X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ale piękna! Też taką chce!:)

Jeżowa lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, Aneczka to gorąca dziewczyna i do chusty ubieram ją tak:
    - body + spodenki/leginnsy, na to polarkowa bluza z kapturem.
    - kolejna warstwa to chusta
    - kolejna warstwa to polarowy otulacz na chustę

Gdy jest zimniej to dokładam rajstopki. A gdy wietrznie to emek zakłada softshelową kurtkę i ją zapina by chronić od wiatru. Ale ta kurtka nie jest gruba.

Jeżowa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa ta chusta jest przepiękna <3 wiedziałam że będę Ci zazdrościć!
    Na polar zdecydowanie za zimno jeszcze. Może polar plus jakaś bluza oversize (czy męża, wiele kobiet tak robi. Mój eMek to połowa mnie więc nie wiem czy to wygodne ;p)

Rucola ostatnio czytałam że prenalen to ściema z cukrem i lepiej właśnie miód i czosnek w kapsułkach

Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa piekna chusta!!!
    ja aktualnie ubieram lewka tak : body+spodenki+skarpetki/chusta/bluza dla dwojga/otulacz od Haleczki (z zewnątrz ma nieprzepuszczający wiatr i wode materiał, od wewnatrz minky a pomiedzy troszkę jakiejś ociepliny)

Jeżowa, sliweczka92 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna przykro że musisz jechać z Zuzia :( jakbym mogła to bym ci pomogła

Jeżowa świetna chusta :) ogólnie chusty macie piękne :)

Luna1993, Jeżowa lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - ja to może przewrażliwiona będę, ale u nas od kataru zaczęło małej charczeć i okazało się, że ma obturacyjne zapalenie oskrzeli. Dostała steryd do inhalacji i przeszło.
    Ale może u Was jest co innego. Jak nie przejdzie do jutra, to poszłabym z tym do lekarza.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kurtkę z Pentelki - trochę się zastanawiałam, bo nie jest jakaś ładna, ale była w przyzwoitej cenie. Teraz nie ma jakiegoś szalonego mrozu, więc ja się pod nią ubieram zwykle w krótki rękawek, a małą w bodziaka z długim i tyle. I mamy wspólny szalik :D Robię z niego taką ósemkę z naszymi głowami w kółkach ósemki.
    I szczerze mówiąc zwykle jest i tak za ciepło, no przynajmniej mi, bo Zosia mi grzejniczkuje brzuch, robi obciążenie, więc przychodzę ze spaceru zasapana i mokra :D Jej jest chyba akurat.
    /usunięte
    Anna Stesia, tak wygląda moja kuchnia w weekendy :D

A jak zapomniałam włożyć dobrą kurtkę na spacer, radziliśmy sobie tak :D
    /usunięte

Jeżowa, jak masz jakiś gruby długi szal, to może to by był sposób na ocieplenie polarka?

Anna Stesia - mam do Ciebie jeszcze pytanie o wkładki - polecasz te wełniane? Ich się nie pierze, tylko wietrzy, prawda?
    Mam wielorazowe z taką warstwą froty na wierzchu i są dość dobre, ale czasem przeciekają, no i ciężko jest je doprać. Po praniu mam wrażenie że wystarczy pół dnia i już śmierdzą takim skisłym mlekiem :/ Z jednorazowymi tego nie mam.

Luna, śliczna Zuzia :) Może ludzie się zlitują w kolejce, jak Cię z nią zobaczą? Jesteś w stanie ją zamotać, czy szwy nie pozwalają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:40

Lena21, emi2016, pilik, Luna1993, Yoselyn82, Kaczorka, Patrycja20, Jeżowa, Aga9090, summer86, Nadzieja22, Anna Stesia, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór mamusie

Jezowa piękna chusta <3

Lamka Zuzia jak zawsze cudna !

Malka ja robiłam taki domowy syrop (znalazłam przepis na necie) czosnek, cytryna, miód, imbir, muszę przyznać, że pomógł

A ja dziewczyny pije pierwszą lampkę (No dobra 1/3) wina od października 2017: mam jakiś zjazd psychiczny i fizyczny, chyba się godzę z pożegnaniem powolnym kp. Nawet mąż widząc jak wyglądam powiedział, że mam iść się zrelaksować do wanny, a on będzie zaglądał do Frania, tak wiec leżę w wannie w towarzystwie świec, lampki wina i spotify - brakowało mi tego, przed chwila leciało micromusic „tak mi się nie chce” - nie znam genezy tego utworu, ale moim zdaniem musiała go napisać mama na macierzyńskim :)

pilik, Jeżowa, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi śliczna Zosia i jaka ma fajną czapę :) z chustą bez szans, mam szwy pod żebrami, z boku, w pępku i na klatce piersiowej. Nikt mnie nie puści, są numerki i ludzie się awanturują o miejsca. Trudno, najwyżej Zuza zrobi tam jazdę, pójść muszę. Może nic sobie nie uszkodzę, będę uważać

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie marudny dzień dziś u nas i niewiele pamiętam z tego co przeczytałam.

Ibishka - przykro mi czytać, że Twoje perypetie ze służbą zdrowia trwają :(

Jeżowa - chusta bomba!

