X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę i myślę i chyba nie wymyślę. Spać nie mogę, mózg mi się dymi, a pomysłu brak.

No ale jeśli "buszujesz w głowach" to celowałabym, że albo Twoja praca opiera się na rozmowach (stąd pierwszy strzał w psychologa), albo czytaniu czyiś słów (tu mi na myśl przychodzi jakiś typ egzaminatora?) Wystawiasz "cenzurki", cenzurą kiedyś chyba się nazywało świadectwo szkolne? No ale jakbyś była nauczycielem to Pilik już by zgadła... Może jakiś kurator? Albo ktoś kto pracuje z trudną młodzieżą i ich język musisz sobie tłumaczyć? No i wciąż zastanawiam się czy pracujesz tylko z chłopcami, czy po prostu do rymu pasowało, ale z dziewczynkami też :P jak widać mam ostrą rozkminę nadal, ale chyba spróbuję już usnąć, może rano mnie oświeci!

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, chciałabym kiedyś wydać wierszyki dla dzieci :-) Z wydawnictwami mam spore doświadczenie, ale nie pracuję w żadnym.

Jeżowa, podoba mi się Twój tok myślenia, sporo umiesz wyczytać. Mogę Ci napisać na priv jeśli chcesz. Dziś już duuuużo zostało powiedziane ;-)

pilik, Jeżowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam chwilke aby napisać.

AnnaStesia uwielbiam❤️

Ninka❤️ Pilik, że też umiesz znaleźć czas na szycie. Moja maszyna stoi w szafie i czeka "na lepsze czasy"

Lunaris przykro mi i tule :*

Luna jak się czujesz?

Lamka miło Cię widzieć i bardzo mi przykro, że wiecznie jakieś kłody pod nogami

Też macie taką pustkę po nadrobienia forum? Tyle chciałam pisać, a tu nic nie pamiętam :O

Chciałam się pochwalić moja łobuziarą :D
    [url
    Przepraszam Was, że mnie mało ale z zmęczenia ostatnio nie wyrabiam.. Od rana do nocy wiecznie coś robię i nie wiem gdzie ręce wsadzić.. To pranie, to gotowanie, to karmienie, to sprzątanie.
    Emek ma cały czas na 18:30 jak wróci o 4 rano to idzie spać wstaje okolo 11-12, a do pracy wyjeżdża o 16:30... Więc całymi popołudniami jestem z całą czwórka. No jest ciężko ale nikt nie mówił, że będzie łatwo... Teściowa się oferowała z pomocą ale ja nie chcę, bo wiem, że z tydzień z nią wytrzymam i ja poślę w diabły :/
    I jeszcze eMek dziś poszedł na nockę i się martwię, bo będą strzelali..

No to ponarzekałam.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 07:52

Anna Stesia, Nadzieja22, Patrycja20, Kaczorka, pilik, Luna1993, moniśka..., sliweczka92, Lunaris lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88, jak myślisz, czy algorytmy Googla bardzo się oburzą, gdy wpiszę w nie "bat self-blowjob" ;-)

Nadzieja22, pilik, moniśka..., Rucola, sliweczka92, Luna1993, Jeżowa, Lusesita lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam, że jak na niedzielę, to bardzo dużo stron dzisiaj wyszło :P

Oskar wszystkiego najlepszego :)

Sliweczka Tobie także i córci na 3 miesiące też :)

Mi88 już gdzieś słyszałam o nietoperzu liżącym się po jajkach (w Lejdis?), ale w kontekście piersi, to musi być jeszcze lepsze :D

Anna Stesia mi najpierw wpadła do głowy praca w młodzieżowym ośrodku wychowawczym dla chłopców :) Albo coś z osobami niepełnosprawnymi, skoro uczysz się ich języka.

Mam ostatnio rozkminę czy kupować jakiś cieplejszy kombinezon. Mam 2 takie misiowe pajace i nie wiem czy będą dobre na np wyjście ze szpitala (oczywiście pod spód będzie ubrany pewnie w body i zwykłego pajaca, a przykryję go kocykiem).

