie wiązanie to wyszło Ci super. Moje chyba gorzej wygląda ;p
Patrycja super dzieciaki i fajnie że już lepiej się czujesz !
Luna cudne córeczki
Lamka doczytałam że planujesz się wybrać do osteopaty, wiem że jesteś z Wrocławia dlatego ja osobiście nie polecam p. Renaty. My byliśmy z Ania ja usłyszałam tylko ze jestem chaotyczna, ona nie widzi cykliczności w zachowaniu Ani i generalnie wg niej wszystko co źle z dzieckiem wynika z emocji rodziców . Nie mówię że tak nie jest ale trochę przesada. I ze zachowanie dziecka odZwierciedla ojca w dzień i matkę w nocy...
Patrycja20, Luna1993, Anna Stesia, mi88, Rucola lubią tę wiadomość
-
Luna, ja właśnie mam ten sam problem z chustą. Ania odpycha się i mam problem z dociągnięciem karku.
No gałgan współpracować ze mną nie chce (tatuś za to daje radę). To powoduje, że nie czuję się pewnie i dlatego też nie mogę się doczekać aż będę mogła zakupić nosidło -
nick nieaktualnyVeritaserum bardzo miło czytać że za Wami lepsza noc
oby tak zostało jak najdłużej!
Justynka ja dociągałam przy szyi o wiele lepiej chustę o mniejszej gramaturze, tu nam miesza ta grubośćale się nie poddam! Krótko mam tą chustę więc myślę, że się nauczymy, bo już i tak jest o wiele lepiej. Jakie nosidło masz na oku?
-
Dzień dobry!
Ja też na raty nadrabiam od nocy.
Patrycja - dobrze słyszeć! Oby było coraz lepiej
Luna, Jeżowa - pięknie chustujecie. Ja się nadal zbieram ale ciężko mi znaleźć moment, kiedy ta maruda ma cierpliwość i nie.domaga się czegoś
Achia - kciuki oczywiście! A tak z ciekawości - robisz prywatnie czy na NFZ?
A nas dziś było ważenie i Milan przybrał 240g od czwartku! Nadrobiliśmy wszystkie straty. Wreszcie możemy się karmić bez stresu i na żądanieaż się popłakałam ze szczęścia.
Luna1993, mi88, Jeżowa, blue00, Patrycja20, Yoselyn82, Rucola, KateHawke, JustynaG, Nadzieja22, Kaczorka, summer86, sliweczka92, pilik, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Moja mała właśnie przysypia, ale głupia matka w ramach śniadania na szybko wrzuciła dwie kromki chleba do tostera, a teraz nie może ich zjeść, bo chrupią przy każdym gryzie
Luna, odnośnie "Moje dziecko nie chce jeść" - autor jest gorącym zwolennikiem karmienia piersią. Bardzo duża część tej książki jet o kp i szczerze mówiąc ja o niej nie wspominałam koleżance, która karmi mm. Stwierdziłam, że może jej być przykro podczas czytania - tak, jak mi, kiedy natknę się na artykuł o wpływie porodu sn na dziecko.
Masz śliczne córeczki!
Anna Stesia, pewnie myślą, że jesteś psychologiem dlatego, że jesteś bardzo wyczulona na sytuacje, w których komuś jest ciężko. Często się zdarzało nawet tu na forum, że byłaś pierwszą osobą, która zwróciła uwagę na czyjś post o tym, że źle się czuje psychicznie albo ma problemy z karmieniem. A już zaproponowanie Jeżowej wsparcia przez telefon było zwieńczeniem całej tej troski, jaką okazujesz ludziom wokół.
Jeżowa, mam podobną koronkę, tylko ja mam chyba tę szarą ("srebrzystą")
/edit
Luna, jak mała się wierci, też mam luzy przy karczku - zresztą widać na zdjęciu, co się dzieje, jak się wygina. Jak usypia, to rozwiązuję węzeł i dociągam na nowo już na luzieMyślę, że brak luzów jest kluczowy właśnie jak dziecko śpi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 17:35
Luna1993, Lunaris, Anna Stesia, Patrycja20, Yoselyn82, Jeżowa, moniśka..., KateHawke, Nadzieja22, Kaczorka, Rucola, Lusesita, pilik, Aga9090, -Mamunia-, Lena21 lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualnyMi88 robię właśnie tak samo, dociagam jak już Zuzia zaśnie
ślicznie razem wyglądacie
masz piękną księżniczkę w domu
dziękuję że napisałaś o tej książce, kurcze to nie dla mnie w takim razie skoro karmię mm z wyboru. Zerknę w sklepie czy są w niej rozdziały przydatne dla nas
bardziej mi chodzi o pozycję dotyczące urozmaicania diety a nie karmienia początkowego- edit. Znajdziemy coś dla nas
rozejrze się jednak nad czymś skoncentrowanym na niejedzeniu starszakow, jak nie znajdę to kupię tą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:59
mi88 lubi tę wiadomość
-
veritaserum wrote:I ze zachowanie dziecka odzwierciedla ojca w dzień i matkę w nocy...
Takiej teorii jeszcze nie slyszałam.
A dała chociaż jakieś rady, czy tylko stwierdziła, że tak jest i macie się zmienić?
Patrycja, kochane dzieciaczki! Cieszę się, że jest lepiej! Może hormony powoli odpuszczają.
Minnie, super, że mały pięknie rośnie i możecie się karmić bez stresu! Dziś jest w końcu przyzwoite powietrze, więc wybiorę się z małą na pocztę wysłać Ci tę książkę!Patrycja20, Minnie89 lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo