Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
ufff mamy kupę
największa radość dnia
Justyna ja wczoraj musiałam wylać 3x30ml mleczka bo mi skisło w lodówcechyba mam lodówkę do zmiany
normalnie się rozpłakałam.
Nika u nas na zaczyna się 62 i jeszcze niektóre 56 tyle że te szerokie, długość u Staszka nie idzie w parze z wagą
A Łusia dalej taka włochata? Stasio wyłysiał na czubku ale ramionach dalej ma futro
Teraz pora na cycora:
[urlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 16:21
Achia, Kaczorka, Luna1993, Yoselyn82, blue00, Aga9090, Rucola, pilik, JustynaG, Bajkaaa, Jeżowa, StaraczkaNika, Patrycja20, lamka, Minnie89, Cabrera, KateKum, KateHawke, -Mamunia-, Siwulec, Lusesita, Anna Stesia, Nadzieja22, sliweczka92, admiralka lubią tę wiadomość
-
Justyna - Aluśka na tyle przywiązuje się do kupy, że lata szczęśliwa po domu i nawet się nie przyzna, że coś jest w pieluszce. A jak była malutka, to zazwyczaj z kupą była najspokojniejsza
Wrzasków przy zmianie nie ma, ale czasami marudzi. I podobnie jak Ty Ani, to ja jej tłumaczę, że kiedyś nauczy się robić na nocnik, to będzie po problemie.
Niestety też jeszcze nie mamy nocnika w domu..JustynaG, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitamy się też znad cyca
[url
Admiralka miło Cię widzieć, Tosia śliczna
Jejku Agatka jak się zastanawiała co to złapała
Co do obrotów Borys jak jest na brzuchu to rączkę przesuwa pod siebie i tak długo się chwieje i nogami macha póki się nie obroci na plecy i tak cały czas raz na lewo raz na prawo..
Jeżowa no nie ma wyjścia trzeba zmienić imię na Siatkę
Lunaris, Nika no to macie głodomorów
Miłego dnia!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 12:05
blue00, Jeżowa, Luna1993, Kaczorka, StaraczkaNika, moniśka..., pilik, Patrycja20, Cabrera, KateKum, KateHawke, -Mamunia-, Siwulec, admiralka lubią tę wiadomość
-
Nika to ulubiony tekst mojej mamy "wychowałam Was jak umiałam i jesteście piękne i zdrowe" i weź się kłóć jak Ci komplementy prawi :p a tak serio to olewam to w sumie, bo chyba zwariowała bym bo ciągle słyszę.. tak się patrzy jak jem, mogę mu chociaż dać polizać??? Hahah
To u nas z kupą jest raczej odwrotnie... Jak jakimś cudem nie poczuje tego kwachu to po minie Lewka wiem, że coś się dzieje :p i przy kupie zazwyczaj leży spokojnie ale przy siuskach już nie jest tak kolorowo :p
Lunaris piękne zdjęcie!!! Śliczny Staś no i ładny cycek;) bardzo mi się wszystko na tym zdjęciu podoba!!!!
A tempem przyrostów wagi nie ma się co przejmować, jak wystrzeli na początku to potem się wyhamuje, jak jest wolno na początku to potem wystrzeli. Grunt żeby dziecko było najedzone s urośnie w swoim tempie
Edit. Aga zdjęcie również piękne!!!! Uwielbiam przycykowe fotyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:27
StaraczkaNika, Aga9090, Anna Stesia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Tak, Lunaris, świętujemy
z tej okazji ciągnę moją dziecinę do pracy
Agulineczka też przesyłamy buziaczki
Rucola oj łączę się w bólu i przesyłam kilogramy zrozumienia. Mamy chyba podobny typ mam. Ja moją bardzo doceniam za chęć pomovy, wiem, że jak poproszę to nie odmówi. Ale tak samo pod nosem "pyta się" Agatki czy ona może to i tamto. A moja ulubiona sytuacja to jak słyszę z drugiego pokoju (gdy Agatka spokojnie leży na macie lub kocyki i się bawi), a mama "no babcia by Cię wzięła na rączki ale mama nie pozwala"no skoro jest spokojna w pozycji horyzontalnej to po co ją nosić! Jak zacznie marudzić to proszę bardzo.
Piękne cycusiowe foteczki!A Stasiu to jak do plakatu "prawidłowe ułożenie ust dziecka przy karmieniu piersią"
KateHawke co tam u Was? Czy Nat nadal taka Cycolina? Bardzo mi się podoba to określenie i Agatka zdecydowanie obecnie pasuje do niego lepiej niż na początku swojego życia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:35
Aga9090, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziedź przy cysiu to piękny widok.My już na nim całkowicie nie jesteśmy,maluch ostatecznie odrzucił.Czuję się przez to niespełniona,ale jak widzę z jakim zapałem wcina butlę,zaokrąglające się ciałko i coraz większy ciężar,to wiem,że tak miało być.
