X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, tak do 37,5 to normalna temperatura. Zbijać z tego co pamiętam zalecają dopiero od 38.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, a Oskarowi stoją łzy w oczku często? Bo jeśli tak, to może mieć zatkany kanalik. Wtedy często są infekcje.

Nika, powodzenia na wizytach!

Fozzie - przeglądałam wcześniejsze strony i 19 stycznia post Ci się zdublował i nie usunęłaś swojego zdjęcia :)

Ninka i Fela super!

Minnie, wysłałam książkę :) Jak tam CDL?

Summer, odgrzewam. Najczęściej jem mrożone pierogi :D Mąż i tak wraca w nocy, więc obiad jest tylko dla mnie.

Mi się też żaden kojec nie zmieści. Ledwo puzzle rozkładam :P
    A właśnie, ja też polecam Mały Genius, te o grubości 1.6 i boku 60cm. Trochę miałam problem z kolorami, bo lubię pastele, ale ostatecznie coś tam wybrałam. Takie są :)
    /edit
    W ogóle nie śmierdziały po rozłożeniu i są wytrzymałe.

A i chciałam się pochwalić teściową! Jest położną, ale w paru tematach miała trochę przestarzałą wiedzę i było czasem dość ciężko z nią rozmawiać tak, żeby nie podważać jej zdania, a jednak stanąć na swoim.
    Ale od kilku miesięcy robi studia podyplomowe i OMG mówią im tam wszystko!!! - o rozszerzaniu po 6 miesiącu, o BLW, nawet o noszeniu na lemurka (wcześniej była sceptyczna do tego i miała wrażenie, że małej jest tak niewygodnie; nawet ją kiedyś zawinęła w rożek, kładąc ją na brzuszku i próbowała tak nosić w ramach wygodniejszej alternatywy dla lemurka - oj szybko musiała rozwijać z powrotem to moje małe wrzeszczące burrito).

My jutro idziemy na szczepienie, a w czwartek do hematologa (trafiliśmy ze względu na płytki krwi) i do dermatologa. Zosia od miesiąca ma suche placki na nóżkach. Pokazywałam pediatrze i zaleciła smarować - smaruję Medidermem, ale nie pomógł. Trochę pomaga olej kokosowy zmieszany z migdałowym, ale tylko doraźnie. Po nocy bez smarowania wszystko wraca. Już się oswajam z myślą, że to alergia. Spróbuję odstawić na jakiś czas mleko i nabiał i zastąpić to strączkami. Myślicie, że dwa tygodnie wystarczą na sprawdzenie, czy to alergia na bmk? Zobaczę jeszcze, co dermatolog powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 17:34

Minnie89, Achia, moniśka..., lamka, pilik, Kaczorka, KateHawke, Luna1993, Patrycja20, blue00, Rucola, Lena21, sliweczka92, Lunaris, malka, Flowwer lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mi! ;)

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne spotkanie dzieciaczków!

U nas w Krakowie też się zrobiła większa ekipa, może za jakiś czas pomyślimy o integracji? :)

Mi - dziękuję, dam znać jak dojdzie!

A CDL świetna kobieta. W końcu ktoś nie obwinia mnie że karmie przez kapturki, tylko uważa to za sukces w walce o kp. Pomogła trochę w przystawianiu, teraz będę ćwiczyć sama z Milanem. Ale przy tych próbach tak mi zmiażdżył brodawki że teraz płacze jak karmie :(
    Niemniej Anna Stesia raz jeszcze dzięki za kontakt! <3

A! I skusiłam się na pierwsze motanie. Wiem, za nisko i dużo do poprawy, na Tatusiu poszło nam lepiej. I w obu przypadkach zasnął jak aniołek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 23:12

mi88, admiralka, Aga9090, Yoselyn82, Jeżowa, pilik, KateHawke, Kaczorka, Nadzieja22, Patrycja20, moniśka..., emi2016, Fozzie Bear, Madzik34, sliweczka92, Rucola, Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88- raczej nie. Jejku, ale trudno dziecku zakroplić oczy jak wiadomo że trzeba to zrobić precyzyjnie...