A my dziś zaliczyliśmy kąpiel bez łez! Milan autentycznie wydawał się zadowolony z ciepłej wody (Nika: <3). Ale poza tym cały dzień płacze i je, więc to taka połowiczna radość :D

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie - gratuluję kąpieli bez łez ;)

Ja jestem ciekawa jaka noc nas czeka, bo nie dość że po spacerze Oskar spał dłuugo, to później drogę do lekarza(gdzie był poślizg i prawie godzinę tam byłam) i powrót też przespał. aż się martwiłam że tyle śpi ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 21:57

• pilik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia pewnie będzie miał skok wzrostowy! Gdzieś udowodnili że jak dziecko nagle więcej śpi to rośnie. U nas się to sprawdza. Jak ma dłuższe drzemki i lepszą noc czy dwie to nagle ciuchy się za krótkie robią...
    Podejrzewam że u na codzień dużo śpiących dzieci trudniej to zauważy :p
    Rucola też bym się przeszła chyba do lekarza. Możliwe że to sapka, ale jak słyszysz tak głęboko to lepiej sprawdzić...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik-a to ciekawe ;) a akurat dziś położna go mierzyła. Ma już 63cm;) zobaczymy jak będzie teraz z ciuszkami. Zmierzę go może za chwilę by sprawdzić tą teorię :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to już chyba wiem czemu moja teściowa ciągle gada, że jak śpi to rośnie :)
    Co do teściowej była dziś - bez komentarza pozostawiam :P

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena kazdy potrzebuje resetu. Cos o tym wiem. Piekny wynik kp masz i tak. Jestesmy swietna matka!!!
    Aga az tak zle? :-)
    Jezowa dzieki za info. Poki co Mala niezle spala.

My sie karmimy. Sciagam zaraz z cyca i spac dalej. Mam nadzieje, ze bez problemu pospimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 22:31

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Rucola - ja to może przewrażliwiona będę, ale u nas od kataru zaczęło małej charczeć i okazało się, że ma obturacyjne zapalenie oskrzeli. Dostała steryd do inhalacji i przeszło.
    Ale może u Was jest co innego. Jak nie przejdzie do jutra, to poszłabym z tym do lekarza.
    Kaczorka dziękuję Ci za szczerość. Napisz mi proszę czy Ali charczało cały czas czy tylko przy jedzeniu? Ja jestem skłonna zamówić lekarza do domu, bo aktualnie w Rzeszowie strach gdziekolwiek wyjść. Dziś przekładała szczepienie telefonicznie to pani mówiła że nie pamięta takiego okresu i że koniecznie przenosimy szczepienie żeby dziecka nie przyprowadzać do przychodni...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma po każdym porodzie z rok czasu słuchałam po pierdyliard razy, że mąż do roku czasu ino wrzeszczał..
    Reszty nie będę opisywać, bo już nie mam sił się wkurza jeszcze bardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 23:17

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88, ja bym to raczej nazwała normalnym domem. Mnie nie oszkasz, wiem, co to nieporządek, bo patrzę na niego codziennie. A z wełnianymi wkładkami robisz tak, że jak sa lekko wiglotne to wietrzysz, ale jeśli mocno przeciekły to można przeprać w szamponie do wełny (na Twoje potrzeby wystarczy taki 100 ml, koszt ok. 6 złotych). No i ja bym raz na czas lanolinowała (jeśli będą regularnie i bardzo mocno przeciekały) - wprawdzie swoich jeszcze nie miałam potrzeby lanolinować (mam je ponad 4 miesiące), ale już mam tak ustabilizowaną laktację, że wkładki zakładam tylko na wyjścia do pracy i wracam z prawie suchymi.

Aha, i jeszcze jedno jest ważne - gdy będziesz je przepierała ręcznie to pamiętaj, żeby nie prać w bardzo ciepłej ani w zimnej wodzie i nie stosować dużej różnicy temperatur - najlepiej prać w takiej lekko ciepłej, w sam raz dla rąk. I w takiej samej płukać.

mi88 lubi tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! :)
    Ale tak w ogóle to je polecasz, tak? Zaciekawiły mnie, bo jednak wełniane są całkiem inne, niż reszta i może one mi akurat podejdą.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, a może jakaś koleżanka lub znajoma mogłaby Ci pomóc? Albo może jakaś niania na godziny? Bo już pomijając sam fakt, że to dla Ciebie samej niebezpieczne, to w dodatku w przychodni ludzie z choróbskami :-(

Jeżowa, chusta prześliczna! Wyglądacie w niej szałowo <3 Ja synka ubieram pod chustę dośc lekko, ale to dlatego, że mam kurtkę dla dwojga - bodziak, spodnie, skarpetki, sweterek. I do tego szalik plus czapa.

Malka, współczuję przeziębienia. Chyba tylko na nogi postawi Cię antygrypina. Fela raczej się nie powinna zarazić, ale ja w październiku popylałam w domu w maseczce, dżast in kejs.

Jeżowa, malka lubią tę wiadomość

‹‹ 2873 2874 2875 2876 2877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