X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ale masz duże dłonie :D

Lamka, gratuluję postepow z domem! Tak trzymać! I powodzenia na szczepieniu - pamiętaj to jak że zlobkiem, matka cierpi najbardziej! My się wybieramy za tydzień.

Co do rad mam i teściowych ja sobie pozwólcie, że daruje dzisiaj! Zbyt piękny dzień (za oknem)

Justyna? Ty pytałaś o zabawy dzieci? Z uwagi, że Staś ma kuzynynke o 9 mies starszą, to miałam okazję dokładnie obserwować ich poczynania. Dopiero od 2/3 miesiące bawią się na prawdę świetnie! Tylko broń boże u dziadków, bo tam wojna! U mnie, albo u siostry jak są to wystarczy ich zamknąć w pokoju i kupić sobie wino na odwazniaka żeby później zobaczyć jaki burdel zrobili :)

Witamy się oficjalnie z Kurczakiem!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f42c4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 15:16

Achia, lamka, Minnie89, Bajkaaa, Luna1993, emi2016, Kaczorka, Lunaris, blue00, Jeżowa, KateHawke, JustynaG, Yoselyn82, -Mamunia-, Patrycja20, ibishka, moniśka..., Rucola, mi88, Lusesita, pilik, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie a jakie owłosione! :P

Kate śliczna Natalka <3 przykro mi że masz takie nerwy :( wiadomo co można z tym zrobić? Z kupkami i dławieniem się? Doskonale Cię rozumiem, nasza Zuzia się zanosi i to tak że robi się sina i żadne dmuchanie nie pomaga :(

Lunaris kochana jako że jesteś w temacie to wiesz może, ile tak realnie nie mogę nosić mojego klocka? Ciężko nie podnieść swojego dziecka jak płacze :( ale z drugiej strony boje się przepukliny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:31

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate kurcze to faktycznie aż strach Nat zostawić... :/ Ciężkie masz dni, to na pewno. A z tym karmieniem co godzinę to ja odpuściłam już. Na początku byłam taka, że chciałam te odstępy trochę wydłużyć, ale odkąd Agatka prawie nie śpi w dzień, to nie ma opcji. Więc karmię co godzinę, a często częściej. Ale często to nawet nie jest karmienie, bardziej zabawa przy cycu ale jak mnie to już nie boli to mi wszystko jedno :D a jak w weekendy jest mąż to też jest tak samo? Bo ja zauważyłam, że z mężem zdecydowanie dłużej się pobawi i cyca nie szuka. To tylko przy mnie :P

Lamka ale duży jest Dominik! <3

Summer ja oczywiście zawsze przymykam oko, a zazwyczaj to nawet pozwalam nosić o robić co chce - wtedy ja mam czas dla siebie, więc wychodzi ze mnie egoistka. Przykro mi, że wy nie otrzymujecie żadnej pomocy.

Achia ach ta siostra... :( No teraz jak tylko jedna niedziela pracująca to chyba łatwiej o wolny weekend?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - no niestety dzieci KP mogą tak rzadko robić kupkę. Nie jest to nic nienormalnego.

Lamka - kciuki za szczepienie :)

Achia - super miło ze strony znajomych, że zaangażowali się w kupno kołyski :)

Wszystkie dzieciaczki obejrzałam - małe cudeńka <3

Moja mama jest chyba rzadkim okazem, bo w ogóle się nie wtrąca w wychowanie Aluśki. Nie daje złotych rad i słucha tego, co do niej mówię.
    No i teraz coraz częściej zostaje z młodą, żebym ja mogła wyjść z domu :)

blue00, summer86, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - u nas też jest ten problem z zanoszeniem się...obawiałam się tego, bo też tak miałam jak byłam mała. I co robicie z Zuzia, czekacie?
    Mi CDL wczoraj doradzała przy okazji, że oprócz dmuchania można stuknąć energicznie w klatkę piersiową albo skropić buzię zimna wodą. Generalnie, jakikolwiek silny bodziec który odciągnie uwagę. Na razie nie testowaliśmy, ale jak Milan płacze to lecę żeby tylko nie zdążył się rozszalec.

dqprhdge2q9dik3m.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przynajmniej jeden cycuś 10 minut musi być ;) butelkę odrzuciła dokumentnie, MM ją brzydzi a kiedyś zajadała ze smakiem, wody nie lubi, wczoraj spróbowałam z herbatką na brzuszek to łyżeczką musiałam jej 20ml wcisnąć. Także tylko mamy cycuś.
    Z tatą zostaje czasem jak do sklepu idę to tak półtorej godziny wytrzyma ale też musi leżeć obok niej cały czas.

Luna z dławieniem się to muszę po prostu przetrwać a kupki to już sama nie wiem. Nie chcę jej dawać czopka jak się nie męczy ale jeszcze dwa dni i będę chyba musiała.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, moja siostra na znoszenia miała patent, że kładka mała na sobie i klepala jąpo pupie - działało, ale później do 1.5 roku musiała ją tak usypiac :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie u nas zanoszenie się było codziennie jak były kolki. To najgorsze połączenie. Dmuchanie, klepanie, odwracałam na brzuch, woda właśnie, krzyknęłam. Nigdy nie straciła przytomności, ale wyglądało to dramatycznie. Tak jak piszesz, każdy silny bodziec może pomóc. Jeszcze brałam ją na ramię, ogólnie zmieniałam szybko pozycję, włączałam wyłączałam światło w pokoju. Zawsze próbowałam nie dopuścić do histerii, ale przy bólu nic jej nie uspokajało :(

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a u Was problemy brzuszkowe całkowicie odpuściły ?

