X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia,mój praktycznie wcale :D

Aga9090 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Nika, Łusia chodzi w domu w czapce? Moja teściowa byłaby zachwycona :-D
    Nałożyłam jej anty-ciemieniuchową miksturę i biedak musi trochę pochodzić w czapie, żeby mogło się toto wchłonać, zanim sobie to zetrze intensywnym kręceniem główką na wszystkie strony. Ale ja jestem miętka i juz się nad nią zlitowałam i odwiązałam troczki pod brodą (niecierpi ich!). Teraz sama pozbędzie się czapy za jakieś kilka minut :D

Generalnie nosi czapkę tylko jakies pół godzinki po kąpieli, zanim jej włoski nie wyschną.

Moja mama była w rozpaczy jak to zaobserwowała :D

A Domiś też się robi krąglutki na buzi! I te oczy sarenki! (Czy może raczej lamy :P )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:32

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - nie mam pojęcia kiedy dzieci zaczynają się ze sobą bawić.. jak byliśmy na święta u teściów i był 2.5 letni kuzyn Aluśki, to ona za nim biegała, ale bardziej próbowała mu wyrwać z buzi smoczka albo zabrać autko, które sobie upatrzyła. A on też nie był zainteresowany zabawą i Aluśkę odpychał.
    W rezultacie dowiedziałam się, że Aluśka nie jest w ciemię bita, bo po dwóch razach też się nauczyła popychać i dalej dzielnie walczyła o zabawki :p

Ale myślę, że tak bliżej drugiego roku życia chyba jakaś współpraca może się zacząć.

Co do kąpieli - u nas pojawiła się akceptacja dopiero w momencie, jak młoda usiadła. Wcześniej chyba myślała, że starzy za każdym razem chcą ją utopić..

Achia, JustynaG, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Ale macie piękne dzieci <3

Powiem wam że ja często wieczorem oglądam zdjęcia mojej kruszynki jak była malutka i tak mi żal jakoś że tak strasznie mi było źle wtedy że nie umiałam się cieszyć tym małżeństwem... Za to teraz łapie każda chwilę:)

A tak w ogóle to wczoraj minęło nam pół roku... Także coś czuję że teraz jeszcze szybciej też czas będzie leciał...

P.s. Nie mam pojęcia dlaczego te zdjęcia wiecznie się w zła stronę wystawiają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 15:52

Minnie89, lamka, Kaczorka, pilik, Patrycja20, veritaserum, KateHawke, Luna1993, Aga9090, Lunaris, Achia, JustynaG, blue00, emi2016, moniśka..., Yoselyn82, -Mamunia-, summer86, Siwulec, ibishka, Lusesita, Meśka, Jeżowa, Anna Stesia, Nadzieja22, Emiilka, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - dzięki za wskazówke, poprobujemy! Dopiero 2 kąpiele za nami, więc musimy znaleźć swój sposób. I porę! Bo po wybudzeniu głodny, po jedzeniu nie można, a jak odpocznie po jedzeniu to śpi :D i bądź tu mądry człowieku...

LAMKA - jaaaakie rzęsy! Zakochałam się <3 no i proszę Cię, wygląda jak bardzo zadowolony chłopczyk. Mama dała to co ma najlepsze :)

lamka lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiękne wszystkie dzieciaczki nasze forumowe.

Bajka ja też mam ostatnio takie rozkminy i w sytuacjach beznadziejnych nocy próbuje sobie mówić że to już nigdy nie wróci, każdy dzień jest na wagę złota bo tak szybko dorastają te nasze dzieci. Zosia cudna i Ty też !

Z cyklu rady światowych pediatrów czyli naszych mam, teściow itp. ostatnio byłam kilka dni u mojej i nic mnie tak nie denerwuje jak brak szacunku do moich zasad. Mam fioła i codziennie sprawdzam przed spacerem czy jest smog i jak był to nie pozwoliłam mamie wyjść na spacer z Ania. A mama do Ani " no babcia by Cię wzięła na spacer ale mama nie pozwala a inne dzieci tak ładnie spacerują " , " słyszysz Aniu nie idziemy dziś na spacer ". Moje zdenerwowanie sięgnęło zenitu jak mama podała jej pół łyżeczki zupy krem z cukini ( dzięki Bogu że to nie rosół hehe ) bo uwaga... Chciała sprawdzić czy Ania ma odruch do jedzenia. Oj zdenerwowałam się bardzo.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodkości z rana <3

Zosiu wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 6mż :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum moja mama kiedyś dała oblizac Zośce wafelka! No tak się patrzyła hehe ja jej powiedziałam że nie chce by jadła chemię a ona ze przecież ja jem to to ona nie będzie? A ja że dokładnie tak:) ja wiem ze nie uchronie ale narazie nie chce jej dawać cukru ani soli bo jeszcze się naje w życiu tego a narazie smakuje jej wszystko naturalne to po co to psuć :)

A jeszcze jedno chciałam Ci Summer napisać że współczuję że nie macie żadnej pomocy, do mnie jak przyjdzie siostra (chrzestna Zosi) to chce ją przewinac i uśpić koniecznie na rękach bo siostrze bardzo brakuje małego dziecka i jest nie do końca spełniona jako matka bo wiele razy ronila i chce chociaż trochę czasu tulic Zosie fakt że to jest rzadko ale jednak.

