X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia też nie wiem kim jesteś ale zgadzam się z Justyną- wygrywasz internety!

Pilik- sukienka zapowiada się pięknie!

Patrycja - cieszę się, że się lepiej czujesz;)

Nadzieja- jak sytuacja? A lekarz nie mówił już żeby odstawić powoli magnez? To już chwilka została do porodu :)

Też mam teraz rozkminę czy kupić tą drugą książkę... Bo "moje dziecko" zakupie na pewno.

Minnie idziemy prywatnie.Nika poleciła specjalistę, położna pochwaliła nawet ten wybór. Ale mamy skierowanie też na drugie USG bioderek- i jesteśmy już zapisani na kwiecień na NFZ na powtórkę ;)

Pierwsza próba odłożenia na drzemkę- klapa. A jest opatulony. Zdążyłam jedynie się pomalować :p

Mi88- cudna córcia :)

Aaaaa Dziewczyny koniecznie zróbcie wspólne zdjęcie na spotkaniu!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:49

Patrycja20, mi88, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88, jakie Ty masz prześliczne włosy!! I czysto w kuchni! Jak to robisz? Przyznaj się, wykorzystujesz dziecko do pracy?

Achia, tak mnie natchnęlo... co by było, gdybym okazała się oblesnym facetem po 50.w przepoconym podkoszulku, który niezdrowo sie podnieca rozmawiając o laktacji z młodymi mamami? :-D Mogłabym w sumie iść w te stronę, ale Jeżowa już mnie słyszała przez telefon i wie, że jestem trzpiotem rodzaju żeńskiego.

Lena, ciepło, ciepło...

Patrycja, cieszę się, że wychodzicie powoli na prostą. Z każdym dniem powinno być lepiej!

Luna, biedaku, Ty ciągle na ketonalu! Okropne to. Czy takie kamienie mogą wracać?

Dziewczyny, kocham Wasze maluszki, a już te w chustach to w ogóle miód na moje serce! Aguś, masz przecudną córeczkę, ma takie ogniki w oczach!

Achia, Patrycja20, mi88, Aga9090, Luna1993 lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuski moje - a może macie do polecenia jakiegoś speca od USG u nas?

Yos - widzę że lajkujesz, jak tam u Ciebie? Jak się czujesz?

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiemy już skąd te bóle, Mikołaj się obrócił!!! <3 Aż się popłakałam na usg :)

Jestem na oddziale, bo chcą posprawdzać na ktg czy faktycznie jakieś skurcze są (póki co nic nie bylo), ale wstępnie jestem jutro do wypisu :)

Achia, blue00, Anna Stesia, Minnie89, lamka, Rucola, Jeżowa, Patrycja20, mi88, summer86, KateHawke, Lusesita, pilik, Kaczorka, Aga9090, Ania1003, emi2016, -Mamunia-, Luna1993, Cccierpliwa, Siwulec, Madzik34, Izape_91, Morusek lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, wooooow! Niesamowite! Na tym etapie ciąży dzieci rzadko już sie obracają! Figlarz z Mikołaja, i mistrz suspensu! Dobrze, ze trzymalas rękę na pulsie i wszystko sprawdzilas!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:33

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- super wiadomość! i wyszło,że masz grzecznego synka- słucha mamy :D

AnnaStesia- jeszcze trochę nas tu będziesz częstować takim pięknym słowem,to mężowie przestaną nas rozumieć jak to na nas "przejdzie" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:33

Nadzieja22, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Dziewczyny, wiemy już skąd te bóle, Mikołaj się obrócił!!! <3 Aż się popłakałam na usg :)

Jestem na oddziale, bo chcą posprawdzać na ktg czy faktycznie jakieś skurcze są (póki co nic nie bylo), ale wstępnie jestem jutro do wypisu :)
    Cuda się zdarzają :)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:

Minnie, myśmy robili przy Lea, to chyba dla Ciebie za daleko?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, wracając do książki moje dziecko nie chce jeść... to oczywiście jest tam o karmieniu piersią, jest o centylach (i dlaczego to, że dziecko jest na 3 centylu nie musi oznaczać niczego złego), rozszerzanie diety, o zmuszaniu do jedzenia.
    Jeśli chces mogę Ci podesłać spis treści + jakieś fragmenty. tylko najwygodniej by mi było na e-maila albo facebooka bo przez zapodaj to się umęczę.