Dziś jadę po chustę,znalazłam na olx niedrogo.Zaraziłyście mnie.Ciekawa jestem jak nam pójdzie
.A oto moje śliczności,z każdym dniem mądrzejszy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64cb32d63825.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/055207a568c4.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ff13049594c.jpgAga9090, Lunaris, Luna1993, StaraczkaNika, JustynaG, moniśka..., Bajkaaa, Patrycja20, Cabrera, KateKum, KateHawke, Rucola, Yoselyn82, -Mamunia-, Siwulec, Anna Stesia, Nadzieja22, sliweczka92, admiralka, malka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ja napiszę tak, warto czasem przymknąć oko na te teksty, oczywiście pilnując żeby babcie maluchom nie zaszkodziły. Mi tak brakuje jakiejkolwiek pomocy, Ani nikt poza mną i emkiem nawet pieluchy nie zmienił
nikt nam w niczym nie pomaga i mam okropny żal.
-
Lunaris, Łusia miała mega ciemieniuchę (prawdopodobnie odziedziczyła po tacie ŁZS i stąd wzmożony problem) i przy walce z tym cholerstwem wyczesałam jej trochę włosów z czubka
Śmiesznie teraz wygląda. Plus jest taki, że wreszcie jej wypadło to śmueszne futerko z czoła i ramionek. Zostało jeszcze na uszkach, ale pewnie też niedługo zniknie.
My już po cycu - najedzeni i szczęśliwi:
.
Zwracam uwagę na puce i drugi podbródek:DWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 18:45
Aga9090, Lunaris, Luna1993, Achia, blue00, Kaczorka, JustynaG, Jeżowa, Minnie89, moniśka..., summer86, pilik, lamka, Bajkaaa, Cabrera, KateKum, Patrycja20, veritaserum, KateHawke, Rucola, Yoselyn82, -Mamunia-, mi88, ibishka, Siwulec, Lena21, by7mistake, Anna Stesia, Nadzieja22, sliweczka92, admiralka, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris, Aga śliczna fotka
to takie wyjątkowe momenty macierzyństwa
Jeżowa wszystkiego najlepszego dla Agatki :*
Moja mama to się w ogóle nie wtrąca, pyta ile dać mleka i tyle, pobawi się, ponosi ale tak w granicach normyale babcia... Najchętniej już by schabowego Zuzi dała
nie może zrozumieć że czekamy z rozszerzaniem diety dłużej niż 4 miesiące, ale trzymam rękę na pulsie żebym to ja rozszerzyła a nie babcia
Aga9090, Lunaris, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:no skoro jest spokojna w pozycji horyzontalnej to po co ją nosić! Jak zacznie marudzić to proszę bardzo.
Tak samo, jeśli jest spokojna w łóżeczku - to nie wyjmuję! A nawet jako MADKA staram się jej nie pokazywać licząc na jeszcze kilka chwil ciszy
Lunaris , ojejku - a jak długo trzymałaś w lodówce?
Szczerze mówiąc, mi nigdy mleko nie skisło (odpukać) a praktycznie nie trzymam w lodówce. Achia widziała moją piramidkę mleka w pojemnikach. Trzymam w temperaturze pokojowej i podaję od najstarszego do najmłodszego.
I przyznam się, że jakby mi teraz zmarnowało się 90ml mleka to też by mi było przykro. Tym bardziej rozumiem Twój ból!
Rucola , widzisz jakie masz czyste dziecko? Moja by mogła pół dnia siedzieć "cicho" z kupą w pieluszce i udawać, że jej nie ma :p
Tak mi się przypomniało, że ostatnio AnnaStesia mówila, że mogłaby być 50letnim facetem co lubuje się tematach laktacyjnych. To ja Ci powiem, że Ty mogłabyś być 50letnim facetem który czeka tylko na nasze zdjęcia cycków!
Kaczorka no to pod tym względem Aluśka z Aneczką by się dogadały
Skoro już jesteś to zapytam, może się orientujesz - w jakim wieku dzieci zaczynają "bawić się" z innymi dziećmi?
Jeżowa, summer86, Kaczorka, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Łusia
ale urosła!
Blue Wojtuś jest prześliczy! a cyckiem sie nie przejmuj : u nas służy do picia i uspokajania, do karmienia służy MM. Owszem w nocy jesteśmy tylko na cycu ale chyba dlatego że mały nie potrzebuje w nocy tyle jeść. Mojego mleka jest tyle co kot napłakał, cycki przeważnie sflaczałe. Młody pije a potem krzyczy z głodu, dostaje MM a laktatorem po nim ściągam czasem 10ml czasem jakieś kropelki. Teraz żeby uzbierać coś to muszę mu nie dać albo zbierać kilka dni. Mogłabym powiedzieć że u nas też już przygoda z KP się skończyła zanim się na dobre zaczęła, zostaje tylko tulenie, dopajanie i brudzenie moich ubrańblue00 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris ja też mam sflaczałe cycki. Wiesz przecież, że laktator nie ściągnie tyle co dziecko. Ale rozumiem też dlaczego dajesz mm (z Wiktorem było podobnie).
