Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia, tak do 37,5 to normalna temperatura. Zbijać z tego co pamiętam zalecają dopiero od 38.
-
Achia, a Oskarowi stoją łzy w oczku często? Bo jeśli tak, to może mieć zatkany kanalik. Wtedy często są infekcje.
Nika, powodzenia na wizytach!
Fozzie - przeglądałam wcześniejsze strony i 19 stycznia post Ci się zdublował i nie usunęłaś swojego zdjęcia
Ninka i Fela super!
Minnie, wysłałam książkęJak tam CDL?
Summer, odgrzewam. Najczęściej jem mrożone pierogiMąż i tak wraca w nocy, więc obiad jest tylko dla mnie.
Mi się też żaden kojec nie zmieści. Ledwo puzzle rozkładam
A właśnie, ja też polecam Mały Genius, te o grubości 1.6 i boku 60cm. Trochę miałam problem z kolorami, bo lubię pastele, ale ostatecznie coś tam wybrałam. Takie są
/edit
W ogóle nie śmierdziały po rozłożeniu i są wytrzymałe.
A i chciałam się pochwalić teściową! Jest położną, ale w paru tematach miała trochę przestarzałą wiedzę i było czasem dość ciężko z nią rozmawiać tak, żeby nie podważać jej zdania, a jednak stanąć na swoim.
Ale od kilku miesięcy robi studia podyplomowe i OMG mówią im tam wszystko!!! - o rozszerzaniu po 6 miesiącu, o BLW, nawet o noszeniu na lemurka (wcześniej była sceptyczna do tego i miała wrażenie, że małej jest tak niewygodnie; nawet ją kiedyś zawinęła w rożek, kładąc ją na brzuszku i próbowała tak nosić w ramach wygodniejszej alternatywy dla lemurka - oj szybko musiała rozwijać z powrotem to moje małe wrzeszczące burrito).
My jutro idziemy na szczepienie, a w czwartek do hematologa (trafiliśmy ze względu na płytki krwi) i do dermatologa. Zosia od miesiąca ma suche placki na nóżkach. Pokazywałam pediatrze i zaleciła smarować - smaruję Medidermem, ale nie pomógł. Trochę pomaga olej kokosowy zmieszany z migdałowym, ale tylko doraźnie. Po nocy bez smarowania wszystko wraca. Już się oswajam z myślą, że to alergia. Spróbuję odstawić na jakiś czas mleko i nabiał i zastąpić to strączkami. Myślicie, że dwa tygodnie wystarczą na sprawdzenie, czy to alergia na bmk? Zobaczę jeszcze, co dermatolog powie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 17:34
Minnie89, Achia, moniśka..., lamka, pilik, Kaczorka, KateHawke, Luna1993, Patrycja20, blue00, Rucola, Lena21, sliweczka92, Lunaris, malka, Flowwer lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Ale fajne spotkanie dzieciaczków!
U nas w Krakowie też się zrobiła większa ekipa, może za jakiś czas pomyślimy o integracji?
Mi - dziękuję, dam znać jak dojdzie!
A CDL świetna kobieta. W końcu ktoś nie obwinia mnie że karmie przez kapturki, tylko uważa to za sukces w walce o kp. Pomogła trochę w przystawianiu, teraz będę ćwiczyć sama z Milanem. Ale przy tych próbach tak mi zmiażdżył brodawki że teraz płacze jak karmie
Niemniej Anna Stesia raz jeszcze dzięki za kontakt!
A! I skusiłam się na pierwsze motanie. Wiem, za nisko i dużo do poprawy, na Tatusiu poszło nam lepiej. I w obu przypadkach zasnął jak aniołek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 23:12
mi88, admiralka, Aga9090, Yoselyn82, Jeżowa, pilik, KateHawke, Kaczorka, Nadzieja22, Patrycja20, moniśka..., emi2016, Fozzie Bear, Madzik34, sliweczka92, Rucola, Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi, nie wiem o co chodzi z pierogami
chyba ktos inny o to pytał albo aż tak jestem zakręcona po całym dniu z małą
-
lamka wrote:Admiralka co u Was? Pokaż się z Tosią
Co u nas?
Ogółem wszystko dobrzeDużo uśmiechów, dużo radości, dużo też pobudek w nocy, ale nie narzekam, bo Tosia jest naprawdę kochanym dzieckiem.
Coraz lepiej trzyma główkę i próbuje się obracać - jeszcze bezskutecznie
W środę nasze pierwsze szczepienia! Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
Otrzymaliśmy też wszystkie zdjęcia z naszej sesji, którą robiliśmy miesiąc temu. Tosia już się bardzo zmieniła od tamtego czasu!
A no i waży już prawie 6kg! Niesamowite, jak ten czas pędzi. Ja wciąż nie wiem co się z moim noworodkiem stało i gdzie on jest
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f52b76ef594.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d7b43d0a5d6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90de3fa8845d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6e83afb66be.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ebfb1ed3c90.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/901d7fa4fa05.jpg
mi88, Yoselyn82, Minnie89, summer86, Jeżowa, Achia, Bajkaaa, pilik, KateHawke, Kaczorka, Luna1993, Nadzieja22, JustynaG, Patrycja20, blue00, Lena21, moniśka..., emi2016, Fozzie Bear, Madzik34, sliweczka92, Rucola, Lunaris, malka, Flowwer, Morusek lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Mi, nie wiem o co chodzi z pierogami
chyba ktos inny o to pytał albo aż tak jestem zakręcona po całym dniu z małą
summer86, Rucola lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Minnie cieszę się, że spotkanie z CDL takie owocne
a chusta śliczna! Dopiero jedną kupiłam, a już bym kupiła kolejną. Czy tak to się zaczyna?
Admiralka piękne zdjęciaale cudowna jest Wasza Tosia
a te obroty to ona próbuje w którą stronę? Bo jeśli z brzuszka na plecy to raczej należy powstrzymywać, bo najpierw powinien pojawić się obrót z pleców na brzuch, a dopiero potem świadomy obrót z brzucha na plecy
jeśli teraz leci z brzucha na plecy to raczej ze względu na brak odpowiedniej równowagi i ciężką głowę która ją ciągnie - mówię z doświadczenia, bo nasza gwiazda też tak czasem poleci (olik, lamka i fozzie nawet widziały ten epicki filmik, który nagrałam jako "madka roku"). Tak tylko mówię jakby coś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 19:57
pilik, mi88, sliweczka92, by7mistake lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMinnie jaką masz ładna chustę
za każdym razem będzie lepiej ;*
Mi ale cudowna śmieszkapowodzenia jutro :* i w czwartek też trzymam kciuki! I pozytywnie zazdroszczę teściowej
Nika oczywiście za Łusię teżWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:07
mi88, Minnie89 lubią tę wiadomość
-
Admirałka, jestem fanką Waszych sesji. Pięknie to Wam wychodzi.
Patrzę i patrzę, i niesamowite jak Tosia zmieniła się przez miesiąc... a że Tosia jest równo o miesiąc starsza od Łusi, to poczułam pilną potrzebę zrobienia małej zdjęć w strachu że za chwilę będzie już zupełnie innym dzieckiem. To dojrzewanie dziecka jest jednocześnie cudowne i straszne - jakby codziennie traciło się ileś z tych chwil z maluszkiem, które zostały nam dane.
Ehh, coś nostalgia mnie dopadła - do tego stopnia że nuciłam młodej Kołysankę dla króla i chlipałam. Kiedy wreszcie te cholerne hormony przestaną mi robić siano z mózgu i fontannę z oczu?! Czasem siebie nie poznajęadmiralka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa wrote:Nika mi pomogło, gdy przestałam śpiewać Kołysankę dla króla, bo ona tak działa zawsze rozczulająco! Kciuki za Łusię jutro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:16
-
Flamaster dobrze schodzi pod wpływem lakieru do włosów... ale nie lakierowałabym dziecku twarzy
Spróbuj czegoś na bazie alkoholu, np spirytusu salicylowego, sprayu do dezynfekcji... albo poprostu alkoholu, jeśli Ci nie przeszkadza że młody będzie walić łychą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:20
Rucola lubi tę wiadomość
-
Fozzie Bear wrote:Pytanie z serii #ważysiężycie
Czym zmyć niebieski flamaster z twarzy dziecka?!
Mydło, płyn do kąpieli i mydło do odplamiania ubran dr Beckmanna też nie działa. -
Dziewczyny troche jestem do tylu z postami ale jakos ostatnio nie mam weny i w ogole jakies taki dni mam, pogoda mnie tez dobija. No ale podczytuje was i jestem w miare na bierzaco
Czujemy sie z Michasiem dobrze, chociaz Michas straszy matke troche
Minnie ale cudowna śmieszkapowodzenia jutro :)gratuluje przyrostu
Rucola zdrowka dla Lewcia
Nika slicznotka z Łucji
Admiralka zdjecia cudne! a maluszek sliczny!
Mi88 piekna masz coreczke!z odnosnie twojego pytania nie ze ja nie lubie o sobie mowic bo pisalam tutaj ale mam ostatnio takie dni.
Nadzieja super ze Mikolaj sie odwrocil, niespodzianka!to teraz jestes spokojniesza
Moniska dużo zdrowia dla starszaka i dla Was
Jeżowa gratulacje dla Agatki, ze ma nowa umiejetnoscsuper minka!
pilik ale Ninka sliczna i jakie miala super odwiedzinyfajnie ze mozecie sie tak spotykac
Luna ale Zuzia i Tosia sliczne!
Achia kciuki mocne za wizyte!wlasnie doczytalam super że z bioderkami w porządku
mi88, Nadzieja22, admiralka, moniśka..., Rucola, malka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Achia wrote:to ta sama co "dla okruszka"?? ta dla okruszka u mnie też powoduje fontannę łez!
Achia, pilik lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Minnie cieszę się, że spotkanie z CDL takie owocne
a chusta śliczna! Dopiero jedną kupiłam, a już bym kupiła kolejną. Czy tak to się zaczyna?
Admiralka piękne zdjęciaale cudowna jest Wasza Tosia
a te obroty to ona próbuje w którą stronę? Bo jeśli z brzuszka na plecy to raczej należy powstrzymywać, bo najpierw powinien pojawić się obrót z pleców na brzuch, a dopiero potem świadomy obrót z brzucha na plecy
jeśli teraz leci z brzucha na plecy to raczej ze względu na brak odpowiedniej równowagi i ciężką głowę która ją ciągnie - mówię z doświadczenia, bo nasza gwiazda też tak czasem poleci (olik, lamka i fozzie nawet widziały ten epicki filmik, który nagrałam jako "madka roku"). Tak tylko mówię jakby coś
Kurcze, dzieki ze mowisz, ale mój mąż jest fizjoterapeutą - pracującym również z dziećmi - i nie kazał mi jej powstrzymywać. Mówił też o tym, że właśnie dla malucha łatwiejszy jest ten obrót z brzucha na plecy, a dopiero później w drugą stronę.
No, ale będę mieć na uwadze, to co napisałaś.
Tosia to w zasadzie w obie strony próbuje, z pleców na brzuch też, ale póki co ląduje na boku