Drugą rozkminę mam czy kupować jakiś ocieplacz do fotelika i jeśli tak, to jaki. Koleżanka mi jeden poleciła, ale on jest na 3 punktowe pasy, a u nas są 5 punktowe.

sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jakie śliczne włosy ma Twoja córka! Bardzo lubię rudzielców (mąż ma trochę rudą brodę, ale okazało się dopiero jak zapuścił :P ) :)

Podziwiam Cię, 4 dzieci to nie przelewki. Zawsze jest dużo roboty, tym bardziej jak mąż ma takie godziny pracy.

Będą strzelali tzn co będą robili?

Aga9090 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja eMek na kopalni pracuje strzelać będą materiałami wybuchowymi na dole..

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że na kopalni. W takim razie oby wszystko było dobrze, niestety nie wiem jak takie coś wygląda.

Kurczę, ostatnio coś mam dość często skurcze wieczorami i nocą, teraz od 21 już 3 skurcz. W ciągu ostatnich 2 tygodni wzięłam już 6 razy nospe. Gin sprawdzał szyjkę i mówił, że twarda zamknięta, a dopóki skurcze nie są regularne i niebolesne to jest ok. Bolesne nie są, tylko takie jakby uczucie napięcia.

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja kombinuje jak to Ci wytłumaczyć :D
    Najprościej - podkladają materiały wybuchowe aby były nowe chodniki (chodnik-wyrobisko) żeby można było zacząć wydobywać węgiel. czyli poprostu szukają węgla w nowym miejscu :P

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już rozumiem. Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku. Daj znać jak wróci z pracy.

Aga9090 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff jakoś łopatologicznie to wyjaśniłam.
    Dam znać, bo coś czuję, że spać nie będę mogła..

A magnez bierzesz? No i tez macica powoli cwiczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 01:11

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 ooo popatrz... a ja po reakcji wiekszosci znajomych i rodziny, po odpowiedzi jaki rozmiar nosi Mia, myslalam, ze jedyna mam tak malego kurczaczka :D
    Widac te dziewczyny z 18tego tak maja :D

Aga piekna corcia <3 a jakie ma wlosy! Mega zazdroszcze!

Nadzieja, no wlasnie! Lejdis! A ja sie zastanawiam caly wieczor skad mi ten nietoperz swita... faktycznie to z Lejdis...

Co do kombinezonikow, mysle, ze starcza...
    Na wyjscie i tak najlepiej taki, ze wzgledu na podroz w foteliku...
    No a pozniej, to nie wiem jaka pogoda bedzie, ale jeslu masz jakus spiworek w wozku to bedzie idealnie...
    Mia jezdzi zazwyczaj rajtki+bodziaku+kombinezonik i w spiworek...
    Dzis bylo u nas 2,5 na plusie i byla rajtki+gacie, body na krotki+bluzeczka na dlugi+ciepla bluza i az jej za cieplo bylo...

Co do fotelika, ja mam koc specjalny, moze byc na 3 punktowe pasy, na 5 punktowe... ogolnie jest super, ale Mii w nim za goraco (tyle ze mojemu dziecku to we wszystkim za goraco, w domu by najlepiej bez gaci chodzila, a spimy w 17-18 stopniach, choc dzisiaj niania pokazala 16) wiec uzywamy tylko jak sa prawdziwie trzaskajace mrozy, no a tak to nie, bo sie drze wtedy i faktycznie jest spicona... wtedy zarzucamy na nia normalny koc...

Pewnie teraz kupujac wzielabym jakis spiworek, albo chocoaz minky z bawelna, zeby na bawelnianej stronie ja sadzac, to mniej by grzalo...
    No ale zoma mam nadzieje sie konczy, do nastepnej z lupiny wyrosnie, będęmyslala przy następnym foteliku co na zime...

mi88, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa, nasze forumowe dzieciaczki z sierpnia/września są właśnie drobne :)

Moja w połowie stycznia miała 66cm i 6500g i z tego co pamiętam Lewko Rucoli ważył troszkę więcej.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Cccierpliwa, nasze forumowe dzieciaczki z sierpnia/września są właśnie drobne :)

Moja w połowie stycznia miała 66cm i 6500g i z tego co pamiętam Lewko Rucoli ważył troszkę więcej.
    Oooo to faktycznie drobinki :D
    U nas koncem grudnia bylo 61cm i 6320g

Rucola lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na ip, bo coś mnie brzuch bolał, za dużo robił się twardy, a po nospie i prysznicu nie przechodziło za bardzo. Póki co wszystko ok, ktg ok, badanie ginekologiczne ok wszystko zamknięte i twarde.