Rucola, Tobie dla odmiany mogę podesłać fragmenty Bobas lubi wybor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:41

Luna1993 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!!!
    ja wyspana tak o, ale nie przez pobudki, tylko przez temperature w domu rodziców. Nie umiem im wytłumaczyć, ze jest za gorąco dla Lewka i tylko chodzę i wietrzę ale w nocy nie mam jak ;/ swoją drog achyba zostajemy do jutra, bo u emka w pracy wszyscy chorzy, on dopiero dochodzi do siebie, nie chcemy ryzykować.
    Aga super, ze emek cały i zdrowy. To naprawdę ryzykowny zawód i współczuje ciągłego napięcia!!
    Jeżowa super kieszonka, nawet boki masz nieźle zebrane!!! Agatka grzeczna i zadowolona, nic tylko się motać :*
    Patrycja super czytać, ze czujesz się nieco lepiej. Pomoc rodziców jest nieoceniona. Wolny czas wykorzystaj na relaks :)
    Pilik Ninka się super szybko rozwija, na pewno też pomaga to, że jest szczupła, dzięki temu jest bardzo zwinna. Szkoda ze u nas to tak nie działa :P Lewko jest szczupły i leniwy hahahaha. Sukienka będzie boska, prosty krój, coś co lubię. Stawiasz na biel czy śmietanka, ecru?
    Achia trzymam kciuki za bioderka!!!
    Veritaserum ja się zastanawiam czy Ty byłaś u osteopaty czy psychologa;) tzn ja też uważam że dzieci mocno odczuwają nasze emocje ale na Boga nie można wszystkiego zrzucać na to....
    Minnie, CUDOWNE WIADOMOŚCI !!!! teraz będzie już tylko z górki!!!
    Nadzieje normalnie niemożliwe, sam się obrócił? a to Ci niespodziankę zrobił!!! Pewnie się cieszysz, co? czy już przywykłąś do myśli o cc?
    AnnaStesia a może jednak jesteś tym 50ciolatkiem :P w końcu słyszała Cię tylko Jeżowa!!!! hahaha żartuję oczywiście ;) co do Twojego zawodu to też trochę rozmyślam, ale stwierdzam, że znam bardzo mało zawodów bo sama pracuję w bardzo wąskiej branży i nigdy jakoś nie analizowałam innych kierunków i specjalności :) Pozostaniesz moją ulubioną Tajemniczą Nieznajomą :*

Nadzieja22, pilik, Aga9090, Patrycja20, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Nadzieja super wiadomość!

Patrycja, Luna cieszę się, że lepiej się czujecie.

Mi padłam po Twoim tekście, a teraz po pięknym zdjęciu ;-)

Pilik Ninka mistrz <3

AnnaStesia może jakaś resocjalizacja?

Veritaserum to mnie zaskoczyłaś, bo właśnie do niej miałam iść :-/ a polecasz kogoś? Pomogła Wam cokolwiek czy tylko snuła teorie? Ile płaciłaś za wizytę?

mi88, Nadzieja22, Patrycja20, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, mogłabym się podpiąć pod fragmenty tych książek? Cały czas waham się czy kupić.

Dziewczyny czytam wszystko i śledzę, ale odkąd Ania pelza to nie mam chwili spokoju, bo nie da jej się z oka spuścić. Na macie leży spokojnie tylko wtedy gdy idzie produkcja do pieluszki, a tak to pelza do okna, do kuchni i wynajduje wszystkie paproszki na podłodze po czym ogląda ja z zainteresowaniem ;)
    Zamówilam już kojec, jak przyjdzie i Ania go zaakceptuje to mam nadzieje, że zyskam choć chwilę spokoju ;)

AnnaStesia, też jestem ciekawa Twojej profesji ;)

Nadzieja, cudowna wiadomość <3 to Ci synek sprawił niespodziankę przy końcówce :)

Patrycja, nawet nie wiesz jak się cieszę, że u Was lepiej.

Pilik, Luna, Fozzie,Aga, Cierpliwa, Mi - cudowne macie dzieciaczki <3 (przepraszam jeśli kogoś pominęłam).

Uciekam na spacer z nadzieja, że choż tam mała nie będzie jęczec inaczej głowę mi dziś rozsadzi.

