X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, to teraz mi głupio, że masz męża fizjoterapeutę, a ja tu się mądruję, ale naprawdę w kilku miejscach już tak czytałam :) znaczy na pewno łatwiej jest polecieć z brzucha na plecy, bo to się może wydarzyć niechcący. Ale właśnie chodzi o to, żeby dziecko robiło to świadomie :)

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola miało być oczywiście dużo zdrówka dla Was ;) Gdzieś mi to zdrówko zjadło.

Mi, ale śmieszka :)

Minnie super, że są postępy :) Super wyglądacie.

Admiralka cudna z Was rodzinka :)

Nika, Mi powodzenia na wizytach :)

mi88, Rucola lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, dawaj zdjęcie swojego ancymona i jego dzieła :) zakładam, że nie pomalował buźki siostrzyczce, tylko sobie.

Jeżowa, też słyszałam, że świadome obroty powinny być najpierw z pleców na brzuch. Ale czasami dziecko straci równowagę i odwróci się z brzucha na plecy ale nie jest to świadome więc chyba się nie liczy. Aneczce się to zdarza i zawsze kończy się rykiem.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o tę kwestię świadomości mi chodziło. Agatka to by za każdym razem leciała (jakbym jej nie zatrzymywała), bo jak zobaczy zabawkę to cała tak podskakuje śmiesznie i macha rękoma i nogami - to nic dziwnego, że traci równowagę :P

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Admirałka, jestem fanką Waszych sesji. Pięknie to Wam wychodzi.

Patrzę i patrzę, i niesamowite jak Tosia zmieniła się przez miesiąc... a że Tosia jest równo o miesiąc starsza od Łusi, to poczułam pilną potrzebę zrobienia małej zdjęć w strachu że za chwilę będzie już zupełnie innym dzieckiem. To dojrzewanie dziecka jest jednocześnie cudowne i straszne - jakby codziennie traciło się ileś z tych chwil z maluszkiem, które zostały nam dane.

Ehh, coś nostalgia mnie dopadła - do tego stopnia że nuciłam młodej Kołysankę dla króla i chlipałam. Kiedy wreszcie te cholerne hormony przestaną mi robić siano z mózgu i fontannę z oczu?! Czasem siebie nie poznaję :/

Mam podobne odczucia i też wciąż czasem ryczę nad tym, jak ten czas ucieka. Więc to chyba normalne :P Albo obie jesteśmy nienormalne :D

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jest tak jak mówicie :) U nas świadomego obrotu nie było jeszcze żadnego, taki ze straceniem równowagi to był raz. No a prób cała masa :P

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka to i tak szybko zaczęła Wam próbować :) nasza dopiero niedawno nauczyła się na bok z pleców przekręcać i to w jedną stronę póki co :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - przykro mi, ten płacz przy kołysankach (i nie tylko) nie mija za szybko. Ja po prawie 16 miesiącach dalej się wzruszam.. :p
    A później to im dziecko więcej potrafi, tym człowiek bardziej się wzrusza i nadziwić nie może, że ta mała istota jeszcze niedawno tylko leżała, a teraz już biega i mówić zaczyna ;)

Luna1993, admiralka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie,spróbuj jeszcze zmywacza do paznokci.

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Nie mam zdjęcia, szok mi zaslepil czujność! CHOLERA! (Malevis, brakuje mi Ciebie! Ty jedna mnie rozumiesz w tej kwestii!)
    2 . Staszek wymazał ("całe ssczescie") siebie, stal przed lustrem i upodabnial się do Chase'a z Psiego Patrolu. No cóż, moglo być gorzej (chyba).
    3. Próbowałam Waszych rad - oprócz alkoholu, bo mi szkoda było :D w efekcie zmywacz do hybrydy dał radę!
    4. Stary oczywiście nie zrozumiał powagi sytuacji i stwierdził, że po co ja się spuszczam i dziecko chce to domyc "przecież to dziecko"

Luna1993, Nadzieja22, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie mogło być gorzej, mógł chcieć się upodobnić do Rocky'ego, a zielony to brzydszy kolor niż niebieski :P ja też bym fotę strzeliła. Co z Ciebie za madka?!

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to za kołysanka ? Nie znam chyba

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Minnie jaką masz ładna chustę <3 za każdym razem będzie lepiej ;*

Ja się dziwię, że chciałaś ją sprzedać Kochana! Nie dość że śliczna, to jeszcze bardzo miękka i dobrze się naciąga. Jeszcze raz dziękuję ;*

I w tej oto chuście, ze śpiącym dzieciem zrobiłam dziś lasagne! Co prawda beszamel mi nie wyszedł idealnie gładki, ale kto by się przejmował.

mi88 lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wpisz sobie w YouTube "kołysanka dla okruszka", ja osobiście polecam wykonanie Turnau+Umer <3 płakałam na tym odkąd urodził się mój bratanek, potem bratanica, potem kolejna, w ciąży płakałam śpiewając do brzucha, teraz chlipię śpiewając Agatce :D

pilik, mi88, StaraczkaNika, lamka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszka nie śpiewałam, dwa razy zaśpiewałam Z popielnika na Wojtusia i samej mi łzy płynęły. Ogólnie polskie kołysanki są smutne..

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co chyba źle wykorzystuję chustę, bo zazwyczaj zawiążę, potem 15-20 minut oglądam się w lustrze i a) jestem z siebie dumna, jak dobrze mi poszło, b) jestem zła bo nie poszło mi tak dobrze, jak chciałam, a następnie chodzę po domu bo Agatka zdążyła usnąć i jakbym zaczął coś robić to ją obudzę :D czasem oglądam serial wtedy. Muszę być bardziej produktywna :P

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Lena wpisz sobie w YouTube "kołysanka dla okruszka", ja osobiście polecam wykonanie Turnau+Umer <3 płakałam na tym odkąd urodził się mój bratanek, potem bratanica, potem kolejna, w ciąży płakałam śpiewając do brzucha, teraz chlipię śpiewając Agatce :D

Och jednak znam ! Ale nie śpiewam, bo bym tez wyła. Ja w ciąży słuchałam w kółko Korteza „Joe” i teraz tez często mu nucę, choć tez mi się zdarza łezkę uronić ;)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, jak Pilik mówiła że spanie z dzieckiem w jednym łóżku przyzwyczaja nie dziecko, a rodzica. Potwierdzam. A miałam oczywiście nigdy nie spać z Siatką (tj. Agatką, ale słownik wie lepiej z kim sypiam). Potem było "póki nie skończy 3 miesięcy", a teraz "póki nie kupimy większego łóżeczka". Potem będzie "póki nie pójdzie do szkoły" chyba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 22:31

Nadzieja22, Fozzie Bear, sliweczka92, Achia, Minnie89, moniśka..., KateHawke, Patrycja20, Rucola, Aga9090, Flowwer, JustynaG, pilik, Kaczorka, blue00, Madzik34, admiralka, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, sypiasz z Siatką? Haha :D

Nadzieja22, Minnie89, moniśka..., Rucola, Aga9090, Jeżowa, JustynaG, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, spanie z siatką uzależnia :-D

sliweczka92, moniśka..., Rucola, Aga9090, Jeżowa, JustynaG, pilik, Nadzieja22, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 2858 2859 2860 2861 2862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