Także dziewczyny które nie macie żadnej pomocy nigdy od nikogo oprócz męża współczuję...
    Chociaż w niedziele mąż był CAŁY dzień w domu i myślałam że zwariuje ze szczęścia :) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 09:54

mi88, veritaserum lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, widzę że to ogólno-babciowy trend tak niby mówić do wnusia/ wnuczki a tak naprawdę tylko czepiać się matki ;)
    Ja wtedy też mówię do dziecka "No widzisz jak to dobrze, że twoja mama się doedukowała i wie co dla ciebie dobre i tak wspaniale o ciebie dba!"

lamka, Luna1993, Lunaris, Achia, Bajkaaa, JustynaG, emi2016, moniśka..., Rucola, pilik, Jeżowa, veritaserum, Anna Stesia, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzieci są małe i jeszcze nie rozumieją to takie teksty denerwują tylko rodziców, ale jak pamiętacie moja teściowa gada tak do prawie 4-letniej Tosi mieszając jej w głowie ;) tzn gadała, bo nie utrzymujemy kontaktu.

Zosieńka wszystkiego najlepszego z okazji pół roczku <3 samych radosnych dni z mamusią :)

Czy któraś z Was (Aga?) Miała cięcie chirurgiczne w pępku? Takie dosyć spore. Wcziraj zrobił mi się strupek, dzisiaj żywa krew jak usiadłam. Dwa szwy mam ściągnięte w środku jeszcze 2 do zdjęcia w piątek. Nie chce gnać na ip, na kontrolę się szybciej nie dostanę niż w ten piątek. Pępek to kiepskie miejsce żeby się ładnie goiło, martwić się?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mamy piękne dzieci! Napatrzeć się nie mogę!
    Bajka- super wyglądasz ;)
    U nas taka sytuacja... - nasi przyjaciele( po wspólnym weekendzie gdzie mówiłam,że może kołyska nam pomoże) znaleźli takową na olx, wynegocjowali dobrą cenę i wczoraj po 22 przywieźli.a dziś nasz Lisek zasnął w niej kołysany w akompaniamencie szumisia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 15:12

Aga9090, Luna1993, lamka, Lunaris, KateHawke, Minnie89, Bajkaaa, Kaczorka, blue00, StaraczkaNika, Yoselyn82, -Mamunia-, moniśka..., Patrycja20, Rucola, Siwulec, ibishka, pilik, Lusesita, Jeżowa, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mi często krew się pojawiała w pępku. Miałam szwy i rozpuszczalne i te do ściągnięcia po 2 tygodniach. Kilka razy na dzień psikałam octaniseptem. Kładłam się na plecach posikałam przetarłam gazą i patyczkiem do uszu i znów psikałam zostawiając do wyschnięcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorzucam do dziecio- spamu :) Zuzia wysyła całusy do Łusi, Stasia, Borysa, Ani, Aneczki, Anulki, Alusi, Dominika, Klary, Mii, Zosi, Agatki, Leosia, Ninki, Kaji, Milana, Wojtka, Oskara i wszystkich forumowych dzieciaczków których jeszcze nie wymieniłam ;*
    ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:52

Achia, Fozzie Bear, lamka, Lunaris, KateHawke, Minnie89, Bajkaaa, Kaczorka, blue00, JustynaG, StaraczkaNika, Yoselyn82, -Mamunia-, moniśka..., Patrycja20, summer86, Siwulec, ibishka, by7mistake, pilik, Lusesita, Jeżowa, veritaserum, Anna Stesia, Nadzieja22, sliweczka92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    Nika - dzięki za wskazówke, poprobujemy! Dopiero 2 kąpiele za nami, więc musimy znaleźć swój sposób. I porę! Bo po wybudzeniu głodny, po jedzeniu nie można, a jak odpocznie po jedzeniu to śpi :D i bądź tu mądry człowieku...

nam mowili w SR,żeby dziecko właśnie trochę zjadło przed kąpielą, żebynie było głodne. my tak robimy.
    mamy zwykłą wanienkę z iKei, Oskar lubi się kąpać. może czasem ryczeć rozbierany,ale w wodzie spokój... :)

LUNA-ale boska mina!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mi chirurg kazał przemywać woda utlenioną, zmienić na octanisept? Nie nosić opatrunku w domu, nie?

Fozzie Bear, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też współczuję Summer :-( my wprawdzie też nie mamy wiele pomocy, ale mój brat czasami przychodzi żeby mi dotrzymać towarzystwa i przyjaciółka się deklarowała, że może czasami wziąć Dominka.

Zosia, Agatka wszystkiego najlepszego <3

Lunarisku zapomniałam podziękować.

Minnie rzęsy po matce :-D

Kochane proszę o kciuki, bo mamy dzisiaj pierwsze szczepienie (chociaż nie wiem, czy go dopuszczą, bo coś jakby miał lekko zatkany nos znowu).

I chciałam się pochwalić w końcu delikatnym postępem z domem - pani architekt skończyła adaptację do działki wraz z przeróbką konstrukcji na dom szkieletowy drewniany i wszystkimi instalacjami. <3 dzisiaj jest dobry dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:22

Luna1993, Fozzie Bear, Lunaris, Achia, Bajkaaa, Kaczorka, JustynaG, Patrycja20, summer86, Rucola, pilik, Lena21, Jeżowa, Anna Stesia, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Aga mi chirurg kazał przemywać woda utlenioną, zmienić na octanisept? Nie nosić opatrunku w domu, nie?
    Luna, ja może nie na pępku byłam cięta, ale po cc są dwie szkoły : albo samo szare mydło, albo dołożyć do tego octanisept.
    Chociaż moja mama radziła bym przemywala czystym spirytusem :D nie uwierzysz, nie dałam się namówić!

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia piękny Dominik <3 i długi! rośnie ślicznie.
    Ps zazdroszczę domu!

Wszystkiego pięknego dla Zosi :) śliczne z Was dziewczyny (ach jak bym włożyła Stasiowi taką opaskę <3).

U nas na tapecie: "dlaczego go nie przepajasz, on się tak męczy!" w wykonaniu mojej mamy. Ze spokojem odpowiadam: "już przepajam" i wyciągam cyca :P

Luna ja miałam cięty i też Octanisept w ruch poszedł, na spokojnie sie zagoi, nie musisz lecieć na IP, w tym miejscu moźe podkrwawiać bo ruszasz się, mięśnie się napinają.

Uciekam do mojego wrzeszczącego (już "csiiii" mu się znudziło) i drugiego kaszląco-gorączkującego.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:14

lamka, Bajkaaa, Luna1993, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa jestem, czytam Was codziennie, udaje mi się załapać zazwyczaj na zdjęcia ale nie piszę bo nie chcę wam tu smęcić a i tak zapominam połowy tego co czytałam. Nat to dalej Cycolina... W nocy ładnie śpi - od 22/23 do 3/4 i potem do 7/8. Ale w dzień...? W dzień muszę ją karmić co godzinę (!) - próbowałam ją przetrzymać bo może to tylko z nudów czy coś... był taki ryk że 20 minut ją uspokajałam bo nawet cycek odrzucała z płaczu. No więc karmię co godzinę a jak nie karmię to muszę ją pilnować caaały czas. A to dlatego że Nat się dławi. Produkuje dużo śliny i nie zawsze uda jej się ją połknąć. I zaczyna się dusić... Ale tak się dusi że nic nie słychać tylko widzę że nagle cos jest nie tak. Boję się odejść na dłużej bo nigdy nie wiadomo kiedy się zadławi.
    No i do tego ogólnie jest nadal taka że jak odejdę to zaraz jest płacz, muszę cały czas ją zabawiać. Próbowałam nie zwracać na to uwagi - ale tak się nie da, płacze dopóki nie wrócę.
    A jeszcze się martwię cały czas bo ona robi kupkę raz na tydzień! A teraz jest już 11 dzień jak nic nie zrobiła :( ogólnie nie płacze, nie ma zaparć, gazy normalnie ulatują (ale takie śmierdziochy że uciekam z pokoju) - BoboGast daję, probiotyki daję. Niby może dziecko długo nie robić przy KP ale ona przed ostatnim skokiem robiła co zmianę pieluchy a teraz co 5-7 dni i te 11 dni już mnie doprowadza do rozpaczy (choć ona jest uśmiechnięta i nie wygląda na udręczoną).
    A z pozytywów (choć nie dla moich pleców) tydzień temu ważyła 6620g. Istny klocek :D i dwa dni temu sama na boczek się odwróciła na macie :)

[url][/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 11:43

Minnie89, lamka, Luna1993, Kaczorka, JustynaG, Lunaris, blue00, Fozzie Bear, StaraczkaNika, Yoselyn82, -Mamunia-, Patrycja20, ibishka, moniśka..., Rucola, Lusesita, Aga9090, pilik, Lena21, Anna Stesia, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, a ja napiszę tak, warto czasem przymknąć oko na te teksty, oczywiście pilnując żeby babcie maluchom nie zaszkodziły. Mi tak brakuje jakiejkolwiek pomocy, Ani nikt poza mną i emkiem nawet pieluchy nie zmienił :( nikt nam w niczym nie pomaga i mam okropny żal.

no u nas podobnie.ale jednak moja rodzina mieszka te 300km dalej. choć mama nawet nie zaptała czy może przyjechac, poznać wnuka,albo coś pomóc. a wie,że średnio idzie coś przy Oskarze zrobić..
    siostra ma przyjechac w marcu, to dziś pisze,że może być problem z wolnym...kurde, marzec ma 5 weekendów, jakiś musi mieć wolny!(pracuje w Hebe)-a ma przyjechać z siostrzeńcem, który już sie cieszy...

‹‹ 2861 2862 2863 2864 2865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