Edit: co do BLW zgadzam się z Pilik, mam wraźenie, że trochę za dużo filozofii jwst do tego dopisanej, ale popieram podawanie różnych konsystencji. U nas papki sprawdzają się tylko owocowe i pasta z awokado, więcej rzeczy Ania woli jeść w malych kawałkach a że sama jeszcze nie jest zainteresowana wkładaniem jedzenia do buzi tylko raczej rozgniataniem i rzucaniem dookoła, to urywam jej mniejsze czastki i podaję do buzi aby dalej sama sobie z nimi radziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:59

Nadzieja22, Rucola, Aga9090, Patrycja20, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to niesamowite!!! Super wiadomość :)

Mi myślę że to ta sama chusta chyba :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka bylismy u niej głównie z problemem ze snem i ciągłym wybudzeniem Ani, asymetria bo miała spora i trochę też problemami z brzuszkiem. Wzięła 150 zł. Bardziej analizowała nasze zachowanie niż dziecka. Stwierdziła że Ania źle śpi bo ja jestem nerwowa i chaotyczna. Dziwne że pierwsze 2 miesiące spala super a byłam jeszcze bardziej nerwowa. Cały czas powtarzała że brak cykliczności w jej zachowaniu a w przyrodzie wszystko cyklicznie się dzieje . Na końcu mówi że ma ogromne ciśnienie w czaszce i jej poluźni ... Coś tam ponaciskala w głowie i stwierdziła że będzie lepiej spać. Nam wizyta oprócz uboższego portfelu nie przyniosła nic. Ale też czytałam na FB że wielu ja chwali i pomaga . Nie wiem co Ci doradzić. My już do niej nie wróciliśmy.

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:

My robiliśmy prywatnie na Conrada (naprzeciw Ikei) i na NFZ w Skarpie (od. Na Skarpie), jednego i drugiego nie polecam. Bardzo niemili lekarze.

Jeżowa lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jestem tak szczęśliwa, serio :)

Szczerze to na nic się nie nastawiałam, bo gdzieś w środku mocno liczyłam na fikołka :) Dalej na nic się nie nastawiam, bo wiadomo może być różnie.

Ćwiczenia całkowicie przestałam robić chyba 1,5 tygodnia temu, bo zaczęłam mieć katar. Nawet jogi nie robiłam. Także szok i jednak jak dziecko ma się obrócić, to się obróci bez pomocy :)

Potem Was poczytam dokładnie, bo teraz nie mogę zebrać myśli z tej radości :)

mi88, Kaczorka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, dzięki :-) napisałam do innej babeczki, bo na jednej grupie na fb widziałam, że sporo kobiet miało podobne odczucia do Ciebie. A nam psycholog niepotrzebny tylko terapia manualna.

pilik, Rucola, veritaserum, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - super, że bobas postanowił się obrócić :) i niech już tak zostanie!
    U nas na listopadówkach też u jednej dziewczyny obrót był tak późno :)

Summer - mam nadzieję, że Ania polubi się z kojcem i nie będzie go traktowała jak więzienie. Z pewnością przez jakiś czas będzie Ci łatwiej ruszyć się choćby do łazienki czy do kuchni po coś do jedzenia :)

Mi się w końcu udało namówić Aluśkę by poszła na drzemkę. Nie było łatwo, bo dzisiaj jest jakimś wulkanem energii ;)

Anna Stesia, summer86, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, jakiś czas temu położna z mojego miasta opisywała, że jej dziecko obróciło się w 38tc. :) Wszystko jak widać jest możliwe :)

W takim razie wrzucam fragmenty książki "Moje dziecko nie chce jeść"
    https://drive.google.com/open?id=1-BIEwPwWt76V_ofs-xo2LYJmby6Zoa6W
    Kilka stron obróciło ale mam nadzieję, że sobie poradzicie. Jakby interesował Was fragment jakiegoś konkretnego rozdziału - dajcie znać, dorzucę.

summer86, mi88, Anna Stesia, lamka, Luna1993, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, mam taką nadzieję. Wzięliśmy klamot prawie 2x2 metry, więc też nie powinien ograniczać jej aż tak ruchowo gdy w nim będzie.

pilik, Kaczorka, Anna Stesia, Rucola, sliweczka92 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 2854 2855 2856 2857 2858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