Ważne, że dzieć najedzony, nieważne jak czy kp czy mmLuna1993, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Lejdis, ale tu fotki z rana! Mniam
Nika - Łusia się niesamowicie zmieniła! Jakie piękne pucusie
U mnie nie wiem czy jest miłość do kupy czy nienawiść do przewijaka. Ale moment zetknięcia pupy z przewijakiem to start koncertu z różnym natężeniem wrzasku. Żadne sztuczki nie działają. I to samo jest z kąpielą, która rzekomo jest taka relaksująca dla maluszka :p
Z cyklu "Mamy i teściowe" - powiedziałam mojej mamie, że dziecko ma kiepsko wieczór bo męczą go gazy. Co ona na to? "MOZE MASZ ZA TLUSTE MLEKO?". Kurtyna...
Co do wagi - jak pomyślę że ani się obejrzę, a Milan będzie ważył 5kg to chce mi się płakać z żalu nad moim kręgosłupem. Bo już jak go kołysze w ramionach za długo to miewam chwile zwątpieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 08:56
-
Minnie, to ja za to słyszałam, że mała tak często wstaje w nocy, bo mam za słabe mleko i uwaga kto najczęściej to mówił - mój tato, specjalista się znalazł
W temacie kup, nasza Mała też nie da po sobie poznać, że coś jest w pieluszce i o ile przed rozszerzaniem diety było słychać produkcję tak teraz głównie dowiadujemy się dopiero gdy zaczyna coś śmierdzieć. -
Piekne cycowe zdjecia.
Wojtus i Łucja sliczne maluszki. Jak tak patrze na Wasze zdjecia to zastanawiam sie kiedy ten czas mi minął, jak Leon byl taki maly. A tutaj za 2.5 miesiaca roczek.
W nocy dzisiaj walczylam z kaszlem Starszaka, to budzilo Leona i tak prawie cala noc. Mama mowila ze moze przyjechac i pomoc przy dzieciach, tylko kurcze za kazdym razem jak Starszak jest chory i ma kontakt z moimi rodzicami to ich zaraza i oni ciezko to przechodza. Takze póki co pomecze się sama z dziecmi.
A Leos na dobre nauczyl sie siadac, tylko ledwo usiadzieni odrzuca sie do tylu, tak ze gdyby niczego miekkiego nie mial za soba to huknalby glowa z calej sily o podloge. No i nie moge juz go nawet na chwile zostawic samego na podlodze.Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Minnie, moje dziecko znienawidziło się z wanienką i nie ma przeproś! Główkę myję jej nad zlewem w kuchni osobno, a ciałko albo w dorosłej wannie ze mną (ale to jest trudne organizacyjnie, bo najpierw trzeba wyszorować i siebie i wannę... albo w wiaderku. W akcie desperacji kupiłam tummy tub i jest w nim dużo lepiej niż w wanience
Myślę że nawet lubi tam siedzieć na dupsku. Problem zaczyna się dopiero jak jej myję fałdki
A, i najlepiej jej pasi 40-41 stopni. Warto popróbować z różnymi temperaturami. Ale nie w kąpieli tylko osobno, np nalać do miski i moczyć rączkę lub nóżkę i obserwować reakcje. Moja przy zimniejszej wodzie ryczała, a taka cieplejsza wywołała zaciesz.
Najgorszy eksperyment kąpielowy to było jak mama chciała zrobić tak jak kąpała mnie - namydlic na przewijaku i tylko wypłukać w wanience - nie z Łuśką takie numery
mi88, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć Kochane
Piękne cyckające i niecyckające dzieciaczkimój po cycu wygląda dzisiaj tak, więc chyba faktycznie nie jest tak źle z moim mlekiem. Ale i tak mu wciskam chociaż trochę z butelki.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33f3c46dc207.jpg
Też dołączam do mam, które się nie pokazują dzieciom jak leżą w łóżeczku. Co najwyżej zasyczę "ćsssssssi" z daleka
Nika, Łusia chodzi w domu w czapce? Moja teściowa byłaby zachwyconablue00, Aga9090, summer86, Cabrera, Kaczorka, Bajkaaa, Minnie89, StaraczkaNika, veritaserum, pilik, Patrycja20, KateHawke, Lunaris, Achia, JustynaG, Jeżowa, emi2016, moniśka..., Yoselyn82, -Mamunia-, Rucola, Siwulec, ibishka, Lena21, Lusesita, Anna Stesia, Nadzieja22, malka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny