Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ach i w ogóle ja też proszę jutro o kciuki, bo idziemy z małą do hematologa sprawdzić morfologię (i robimy jej mutacje, aż się zdziwiłam, że jej to zlecili), a po południu do dermatologa z suchymi nóżkami. Dermatologiem się nie przejmuję, ale tej porannej wizyty się zawsze boję, bo to poradnia hematologiczno-onkologiczna w szpitalu dziecięcym i już samo siedzenie na korytarzu pełnym chorych i niekiedy łysych dzieci jest dołujące.
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Dziękuję!
Ale tak w ogóle to je polecasz, tak? Zaciekawiły mnie, bo jednak wełniane są całkiem inne, niż reszta i może one mi akurat podejdą.
Tak, jestem z nich zadowolona. Tylko mnie łatwiej dbać o nie, bo używam też welnianych otulaczy jako pieluszek wielorazowych, więc wełna mi nie jest straszna.mi88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymi88 wrote:Ach i w ogóle ja też proszę jutro o kciuki, bo idziemy z małą do hematologa sprawdzić morfologię (i robimy jej mutacje, aż się zdziwiłam, że jej to zlecili), a po południu do dermatologa z suchymi nóżkami. Dermatologiem się nie przejmuję, ale tej porannej wizyty się zawsze boję, bo to poradnia hematologiczno-onkologiczna w szpitalu dziecięcym i już samo siedzenie na korytarzu pełnym chorych i niekiedy łysych dzieci jest dołujące.
mi88 lubi tę wiadomość
-
Nadrobilam, ale latwo nie bylo i w sumie polowe zapomnialam...
Mia troche marudka po szczepieniu, a wieczorem pospala 10 minut i dopiero teraz udalo mi sie ja ululac...
W kazdym razie zalapalam sie i na cycusiowe zdjecia i na piekne maluszki i na piekny pokoik
Pisalyscie o wyprawce...
My tez nie mamy kolderki, ale mam zamiar kupic, bo Mia potrafi zalatwic czasem dwa spiworki na raz...
Jak nie teraz, przyda sie na pozniej...
Mamy dea kocyki z Lullalove i uwielbiam je! Mam tez jeden wiekszy bawelna×minky i tez bardzo lubie... Mia spi pod nimi w dzien i w nicy jesli zalatwi spiworki...
Na szczescie je akceptuje, ale spi w spiworku od urodzenia juz w szpitalu...
Z koca sie rozkopuje zazwyczaj...
Rozek mamy jeden i obie go nie polubilysmy...
Nadal mamy silny odruch moro, dlatego na drzemke zawijam moje buritto w muslinowa pieluszke, a na noc w kocyk bambusowy, po czym przy pierwszej pobudce na karmienie wkladam ja w spiworek... czasem daje odrazu spiworek i zawijam kocyk tylko tak zeby miala raczki otulone, a jak twardo juz zasnie i jest odlozona, to z czasem sama je sobie wyciaga i sie wywinie z kocyka...
Niania z kamerka to cudowny wynalazek...
Chcialam zwykla, ale maz mnie namowil, argumentujac pobytem w pl czy wakacjami (w pl mamy sypialnie na górze i fajnie na dole, albo w ogrodzie widziec czy mala spi)
Jestem mu dozgonnie wdzieczna!
Mia ma takie jazdy, ze np zaplacze i spi dalej... bez kamery lecialabym do pokoju i pewnie bym ja obudzila, a tak widze i czuwam...
A czasem jest tak, ze ona nie placze, tylko sie wierci i chociaz wiem, ze nie spi...
A czasem sie obudzi pokreci sie i zasnie...
No i plus kolejny, to teraz czesto latwiej w dzien ja odlozyc do naszego lozka, a w chuscie jak zasbie to tylko do lozka naszego ja odlozyc potrafie... a ze ona sie kreci juz, obraza, a lozko mamy wysokie na 65cm to chociaz widze, czy juz pora wkroczyc, zeby nie spadla...
No i w sylwestra super sie sprawdzila! Nie chodzilam zagladac, czy petardy jej nie obudzily, tylko obserwowalam...
I wlasnie widze, ze znow sie obudzila...
Dobra chwilowo opanowana sytuacja haha...
Pisalyscie o spiworkach, ja mam bo kuoilam do gondoli i on jest tez do spacerowki idealny...
Ale mysle, ze vez trzaskajacych mrozow wystarczy cieplejsze ubranie i moze kocyk plus na oslonka na nozki co jest do wozka...
Ja tez mam nadzieje, ze dojezdzimy w gondoli do marca chociaz, a najlepiej do czasu, az sie ociepli...
To pospamuje jeszcze i pochwale sie naszym mini pokoikiem, na surowo jeszcze przed narodzinami i troche bardziej dopieszczony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 00:25
blue00, Jeżowa, Patrycja20, emi2016, Rucola, Nadzieja22, KateHawke, Yoselyn82, Lena21 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa, piękny pokoik
Malka, dużo zdrowia. Też bym spróbowała z antygrypiną jak pisała Anastazja.
Luna, mam nadzieję, że uda Ci się coś wymyślić w kwestii opieki nad Zuzią. Może Twój tato dałby radę? Nie wiem jak i Was, ale u nas teraz bardzo dużo ludzi choruje na jakiś wirus grypopodobny. No i dla Ciebie tak długie dźwiganie małej może być szkodliwe.
U nas już pospane, panna Anna szaleje na całego.Cccierpliwa lubi tę wiadomość
-
A u nas disco szał
.
Młoda obudziła się przed piątą, zrobiła wielkie kupsko bez bólu, podjadła i to wprawiło ją w szalenie dobry humor. A że niewyspana matka jakoś nie podzieliła entuzjazmu, to wysłała dziecko na dyskotekę (szaleństwo - wirująca karuzela, wirujące gwiazdki, a do tego konczyny wirujące do taktu hitów takich jak Kotki dwa czy Twinkle Twinkle), a sama odwróciła się plecami i pospała jeszcze godzinkę
Teraz mnie obudził mąż, bo ktoś tu musi iść do roboty, a młoda usunęła. Wreszcie mam czas Was nadrobić.
Malka i Lewko - mam nadzieję, że nie dacie się chorobie!
Luna, a Twój tata nie da rady z Tobą iść, żeby Ci pomóc z wózkiem i ewentualnym podnoszeniem? Przy dziecku pewnie nie pomoże, ale takie fizolskie prace to chyba moxesz mu zostawić? Przecież nic mu się nie stanie, jeśli poświęci 1 dzień urlopu, żeby pomóc córce. We dwoje będzie łatwiej.
Mi88, powodzenia na wizytach! Pisz czy wszystko ok.
Minnie, spróbuj jeszcze wsadzania do wpdy dziecka owiniętego w tetrę. Wtedy jest mu ponoć przyjemniej - może jest mniejsza różnica temperatur czy coś?
A nam przez to cholerne ŁZS doktor kazała kąpać młodą w przegotowanej wodzue, bo niby zwłaszcza zimą kranówka nie jest fajna. No i spoko, przegotowałam 2 garnki wody, szybko poszło... a potem stygło 2 h do właściwej temperatury! Tego nie przewidziałam i skończyło się kąpielą o 22.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 02:21
blue00, mi88, Jeżowa, pilik, Bajkaaa, Minnie89, Rucola, Patrycja20, sliweczka92, Nadzieja22, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI ja się witam niestety chora
wzięło mnie dwa dni temu w nocy a tu jeszcze do Ani wstawać do 2h no ale nic. Zatoki zawalone, gardło okrutnie boli nie mam pojęcia co mogę na te zatoki zastosować ? Polecacie coś ?
Widziałam temat wyprawki i myślałam że tylko moja Ania taka dziwna że jej śpiworek totalnie nie pasował i płakała w nim. I sama nie myślałam że tak będzie ale od 2 tygodni śpi pod kołderka. Póki co sprawdza się i jest okej. Wcześniej spala w rożku albo spowijana a wielkiej pieluszce bambusowej i na to kocyk.
Wszystkie dzieci które tu się przewinęły cudowne
Rucola u nas Ania tak charczy cały czas z gardła jakby. Osłuchowo jest czysta. U nas pediatra mówiła że mleko jej gdzieś zalega po prostu i faktycznie najczęściej jest tak nad ranem po nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 07:48
-
Mamy okres! Juhuuuu! Fabryka zamknięta! Stary do sterylizacji!
JustynaG, Jeżowa, Bajkaaa, Minnie89, summer86, Rucola, mi88, Luna1993, Kaczorka, StaraczkaNika, Patrycja20, Cccierpliwa, sliweczka92, Karma88, Nadzieja22, KateHawke, Anna Stesia, Lena21, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość
-
dzień dobry Dziewczyny!!! Wyobraźcie sobie, ze nie wiedziałam, ze istnieje coś takiego jak antygrypina
Veritaserum ja to chrobotanie łączę z katarem, bo pojawiło się teraz a jak uda mi się odciagnąć gluty to jest zdecydowana poprawaDziś jest nieco lepiej, póki co obserwuje.
Fozzie chyba żadna z Dziewczyn nie cieszyła się tu z @ tak jak TyGartulacje hehe
Cierpliwa mi się zdjęcia nie otwierajaa chciałabym zobaczyć... nie wiem o co chodzi ;/
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, taki najprostszy, bo te z pozytywkami i bajerami są 3 razy droższe:
https://allegro.pl/oferta/kolorowy-projektor-gwiazd-lampka-nocna-star-7811293603
Bardzo fajna rzecz jak na coś za 24 złocisze. Można ustawić gwiazdki w pojedynczym kolorze do wyboru, albo multikolor. Mogą wirować (wtedy to trochę szumi, ale dziecku to akurat nie przeszkadza), albo nie. A jak się zostawi taką mleczną osłonę to jest z tego przyjemna lampka nocna.
Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane jesteście ;* mój tata też chory, razem z mamą. Nie wpuszczę ich do nas, bo (uwaga!) W moim mieście zamknęli szpital z powodu 9 zachorowań na świńska grypę!!! Właśnie babcia mi mówiła. Ostatecznie mąż prosi o wolne, a jak nie dostanie to babcia przełoży sobie lekarza na przyszły tydzień. Małej do szpitala nie wezmę w takim stanie rzeczy. Nie wiem co z przedszkolem Tosi, bo wisi kartka, że jedno dziecko 28.01 z grypa trafiło do szpitala... Czy nie lepiej tydzień odpuścić ale żeby nic nie przyniosła. Ten szpital to na naszym osiedlu... Pacjenci i personel chory...
-
Rucola - dokładnie już nie pamiętam czy to cały czas rzęziło czy nie. Chyba nie, bo czasami mi się wydawało, że jest ok, a za chwilę znów było słychać.
No ale jednak z dnia na dzień było gorzej, więc nie dało się tego przegapić.
Ale może faktycznie u Lewcia to glutki mu gdzieś zaległy.
Luna - o jeny, jaki sajgon tam u Was! Ja to pewnie bym Tosię w domu zostawiła, bo boje się chorób..
Mam nadzieję, że uda się tak zrobić, by ktoś został jutro z Zuzią.
Fozzie - głupia @ a jak cieszy
Ja to bym już z ciekawości test zrobiła, ale dziś chyba dopiero 10dpo, więc czekam do jutra albo do soboty.
Teścior sobie czeka w kieszeni kurtki
Malka - zdrówka!
Szczerze powiedziawszy, to ja też nie wiem to to ta agrypina.. :pWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 09:13
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCierpliwa ale śliczny pokoik! Kolory cudowne, takie delikatne i dziewczęce. Będę robić remont w pokoju Tosi na wiosnę, żeby przystosować trochę dla Zuzi i coś w podobnym stylu chce zrobić
pięknie!
Veritaserum zdrowia ;* teraz tego wszędzie pełnooby szybko przeszło
Chciałam też Wam powiedzieć, że przeglądaliśmy z mężem ogłoszenia działek z nadzieją na jakieś lepsze ceny i można znaleźć za cenę, która jesteśmy w stanie sami zapłacićtakże wraca wizja domu, na mniejszej działce ale jednak domku
najwyżej poczekamy dłużej na dobrą okazję. Bez sensu kupić mieszkanie za cenę domu skoro tak nam się marzy.
Malka zdrówka dla Ciebie ;* mam nadzieję że szybko staniesz na nogi ;*
Nika bardzo fajny ten projektor! Przykro mi z powodu diagnozy Łusi ale bardzo pocieszające jest to, że jest łagodnie. Oby tak zostało!
Kaczorka nawet nie wiesz jak się niecierpliwię na myśl o Twoim testowaniu
Tosieńka ma pierwszy występ w przedszkolu dla babci, czekam aż wrócą i nie mogę się doczekać #dumnamama
Blue powodzenia na szczepieniachWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 09:34
Kaczorka, lamka lubią tę wiadomość
-
Kaczorka!!! Czy ja ominęłam jakieś info, że Wy się staracie o kolejnego potomka? Czasem czytam szybko, ale tutaj to mi coś dużego umknęło!
Nika super ten projektor! Ja to już bym kupiła, ale słyszę z tyłu głowy głos męża "przecież ona od tego zwariuje"
Fozzie hip hip hurra!
Malka i Veritaserum dużo zdrówka dziewczyny :*
Luna super, że marzenia o domu wróciłypierwszy występ w przedszkolu, na pewno pękasz z dumy
ja chyba bym Tosię zostawiła w domu przy tej "epidemii". No i faktycznie Zuzi lepiej nie ciągnąć do szpitala, za duże ryzyko. Mam nadzieję, że mąż urlop dostanie.
Luna1993, Fozzie Bear lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDoszłam do wniosku,że moja chusta przeznaczona na kieszonkę,nie kangurek hehe.Tylko co z tą głową jeszcze?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6042ffd16ce7.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51d85037af88.jpgKaczorka, Yoselyn82, Luna1993, sliweczka92, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Cierpliwa juz widzę zdjęcia!!! Sliczny pokoik!!!
Ja już nie moge doczekac się urzadzania pokoju Lewka w nowym mieszkaniu, ale do tego jeszcze z półtora rokuale ja będę stawiać na mocne kolory i drewno, ale bardzo lubię popatrzec na takie pokoiki jak Mii czy Franka Leny
Swoją drogą ciekawe czy Siwulec tu zaglądaBo po pierwsze ciekawa jestem u niej a po drugie chciałabym namiary na te zajebiste płytki na podłodze (chyba w łazience) w których sama jest zakochana
Cccierpliwa lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Blue a co to masz za chustę? Ona jest tkana? bo na pewno jest za słabo dociągnięta, głównka nie powinna się odchylać. Więc musisz wyżej naciągac chustę i ją lepiej dociagać. Poza tym masz luzyw chuście nad biodrami, więc dośc szybko odczujesz ciężar Wojtusia. Kurcze nie da się tego wiązania dobrze wytłumaczyć przez opis... najlepiej wytłumaczyłby Ci doradca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 09:57
blue00 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021