Minnie- super wyglądacie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 19:39

• summer86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, nie wiem o co chodzi z pierogami :P chyba ktos inny o to pytał albo aż tak jestem zakręcona po całym dniu z małą ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Admiralka co u Was? Pokaż się z Tosią :-)

Co u nas?

Ogółem wszystko dobrze <3 Dużo uśmiechów, dużo radości, dużo też pobudek w nocy, ale nie narzekam, bo Tosia jest naprawdę kochanym dzieckiem.

Coraz lepiej trzyma główkę i próbuje się obracać - jeszcze bezskutecznie :D
    W środę nasze pierwsze szczepienia! Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

Otrzymaliśmy też wszystkie zdjęcia z naszej sesji, którą robiliśmy miesiąc temu. Tosia już się bardzo zmieniła od tamtego czasu!

A no i waży już prawie 6kg! Niesamowite, jak ten czas pędzi. Ja wciąż nie wiem co się z moim noworodkiem stało i gdzie on jest :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f52b76ef594.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d7b43d0a5d6.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90de3fa8845d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6e83afb66be.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ebfb1ed3c90.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/901d7fa4fa05.jpg

mi88, Yoselyn82, Minnie89, summer86, Jeżowa, Achia, Bajkaaa, pilik, KateHawke, Kaczorka, Luna1993, Nadzieja22, JustynaG, Patrycja20, blue00, Lena21, moniśka..., emi2016, Fozzie Bear, Madzik34, sliweczka92, Rucola, Lunaris, malka, Flowwer, Morusek lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Mi, nie wiem o co chodzi z pierogami :P chyba ktos inny o to pytał albo aż tak jestem zakręcona po całym dniu z małą ;)
    Aaaa to Rucola pytała o to, co jemy w tygodniu, skoro kuchnia stoi odłogiem! Pisałam z pamięci i musiało mi się coś pokręcić ;)

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie cieszę się, że spotkanie z CDL takie owocne :) a chusta śliczna! Dopiero jedną kupiłam, a już bym kupiła kolejną. Czy tak to się zaczyna? :D

Admiralka piękne zdjęcia :) ale cudowna jest Wasza Tosia <3 a te obroty to ona próbuje w którą stronę? Bo jeśli z brzuszka na plecy to raczej należy powstrzymywać, bo najpierw powinien pojawić się obrót z pleców na brzuch, a dopiero potem świadomy obrót z brzucha na plecy :) jeśli teraz leci z brzucha na plecy to raczej ze względu na brak odpowiedniej równowagi i ciężką głowę która ją ciągnie - mówię z doświadczenia, bo nasza gwiazda też tak czasem poleci (olik, lamka i fozzie nawet widziały ten epicki filmik, który nagrałam jako "madka roku"). Tak tylko mówię jakby coś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 19:57

pilik, mi88, sliweczka92, by7mistake lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie jaką masz ładna chustę <3 za każdym razem będzie lepiej ;*

Mi ale cudowna śmieszka :) powodzenia jutro :* i w czwartek też trzymam kciuki! I pozytywnie zazdroszczę teściowej :)

Nika oczywiście za Łusię też <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:07

mi88, Minnie89 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka, jestem fanką Waszych sesji. Pięknie to Wam wychodzi.

Patrzę i patrzę, i niesamowite jak Tosia zmieniła się przez miesiąc... a że Tosia jest równo o miesiąc starsza od Łusi, to poczułam pilną potrzebę zrobienia małej zdjęć w strachu że za chwilę będzie już zupełnie innym dzieckiem. To dojrzewanie dziecka jest jednocześnie cudowne i straszne - jakby codziennie traciło się ileś z tych chwil z maluszkiem, które zostały nam dane.

Ehh, coś nostalgia mnie dopadła - do tego stopnia że nuciłam młodej Kołysankę dla króla i chlipałam. Kiedy wreszcie te cholerne hormony przestaną mi robić siano z mózgu i fontannę z oczu?! Czasem siebie nie poznaję :/

admiralka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika mi pomogło, gdy przestałam śpiewać Kołysankę dla króla, bo ona tak działa zawsze rozczulająco! Kciuki za Łusię jutro <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z serii #ważysiężycie

Czym zmyć niebieski flamaster z twarzy dziecka?!

Mydło, płyn do kąpieli i mydło do odplamiania ubran dr Beckmanna też nie działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Nika mi pomogło, gdy przestałam śpiewać Kołysankę dla króla, bo ona tak działa zawsze rozczulająco! Kciuki za Łusię jutro <3
    to ta sama co "dla okruszka"?? ta dla okruszka u mnie też powoduje fontannę łez!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:16

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flamaster dobrze schodzi pod wpływem lakieru do włosów... ale nie lakierowałabym dziecku twarzy :/ Spróbuj czegoś na bazie alkoholu, np spirytusu salicylowego, sprayu do dezynfekcji... albo poprostu alkoholu, jeśli Ci nie przeszkadza że młody będzie walić łychą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:20

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Pytanie z serii #ważysiężycie

Czym zmyć niebieski flamaster z twarzy dziecka?!

Mydło, płyn do kąpieli i mydło do odplamiania ubran dr Beckmanna też nie działa.
    A płyn do demakijażu? Albo natluscic czymś? Krem masło?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troche jestem do tylu z postami ale jakos ostatnio nie mam weny i w ogole jakies taki dni mam, pogoda mnie tez dobija. No ale podczytuje was i jestem w miare na bierzaco :)
    Czujemy sie z Michasiem dobrze, chociaz Michas straszy matke troche :P

Minnie ale cudowna śmieszka :) powodzenia jutro :)gratuluje przyrostu :)

Rucola zdrowka dla Lewcia :)

Nika slicznotka z Łucji :)

Admiralka zdjecia cudne! a maluszek sliczny! :)

Mi88 piekna masz coreczke! :) z odnosnie twojego pytania nie ze ja nie lubie o sobie mowic bo pisalam tutaj ale mam ostatnio takie dni. :)

Nadzieja super ze Mikolaj sie odwrocil, niespodzianka! :) to teraz jestes spokojniesza :)

Moniska dużo zdrowia dla starszaka i dla Was :)

Jeżowa gratulacje dla Agatki, ze ma nowa umiejetnosc :) super minka!

pilik ale Ninka sliczna i jakie miala super odwiedziny :) fajnie ze mozecie sie tak spotykac :)

Luna ale Zuzia i Tosia sliczne! :)

Achia kciuki mocne za wizyte! :) wlasnie doczytalam super że z bioderkami w porządku :)

mi88, Nadzieja22, admiralka, moniśka..., Rucola, malka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, pokombinowałabym jakimś środkiem do demakijażu oczu.

3i49mg7yu2aqel15.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    to ta sama co "dla okruszka"?? ta dla okruszka u mnie też powoduje fontannę łez!
    Tak ta o okruszku i muszelce

Achia, pilik lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Minnie cieszę się, że spotkanie z CDL takie owocne :) a chusta śliczna! Dopiero jedną kupiłam, a już bym kupiła kolejną. Czy tak to się zaczyna? :D

Admiralka piękne zdjęcia :) ale cudowna jest Wasza Tosia <3 a te obroty to ona próbuje w którą stronę? Bo jeśli z brzuszka na plecy to raczej należy powstrzymywać, bo najpierw powinien pojawić się obrót z pleców na brzuch, a dopiero potem świadomy obrót z brzucha na plecy :) jeśli teraz leci z brzucha na plecy to raczej ze względu na brak odpowiedniej równowagi i ciężką głowę która ją ciągnie - mówię z doświadczenia, bo nasza gwiazda też tak czasem poleci (olik, lamka i fozzie nawet widziały ten epicki filmik, który nagrałam jako "madka roku"). Tak tylko mówię jakby coś :)

Kurcze, dzieki ze mowisz, ale mój mąż jest fizjoterapeutą - pracującym również z dziećmi - i nie kazał mi jej powstrzymywać. Mówił też o tym, że właśnie dla malucha łatwiejszy jest ten obrót z brzucha na plecy, a dopiero później w drugą stronę.
    No, ale będę mieć na uwadze, to co napisałaś.
    Tosia to w zasadzie w obie strony próbuje, z pleców na brzuch też, ale póki co ląduje na boku :P

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 2857 2858 2859 2860 2861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