Aga biorę 6 tabletek asparginu.

Rucola, Aga9090, Anna Stesia lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja dobrze, że wszystko ok

Dziewcxyny, ale się uśmiałam :)

Ninka Ty moja ulubiona pasażerko na gapę :D <3

Mi88 ja od razu odtworzyłem w głowie scenę z Lejdis gdzie Iza Kuna wyrywa Borysa Szyca na tekst o nietoperzu z Bali, który sam się „blowjobował” :D

AnnaStesia nie wiem co robisz, ale jesteś w tym świetna :D może jesteś wykładowca i prowadzisz zajęcia z łaciny ? Albo z staro-cerkiewno-słowiańskiego ? :p

Jedyne co psuje mi humor w ten piękny poranek to pogoda i mój przewrażliwiony mąż, który nie rozumie mojej chęci spotkania się z dziewczynami akurat dzisiaj :/

mi88, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie pierwszy raz to napiszę na tym forum: mam nadzieję, że nie jesteś w ciąży, już pomijając fakt dużego wyzwania logistycznemu jakie by Was czekało, myślę głównie o Twoim cc - jednak tak mały odstęp czasu mógłby być niebezpieczny.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę przyznać, że jesteście niemożliwe :) AnnaStesia - wygrywasz internety!
    Pilik - Ninka cudowna. Widzę postępy skoro zadowoliła ją zabawa w łóżeczku i to bez mamy :) dorasta Ci panienka

Anna Stesia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje kochane :)

AnnaStesia jesteś przegenialna!!! <3 <3 <3 nie dość że masz super podejście do macierzyństwa to jeszcze jesteś tak ciepłą i wesoła osoba :) uwielbiam!

Pilik śliczna sukienka powstanie :) idealnie pasująca do Ninki! Właśnie taka prosta, wygodna. Jakie dodatki, jakiś sweterek? My mamy sukienkę po Tosi ale zanim Zuzia dobije do rozmiaru 74 ze smyka to będzie miała rok :P czekam aż przyjaciółka wróci z sesji na uczelni i prosimy ją na chrzestną, wtedy zaklepiemy kościół i restaurację

Cierpliwa to Mia naprawdę okruszek malutki! Październikowe dzieciaczki za to większe niż sierpniowe i wrześniowe, tylko moja Zuzinka się wyłamała, nosi teraz 56, z hm i smyka jeszcze 50 :P ale uwaga! F&f robi się powolutku dobre 62 :D

Mi88 wygrałaś internety nietoperzem :D przyznaje że się uśmiałam :P

Aga o mamuniu jakie piękne włosy :O dziękuję że pytasz, już lepiej, tylko szwy na klatce piersiowej ciągną niemiłosiernie. Wczoraj z ciekawości zerknęłam w google jak wyglądają takie kamienie w pęcherzyku i pół nocy spać nie mogłam :P zeszłam do jednej tabletki ketanolu więc idzie ku dobremu. Mąż wrócił do domu ? Współczuję Ci nerwów, ja bym nie mogła być żoną górnika, marynarza tak jak u Ani czy nawet policjanta bo bym osiwiała z nerwów o męża. Jesteście silne bardzo :)

Nadzieja cieszę się że to tylko straszaki! Ja takie miałam długo długo, 12 tygodni :P więc życzę Ci by to był ostatni raz na ip przed porodem, następny raz w 40 tc :*

My spędziliśmy sobotę u moich rodziców, było miło choć trochę niezręcznie po ostatnim. Mąż ma urlop do środy, więc korzystamy i cieszymy się czasem spędzonym we czwórkę <3 dzisiaj będę buszować w empiku w poszukiwaniu książek o blw.

Miłego spotkania Pilik, Lena i Malka <3 ale Wam zazdroszczę! Już nie mogę się doczekać wiosny i wizyty u Achii :)

Bajkaaa, sliweczka92, Aga9090, pilik, mi88, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że mąż wrócił, usłyszałam auto pod domem i dopiero zasnęłam..

JustynaG, Luna1993, Rucola, Kaczorka, Minnie89, Patrycja20, Jeżowa, pilik, mi88, Lena21, KateHawke, Anna Stesia, Nadzieja22, Lunaris, Achia lubią tę wiadomość

‹‹ 2852 2853 2854 2855 2856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