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa- tylko tu teraz o tą młodszą - czyt. fajniejszą ;p- siostre chodzi. tez myslłam,że będzie łatwiej, nie wem co ona wymyśla

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja tak, po 3 miesiącu schodziliśmy z debridatu- nieudana próba, kolki dalej były. Teraz schodzimy ponownie- od 1,5-2 tygodni brak kolki.

Patrycja20, Fozzie Bear, Aga9090, Karma88, Anna Stesia, mi88, Emiilka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jakby któraś z Was myślała o kupnie książeczek, to dla takiego starszaka 11-12 miesięcy polecam z całego serca Pucia.
    Sama kiedyś myślałam o co cały ambaras, jak ta książka taka dziwna, wcale nie ładna.. a tymczasem Aluśka jest w niej zakochana! I dzięki niej pięknie uczy się mówić. Na razie mamy pierwszą część ze słownictwem dźwiękonaśladowczym, ale już zamówiłam drugą.
    A teraz w Smyku jest na nie promocja z 39.99 zł na 24.99zł :)

Luna - super, że Zuzia już nie cierpi z powodu kolek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 11:30

Luna1993, lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, u mnie w biedrze ostatnio widziałam Pucia (nie pamiętam którą część) po 9.99! Sprawdź ;) ja nie kupiłam, bo raczej wolałabym coś żeby ucieszyć mojego Gnoma

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Kaczorka, u mnie w biedrze ostatnio widziałam Pucia (nie pamiętam którą część) po 9.99! Sprawdź ;) ja nie kupiłam, bo raczej wolałabym coś żeby ucieszyć mojego Gnoma

No właśnie jakoś mi nie po drodze do Biedry.. ale z ciekawości spojrzę do gazetki ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka wodna, ledwo nadrobiłam. A do tego tyle zdjęć, zanim powiekszylam, pozachwycałam się to mamy bitą godzinę (dobrze że dziś jeszcze jest babcia :p).
    Zosia sto lat z okazji pół roczku!!!
    Summer współczuję, ale ma pocieszenie napiszę Ci że jak potrzebuję pomocy muszę sama dojechać 50km do rodziców a teściowa ma inne wnuki na stanie, więc naszego widzi średnio raz na 3-4 tygodnie mimo tego że mieszka jakieś 5 km od nas a pomaga przy wnukach którzy mieszkają jakieś 300 metrów od nas, ale mi to w sumie na rękę.
    Justyna dokładnie!!! Tylko czatuje żeby pooglądać Wasze cycki :p także Dziewczyny nie krępujcie sie :p
    Lamka fantastyczne wiadomości, wszystko zaczyna się układać!!!
    Więcej nie pamiętam ale pewnie będę czytać jeszcze raz o ile babcia pozwoli :p

Jeżowa, Bajkaaa, Anna Stesia, JustynaG lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Aga mi chirurg kazał przemywać woda utlenioną, zmienić na octanisept? Nie nosić opatrunku w domu, nie?
    Pewnie już ktoś odpisał.
    Ja już w domu nie nosiłam opatrunkow. No i jak się kapiesz to szarym mydlem i potem tym octaniseptem

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba całą stronę pominęłam wcześniej czytając, więc:

Bajka sto lat z okazji pół roczku Zosieńki! Piękne jesteście obie :)

Lamka powodzenia na szczepieniu :) super, że są postępy z domem!

Achia ekstra kołyska :) bardzo cieszę się, że Oskar ładnie w niej usnął.

Luna Zuzia jak zawsze przesłodka. Dziękujemy za życzeniami :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga te obroty które opisujesz wyglądają na problemy ze wzmożonym napięciem... wiem że czasu u Was jak na lekarstwo ale może warto raz się z fizjo spotkać który pokaże co i jak żebyście mogli włączyć w życie.

Kate współczuje bardzo :( nie wiem czy pociesze, ale Ninka była taka sama do piątego miesiąca. Potem ktoś mi dziecko zamienił. Mam nadzieję że i u Was tak będzie. Jeszcze troszkę trzeba przetrwać!

Lamka kciuki za Domisia. Może ma sapke? Super że z domem ruszyło!

Summer mam to samo. Zero pomocy niestety :(

U nas panienka już tak biega że muszę co chwile łapać... szycie z nią to już trochę syzyfowa praca, ale skończyłam śliniaki! Wrzucę jak się ogarnę. A póki co do zestawu kolejna cycolina ;p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/995a6209152f.jpg

veritaserum, Kaczorka, Luna1993, blue00, Aga9090, lamka, StaraczkaNika, Patrycja20, Bajkaaa, KateHawke, Yoselyn82, Anna Stesia, -Mamunia-, Lena21, JustynaG, Lusesita, moniśka..., Nadzieja22, sliweczka92, Rucola, Lunaris, ibishka, malka, Emiilka, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z pracy:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7979cdc00008.jpg
    <3

pilik, veritaserum, Luna1993, Kaczorka, summer86, blue00, Achia, Aga9090, lamka, StaraczkaNika, Patrycja20, Bajkaaa, KateHawke, Yoselyn82, Anna Stesia, Fozzie Bear, -Mamunia-, Lena21, JustynaG, Lusesita, moniśka..., Nadzieja22, sliweczka92, Rucola, Lunaris, ibishka, malka, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia piękna kołyska! Mam nadzieje że długo będzie działać na Oskara :)

Luna omm jaka cudna Zuza! I super że kolki przechodzą w niepamięć!

Luna1993, Achia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 2862 2863 2864 2865 2866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